הקושיה האחת-עשרה,לכבוד פסח

הקושיה האחת-עשרה,לכבוד פסח

לא מסתפק יותר בעשר קושיות חוזר ושואל את עצמי את אותה הקושיה הנוספת בתקופה האחרונה ובמיוחד בפסח הזה.. האם ראויים אנו כעם, לרשת את הארץ ? בימים ההם,קם משה והבין, שאוסף הנוודים שהוא גורר אחריו.. זה אוסף של ``קוטרים`` שאינו ראוי לרשת את הארץ המובטחת ויסחוב אותם במדבר-ארבעים שנה עד שהדור ההוא נמחק,וקם דור חדש שלא ידע את הגלות וגם את פרעה ורק הוא נמצא ראוי להגיע לארץ המובטחת,ולרשתה. והנה אנחנו באים עד הלום ושוב יש כאן מעין דור מדבר ושוב יש אוסף של `` קוטרים`` ומשתמטי גיוס,נהנתנים,ואחוזי אגו-טריפ שלא מבינים את תפקידם ההסטורי להפוך את המדינה הזו לבסיס של קבע-ליהדות כאומה לא לחמישים שנה אלא לאלף שנים אז,שמישהו יאמר לי האם אנו דור המדבר או הדור שראוי לרשת את הארץ מחדש ? אני-כבר לא בטוח.. מרק.

softy

New member
מרק, תאמין לי שלא...

קראתי את הגיבוב של השטויות שכתבת שם, בשורה השניה כבר החלטתי לוותר, רק מה? החלטתי להרים לך את המודעה כדי שגם אחרים יוכלו לקרוא את השטויות שאתה כותב. שלך סופטי.

בוא אסביר לך לאט,כדי שתבין..

ההודעה שלך,משקפת את הנתק הקיים אצלך בין המוח,לחלקים אחרים בגוף ולכן-לא ניתן לצפות שתבין משהו מהודעתי הנ``ל זה פשוט גדול עליך רק מה,הרי בעצמך הצעת איך להביא להחלמתך כרות אותו לבד סופטי,ומהר אשתך אמנם תסבול אבל,היא גם כך סובלת מרק.

oneorit

New member
למרק

קוטרים תמיד היו ,גם אלו לזכו להגיע לארץ המובטחת. אנחנו לא דור המדבר אך אנחנו כאן כי דור המדבר עבר שואה בגולה , ותמיד איימו עלינו לכלותינו!!! לכן מרק יקר, קוטרים תמיד יהיו כי כך טבעו של עולם ותמיד ישנם כאלה שעושים יותר וכאלה שרק מבקרים את הזולת. ועד שתשכיל להבין זאת,,,שיהיה לך חג שמח!!!

קוטרים-בהיקף שכזה,מעולם לא היו

לצערי. גדל כאן דור חדש שכנראה כל סמנמני הגלות עדין דבקים בו לא דור של שליחות אלא דור של גויים-ככל הגויים הבעיה הקטנה היא שאנחנו,את פעולת ההתבססות בארץ עדיין לא השלמנו ויעידו החודשים האחרונים. ולכן יש תהיה. אני עדיין לא משוכנע שאנו ראויים,לרשת את הארץ מרק.

העם היהודי צריך עוד 2000 שנות גלות

העם היהודי זקוק לעוד 2000 שנות גלות =================================== מסתבר שהעם היהודי היה מאוחד ומלוכד רק כשחרב הצוררים הייתה מונחת מעל ראשו; כאשר הפסיקו הגויים ``לאכול`` אותנו החלו בני ישראל לאכול האחד את השני התקופה הזו מזכירה לי את סיפורי התנ``ך בתקופה בה עלה משה רבנו להר סיני לקבל את לוחות הברית ואת מעשיהם של בני ישראל עד לשובו מן ההר והמחזות אשר ראו עיניו של משה רבנו. (עוד הוכחה לכךף שההיסטורי חוזרת על עצמה) לא היו בהכרח שונים מהמחזות אותם אנו רואים במחוזותינו. אדמת הקודש - לא עוד מקודשת היא. עשרת הדיברות - נשכחו מזמן ומקומם אך ורק בספרי ``דברי הימים``. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות......... אולי עוד 2000 שנות גלות ישיבו לעם היהודי את הכמיהה ההיסטורית של מדינה יהודית לעם היהודי. אגב מה קורה עם NEW ISRAEL? מישהו פעם הגה רעיון שכזה יש עוד מקום???????? 007 - ליהי

יתכן שמבחינה גנטית מוטבע בנו

מין גן של התנהגות גלותית וזה-בניגוד לכל הגויים אנחנו עם,שנוח לו לחיות אפילו בזבל העיקר שהכסף יהיה בסדר,ויזרום לחשבון הבנק חרדיות ניתן לקיים היום כמעט בכל מקום כל עוד לא פוגעים בנו..הממ אבל,כשקם איזה גוי תורן ומבצע איזה פוגרום תורן או אז קמים היהודים ועושים ``עליה``... לפתע זה טוב,שיש מולדת ניתן לברוח עם דרכון נוסף מרק.

iris-t

New member
כולם חכמים, נבונים ויודעים....

