הצעה

new_chance

New member
הצעה

יקירי, כמתעניין חדש למדי בתחום המדיטציה הגעתי לכאן, ואני עוקב בתימהון מסויים על התנהלות הפורום. תחום המדיטציה הוא לדעתי הרבה יותר מורכב מ"TM הוא רולס רויס" מול "TM אינו טכניקה אמיתית" וכיו"ב. האם לא ניתן להגיע להסכמות פשוטות כגון: מצד אחד- להימנע מקביעה ש-TM אינה טכניקה אמיתית. אפשר לבקר אלמנטים מסויימים של הארגון, אך אפשר להפריד את הביקורת מהטכניקה עצמה. מצד שני- להימנע מהקביעה ש- TM היא הטובה ביותר, הנכונה ביותר, המאירה ביותר וכו'. כקורא, אני מוכן לקבל המלצה על הטכניקה, הזמנה להרצאת מבוא אך הטענה שהיא הטובה ביותר עושה רושם של מיסיונריות או סתם טקסט של איש מכירות. אם יהיה אפשר להסכים על כך, אולי יהיה פחות מעניין מבחינת כיסוחים, אך ניתן יהיה להגיע לדברים יותר עמוקים. מה דעתכם? שבת שלום.

new_chance

New member
האמת

מה האמת? מדוע לפסול טכניקת מדיטציה שכפי הנראה מתאימה לרבים? הניסיון להציג את ה- TM כמדיטציה היחידה ו/או הטובה ביותר הוא מגוחך, אך אין זאת אומרת שאין לה זכות קיום.

drall

New member
שמע נא , ידידי

אין האמת עניין לסקר דעת קהל או לגינוני נימוסים . או שישנה היא או שהיא נעדרת. ייתכן שלא תמצא חן בעיניך מדי פעם , אבל ענה לי בבקשה, האם האם רצונך באמת "הוגנת" יותר הוא פגם באמת או פגם בך? דרול

new_chance

New member
האמת שלך

דרול, אתה רשאי להאמין באמת שלך. כל מה שהצעתי הוא להפסיק את הקמפיינים שמצד אחד פוסלים את TM ומצד אחר משבחים אותה כטובה ביותר. לאף אחד אין כאן מה לחדש ואף צד לא ישכנע את השני. אבל מתגובותיך ומהתגובות של דניאל- כנראה אין סיכוי.

hary_i

New member
שבועיים נדמה לי

ואלו היו השבועיים הטובים בפורום.

danigl

New member
יעילות יכולה להיבדק ב-3 קריטריונים

new_chance היקר איך ניתן לבדוק משהו שהוא טוב או לא? 1. בדיקה סובייקטיבית 2. בדיקה אובייקטיבית 3. מוניטין אם נשווה את TM לכל דבר אחר, היא היחידה שעומדת בכל 3 הקריטריונים הללו: 1. מליוני בני אדם בעולם נהנים מהתרגול שלה. יותר מכל שיטה אחרת שהיא. 2. 700 מחקרים מדעיים אובייקטיביים מראים את יעילותה. הרבה הרבה יותר מכל שיטה אחרת שהיא. 3. היא באה מהמסורת הרציפה העתיקה ביותר של האנושות - המסורת הוֶודית של הודו. האם לשקר כאן, או להתעלם מכל אלו, ולא להראות אותם, מול ההשמצות חסרות כל בסיס של המשמיצים? שבת שלום דניאל

new_chance

New member
יעילות

דניאל, מדיטציה זה לא אבקת כביסה. לא נכון לקבוע מה הכי יעיל/ הכי טוב וכו' באופן אוניברסלי. בעצמך כתבת בהודעה אחרת שלא אפשרי שאותה מנטרה תשמש את כולם, לדעתי אפשר להכליל את זה לטכניקת המדיטציה, כל אחד ומה שמתאים לו. אני באמת מקווה שיפסקו ההשמצות בפורום הן על TM והן על שיטות מדיטציה אחרות. שבוע טוב.

