הקלף הוא מסר שאמור להיות ברור

הקלף הוא מסר שאמור להיות ברור

לדוגמה: קלף מגדל מסמל הרס וחורבן. למרות זאת ישנם הרואים בו את האור בקצה המנהרה כאילו הוא מסמל התחלה חדשה. למה? מדוע ישנם כאלה שחושבים תמיד איך למצא את הטוב בקלפים? איך לא לומר לשואל הנבוך מה מצפה לו? ומקשטים גם את הגרוע ביותר בטוב ובחיוביות. מדוע איננו רואים מה משקף הקלף בצורה הפשוטה ביותר? הרי החיים משתקפים בקלפים לטוב ולרע, לחיובי ולשלילי. מדוע אנו מחפשים תמיד את המסר החיובי? סתם דיעה מה דעתכם על דיון על כך? בואו נשלוף את הקלפים הרעים ונחפש בהם את הגרוע באמת ללא כחל ושרק.

רשף כשף

New member
יאללה

המגדל אני אף פעם לא מפרשת אותו כאור בקצה המנהרה הפירוש שלי במרבית המקרים הוא: הרס של דבר מה שלא נבנה על היסודות הנכונים בדרך כלל מדובר בבסיס של אגו או גאווה שחייב להיחרב. יכול להיות בכל תחומי החיים- עבודה, משפחה, מעמד חברתי, זוגיות... לשאלתך מיקי- מדוע יש לנו נטייה למצוא את הדברים הטובים? אני יכולה להעיד על עצמי כקוראת, שאני משתמשת בקלפים לייעוץ. אם כן, מה ייעוץ של הרס וחורבן יכול להועיל לשואל? וכאן מגיע הקטע ה"טוב": אחרי שתהרוס ותחריב את מה שנבנה על יסודות לא נכונים, תוכל לבנות מחדש את חייך על בסיס מוצק ואיתן, שאפשר לבנות עליו ולהיבנות לתוכו. הכל כמובן תלוי בשואל ואיך יבחר לקחת את הסיטואציה בחייו האישיים. יש מי שיתייחס אליה כמשבר ויישבר בתוכה, ויש מי שייתן להרס לעשות את שלו וייבנה מחדש מתוכו. באופן אישי, המגדל מלווה אותי כל חיי. הוא סכום ספרות תאריך הלידה שלי ואני נתקלת בו ונפעמת ממנו כל פעם מחדש. העוצמה שלו היא מדהימה לדעתי. בפעם הראשונה שנתקלתי בקלף הזה פשוט הזדעזעתי מעצם נוכחותו. אתה מדבר על קלפים רעים ואני לא מתחברת בכלל להגדרה הזו. אני מגדירה אותם כקשים. כאשר קורה משהו קשה בחיי והקלפים לא יצביעו עליו, מצידי- אפשר לזרוק אותם לפח. הקלפים לא אמורים להראות רק פרחים ופרפרים. אם יש משהו שהשואל מתקשה איתו, הוא יתואר בצורה קשה גם בקלפים. תפקיד היועץ (הקורא) הוא להסביר לשואל כיצד להתמודד עם הדבר הקשה הזה, במקום לברוח ממנו (כפי שנוהגים מפרשים רבים וטובים שאני מכירה).

רשף כשף

New member
ומוסיפה...

