הקלטה חושפת: יועץ רה"מ מבטיח לחרדים – חוק הגיוס יעבור "איתו או בלעדיו" (בלעדי אדלשטיין )

Cranio

Well-known member

הקלטה שדלפה חושפת את מאחורי הקלעים של חוק הגיוס: הבטחות פוליטיות, איומים על חברי כנסת והתנגדות גוברת מהציונות הדתית​

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות פרסום הקלטה של נבו כץ, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו לענייני החברה החרדית, בה הוא נשמע מבטיח כי חוק הגיוס יעבור – גם בניגוד לעמדתו של יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין.
בהקלטה שפורסמה באתר החרדי "בחדרי חרדים", נשמע כץ מתייחס ללחצים המופעלים על אדלשטיין מצד הציבור הדתי-לאומי ודורשני
שוויון בנטל,
ומרמז כי ייתכן ואדלשטיין יודח מתפקידו: "זה יעבור איתו או בלעדיו, אוקיי?".

בתגובה, מסר דוברו של אדלשטיין, מעין סמון, כי "החוק היחיד שיקודם הוא חוק אמיתי שמרחיב את בסיס הגיוס ומקל על העומס המוטל על המשרתים".

גם השר אופיר סופר (הציונות הדתית) הצטרף להתנגדות לחוק הגיוס המוצע, ואמר כי יתמוך רק בחוק שיביא לגיוס מרבי של חרדים.
ח"כ אוהד טל, אף הוא מהציונות הדתית, הבהיר: "לא נסכים לחוק שיהיה ישראבלוף".

ברקע, החרדים דורשים לקדם חוק פטור כולל, שיבטיח לכל בחור ישיבה שלא יגויס לצה"ל.
בעיתונות החרדית פורסמו קריאות חריפות של רבנים בכירים, ביניהם הרב לנדו והרב ברגמן, להגן על עולם התורה ולמנוע "איום על בני הישיבות".

המאבק צפוי להסלים עם פתיחת כנס הקיץ של הכנסת, כשסיעת "דגל התורה" כבר מאיימת שלא לתמוך בחקיקה הקואליציונית אם לא תראה "התקדמות משמעותית" בנושא.

הסוגיה מסמלת את השבר החברתי העמוק בישראל:
בין אלו הדורשים שוויון מלא בגיוס לצה"ל – לאור אתגרי הביטחון – לבין מגזרים הדבקים בעמדתם לפטור גורף מטעמי דת.
בינתיים, נראה כי חוק הגיוס שוב חוזר למרכז הבמה – והפעם עם קולות חריפים משני הצדדים.

Harrington

Well-known member
מנהל

הקלטה שדלפה חושפת את מאחורי הקלעים של חוק הגיוס: הבטחות פוליטיות, איומים על חברי כנסת והתנגדות גוברת מהציונות הדתית​

המערכת הפוליטית סוערת בעקבות פרסום הקלטה של נבו כץ, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו לענייני החברה החרדית, בה הוא נשמע מבטיח כי חוק הגיוס יעבור – גם בניגוד לעמדתו של יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין.
בהקלטה שפורסמה באתר החרדי "בחדרי חרדים", נשמע כץ מתייחס ללחצים המופעלים על אדלשטיין מצד הציבור הדתי-לאומי ודורשני
שוויון בנטל,
ומרמז כי ייתכן ואדלשטיין יודח מתפקידו: "זה יעבור איתו או בלעדיו, אוקיי?".

בתגובה, מסר דוברו של אדלשטיין, מעין סמון, כי "החוק היחיד שיקודם הוא חוק אמיתי שמרחיב את בסיס הגיוס ומקל על העומס המוטל על המשרתים".

גם השר אופיר סופר (הציונות הדתית) הצטרף להתנגדות לחוק הגיוס המוצע, ואמר כי יתמוך רק בחוק שיביא לגיוס מרבי של חרדים.
ח"כ אוהד טל, אף הוא מהציונות הדתית, הבהיר: "לא נסכים לחוק שיהיה ישראבלוף".

ברקע, החרדים דורשים לקדם חוק פטור כולל, שיבטיח לכל בחור ישיבה שלא יגויס לצה"ל.
בעיתונות החרדית פורסמו קריאות חריפות של רבנים בכירים, ביניהם הרב לנדו והרב ברגמן, להגן על עולם התורה ולמנוע "איום על בני הישיבות".

המאבק צפוי להסלים עם פתיחת כנס הקיץ של הכנסת, כשסיעת "דגל התורה" כבר מאיימת שלא לתמוך בחקיקה הקואליציונית אם לא תראה "התקדמות משמעותית" בנושא.

הסוגיה מסמלת את השבר החברתי העמוק בישראל:
בין אלו הדורשים שוויון מלא בגיוס לצה"ל – לאור אתגרי הביטחון – לבין מגזרים הדבקים בעמדתם לפטור גורף מטעמי דת.
בינתיים, נראה כי חוק הגיוס שוב חוזר למרכז הבמה – והפעם עם קולות חריפים משני הצדדים.

טוב מאוד. הגיע הזמן לסיים את הסאגה המיותרת הזאת ויפה שעה אחת קודם.

Harrington

Well-known member
מנהל
טוב לדעת שהדג המסריח תומך בהשתמטות החרדים.
טוב לדעת שלא רק שאינך יודע אנגלית, גם הבנת הנקרא הוא לא הצד החזק שלך (או שסתם בחרת בכוונת מכוון לעוות ולסלף. זאת כמובן גם אפשרות :)) :).

