worldgadge
New member
“אין דבר כזה אתיופית לסבית”, “זה רק בגלל ההשפעה של החברה הישראלית” – משפטים שאני שומעת לעיתים קרובות. אבל אני כאן, אני אתיופית, ואני לסבית. וזה לא סותר. להפך – אלה שתי סיבות להתגאות.
החברה האתיופית בישראל ידועה בערכיה השמרניים, בקשר המשפחתי ההדוק ובכבוד למנהגים ולקסים. אך בכל הנוגע לנושאים של זהות מינית ומגדר, קיימת לעיתים הדחקה, בושה ולעיתים אף דחייה. למרות זאת – קיימת קהילה חיה, פועלת, אמיצה וגלויה של בני ובנות הקהילה הלהט”בית בעדה האתיופית בישראל.
האתגר המרכזי הוא השילוב בין שורשים תרבותיים לבין חיים בקהילה מודרנית שמקבלת מגוון זהויות מיניות. אך דווקא מתוך המורכבות הזאת נולדים מקומות ביטחון, שיח ותמיכה אמיתית.
בשנים האחרונות הוקמה קל”א – קהילה להט”בית אתיופית – מתוך צורך לתת מקום בטוח, חם ומכיל לאנשים ונשים בעדה שחיים מחוץ לנורמות. הקהילה:
קל”א מאפשרת לאנשים להרגיש חלק מקהילה, למצוא מודלים חיוביים ולהתחבר לחוויות דומות.
בכתבה שפורסמה ב-mako גאווה נתקלו תכופות בקשיים:
תגובות כמו “המחלה הזו נמצאת רק במדינות מערביות” או “הלוואי תמותו” מראות עד כמה יש עדיין דעות קדומות. אך דווקא מתוך האופל צמחו גם תגובות מרגשות:
התגובות החיוביות מעידות על רצון גובר לשבירת סטיגמות ולהכללת חברי הקהילה.
למרות שאין נתונים רשמיים, ניתן להעריך את הנתונים הבאים:
נתונים אלו מאפשרים להבין את היקף הקהילה והצורך במרחבים בטוחים ומכילים.
אני אתיופית – גאה בזה. אני לסבית – גאה גם בזה. החינוך הדתי שלי לא מתנגש עם האהבה, וזהותי המינית לא סותרת את התרבות שלי. זו לא סתירה – זו שלמות.
המסר שלי: הקיום שלנו הוא לא סטייה, אלא גיוון תרבותי ומיני, ויש מקום לכל אחד ואחת.
מוצרים חכמים וגאים ב-WorldGadgeta.co.il
באתר WorldGadgeta תוכלו למצוא פתרונות אינטימיים וצעצועי מין שמתאימים לכל הקשת:
יתרונות הקנייה באתר:
מבחר מותאם לגברים ולנשים מכל הקשת
מחירים נוחים ושירות בעברית מלאה
משלוח דיסקרטי ומהיר לכל הארץ
לחץ כאן לרכישה ומבחר מוצרים לגאווה
החברה האתיופית והנטייה המינית: בין שמרנות למציאות
החברה האתיופית בישראל ידועה בערכיה השמרניים, בקשר המשפחתי ההדוק ובכבוד למנהגים ולקסים. אך בכל הנוגע לנושאים של זהות מינית ומגדר, קיימת לעיתים הדחקה, בושה ולעיתים אף דחייה. למרות זאת – קיימת קהילה חיה, פועלת, אמיצה וגלויה של בני ובנות הקהילה הלהט”בית בעדה האתיופית בישראל.
האתגר המרכזי הוא השילוב בין שורשים תרבותיים לבין חיים בקהילה מודרנית שמקבלת מגוון זהויות מיניות. אך דווקא מתוך המורכבות הזאת נולדים מקומות ביטחון, שיח ותמיכה אמיתית.
הקמת קל”א – קהילה להט”בית אתיופית
בשנים האחרונות הוקמה קל”א – קהילה להט”בית אתיופית – מתוך צורך לתת מקום בטוח, חם ומכיל לאנשים ונשים בעדה שחיים מחוץ לנורמות. הקהילה:
- יוצרת שיח פתוח על זהות מינית ומגדרית
- מעניקה תמיכה נפשית וחברתית
- מקדמת סובלנות והכלה – גם בתוך הבית ובקהילה האתיופית המסורתית
קל”א מאפשרת לאנשים להרגיש חלק מקהילה, למצוא מודלים חיוביים ולהתחבר לחוויות דומות.
דעה קדומה: “אין אתיופים להט”בים”
בכתבה שפורסמה ב-mako גאווה נתקלו תכופות בקשיים:
תגובות כמו “המחלה הזו נמצאת רק במדינות מערביות” או “הלוואי תמותו” מראות עד כמה יש עדיין דעות קדומות. אך דווקא מתוך האופל צמחו גם תגובות מרגשות:
“אני גאה בכך שהם חלק מהעדה שלי”
“כל הכבוד על האומץ”
התגובות החיוביות מעידות על רצון גובר לשבירת סטיגמות ולהכללת חברי הקהילה.
סטטיסטיקה משוערת – כמה להט”בים יש בעדה האתיופית?
למרות שאין נתונים רשמיים, ניתן להעריך את הנתונים הבאים:
| מגדר | סך הכול | משוערים להט”בים |
|---|---|---|
| נשים אתיופיות | 85,000 | 6,800 |
| גברים אתיופים | 85,000 | 6,800 |
| סה"כ | 170,000 | 13,600 |
נתונים אלו מאפשרים להבין את היקף הקהילה והצורך במרחבים בטוחים ומכילים.
קהילה, קבלה וזהות שלמה
אני אתיופית – גאה בזה. אני לסבית – גאה גם בזה. החינוך הדתי שלי לא מתנגש עם האהבה, וזהותי המינית לא סותרת את התרבות שלי. זו לא סתירה – זו שלמות.
המסר שלי: הקיום שלנו הוא לא סטייה, אלא גיוון תרבותי ומיני, ויש מקום לכל אחד ואחת.
מוצרים חכמים וגאים ב-WorldGadgeta.co.il
באתר WorldGadgeta תוכלו למצוא פתרונות אינטימיים וצעצועי מין שמתאימים לכל הקשת:
- ויברטורים דיסקרטיים לנשים – איכותיים, בטוחים ושקטים
- דילדו לנשים וגברים – להגברת הנאה ואינטימיות
- צעצועים זוגיים ואביזרים יוניסקס – לחיזוק הקשר הזוגי ולחוויה משותפת
יתרונות הקנייה באתר:
לחץ כאן לרכישה ומבחר מוצרים לגאווה