הקלה על גרד בלתי נסבל

hilapba

New member
הקלה על גרד בלתי נסבל

היי לכן בימים האחרונים אני סובלת מגירוד בבטן ובכל הגוף בעיקר ברגלים ובידיים שמפולות במיוחד האן מישהי יודעת על משהו שיכול להקל על המצב ניסיתי קרם לחות להריון וזה לא עוזר אני לא יכולה עוד, כל בגוף של שריטות וזה עדיין לא מפסיק

לליבלה1

New member
עונה

גם אני מגרדת בטרוף בבטן ובירכיים . לי עוזר להתקלח במים פושרים ולא חמים ובסוף המקלחת מים קרים קרים לשנייה וזה מצנן את הגוף. לא כיף בחורף אבל מאוד עוזר וגם תנסי שלא להפעיל את המזגן/רדיאטור כל הזמן תתלבשי חם. כי זה מייבש את העור ומוסיף לגרוד. אני גפ גזזתי ציפורניים כי שבוע שעבר שרטתי את הירכיים בלילה מרוב גרודים אז אולי גם זה יעזור לך.. מקווה שיקל עליך ושאלה יהיו ה"צרות" שלנו בהריון הזה. יום טוב שיהיה לך

Deseo

New member
גרד

כדאי לבדוק תפקודי כבד. עור מגרד יכול להצביע על בעיה בתפקודי כבד. חשוב לשלול. אני משתמשת בשמן הריון של וולדה. אחרי המקלחת אני מורחת על הבטן, הישבן והחזה. אין גירודים (גם הקצת שהיו נעלמו), אין סימני מתיחה חדשים וההרגשה ממש נעימה. שווה לנסות. אולי זה יהיה טוב לך.

nk11

New member
מסכימה

גם אותי שלחו לבדיקת תפקודי כבד ולמזלי הכל היה בסדר. השבוע התווספה לגרד שלי גם פריחה חביבה במיוחד ביריכיים... אחרי שכל סוגי הקרם גוף לא הועילו- קניתי משחה עבור תפרחת חיתולים של תינוקות (אורה- קרם) ומרחתי. עוזר פלאים, תוך יומיים הפריחה כמעט נעלמה והגרד הופחת משמעותית. אמנם זה לא הכי נעים על הגוף (מדובר במשחה "כבדה" שלוקח לה זמן להיספג) אבל עושה את העבודה...

קטנות

New member
עוד רעיון

אחרי הלידה הקודמת סבלתי מאלרגיה וגירודים חזקים בעור. מה שהקל עלי היו מקלחות עם מים פושרים, להסתבן עם שמן בלינאום פורטה למבוגרים (בלי סבון אחר) ולהניח קרחונים על אזורים מגרדים.. מקווה שיעזור, תרגישי טוב

תלכי להיבדק

מסכימה פה עם הבנות. את צריכה ללכת לרופא לבדוק תיפקודי כבד. גרד באיזורים שגדלים כמו בטן, ירכיים, ישבן הוא לגיטימי בהריון. גרד בכל הגוף הוא מחשיד. יש עכשיו יובש כללי באוויר אבל עדיין את חייבת לבדוק את זה.

ראיתי הודעה שלך למטה

הי . תקשיבי ממש לא רוצה להלחיץ אותך אבל ראיתי עכשיו הודעה שלך למטה ורשמת שיש לך בצקות בכל הגוף חוץ מהגרד. זה ממש מחשיד לרעלת הריון . אני עם חלבון בשתן בשתי הריונות והייתי עם בצקות בכל הגוף. וכל הזמן בדקו אותי לרעלת הריון. בצקת בפנים היא מאוד אופיינית לרעלת הריון וגם אם יש לך גרד. תבדקי לחץ דם בהקדם. אותי בהריון קודם יילדו בגלל בצקות וחלבון בלבד אפילו בלי לחץ דם. אז אל תזלזלי. מקווה שזה כלום. תעדכני אותנו?

Deseo

New member
צודקת. חשוב להבדק בהקדם.

לליבלה1

New member
למה להלחיץ על כל דבר??

