הקלטת אודיו בקיובייס בלי כרטיס קול מקצועי אבל

high speed

New member
הקלטת אודיו בקיובייס בלי כרטיס קול מקצועי אבל

עם מיקרופון יחסית מקצועי פחות או יותר...אפשר לקבל תוצאה שהיא סבירה?

maorbarazani

New member
מה זה מיקרופון יחסית מקצועי?

ולאן בדיוק אתה מתכוון לחבר אותו?

high speed

New member
חיבור USB

מיקרופון יחסית מקצועי זה לא מדויק, אבל נניח סתם דינמי שעולה 400, אפשר להגיע לתוצאה סבירה?

maorbarazani

New member
תראה בגדול- אפשר לעשות מוזיקה מכל דבר.

השאלה מה השאיפות, ובאיזו רמה אתה רוצה להתחיל. בתור כלל לעולם האודיו- לפני שבכלל אתה חושב על עריכה, ניקוי, אפקטים וכו'- רצוי להתחיל מהמקור הטוב ביותר האפשרי, האיכותי ביותר והנקי ביותר. עם יש קצת כסף, או יש דרך לחסוך אותו במהרה - הייתי ממליץ על משהו יותר מתקדם- כמו כרטיס קול חיצוני ומיקרופון דינמי לא USB. אם אין כסף- הייתי אומר- תתחיל ליצור ותראה איפה את מוגבל. אם ההקלטות שלך משביעות רצון, אבל המחשב איטי מידי בשביל לעשות עריכה כמו שצריך- תחליף מחשב. עם התוצאה הסופית רועשת- אז כרטיס קול ומיק'. בכל מקרה העצה שלי היא להתחיל להקליט עם מה שיש, ואז גם תוכל לעשות החלטה מושכלת יותר לאן להתפתח ואיפה להוציא כסף אם בכלל.

high speed

New member
העניין הוא

שאני רוצה לערוך משהו באופן מיידי. כרגע יש לי אופציה להשאיל מיקרופון, אני רק רוצה לדעת אם זה לא לחינם לערוך ככה.. אני לא מצפה להגיע למשהו נורא איכותי בסך הכל מיקס לבת מצווה כזה..חח עדיין צריך להישמע נורמאלי. ציוד איכותי אני אקנה, אבל חבל לעשות את זה בפזיזות

da^Lord

New member
אתה יכול לרשום איזה מקרופון זה?

האמת לאנשים ללא תקציב זה אחלה פתרון.. מה שכן צריך דרייבר אסיו בשביל הקיובייס, ובגלל שאין כרטיס קול שהדרייבר שלו כולל ASIO , ובהנחה שה USB לא מתקין לך איזה דרייבר אסיו למחשב כדאי שתוריד דרייבר שנקרא asio4all , כדי שתוכל לעבוד בקיובייס עם לייטנסי נמוך.

mayand11

New member
ניצול - הקלטת אדיו

אני מחבר את הגיטרה שלי למיקסר אשר מחובר לחיבור LINE IN אני מזהה בכרטיס קול הפנימי שאני מקבל סיגנל מהגיטרה אך כאשר אני מנסה להקליט למחשב אין כלום ואני מקבל ערוץ ריק. מה יכולה להיות הבעיה?

barak97

New member
האם ההגדרות מול התוכנה בסדר?

באיזו תוכנה אתה עובד? מה הכרטיס? האם הכרטיס מוגדר בתוכנה? האם הINPUT הנכון מוגדר בערוץ עליו אתה מקליט?

mayand11

New member
ההגדרות

כרטיס קול מובנה בלוח אמ עובד עם קיובייס איזה הגדרות יש לעשות?

טוב אני אנסה לעזור

בתוכנה יש כניסות ויציאות ווירטואליות לחיצה על F4 תביא אותך אליהן אתה צריך ליצור bus חדש ב IN שלהן - ע"י לחיצה על add bus , וכמובן מונו אח"כ לבדוק שהכניסה היחידה שלך מקושרת לbus שיצרת לאחר מכן תפתח ערוץ מונו....אני משער שאת זה אתה יודע לעשות על הערוץ ברגע שתיגע בו יש מצד שמאל יציאות וכניסות תבדוק שהbus שיצרת נמצא בהגדרות in של הערוץ מקווה שזה היה מספיק מובן בהצלחה נ.ב לחיצה על כפתור המוניטור (כפתור קטן וחום ליד הכפתור האדום של ההקלטה) תראה לך את הסיגנל שנכנס

mayand11

New member
תודה רבה

למרבה הפלא עשיתי בדיוק את זה בפעמים הקודמות וכלום לא קרה. בדיוק לפני 5 דקות, לפני שקראתי את ההודעה שלך, ניסיתי לעשות הכל מהתחלה והצליח. עכשיו יש לי שאלה קטנה. למה דווקא להגדיר מונו? האם זה אמור לשנות לי אם אני מגדיר סטריאו? (אני יודע שקול או גיטרה זה מונו, אך סתם מעניין מבחינת ההגדרה) תודה רבה שי!

די הגיון פשוט

מונו זה כל דבר שאין לו חלוקה במרחב....לדוגמא אני יכול להקליט פסנתר במונו אבל אני יעדיף להקליט עם 2 מיקרופונים (לפחות) כדי לקבל תמונה יותר ברור של הכלי ושל המרחב בו הוא נמצא. כשאתה פותח ערוץ אתה רוצה להיות מדוייק האם הכלי שאתה מקליט זקוק לתמונה רחבה או לא. לדוגמא למרות ששירה היא לרוב מונו לפעמים כדי לקבל תמונת אודיו מגניבה אני מקליט בנוסף למונו הקיים עוד ערוץ סטריאו עם 2 מקרופונים משני צדדי החדר...זה יכול לתת קטע מגניב במיקס (לפעמים זה אסון...חח) בקיצור כשאתה מקליט מונו פשוט תפתח מונו....אני לא בטוח אם בפועל יש פגיעה בסאונד (עשינו ניסוי a b ולא היה הבדל משמעותי) אבל בטוח שבעריכות זה פחות נוח וגם למה מראש לעשות זאת? בכל מקרה שיהיה בהצלחה :)

קראתי את מה שכתבתי ואני רק מוסיף

:) כל מיקרופון סטנדרטי קונדנסר או דינמי הוא מונו! הפיכה לסטריאו זה אומר שימוש של יותר ממיקרופון אחד כדי ליצור הדמיית מרחב. מבחינת הגדרות רישמיות תסתכל על זה כמו מונו - ערוץ בודד סטריאו - שני ערוצים מחוברים לימין ושמאל

למעלה