הצעה

barak001

New member
תגובה

יש פה כמה נקודות שמעלות תהיות. אחת, היא המחקר לגבי שלום עולמי. איך מבצעים מחקר מסוג כזה? לגבי מובהקות סטטיסטית בעניין של מחקרים רפואיים, אני יכול בהחלט להבין -השלווה הפנימית משפיעה על הגוף והנפש. בכל מקרה אין שום מחקר על הארה כך שזה לא קשור לויכוח המרכזי. אני הייתי בהרצאת המבוא לפני הרבה שנים ומאד התרשמתי. בזמנו רציתי אבל לא היו לי האמצעים הכלכליים. כיום יש לי את האמצעים ולא את הזמן או ה"נעילות" דוקא על השיטה הזו. אני חקרתי לעצמי והגעתי למסקנות האינטואיטיביות שלי. הויפאסנה תפסה אותי חזק. עוד לא הגעתי להארה ולכן אני לא יכול להגיד שהיא דוקא תביא אותה, אבל לי זה נראה הכיוון הנכון. אגב, אין שום סיבה שדוקא שיטה אחת תביא הארה ולא שיטה אחרת. כל אחד מתחבר לאופי אחר של שיטה. אבל באותו עניין והנקודה השנייה היא שאם השיטה כל כך מוצלחת מדוע לא לפרסם אותה חינם? מדוע נדרשים אמצעים כלכליים ובמה זה שונה ממדריכי הויפאסנה? אני לא ראיתי מידע חופשי באינטרנט לגבי TM. אם היה כזה הייתי בהחלט לומד את הנושא. האם יש צורך להוציא אלפי שקלים לפני שאני יודע בדיוק במה מדובר? ואם זה כל כך פשוט (כמו שאתם בעצמכם טענתם) ורק צריך להגיד "אום" מה הצורך העז בהסתרה ובמחיר יקר? אם זה פשוט ולא חסוי, אולי תפרסם פה הודעה שמסבירה במפורט מה צריך לעשות, מה הרעיונות המרכזיים כך שכולנו נשכיל. אני חושב שזה יועיל לאנשים בפורום שמתעניינים בשיטה ושלא יכולים למצוא עליה שום חומר מלבד אותם מחקרים מדעיים ורעיון מעורפל של מנטרה. בנוסף, אני אשמח אם תגיד מה הן אותם הוצאות ומשאבים שנדרשים ממך כדי להדריך, כי על פניו לא נראה לי שההוצאות של מדריך צריכות לעלות עשרות אלפי שקלים (בהנחה שאין שום רווח או רווח סמלי). אני חייב לומר שהשיטה נשמעת לי מעניינת אך דרך ההתנהלות שלה נשמעת לי מפוקפקת. אם תביא הסבר טוב אני אתנצל על ההכפשות האלה.