את התורה............. כמעטטטטטטטט... לא פוסלת את הדברים החכמים שנאמרים פה בגיבובים... אבל באופן כללי, בלי שום רצון להתנשא חלילה... פוסלת מראש את כל הרעיון שהועלה כאן באשכול הזה... ותרשו לי בכל זאת... ושוב, כולכם חכמים נבונים ויודעים את התורה... אבל... (כמו שנאמר)... ממתי יש עשר קושיות בליל הסדר??? מרקי-קקטוס, אה???? ארבע קושיות, מרקי, ארבע........ א ר ב ע.... מרקי, מותק, תעשה שיעורי בית לפני שאתה צועק ``גוואלד``... לפחות תעשה זאת בחוכמה... לפחות אם צריך לקרוא כאן את כל הגיבובים שלך... שלא תעשה צחוק מעצמך... כי דבר כזה פשוט כל ילד בגן יודע... א ר ב ע ק ו ש י ו ת ``מה נשתנה....`` וכו` וכו`.... ולא אחרת... חג שמח למרקי, לחברים ולכל עם ישראל באשר הם... (שיצאו כבר ממצריםםםםםםםם, שנצא כבר ממצרים.... אמן) iris

iris-t

New member
בטח התבלבלת עם ``עשר המכות``

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יא מכה אחת עשרה שכמותך... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אח, כואבת לי הבטן מרוב צחוק... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ביי, iris

את לא יכולה לפסול רעיון ....

איריס יקירתי את לא יכולה לפסול רעיון את יכולה לכל היותר לא להסכים לו מעבר ל- 4 קושיות או 11 תגידי מא את חושבת????? שבאמת לא ראינו את ההלצה של מרקי בעניין מספר הקושיות?????? מה וואלה כולנו פסיכים ולא יודעים שיש 4 קושיות????? אבל לא בזה העניין. הפעם - מרקי כתב דבר שאת משום מה בחרת שלא להתייחס אליו עניינית אלא לפסול אותו, חשבתי לרגע שיש לך דעה אחרת לא? חוץ מזה הפעם מרקי כתב דברים נכונים בהחלט, תהייה נכונה לחלוטין בהתחשב במצב האומה והתנהגותו של הפרט והכלל שאין ספק כי לו היו פני הדברים אחרת, מצבנו כאומה היה טוב יותר ולא מדובר דווקא על דת או חילוניות אלא על מה שציווה האל לאדם בעניינים של יום יום בעניינים של ערכים, מוסר,התנהגות וכו` לא הכל שחור לבן בעולמנו. לפיכך, הייתי מצפה ממך לתת תגובה עניינית להזכירך השאלה היא: ``האם מגיע לנו לרשת את הארץ``. זו השאלה - זה הדיון לא מעבר לכך. צודקת מרקי????????? שיהיה לך אחלה יום, 007 - ליהי

מריפוסה

New member
עם חזק במיספרים

תמיד היינו טובים בלעשות חשבון, (לפעמים אנחנו באים חשבון אפילו עם אלוהים) רק שתשובות לקושיות הן לא תמיד קולקטיביות, ולא תמיד פשוטות, ולחשוב שאם כולם יתנו את אותה תשובה, או אם נחזיר את הגלגל אחורה , או אם נאכל יחד לאור נרות ציוניים הכביסה המלוכלכת תיעשה מעצמה, כל אלה זו אשליה, כי יש הרבה מעבר למה שרואים על פני השטח, לפני שנותנים תשובות ומפרטים פיתרונות מהשרוול של החולצה או המכנסיים, אולי כדאי לשאול 11 קושיות או יותר: מי מחליט מה עם ישראל חושב? מי מחליט מה עם ישראל מרגיש? מי קובע מה נכון? את האינטרסים של מי משרתת המלחמה? מי אמר שמה שטוב למדינה טוב לי? מי קובע מה טוב למדינה? מיהו אזרח ישראלי?. מי קובע מה טוב לאזרחי ישראל? האם הציונות היא היא טוב מוחלט שיש לשאוף אליו? למה למדינה יש זכות לקבוע מה ילמדו וידעו ילדי? וקושיית הקושיות: מה נשתנה, מה לא ישתנה, ומה כדאי לשנות? מריפוסה

