סופלה שוקולד שקוע עם שזיפים מיובשים בברנדי
גם הפעם שזיפים שחורים משחקים במתכון, שילוב מצויין עם הברנדי. לא ניסיתי אבל דיליה סמית היא קליבר סופלה שוקולד שקוע עם שזיפים מיובשים בברנדי - דיליה סמית´ החומרים ל-6-8 מנות: לסופלה: 225 גר´ שוקולד משובח (75% מוצקי קקאו) 110 גר´ חמאה 1 כף ברנדי 4 ביצים גדולות מופרדות 110 גר´ סוכר (Caster sugar) מעט אבקת סוכר לזרייה לשזיפים בברנדי: 350 גר´ שזיפים מיובשים 150 מ"ל ברנדי לרוטב שזיפים וקרם פרש: 150 מ"ל קרם פרש כלים: תבנית טבעתית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה אופן ההכנה: ראשית יש להכין את השזיפים להשריה ארוכה. לשם כך, יש לשים אותם בסיר עם 275 מ"ל מים ולהרתיח. לתת לשזיפים לרתוח במים מאוד בעדינות במשך 30 דקות. לצקת את השזיפים יחד עם נוזל הבישול לקערה ולבחוש פנימה את הברנדי כאשר הם עדיין חמים. להשאיר להצטנן, לאחר מכן לכסות את הקערה בנייר נצמד ולקרר במקרר למשך הלילה. לחמם את התנור לחום 170 מעלות. לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה חסינת חום מעל לבן מארי יחד עם החמאה. לתת למרכיבים להינמס לכמה רגעים ולהתחיל לערבב לתערובת חלקה ומבריקה. להסיר הקערה מהאש, להוסיף ברנדי ולהניח להצטנן. לקחת קערה רחבה ולשים בה את החלמונים והסוכר. להקציף אותם יחד למשך 5-6 דקות, לקצף גבוה, בהיר ויציב. ליטול 18 מהשזיפים הספוגים בברנדי, לחתוך כל אחד מהם לחצי, לגלען ולקפל לתערובת הביצים לסירוגין עם תערובת השוקולד המומס. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עד שיצרו גבעות רכות. לקפל אותם בעדינות לתערובת השוקולד. ליצוק את התערובת לתבנית המשומנת ולאפות את הסופלה במרכז התנור למשך כ30- דקות, עד שמרכז הסופלה מרגיש קפיצי למגע. לתת לסופלה להצטנן בתבנית (זה כיף גדול לצפות בו נופל באיטיות). לאחר הצינון להוציא את הסופלה מהתבנית ולקלף את נייר האפייה. לכסות את הסופלה ולצנן למספר שעות. להגיש את הסופלה מאובק באבקת סוכר וחתוך לחתיכות קטנות (הוא מאוד עשיר). להכנת הרוטב, לרסק יחד את השזיפים שנותרו יחד עם נוזל הבישול, להעביר לקערה ולערבב בעדינות את קרם הפרש כדי לתת אפקט שיש קל. להגיש את הרוטב בנפרד. הערות של דיליה: ניתן להמיר את הברנדי באמרטו או פורט לפי העדפתכם. ניתן להכין הסופלה 2-3 ימים לפני האכילה ולשמור בקירור. הסופלה והרוטב ניתנים להקפאה עד לחודש. הערות שלי: מאחר ולא היתה לי תבנית טבעתית בגודל הרצוי השתמשתי בתבנית חד פעמית באותו הגודל (למרות שאני שונאאאאת לעשות את זה), לאחר מכן היה קל מאוד לקלפה מן המאפה (אך דרשה זמן אפיה מעט ארוך יותר בהתאם לשוני הבידוד).