hary_i

New member
קצת נסיונות להסביר

אני אמנם לא מורה למדיטציה ולכן נשאיר לדני לענות על השאלות אבל אנסה קצת להסביר את דעתי. לגבי שלום עולמי, המחקרים שנעשו, נעשו הן בקנה מידה ארצי והן בקנה מידה עולמי זה הכל שאלה של איזה קבוצה אוספים (כמובן שאלה של תקציב) אחד המחקרים הידועים נעשה בישראל בתקופת מלחמת לבנון, באותה תקופה הייתה ירידה משמעותית בפעילות המלחמתית, ירידה משמעותית בפשיעה, ירידה משמעותית בתאונות דרכים ועליה בפעילות הכלכלית, כל זאת בתקופה של מלחמה לקח כחמש שנים לפרסם את תוצאות המחקר מכיוון שנתנו את התוצאות להרבה מדענים לבדוק שוב ושוב עד כמה זה נכון ועד כמה זה מהימן. זה רק אחד מתוך עשרות מחקרים בנושא. לגבי הארה, לפי מיטב הבנתי כן נעשה מחקר אבל על זה כדאי שדני ידבר. אולי יש משהו בדבריך שאין סיבה שרק שיטה אחת תביא להארה אבל דבר אחד ברור, שיטה שלא תביא אותך למצב הטרנסנדנטלי לעולם לא תביא להארה ולכן ויפאסנה כפי שאני מכיר אותה לעולם לא תוכל לעשות זאת אלא אם כן תעשה אותה במשך שנים במנזר. אז שים לב שאיני אומר שויפאסנה לא תביא אותך להארה אלא אומר שהיא תעשה זאת רק אם תשב במנזר במשך שנים (דבר שאני מניח שאינך רוצה כרגע). לגבי לפרסם חינם? למה אם השיטה מוצלחת צריך לפרסם אותה חינם? לפי אותו מודל אולי כדאי שניתן לך רולס-רויס חינם? הרי זה גם דבר טוב. מדוע נדרשים אמצאים כלכליים? מדובר כאן בארגון גדול מאד, כלל עולמי ולא בארגון חובבני שאינו מצליח לשמור על הידע כמו ויפאסנה. מעבר לזה, המחיר שאתה משלם הוא ללא ספק גדול בהרבה מההוצאות אבל גם כשאתה קונה מרצדס המחיר גדול בהרבה מההוצאות! תמיד המחיר משקף את שווי המוצא ולא בהכרח את עלותו, הלוואי שכל דבר בעולם היה במחיר העלות! נכון מדיטציה טרנסנדנטלית היא לא דבר מסובך, יחד עם זאת זה לא רק לומר "אום". המדיטציה הטרנסנדנטלית כוללת מנטרה מותאמת אישית ואני מדגיש מותאמת אישית לכל תלמיד ולכן אם אתה וחבר שלך תלמדו, מה שתלמדו יהיה זהה אבל המנטרה תיהיה שונה. הידע הוא מאד מאד עדין, דווקא בגלל הפשטות הרבה אנשים עושים טעויות ומתרגלים שלא לפי ההוראות ואז הם כמו דרול, חושבים שזה סתם. לכן חשוב מאד שרק מורה מוסמך שיודע איך ללמד, יעביר את הידע הזה, דבר זה יבטיח שמירה של הידע ולא סילופים כמו בויפאסנה ובטכניקות אחרות. לגבי מה הרעיונות המרכזיים, אם תקרא את ההודעות תראה שדני הסביר לא פעם את העקרונות, גם באינטרנט מוסברים העקרונות אולם איך עושים את זה, לא מוסבר בשום ספר או אתר, בעצם יש כמה אתרים שמתיימרים להסביר את זה אבל קראתי אותם ואני אומר שאם לא הייתי יודע כיצד מתרגלים, לא הייתי מבין מהם איך באמת מתרגלים. לגבי דרך ההתנהלות, כמו שאני רואה את זה זה מתנהל כמו ארגון בינלאומי גדול, בצורה מקצוענית ביותר. לעומת שיטות אחרות שאני רואה שגם להם ארגונים, לפעמים בינלאומיים אבל ההתנהלות שלהם היא די חובבנית ולכן גם לא מצריכה כסף. אבל דבר אחרון, מה איכפת לך דרך ההתנהלות של הארגון? הארגון הזה מביא לך את הדרך הסלולה להארה (בדוק ומוכך) אז מה איכפת לך מה הם עושים? אם אתה רוצה להפגש איתי פנים אל פנים ולשמוע הסבר מפורט יותר, אני מוכן.