danigl

New member
יופי. זה המיוחד ב-TM-שמותאמת אישית

new_chance שלום אני בעד הפסקת ההשמצות. יש בפורום לא מעט 'מפרסמים' שכותבים על סדנא שהם עורכים, קורס שהם מציעים, מורה שמגיע מחו"ל.... או משדרות. בדוק בבקשה, האם תומכי TM הגיבו לדברים אלו בצורה כלשהי? מתי שהוא? האם הארי או אני או אחרים מבין ה-TNניקים שוללים אותם? התגובות שלנו הן אך ורק כשיש השמצות. אז אני באמת תקווה שיחדלו ההשמצות הללו על TM, או למעשה על כל דבר שהוא בפורום. אני שמח שגם הפעם הארת את עיניי במשהו. יכול להיות שיש, אני לא יודע על כך, אבל, הראה לי בבקשה (וזו לא פניה אישית אליך, לכל מי שנמצא בפורום) עוד סוג של מדיטציה שמותאם אישית לכל לומד. שוב, יכול להיות שיש. נראה לי שזה אחד מהדברים המייחדים מאוד רק TM. וכבר אמרתי לא פעם בעבר, אני לא מאמין בהליך אחד, זהה, בדיוק אותו הדבר שמתאים, למשל, לנזיר, ולבעל משפחה, לאדם שחייו במערה או באשראם, וגם בו-זמנית למישהו שסוחר בוול-סטריט כל יום וכד'. לכן, חיוני לכל שיטה מוצלחת, שתהיה מותאמת אישית למתרגל. כל טוב שבוע טוב דניאל

new_chance

New member
התאמה אישית

דניאל, יפה שבמסגרת טכניקת ה- TM יש התאמה אישית. אבל, תחשוב על זה, עצם בחירת הטכניקה ובחירת המורה (כל אחד ומה שהוא בוחר), ההחלטה על השימוש בה, אופן השימוש בה, השילוב בין טכניקות תביא תמיד להתאמה אישית. כל אחד המתרגל מדיטציה מכניס את הייחודיות שלו בתרגול. זו דעתי בכל אופן.

danigl

New member
יתכן שזה כך בכל המדיטציות. לא ב-TM

new_chance יקר נכון. מעולם איש לא טען ההיפך (לפחות לא בין תומכי TM בפורום הזה). כל אחד בוחר לעצמו את המדיטציה שלו. הרבה פעמים אמרתי בעבר, ואני עדיין אומר: אם מישהו מרוצה מהמדיטציה שלו - מצויין. יכול להיות שיש משהו טוב יותר. אבל, אם היא מתאימה לו, נפלא. בחרת את בת הזוג שלך לחיים. אתה מרגיש שהיא מתאימה לך - זו בת הזוג שלך. יכולות להיות יפות ממנה, חתיכות ממנה, חכמות ממנה. אבל, זו בת הזוג שלך. דיר באלק אם תלך על מישהי אחרת. לגבי TM, אתה לומד משהו מאוד ספציפי. למעשה אתה לומד איך לא לעשות כלום בתירגול שלה. (לא בחיים שלך, בזמן התירגול. לפחות לא בהתחלה.) אתה לומד איך להניח לטבע לעשות את זה עבורך. משום שהתירגול של TM הוא לגמרי טבעי. הטבע עושה אותו בשבילך. כל מניפולציה, כל נסיון לעשות משהו, כל צורה של "מכניס את הייחודיות שלו בתרגול" לגבי TM, זה כבר לא TM. כי חשוב רגע. מה העוצמה של האישיות שלנו (מכניס את הייחודיות שלו) מול הטבע. אם נערב את האישיות שלנו ב-TM, פשוט נחליש כך את התירגול. את זה חובה ללמוד ממורה מוסמך. יום טוב דניאל

new_chance

New member
דניאל ידידי

אני מרשה לעצמי לקרוא לך ידידי, אנחנו מתכתבים מעט לאחרונה. נדמה לי שמרב שאתה מראה כמה ה- TM נפלאה אתה תופס את העוגה משני קצותיה ואוכל את המקל ומשאירו שלם. בהודעה הקודמת היא היתה (היחידה ש) מותאמת אישית ובהודעה האחרונה הייחודיות מחלישה את התרגול הטבעי. אני גם חושב שחזרה על מנטרות לא יותר טבעית מהתמקדות בנשימה למשל או או באור של כוכב. לילה טוב.