מריפוסה

New member
אני אסביר לך למה אתה חי

זה נורא פשוט, כל ילד שמלאו לו ח``י שנים ועומד להתחתן יודע את זה, אתה ח``י בשבי שיהיה לך ח``י שקלים לרשום על הכתובה אם אתה עני ציני או סיני, וח``י אלפים אם אתה עשיר שוויצר או לא יודע חשבון לפחות כמו עם ישראל. (אגב שאלת המיליון פתורה ממס שפתיים?) מריפוסה

אלוהים עוד לא פתח משרד בסנטר

היי מריפוסה; תארי לך שלאלוהים היה משרד בדיזנגוף סנטר..... את יודעת מה היה קורה מעבר לפקקים???????????? לא הייתה החברה נזקקת לכל אותם חוקים ותקנות מן הסתם, לחיות בחברותא עם בני אדם או עם בעלי חיים בטבע - משמע לקבוע כללים ותקנות. אם היינו נצמדים למשפט ``איש כטוב בעיניו ייעשה`` במציאות עגומה שכזו - אנרכיה היא מילה עדינה לתיאור הארועים שהיינו עוברים. אז מאחר ואין לאלוהים משרד בדיזנגוף סנטר ומאחר ואי אפשר להתקשר ולקבוע פגישת ייעוץ לא נותר לנו אלא לקבל את החלטות הרוב ולנסות לשנות את הניתן לשינוי אגב, מי בכלל קבע שמה שאנחנו חושבים שטוב לנו אישית - אכן יוכיח את עצמו כטוב? - אין דבר כזה אלא מה? אחרי מעשה אנו נוטים יותר לסלוח לעצמנו אם טעינו אך חלילה לנו לסלוח לאחרים - זה ייצר האדם מיום היוולדו. ``....לא צריך כל דבר לחקור ולשאול; לפעמים גם מותר לא לדעת הכל......`` 007 - ליהי

מריפוסה

New member
איזה מזל שאלוהים לא פתח משרד

אני יודעת שבעידן בו אני חיים יש נטייה למכור רעיונות בתוך קופסאות של אוכל מוכן. כל רעיון כזה מוצג כאמת אחת ויחידה שנימדדת ע``פ אחוזי רייטינג וקירבה לשמיים. אבל אני באופן אישי שייכת לאלו ששמחו דווקא כשניטשה הרג א אלוהים ולא איפשר לו לפתוח מישרד במיגדלי עזריאלי(הינה פתרתי את בעיית הפקקים שבדרך, אך לא את אלה שבאוזניים של אלוהים). כי עכשיו לכל אחד יכולה להיות תשובה שמתאימה לו, ואולי התשובה שתינתן בסוף לא תהיה תוצר של החלטה מלמעלה של אלוהי הרוב , אלא תוצר של אינטרקציה בין כל הירקות שמעורבבים בסלט הישראלי עם המון בצל שאנחנו חווים עכשיו. אני מרימה כוס לחיי מותה של האמת האלוהית האולטימטיבית ותקומתם של ערוצי הידברות פתוחים לרווחה . פחות אלגנטי , פחות מרשים, לא מתאים למסיבות.. אבל .. לי ולך יש מקום שם. מריפוסה

מקומי עם האלוהים והיהדות

מריפוסה יקרה; על אף שאינני אדם דתי אלא חילונית אנוכי אני מצטערת לקרוא את הכתיבה שלך על ניטשה ועל מות האלוהות ורק בשל כבוד לזולת לא אגיב כפי שחשבתי שראוי לעשות וזאת מאחר והמלאכים עסוקים בימים קשים אלה בהכנסת ילדים זכים בשערי גן העדן. רק אומר לך דבר פשוט אחד מקומי הרוחני אינו עם הפלג שאין האמונה נחלתו מקומי הוא עם המאמינים באל באמונה שלמה והראייה לאמונה אינה דווקא בקיום מצווה זו או אחרת ו/או כלל זה ואחר. אני נוכחתי במהלך חיי בקיומו של האל - מתוך מאורעות שעברתי. אני מאחלת לך ברוח ימים אלו של יציאת מצריים, לראות ולהיכווח בנוכחותו של האל בקרבנו (מבלי חלילה לעבור מאורעות כאלה ואחרים). חג שמח וכשר, 007 - ליהי

מריפוסה

New member
אישה באמונתה תחיה,

חג שמח, מאחלת לך מעט ארועים ככל האפשר בהם תזדקקי לאלוהים. רק טוב טוב, ועוד טוב. ואם אלוהים הוא חלק מהטוב הזה .. בכיף.. (אצלי איפה שנמצא אלוהים יש דווקא מלחמה, ראי מקרה הר הבית שלו..) מריפוסה

אכן ארבע,ארבע ארבי-לא עשר..

ובכל זאת,מה את אומרת לגבי הקושיה הנוספת ? קושיה מהותית, חמישית הממ.. ראוים אנו או לא ?

למעלה