בסה"כ מגרד לה. ברור שאין כמו ללכת לרופא אבל לכל התחלואים השונים ובטח בהריון יש מיליון תסמינים כל פעם שיקרה הדבר ולו הקטן ביותר נרוץ לרופא שימלא אותנו בכדורים ובמשחות? אני חושבת שאסור להיות אדישים במיוחד לא בהריון מרובה עוברים אבל גם לא להכנס לפאניקה מכל פיפס. החיים ממשיכים יש עבודה, בעל, ילדים אחרים, כלב , כביסות ועוד אלף דברים לעשות ולא לרוץ על כל שטות לרופא. הרי ממילא כל הנשים כאן אני מקווה מאוד במעקב צמוד כל שבועיים שלושה אז בפעם הבאה שיש בדיקה אפשר לשאול מה זה על הדרך. אני אומרת את זה רק כי אני לפעמים קוראת כאן בפורום מסקנות מאוד נמהרות ומלחיצות עם הרבה מידע רפואי (מבלי שאנחנו יודעים מה הרקע הרפואי של השואלת), כשזורקים מידע לחלל האויר צריך לשקול כל מילה ולא לשכוח שבצד השני יש אמאלה מודאגת. זה באמת מתוך הבנה שכולן כאן רק רוצות לעזור אבל לחשוב לפעמים על מקבלת התגובה. אני לא מגיבה בשם הילהפבה אלא זה בשמי בלבד.

היית מעדיפה

הי אני מבינה את התגובה שלך גם ככה אנחנו לחוצות מכל שטות בהריון ובטח לא עוזר שמלחיצים אותך, אפילו מזיק קצת. אבל תקשיבי רעלת הריון זה ממש מסוכן ואם למישהיא יש תסמינים שמתאימים אז לפי דעתי צריך להזהיר אותה שתדע שיש כזה דבר זה עדיף להלחיץ ושבסוף יתברר כלא נכון מאשר לשתוק רק בגלל אי רצון להלחיץ ומשהו יכול לקרות לה ובמקרה של רעלת הריון זה מאוד מסוכן. אז למדוד לחץ דם זה נורא פשוט ולא מחכים שבועיים לכזה דבר בטח לא בשבוע שלה 36. אף אחד לא הסיק מסכנה רפואית אבל מבחינתי בתור אחת שעברה את זה מחובתי להזהיר מאשר לסגור עיניים. אז בסופו של דבר אני מאוד מסכימה איתך,אבל במקרה ספציפי שלה ( שבוע שהיא נמצאת ותסמינים) נראה לי שאת לא צודקת.

hilapba

New member
תודה לכן

אני מודעת לדאגה של שתיכן ורציתי להודות מכיוון שאני עם צוואר קצר עד מחוק אני בביקורת אחת לשבוע והלחץ דם שלי תקין בכל אופן מחר בבוקר יש לי בדיקה: הערכת משקלף מונטור, לח"ד וכאלה ובנוסף קבעתי תור לרופא עורכדי לוודא שלא מדובר באלרגיה מעדכנת אתכן מחר... תודה על הדאגה והכל

ברלה10

New member
במקרה של גרד חובה לעשות דחוף בדיקת דם לתפקודי

זה לא להלחיץ על כל דבר גרד עלול להצביע על עליה מסוכנת בתפקודי כבד מניסיון אישי - מרגע שמתחילה עליה בתפקוד כבד זה מסלים בצורה מהירה מאוד לא יודעת אם כולן יודעות - עליה בתפקודי כבד אחד מהסימנים הראשונים לרעלת הריון לי התחיל פתאום (הריון רגיל ומשעממם לגמרי - 3 ימים אחרי בדיקת רופא) גרד בשבוע 33+6 יום למחרת עשיתי בדיקת דם באותו יום התקשרו מהקופה לגשת דחוף למיון אושפזתי מייד בהיי ריסק ילדתי בשבוע 34+3 והיינו בפגיה חודש לא לחכות לבדיקה הבאה ! לגשת דחוף לעשות בדיקת דם

ליcות

New member
תנסי שמן רפואי- אמול או בלנאום הרמל

שניהם שמנים שמתקלחים איתם, והם משאירים שכבה שומנית על הגוף. לי יש גרד בלתי נסבל בבטן, והשימוש בשמן במקלחת (עם מים פושרים!) ולאחר המקלחת אני גם מורחת עוד המון שמן גוף כלשהו (אני משתמשת בשמן אורגני לתינוקות של מאמי קר)- כל אלו מקלים קצת.. ניתן לקנות בבית מרקחת או בסופרפארם ( יקר יותר). זה אמנם יקר, אבל זה יכול לשמש גם לאחר כך לתינוקות שיגיעו

מכבית1

New member
אני משתשמשת בשמן של גונסון

עם אלוורה(זה של התינוקות).זול ,ריחני,נעים וכיפי. ממש עזר לי עם הגרד שהיה לי. בהצלחה!

למעלה