danigl

New member
אם אתה מרגיש כך-'ידידי' נשמע נהדר

new_chance שלום וברכה נראה שלא כל כך הבנת את ההבדל בין 'מותאם אישית' לבין 'יחודיות'. ראשית אמרתי שאני לא מכיר מדיטציה אחרת שמותאמת אישית לאדם. זה לא אומר, וזאת כתבתי, שזה לא קיים. אשמח אם מישהו בפורום הזה יאיר את עיני בכך. לגבי 'מותאם אישית' - על ידי מורה מוסמך ל-TM. המורה למד הרבה כדי לדעת מה מתאים לכל לומד. לכל מערכת עצבים אנושית. וכך הוא מלמד אותו. בתירגול עצמו, התלמיד מתרגל את אותו דבר טבעי, שקורה מעצמו, כפי שהמורה לימד אותו. כאן, כתירגול של התלמיד, כל הכנסת גורם כל שהוא, פוגמת בטבעיות של התהליך, בתוצאות שלו, ובמוטיבציה לתרגל. אז זה כבר פשוט לא TM. לכן אנחנו כל כך מדגישים את חשיבות "הצ'קינג" - ביקורת התהליך. זהו תהליך פשוט (למי שמכיר אותו - המורה ל-TM), של כחצי שעה, שבודק את המדיטציה שלב שלב עם המתרגל. כל פעם מתקדמים לשלב הבא, כשהקודם נעשה נכון, ויוד שלב, ועוד שלב. עד שחווים שוב מדיטציה נכונה. זו אחת הסיבות שהסכום ללמוד TM הוא גבוה. אדם משלם פעם אחת בחיים, ומלבד קורס לימוד TM הוא מקבל את כל אותם עשרות שירותים שהאגודה למדיטציה מציעה לו לכל ימי חייו, מבלי שהוא צריך לשלם אגורה אחת נוספת. ראית את ההבדל? דניאל

danigl

New member
אני יכול רק לספר לך את הסיפור שלי

חיפוש ית יקרה כל אחד והסיבות שלו. כל אחד עם הקארמה שלו. אבל איך אמר יחזקאל הנביא, אצלי זה היה 'כאש בעצמותי'. לפני המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) קשה מאוד לומר עלי שהייתי אדם רוחני. אבל, הרגשתי כל חיי שחסר משהו. שהחיים שלנו הם הרבה יותר מאשר לעבוד, לאכול, לשתות, לישון, לעשות אהבה ושוב לעבוד... החיים שלי היו מאוד מוצלחים. 'הלך לי' בכל תחום שבו נגעתי. לא הייתי אומלל, לא חסר לי כלום, הייתי בריא כמו שור. אבל... זה לא היה זה. את המורה שלי, אותה הכרתי קודם, לא ראיתי כמעט שנתיים. כשפגשתי אותה מחדש, חל בה שינוי מדהים. היא כולה קרנה משהו שלא היה בה קודם. שאלתי אותה: "ג'ו, מה קרה לך בשנתיים האלה?" היא השיבה שהיא למדה TM, ושהיא בדיוק סיימה קורס מורים ל-TM אצל מהרישי. בקשתי ממנה שתלמד אותי. כל הרצאת המבוא אמרתי לעצמי בלב: 'הלוואי שזה נכון!! הלוואי שזה נכון!!' לי, באופן אישי, הספיקה המדיטציה הראשונה, ביום הלימוד, כדי לדעת שכל מה שהיא אמרה, ועוד הרבה יותר, הוא האמת לאמיתה. באיזה שהוא מקום בלב, כבר ידעתי אז שאני רוצה גם ללמד את זה. מכאן, הדרך לא היתה פשוטה, לא היתה קלה. זה היה כרוך בלעזוב הכל לכמעט שנה, קורסים שונים, מחיר לא נמוך.... אבל זה היה משהו הרבה יותר גדול ממני. שוב, כאש בעצמותי. מאז, כמעט 30 שנה, אני לא מצטער לרגע. זו לא פרנסה מי יודע מה. אלו שעות על גבי שעות. הרבה נסיעות, הרבה זמן בדרכים. אבל אני לא מסוגל לתאר את החיים שלי בלי זה. עם כל מה שזה כרוך, אני מאושר היום. כנראה שהאושר הזה, 24 שעות ביממה (בעוצמות שונות, כמובן), שאינו תלוי בדבר, זה הדבר שהיה חסר לי בחיים. שוב, לא שלא הייתי מאושר מעולם. אבל זה לא היה זה. אז יש לך סיפור אחד מיני רבים רבים. שבוע טוב דניאל