אני רואה דווקא בקלפים הקשים את העיצות הכי טובות. מה יעזור לי לדעת שאגיע למנוחה ולנחלה של 10 גביעים? יותר יעזור לי לדעת כיצד להגיע לשם. המגדל בא ואומר לי- "עלייך לעבור נפילה קשה וכואבת", ואני מקבלת אותו באהבה. העצות שלו בשבילי הן: - לדעת ליפול על הרגליים - לא לתת לכאב להרוס אותי - ללמוד ממנו על עצמי ועל ההתמודדות האישית שלי איתו אחרי הכל, המגדל הוא חבר טוב: קשה, כואב, דיי מעצבן, אבל הוא עדיין איתי ואני עדיין איתו. ודוגמה: בטיול האחרון שלי לסיני (לפני פחות מחודש), נתפס לי הגב ערב לפני הנסיעה. הוצאתי קלף לגלות מה המשמעות של זה ומה עלי לדעת בנוגע לנסיעה לסיני, והפלא ופלא, יצא ידידי הותיק- קלף המגדל. אני כמובן, לא הקשבתי לאותות (נלחמתי באגו ואמרתי- הגב הזה לא יהרוס לי את הנסיעה), ויצאתי לנסיעה בכל זאת, עם גב תפוס, 5 שעות נהיגה לכל כיוון, תיק 20 קילו על הגב... הטיול הפך לסיוט, חזרתי שבורה פיזית ונפשית ואני עדיין מתאוששת ממנו עד היום. אבל הגב? השתחרר בדיוק תוך שבועיים, כמו כל הפעמים הקודמות. ללא קשר לנסיעה/ מנוחה/ כדורים. מה המסר כאן בשבילי? מה למדתי מזה? - ידעתי שיהיה קשה ואכן היה כך: קשה, כואב, אבל לא הורג. - למדתי שגב תפוס משתחרר לאחר שבועיים גם אם לא שוכבים במיטה. - למדתי על עצמי ועל שותפיי לנסיעה דברים שלא ידעתי קודם... השיעור היה בהחלט עוצמתי, אבל מלמד בהחלט! ואני שמחה שנסעתי, ושמחה שחזרתי לספר על כך.

yberry

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה

לא השארת לי מה להגיד

רשף כשף

New member
ואיך אפשר להפסיק- המגדל...

בקלפי הילד הפנימי – רפונזל : המגדל הבוער היה מאז ומעולם לתמונה העיקרית בקלף מספר 16 בקלפי הטארוט. לאורך המאות, הקלף היה מעוצב עם דמויות גבר ואישה הנופלים מטה ממרומי המגדל, כבאים לסמל את נפילת האגו האישי והחיים החומריים עליהם מבוססים הנופלים במגדל. בסיס זה אינו יכול להוות בסיס רוחני לחייו של אדם, ולכן המגדל הבנוי ללא יסודות ממשיים התמוטט. החולשות האנושיות הן אלו שמוטטו את מגדל בבל, כאשר הצניעות שחייבת ללוות את דרכינו היתה חסרה בו. האגדה רפונזל מסמלת את קלף המגדל בסדרת הילד הפנימי. לפי האגדה, זוג חשוך ילדים התפלל להוליד ילד. בקשותיהם התמלאו והאישה, במהלך הריונה ראתה גן קסום במהלך הריונה וביקשה מבעלה לקחת חלק מהצמחים בגן ולשתול אותם סביב ביתם. לרוע המזל התברר שהגן שייך למכשפה שתפסה את הבעל גונב מצמחיה. המכשפה אמרה לבעל שעל מנת להמשיך לחיות עליו להבטיח לו את ביתו שתיוולד, והבעל הסכים תוך זניחת ההגיון והצמדות לאהבתה של אשתו. שמה של הבת היה רפונזל, וכשמלאו לה 12 שנים היא נלקחה על ידי המכשפה לחיות במגדל שן. בנוסף ליופייה המדהים ניחנה רפונזל בקול שירה יפהפה ושיער זהוב ארוך וגולש. רפונזל מעולם לא ראתה גבר במהלך שנות כליאתה מגדל, אך יום אחד שמע נסיך צעיר את שירת קולה כאשר התהלך ביערות, וצפה במכשפה מבקשת מרפונזל להוריד את שערה על מנת שתוכל לטפס במעלה המגדל ולהאכיל את רפונזל. לאחר שעזבה המכשפה גילה הנסיך לרפונזל על נוכחותו וביקש ממנה להוריד את שיערה על מנת שיוכל לטפס ולחזות בה מקרוב. רפונזל שבתחילה חששה, התפתתה על ידי קולו ונימוסיו ונתנה לנסיך לעלות. המכשפה שגילתה את הדבר, קיצצה את שיערה של רפונזל כעונש ונטשה את הנערה במדבר. כשהנסיך חזר, החליפה המכשפת את מקומה של רפונזל במגדל, הורידה את צמתה הגזורה של רפונזל על מנת שיוכל לטפס, ולאחר מכן שחררה אותה וגרמה לנסיך הצעיר ליפול לתוך מערבולת השיער ולאבד את ראייתו. לאורך שיטוטיו של הנסיך העיוור במדבר נתקל ברפונזל, ונרפא על ידי דמעותיה של הנערה. הקלף משויך לכוכב מאדים, והאגדה מתמקדת בבעיות אגו של האדם. רפונזל, כנערה לא אהובה, עוברת שינוי עמוק במהלך שהותה במגדל. השינוי מרמז על כך שאדם אינו יכול להיכנס למגדל טרם הגיעו לתחתית, ועם זאת עובר שינוי עמוק בגישה אל מודעות חדשה. שירתה של רפונזל מסמלת את ההתעוררות אל תוך מודעות חדשה זו, התעוררות צ´אקרת הגרון, המצביעה על הצורך להשמיע ולהישמע, להיות מאופיין על ידי המילה. שיערה הארוך מסמל את האגו שנרמס, וחייה במדבר מסמלים את את הניסיונות הקשים שעובר האדם בדרכו לעבר המודעות החדשה. הנסיך שהתעוור מסמל את הצורך להפסיק מרדף אקטיבי ולחדול מהתלות בחושינו. כשהקלף מופיע בפריסה, היו מוכנים לעבור חוויה דרמטית. הוודאות היחידה היא השינוי שעומד לקרות, מטמורפוזה. אירועים בלתי צפויים ואף מנערים עלולים לקרות. בדוק אם השאיפות והפחדים שלך מונעים על ידי אגו וגדלות, מהפך נפשי פתאומי יוכל לעזור לך להבין את גבולות התפיסה הישנה. זהו הזמן לחתוך דפוסים וגישות ישנות שאינם משרתים אותך יותר ולמצוא את מקור הבעיה מהבסיס, את המקור הקרמתי של המצב בו אתה נמצא.

