הקלטה חושפת: יועץ רה"מ מבטיח לחרדים – חוק הגיוס יעבור "איתו או בלעדיו" (בלעדי אדלשטיין )

Harrington

Well-known member
מנהל
ואיך זה יכול להצליח? הצבא זקוק לחיילים באופן מידי
זה דיון בפני עצמו אם ועד כמה הצבא זקוק לחיילים. אני פחות מאמין בזה. בין השאר בגלל שהוא לא עושה כלום בשביל לגייס את החיילים שעומדים לרשותו (ראה למשל עשרות אלפי מילואמניקים ששוחררו קודם המלחמה ומוכנים להתייצב).

איך אפשר להביא לגיוס החרדים? בהידברות עם הנהגת המגזר כמובן. יש שלל אפשרויות לעשות זאת. כולם מתחילים בצורך לרצות. כרגע הצורך הזה לא קיים וכל הפוליטיקאים שעוסקים בנושא, עושים זאת בלית ברירה, בגלל מועדים שביהמ"ש חייב ו/או כדי לזכות באיזו כותרת מלטפת בתקשורת הממסדית. כשיימצא בעל התפקיד שהנושא מעניין אותו, הבעיה (ככל שזאת ההגדרה הנכונה לה) תוכל להתקדם לעבר פתרון.

חנן44

Well-known member
זה דיון בפני עצמו אם ועד כמה הצבא זקוק לחיילים. אני פחות מאמין בזה. בין השאר בגלל שהוא לא עושה כלום בשביל לגייס את החיילים שעומדים לרשותו (ראה למשל עשרות אלפי מילואמניקים ששוחררו קודם המלחמה ומוכנים להתייצב).

איך אפשר להביא לגיוס החרדים? בהידברות עם הנהגת המגזר כמובן. יש שלל אפשרויות לעשות זאת. כולם מתחילים בצורך לרצות. כרגע הצורך הזה לא קיים וכל הפוליטיקאים שעוסקים בנושא, עושים זאת בלית ברירה, בגלל מועדים שביהמ"ש חייב ו/או כדי לזכות באיזו כותרת מלטפת בתקשורת הממסדית. כשיימצא בעל התפקיד שהנושא מעניין אותו, הבעיה (ככל שזאת ההגדרה הנכונה לה) תוכל להתקדם לעבר פתרון.
קודם כל אתה כהרגלך משקר. הרמטכל הקודם והנוכחי אומרים זאת קבל על ועדה וגם יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, שנית כל מי ששוחרר מהמילואים ורצה להתגייס גוייס. אבל למה לבלבל לביביסט את המוח עם עובדות

Cranio

Well-known member
קודם כל אתה כהרגלך משקר. הרמטכל הקודם והנוכחי אומרים זאת קבל על ועדה וגם יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, שנית כל מי ששוחרר מהמילואים ורצה להתגייס גוייס. אבל למה לבלבל לביביסט את המוח עם עובדות
הוא בוט שקרן ומסריח של מכונת הרעל וכנראה בתשלום.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן "כהרגלי" אין אף מילת שקר בדברי. אבל אם הגיע השלב שלך בוא אתה מרגיש צורך לברוח מהדיון הענייני שניהלנו עד כה ואינך יכול יותר, לגמרי מקובל עלי שתעבור לצווח באותיות מודגשות שאני שקרן ושאר המצאות שאתה נזקק להן לצורך בריחתך והתחמקותך מהמשך הדיון הענייני.

הרבה הצלחה.

Cranio

Well-known member

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההההההה
בוט מסריח ושקרן
זאת תמיכה בהשתמטות !

וקח עוד
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההה
שילווה אותך כשלא תשרוץ כאן במשך יממה שלמה .

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההההההה
בוט מסריח ושקרן
זאת תמיכה בהשתמטות !

וקח עוד
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההה
שילווה אותך כשלא תשרוץ כאן במשך יממה שלמה .
קשה להבין את דבריך מרוב הצחוק ההיסטרי שאתה משלב בהם, אבל סתם להשכלה כללית, אין בדברים מעלה שום "תמיכה בהשתמטות", "בוט מסריח ושקרן" (כהגדרתך) שכמותך. סתם להשכלה כללית וכטיפ חינם לסייע לך בהבנת הנקרא, אנשים שתומכים בהשתמטות לא מעלים הצעות לסיים את אותה השתמטות בדרך כלל :).

אבל ניחא. לא אני הכתובת ללמד אותך הבנת הנקרא מהי. אני לא עוסק בתיקים חסרי סיכוי. ודאי לא בחינם :). כעת משהדברים ברורים לכל קורא שמעוניין באמת שמסתתרת מאחורי שקריך והמצאותיך, די לי בכך.

הרבה בריאות ונראה לי שאפשר להכריז שמיצינו. כן, גם אם זה יוביל לצחוק היסטרי נוסף או המצאת שקרים נוספים על ידך.

הרבה בריאות ושבת שלום.