danigl

New member
אז דבר-דבר, תשובה-תשובה

barak001 יקירי ראשית, אם יש לך הדרך שלך, אתה לא צריך דבר. אם אתה מרוצה עם הויפאסנה, יופי - לך על זה. אם אתה רוצה הארה ואתה כותב שאתה לא בטוח שזו דרך להארה, יש כאן בעייה. אבל אם יש לך הרגשה (מדיטציה עושים עם הלב ולא עם האינטלקט), אפילו הרגשה קלושה, שהיא אכן תביא אותך להארה - זו הדרך שלך. לגבי שלום עולמי. הנוסחא המתמטית היא שיש צורך בשורש ריבועי של אחוז אחד מהאוכלוסייה, שיתרגל את הטכניקות המתקדמות של TM - טכניקות הסידהי, כולל התעופה היוגית, במקום אחד, באותו זמן, תחת אותה קורת גג. כל יום. פעמיים ביום. לגבי ישראל, זה משהו בין 300 - 500 אנשים. לגבי כל העולם, בערך 8,000. ל-50 מוקדי מתיחות בעולם, רוכזו, לתקופה מסויימת (שבועיים, חודש, חודשיים), כמות מספיקה של אנשים, ובדקו מה קורה (סטטיסטית). מחקר אחד, על וושינגטון DC צֶרפתי בעבר בפורום הזה, עם כתב העת המדעי היוקרתי בו פורסם המחקר (כל דבר שמפורסם בכתב העת הזה, עובר בדיקות מחמירות ביותר, לפני שזה מפורסם.) עם הנתונים, מטודת המחקר הסטטיסטיקה, עם הכל. אגב, למחקר הזה לא היתה שום תגובה בפורום. גם בין הציניקנים הגדולים של הפורום. הסיבה? הדבר כל כך מוחלט שאין מה להגיב, מלבד לאשר שזה נכון!!! בקרוב אפרסם כאן מחקר שנעשה אצלנו בארץ, בקיץ 1983. כשגודל הקבוצה מספיק, ובודקים לעמות תקופה קודמת למחקרים, ולעומת תקופה שאחריהם, היו רגיעות אדירות באיזורי לחימה, התקדמויות עצומות לעבר שלום, ירידה במספר ההרוגים במלחמות וכו'. לגבי זה שאין לך היום את הזמן ל-TM. כל מי שעושה בסדירות, רואה מייד שזמן בכלל לא מהווה בעייה. מה הכוונה? גם אצל מתרגלי TM היממה נשארת בדיוק 24 שעות (זה הדבר הצודק ביותר שנתן לנו אלוהים - לאף אחד, לעשיר או לעני, לחכם או לטיפש, ליפה או למכוער, אין אפילו דקה יותר מ-24 שעות, ולאף אחד אין אפילו שנייה פחות, גם מי שקם שעה קודם.) בזה שאחרי TM אתה פחות עייף, פחות מתוח, החשיבה שלך יותר בהירה, אתה עושה פחות טעויות, לוקח לך פחות זמן לתקן טעויות..... אתה מוצא מהר מאוד שזו השקעה יוצאת מהכלל של זמן. וכולה מדובר על 20 דקות פעמיים ביום!!! על נושא המחיר של TM, כבר כתבתי לא פעם. לא אחזור על דברי מקודם. כשאדם מקבל משהו חינם, כך הוא מתייחס לזה. אין ארוחות חינם. אבל... בקרוב יתחיל פרוייקט גדול מאוד בארץ, שבו ישתתפו מאות, אלפי מודטים. לא לשבוע, חודש, חודשיים. לתמיד!!! כל מי שיתחייב להשתתף בפרוייקט הזה לתקופה מסויימת, יסובסד עבורו קורס TM, קורס סידהי, ואפילו יקבל שכר עבור התירגול שלו. אני באופן אישי לא יכול להאמין שיש דבר כזה כמו 'מנטרה אוניברסאלית'. אנחנו כל כך שונים זה מזה. איך יתכן שצליל אחד יתאים לכוווווולם. אז אילו זה היה משהו כמו 'אום' (או בורג) את זה אפשר לפרסם חינם, בקלות. לטכניקה של TM יש שני מרכיבים. המנטרה, שמורה מוסמך מתאים באופן אישי לכל לומד. ו....איך להשתמש במנטרה בצורה נכונה. גם זה דבר מאוד אישי. לכל אחד יש התנסויות שונות לגמרי, כל אחד שונה. מורה מוסמך ל-TM צריך להכיר אלפי, עשרות אלפי צורות של התנסות, כדי לכוון את הלומד לכיוון הנכון. את זה אי אפשר לעשות בספר, באתר אינטרנט או בעיתון. זה צריך להיות אחד על אחד עם מורה ל-TM. צר לי על כך, שההתנהלות של TM נשמעת לך מפוקפקת. באמת. עם כל הלב. אבל בשביל להבין את הלהט - תאר לך שיש מיליוני, מיליארדי אנשים, שהעיניים שלהם קשורות, והם טוענים כל הזמן שהכל חשוך. חושך וחושך וחושך. בא אדם ואומר ולהם, סליחה, זה לא נכון, תורידו את כיסויי העיניים. תראו יש אור, המון אור. ואז באים כל מיני משמיצים ומתחילים, הוא פרובוקטור, הוא סתם מתגרה. להוריד את כיסויי העינים זה מסוכן, לא יביא לאור. הוא מראה ניסויים מדעיים על מידת האור שבחוץ, ואיך הוא מוסתר בגלל כיסויי העיניים, והם טוענים שדרך ההתנהלות שלו איננה טובה. אבל, העובדה נשארת קיימת. בחוץ, לפחות 10 שעות ביממה בישראל, זורחת השמש. כשהשמש שוקעת, יש חשמל, יש תאורה. לא צריך לחיות בחושך. אז, הרבה אור לך (אני לא מאמין שכתבתי את זה!!!) דניאל