וואוו רשף הגנבת אותי ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

את פשוט גנבת לי את המילים והוספת עליהן עוד ועוד. כיף ללמוד ממך. מיקי

ב מ ב ו ש

New member
אולי כי ישנם כאלו שהם פסימים וכאלו

שהם אופטימים?? וכל סוף הוא גם התחלה של משהו חדש.אחר????? למה הכל צריך להיות שחור ולבן?? ואולי לא תמיד רואים רק השחור של המגדל, ולפעמים אפשר לראות גם את האור שלו. פשוט לא הכל בחדות. הכל זה אופציות עבורי, ורק בקריאה מול האדם והסיטואציה אני יכולה לראות מה עולה.

במבוש היקרה

ושאלו אותך מה יקרה לי בעבודה או מה קורא לי בעבודה ואת רואה בסיום מגדל? הראי לי בבקשה את האור.

ב מ ב ו ש

New member
תרחיש אפשרי:

פשוט מאד, ניגמר "הזמן" שלך במקום אחד, כדאי\צריך להמשיך הלאה. וזהו רק תרחיש אחד. אתה שואל אותי איפה האור?? אז אני אומרת ש"התפקיד" שלי במקום אחד ניגמר וכדאי לחפש הלאה. כמובן יכול להיות לזה המשך בשאלות, תשובות וקלפים נוספים. יכולה להיות, שכן, מפטרים אותך, יכול להיות שכדאי לך להתפטר. והרי זה ממש ממש אבל ממש לא סוף העולם. ולא, זה לא בגלל שאני מנסה להיות אופטימית

רשף כשף

New member
מה שאת מתארת

יותר מזכיר לי את קלף המוות מאשר קלף המגדל. אצלי תמיד המגדל מתחבר לזעזוע מן השורש. מאוד חזק ועוצמתי.

ב מ ב ו ש

New member
זעזוע מן השורש.