Cranio

Well-known member
טוב לדעת שלא רק שאינך יודע אנגלית, גם הבנת הנקרא הוא לא הצד החזק שלך (או שסתם בחרת בכוונת מכוון לעוות ולסלף. זאת כמובן גם אפשרות :)) :).
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהההההההההההה
כרגיל יצאת בוט מטומטם.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהההההההההההה
כרגיל יצאת בוט מטומטם.
אם כל יצאתי בעיניך, הרי שמצבי מצוין מבחינתי :). בהצלחה עם סיבוב צחוק היסטרי מטורף נוסף אם תיאלץ לעשות זאת.

מיצינו בין כך ובין כך.

Cranio

Well-known member
אם כל יצאתי בעיניך, הרי שמצבי מצוין מבחינתי :). בהצלחה עם סיבוב צחוק היסטרי מטורף נוסף אם תיאלץ לעשות זאת.

מיצינו בין כך ובין כך.

אתה גם שקרן , כרגיל

וקבל ,

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהההההההההההההההההההההההה

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא ירד עד שהם לא יתגייסו
זה יירד זמן מה לאחר שיחוקק החוק. יעלה שוב לקראת הבחירות הבאות. יעלה גם שוב לקראת ולאחר הדיון בבג"צ שיבוא לאחר החקיקה. בין לבין יירד מעט מסדר היום ולזה אני מייחל.

"הם לא יתגייסו" כל עוד לא ינסו לעשות זאת בדרך בה זה יכול להצליח. כך שהמקסימום שעולה מדבריך הוא שנדבר על זה עד סוף כל הדורות.

חנן44

Well-known member
זה יירד זמן מה לאחר שיחוקק החוק. יעלה שוב לקראת הבחירות הבאות. יעלה גם שוב לקראת ולאחר הדיון בבג"צ שיבוא לאחר החקיקה. בין לבין יירד מעט מסדר היום ולזה אני מייחל.

"הם לא יתגייסו" כל עוד לא ינסו לעשות זאת בדרך בה זה יכול להצליח. כך שהמקסימום שעולה מדבריך הוא שנדבר על זה עד סוף כל הדורות.
ואיך זה יכול להצליח? הצבא זקוק לחיילים באופן מידי

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא אמר למעלה בתגובה שלו אליי וגם לך .
אז רגע... אם כך "הוא" אמר ולדבריך "הוא" שקרן, מה זה אומר לגבי דעתו על ההשתמטות בעצם :)? אופס, עוד פעם יצא לך הפוך :).

תכל'ס כמובן לא אמרתי בשום מקום את מה שהמצאת לי. אבל את זה אשאיר לדיון הדמיוני בינך לחברך. לאף מילה שם אין קשר אלי, אבל כל עוד אתם נהנים, אני נהנה :).

Cranio

Well-known member
אז רגע... אם כך "הוא" אמר ולדבריך "הוא" שקרן, מה זה אומר לגבי דעתו על ההשתמטות בעצם :)? אופס, עוד פעם יצא לך הפוך :).

תכל'ס כמובן לא אמרתי בשום מקום את מה שהמצאת לי. אבל את זה אשאיר לדיון הדמיוני בינך לחברך. לאף מילה שם אין קשר אלי, אבל כל עוד אתם נהנים, אני נהנה :).
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהההההההההההה

בוט שקרן ומטומטם לפחות תסתום אחרי שנתפסת בשקר.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהההההההההההה

בוט שקרן ומטומטם לפחות תסתום אחרי שנתפסת בשקר.
חמוד שלי, לא תמצא שקר בדברי גם אם תחפש 1,000 שנה ברציפות :). כל שתוכל לעשות ואתה אכן עושה, זה לצווח 24/7 את שקריך שלך לפיהם אני משקר. שוין, אני חי עם זה בשלום לחלוטין (אפילו נהנה בחלק גדול מהמקרים :)). חזק ואמץ, המשך כך יקירי!

אגב מיצינו. סלח לי אם לא אתעמק בצחוק ההיסטרי המטורף הבא שלך.

Cranio

Well-known member
חמוד שלי, לא תמצא שקר בדברי גם אם תחפש 1,000 שנה ברציפות :). כל שתוכל לעשות ואתה אכן עושה, זה לצווח 24/7 את שקריך שלך לפיהם אני משקר. שוין, אני חי עם זה בשלום לחלוטין (אפילו נהנה בחלק גדול מהמקרים :)). חזק ואמץ, המשך כך יקירי!

אגב מיצינו. סלח לי אם לא אתעמק בצחוק ההיסטרי המטורף הבא שלך.
אתה בוט שקרן שמסריח בשקריך את פורום אקטואליה!

Harrington

Well-known member
מנהל
אז שיגיד שהוא תומך בהשתמטות
מה רע לך במה ש"הוא" אמר שדעתו באמת? מדוע אתה דורש שיאמר דברים שאינם דעתו, רק בגלל שאיזה תוקפן החליט שזו דעתו? כאילו, אם חשוב לך לשמוע את דעתו, בוודאי תוכל פשוט לשאול אותו :). אם פחות חשוב לך, דעתו של תוקפן פבלובי (ועוד חולה ברמה כזאת) בוודאי שלא תלמד אותך מה דעתו. אם אתה סבור שבמסגרת שאלותיך למעלה שאלת לדעתו, מה רע לך בתשובות שקיבלת שמלמדות על דעתו?

בקיצור, מדוע שלא תתמודד פשוט עם דעתו כפי ש"הוא" הציג אותה בפניך? מדוע כל כך חשוב לך לשמוע שדעתו אחרת לחלוטין, כזאת שיותר מתאימה לנרטיב שבנית בראשך (או שמעת מחברך החולה) שדעתו? התנהלות מאוד מוזרה, חייב לומר.

למעלה