hary_i

New member
קצת הערות לגבי הארה

אם הארה היתה דבר שאפשר להגיע אליו כתוצאה של תובנה, ניתן היה ללמוד את זה באוניברסיטה אבל את זה אתה בטוח מבין שלא ניתן. הארה היא דבר שאתה מגיע אליו רק כאשר מערכת העצבים שלך נקייה לחלוטין כמו שאמר דני. ויפאסנה מובילה לאמת עמוקה יותר? אני כלל לא בטוח, ויפאסנה היא קודם כל לא דבר ממש מוגדר לצערי, אני שמעתי אישית על כארבע שיטות שקוראות לעצמן ויפאסנה אז זו כבר בעיה אחת, איך נדע מהי השיטה הנכונה? מדוע אתה אומר שהיא מובילה לאמת עמוקה יותר? אולי בגלל שהיא כלל לא מדברת על ההבטים המעשיים כפי ש TM מדברת? ה TM מדברת על הבטים מעשיים בגלל שהיא הותאמה למערב לא בגלל שזה הדבר היחיד שיש בה. ולגבי חובתי כמנהל פורום, החובה שלי היא לשמור על הפורום מהשמצות מיותרות ולכן חשוב לי להבהיר מהי TM באמת ולהגיב להשמצות חסרות השחר המושמעות כאן. לגבי אנטרסים כלכליים, כבר ניסו להאשים אותי בזה אבל הבינו שזה לא נכון, לי אין אינטרס כלכלי במדיטציה, בנתיים, אני רק מוציא עליה כסף

drall

New member
אני רוצה לשאול אותך שאלה

מה לך ולהארה? מה קפץ לך הנושא הזה לפתע פתאום? כל ההתעסקות בהארה , יוצרת ציפיות מאוד מעוותות לגבי כל דרך תרגול ובסך הכל זו אופציה מאוד לא ריאלית. אני יודע שדני בהתחלה דיבר על זה אבל הוא חייב למכור משהו ונגמרים לו כבר הטריקים השיווקיים ואני רואה שגם הארי מצטרף אליו כי דני כנראה מהווה בשבילו איזו זכות קיומית מאוד ברורה. אבל הנה , צא וראה , גם דני נסוג מהעניין בפיתולים אלגנטיים , כי הרי הוא לא יכול לטעון שהמ"ט מביאה להארה כשאנשים מתרגלים אותה חמישים שנה ונשארים מוארים כמו קוגלגר. טוב , מזל שיש קארמה לחלץ כל סוכן מכירות מהמלכוד. אבל תשמע, אני מכיר כמה וכמה מוארים אמיתיים , באורגינאל ואני אומר לך אין בהם שום דבר טרוויאלי. בד"כ מדובר באנשים שהרבה לפני שנהיו מוארים היו להם תכונות אופי קיצוניות מאוד או שגדלו בסביבה בלתי מתקבלת על הדעת, ממש כמו בסרט של דיוויד ליינץ'. זה לא בדיוק התחום שהוא נחלתה של האוכלוסיה המצויה. למה בכלל אתה מציב לך כזה דבר כמטרה. אמר בארס בזמנו , והוא יודע טוב מאוד על מה הוא מדבר , שהארה היא סופו של תהליך שדומה להריון. לדעתי זה מזכיר יותר תגובת שרשרת גרעינית. מה לך ולזה ברק? אתה מוכן בכלל לעבור כזה דבר? דרול