כאשר אדם מאבד אתמקום עבודתו שלרובנו היא קרקע בטוחה, הכנסה חשובה וכו'.. האם זה לא זעזוע מהשורש. כאשר השטיח נימתח מתחת רגלייך, ואולי בכלל יש קירבה בין שני הקלפים.??
קלף המוות זה לא קילוף? זעזוע? אבל שוב כיוון שמדובר בהמון אינטואיציה כאשר קוראים בפני אדם מסויים, התרחישים רבים, ולי אין נטיה באופן אישי לומר משהו "קשה" כל כך. אולי זה אופי, או ראיית עולם.

רשף כשף

New member
מאוד תלוי לדעתי כיצד מציגים זאת

כשאת אומרת לשואל: ניגמר "הזמן" שלך במקום אחד, כדאי\צריך להמשיך הלאה, מבלי כנה נפשית שזה יכול להיות מאוד קשה עבורו, זה יכול להיות בעייתי. אני חושבת שחלק מהתפקיד של ייעוץ בעזרת הקלפים הוא גם להכין את השואל למהלומה שעומדת ליפול עליו, גם אם היא קשה וכואבת בצורה של מגדל. שוב, זוהי דעתי האישית, וזכותך לחשוב אחרת.

במבוש היקרה

פותחת טובה בקלפים אומרת מה שהיא רואה ללא כחל וסרק. ככה יודעים שהיא פותחת טובה והכי חשוב ברגע שהעברת נכון את המסר הכל נתון לשינויים אם את באמת רוצה לעזור את חייבת להעביר את המסר נכון. גם יעריכו אותך ויכבדו אותך וגם לא יטעו לחשוב שזה משהו חולף. בדרך כלל השואלים מחפשים הקלות אין זה מתפקיד הקורא להקל עליהם אני קורא בקלפים כמו רופא שצריך לנתח. אם הוא יסתיר מהחולה את האמת זה לא יעזור לחולה להבין עד כמה מצבו קשה. רק שתביני על זה משלמים לי ולא כדי לשמוע דברים נוחים. לכן אני מסכים עם רשף. כדאי אולי לעשות משאל ולבדוק כששואלים אותנו בפורומים שאלות איזה תשובות הם מעדיפים לשמוע. אבל את זה אני אניח למנהלת הפורום לערוך.

רשף כשף

New member
מיקי אני בטוחה שהשואל

יעדיף לשמוע שהכל יהיה בסדר, שהוא יהיה עשיר ובריא, ושלא יצטרך להתאמץ בשביל זה. אבל מה לעשות שלא כך פני הדברים אצל רוב האנשים בימיינו. יש חולים, יש עניים, ובהחלט צריך להתאמץ בשביל להשיג הישגים. לכן, עם כל הכבוד לשואל, אני חושבת שלקורא יש כאן אחריות להציג כפי שאמרת ללא כחל וסרק את המציאות. בפני השואל עומדת האפשרות אם להקשיב לעצות הקלפים ואם לאו. קורא שמתנער מאחריות כזו, זו כמובן זכותו המלאה, אבל לדעתי זה יכול להצביע על חוסר אחריות.

חלילה לערוך את ההודעה שלך מיקי

אתה כותב את האמת שלך וזה הכי נכון שרק אפשר. לא מזמן נתקלתי בבעיה. ראיתי מוות פיזי ולא ידעתי איך להגיד את זה. לא גמגמתי אבל הלכתי יותר מסביב עד שהשואלת עצמה המומה אמרה שאבא שלה נפטר זה מכבר. זה המוות שראיתי. היה לי נורא קשה ! לא רק בגלל שזה במסיבת רווקות ואנחנו באנו לחגוג ולשמוח ולא להיכנס לעצבות וייעוץ מעמיק אלא בעיקר בגלל שלא ידעתי אם המוות קרה או עומד לקרות... אם זה עומד לקרות איך אני יכולה בכלל לאמר דבר כזה ??? אשמח לשמוע מנסיונך.

למעלה