Cranio

Well-known member
קשה להבין את דבריך מרוב הצחוק ההיסטרי שאתה משלב בהם, אבל סתם להשכלה כללית, אין בדברים מעלה שום "תמיכה בהשתמטות", "בוט מסריח ושקרן" (כהגדרתך) שכמותך. סתם להשכלה כללית וכטיפ חינם לסייע לך בהבנת הנקרא, אנשים שתומכים בהשתמטות לא מעלים הצעות לסיים את אותה השתמטות בדרך כלל :).

אבל ניחא. לא אני הכתובת ללמד אותך הבנת הנקרא מהי. אני לא עוסק בתיקים חסרי סיכוי. ודאי לא בחינם :). כעת משהדברים ברורים לכל קורא שמעוניין באמת שמסתתרת מאחורי שקריך והמצאותיך, די לי בכך.

הרבה בריאות ונראה לי שאפשר להכריז שמיצינו. כן, גם אם זה יוביל לצחוק היסטרי נוסף או המצאת שקרים נוספים על ידך.

הרבה בריאות ושבת שלום.
אתה מבין מצויין שהנך בוט שמסריח את אקטואליה בשקרים.
וקח לשבת מתנה ממני-

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההה

הקלטה שדלפה חושפת את מאחורי הקלעים של חוק הגיוס: הבטחות פוליטיות, איומים על חברי כנסת והתנגדות גוברת מהציונות הדתית​

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות פרסום הקלטה של נבו כץ, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו לענייני החברה החרדית, בה הוא נשמע מבטיח כי חוק הגיוס יעבור – גם בניגוד לעמדתו של יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין.
בהקלטה שפורסמה באתר החרדי "בחדרי חרדים", נשמע כץ מתייחס ללחצים המופעלים על אדלשטיין מצד הציבור הדתי-לאומי ודורשני
שוויון בנטל,
ומרמז כי ייתכן ואדלשטיין יודח מתפקידו: "זה יעבור איתו או בלעדיו, אוקיי?".

בתגובה, מסר דוברו של אדלשטיין, מעין סמון, כי "החוק היחיד שיקודם הוא חוק אמיתי שמרחיב את בסיס הגיוס ומקל על העומס המוטל על המשרתים".

גם השר אופיר סופר (הציונות הדתית) הצטרף להתנגדות לחוק הגיוס המוצע, ואמר כי יתמוך רק בחוק שיביא לגיוס מרבי של חרדים.
ח"כ אוהד טל, אף הוא מהציונות הדתית, הבהיר: "לא נסכים לחוק שיהיה ישראבלוף".

ברקע, החרדים דורשים לקדם חוק פטור כולל, שיבטיח לכל בחור ישיבה שלא יגויס לצה"ל.
בעיתונות החרדית פורסמו קריאות חריפות של רבנים בכירים, ביניהם הרב לנדו והרב ברגמן, להגן על עולם התורה ולמנוע "איום על בני הישיבות".

המאבק צפוי להסלים עם פתיחת כנס הקיץ של הכנסת, כשסיעת "דגל התורה" כבר מאיימת שלא לתמוך בחקיקה הקואליציונית אם לא תראה "התקדמות משמעותית" בנושא.

הסוגיה מסמלת את השבר החברתי העמוק בישראל:
בין אלו הדורשים שוויון מלא בגיוס לצה"ל – לאור אתגרי הביטחון – לבין מגזרים הדבקים בעמדתם לפטור גורף מטעמי דת.
בינתיים, נראה כי חוק הגיוס שוב חוזר למרכז הבמה – והפעם עם קולות חריפים משני הצדדים.

החרדים שבויים של ביבי,הם יודעים שעם גנץ הם יקבלו פחות וזה במקרה הטוב כי כרגע לבנט יש יותר מנדטים ואצלו

כנראה יקבלו אפילו פחות מאצל גנץ.

להיפך,
הוא שבוי שלהם .
גם וגם,

הם חייבים אותו והוא חייב אותם.

ברמה התיאורטית הם יכולים להסתדר עם גוש המרכז/שמאל/בנט אם הגוש הזה

חייב אותם בשביל הקואליציה,יהיה להם מספיק מנוף.

אבל הם יודעים שביבי מוכן לשלם יותר.

כמו כן הקואליציה שלו מוכוונת יו"ש - והם צריכים את המגורים הזולים לכל הצאצאים.

Cranio

Well-known member
גם וגם,

הם חייבים אותו והוא חייב אותם.

ברמה התיאורטית הם יכולים להסתדר עם גוש המרכז/שמאל/בנט אם הגוש הזה

חייב אותם בשביל הקואליציה,יהיה להם מספיק מנוף.

אבל הם יודעים שביבי מוכן לשלם יותר.

כמו כן הקואליציה שלו מוכוונת יו"ש - והם צריכים את המגורים הזולים לכל הצאצאים.
אתה טועה ,

עובדה שהם מנצחים את המדינה בגדול - משתמטים ומקבלים פרס מהממשלה על ההשתמטות .

הם יהיו שבויים רק כאשר יחסמו להם את הזרמת הכספים.

jackie111

Well-known member
הממשלה מצליחה לרבע את המעגל.
ולסוע ברכב עם גלגל אחד מרובע.
גם 40 אלף צעירים לא מתגיסים
למלחמה וגם הם מקבלים הכי הרבה
תקציבים.

והם לא קוראים לזה רמאות.

למעלה