hary_i

New member
הארה..

דני לא נסוג מהעניין בכלל וגם אני לא. המדיטציה הטרנסנדנטלית היא דרך פשוטה ובטוחה להארה. הארה אינה אופציה לא ריאלית היא ריאלית ביותר. זה לא אומר שאם תתרגל X שנים אז תגיע להארה, מתי תגיע להארה זה כבר תלוי בקארמה שלך. מהיכן, אתה דרול, שאינך מואר יודע מה זאת הארה? לעומת זאת מהרישי שהוא אדם מואר לימד את המורים למדיטציה את הדרך הבטוחה להארה. נכון שאתה טוען שזה סתם שטויות אבל... כמו שכבר אמרתי זה דרול נגד שאר העולם אז אני מניח שכל בר דעת לא יקח את דבריך ברצינות.

drall

New member
בוא תשמע איזה רעיון מפגר עלה

במוחי המעורפל. נניח אני אמציא לי מדיטציה שאמורה להגן על האדם מפני מחלת הסרטן. וכמובן אני אפברק מחקרים מדעיים שמוכיחים את יעילות הטכניקה שלי ואשחד כל מיני "מדענים" שקנו את התואר בהתכתבות ממשלת וולטה עילית שיאשרו מה שאני אומר. ואז אני אתחיל למכור את המדיטציה שלי באלפי שקלים לכל ההיפוכנדרים למינהם ואעשה הרבה כסף ואפילו אפנה לממשלה שתעביר אלי תקציבים כי "אני חוסך למשרד הבריאות מליארדי שקלים בשנה". ואז יקרה הדבר הבא , אחד מהמתרגלים שלי , ששלמו לי כמה ששלמו , יחלה בסרטן יתפגר. מה אני אגיד למשפחתו המתאבלת והזועמת "הטכניקה שלי עובדת אבל ה"קארמה" של אותו אדם הייתה שיחלה בסרטן וימות ונגד זה אין לאף אחד מה לעשות." עכשיו השאלה שלי אליך "במידה ואני אעשה את כל הדברים שציינתי למעלה , האם לא אזכיר לך את דני גליקר?" והתשובה שלך "לא. כי לא למדת אצל המהרישי" הבנתי אותך הארי. לקח לי הרבה זמן אבל הנה. תודה רבה. דרול

hary_i

New member
לא בכלל לא

אתה יודע מה ההבדל, אתה מדבר על לפברק מחקרים ולשחד מדענים. דברים אלו הם רחוקים כרחוק מזרח ממערב ממה שעושה האגודה למדיטציה. בוא נראה מה התגובה שלך למחקר שדני פירסם שבוצע בירושלים? הרי זה מחקר שאפילו מומן ע"י גוף נייטרלי או שתכף טטען שאוניברסיטת הרוורד היא בעצם של מהרישי?

drall

New member
בסדר הארי

אבל תסכים איתי שזו התחמקות שאין דומה להפיל כל תוצאה של דבר או תהליך על איזה גורל סתמי שנקרא "קארמה". זאת גם לא הכוונה במושג ההינדוהיסטי קארמה.

למעלה