barak001

New member
מסכים לגמרי

האמת שהשארתי הודעה למטה ולא בצדק נתתי על הראש דוקא לדרול. עכשיו, כשאני קורא יותר הודעות אני מתחרט על זה כי הוא מאזן את שטיפת המוח של טכניקת TM. ככל שאני קורא אני מבין שיש פה שני צדדים קיצוניים ששוגים בהתייחסות שלהם. אני מכיר את שתי השיטות ומאמין באופן אישי שTM יכולה להועיל לחיים בהמון צורות (כפי שמראים המחקרים) אך ההארה היא תוצאה של תובנה ושלא של שלווה מדיטטיבית פנימית או ריכוז (סמדהאי). זוהי רק דעתי. אף מחקר לא מוכיח איזו שיטה מובילה להארה. אני ספקן באופן כללי לגבי מחקרים, גם כי הם מחקרים סטטיסטיים במדעי החברה ויש פה מרכיב פסיכולוגי חזק וגם כי יש פה שיקולים כלכליים של מובילי TM. אני חושב שTM מתאים יותר לאופי המערבי, אבל במקביל מאמין שויפאסנה מובילה לאמת עמוקה, שחלק מהאנשים מחפשים וחלק לא. הפילוסופים שבינינו יחפשו את הויפאסנה והמעשיים יותר יחפשו את TM. אלה דעותיי. אני מאמין ביתרונות של שתי השיטות. אני חושב שמנהל פורום צריך להיות פלורליסט וגם להעמיד אינטרסים כלכליים במקומם (כגון מדריכי TM). לדעתי, זאת אפילו חובתו המוסרית האישית של מנהל. אין טעם להתווכח פה לנצח על מה יותר טוב, אלא להתעמק בדהרמה ובעקרונות התיאורטים שמיושמים בשתי השיטות. התוצאה של הריבים האלה, היא יצירת אנרגיות שליליות בפורום וצריך להמנע מזה.

danigl

New member
כדאי שתבין לגבי מה שאתה כותב על TM

barak001 היקר ב-TM אין שטיפת מוח. מישהו שואל, או, לרוב, מישהו משמיץ - חייבת להיות לזה תגובה. תגובה מצידי, מצד הארי או מצד כל מי שמכיר TM. לא יתכן שאדם תמים, יקבל רק את ההשמצות מבלי לקבל את האמת על נושא. ברור שאתה מקבל על TM רושם שהוא מוטעה, בגלל אותם דברים. (למרות שהרושם כבר היה שם - מהפעם הראשונה שנכנסת לפורום הזה - לפני כמה ימים, כשכתבת "המטרה שלי היא להגיע להארה ולכן אני שולל את המדיטציה הטרנסדנטלית". האם משפט כזה צריך להישאר ללא מענה?) אתה טוען שאתה מכיר את שתי השיטות. אני חושב שלא. האם התנסית ב-TM? או יותר נכון, האם למדת TM ממורה מוסמך? לא נראה לי. להארה אין שום קשר לתובנה. היא תוצר של תירגול נכון ושל נקיון מערכת העצבים מכל 'הבלוקים' שצברנו. המחקרים על TM הם רק בחלקם מחקרים במדעי החברה, אבל ברובם מחקרים במדעי הטבע. הסבירות הסטטיסטית שלהם היא הגבוהה ביותר, הרבה למעלה ממה שמקובל כ'מחקר טוב', בעולם המדע. למשל, הסבירות הסטטיסטית של יכולתה של TM ליצור שלום-עולמי, כשנלקחים כל המחקרים על כך, היא עשרה מליון, מיליון, מיליונים (10 בחזקת 19). הראה לי מחקר מדעי אחד (!!!) בכל תחום שהוא, עם מובהקות סטטיסטית כה גבוהה. אני אחד מאותם 'בעלי אינטרס כלכלי' בנושא TM. אני מזמין אותך בזה להתחלק איתי בכל הרווחים הרבים שאני צובר מה-TM. אבל..... גם להתחלק איתי בהוצאות. וגם להיות איתי שעות על גבי שעות שבהם אני מקדם את הנושא. נכון זו הדארמה שלי. אבל, זה מאוד יעזור לי כשמישהו נוסף יקח חלק בנטל הכלכלי שעולה לי ללמד TM. בשביל משהו שאוהבים, לפעמים צריך לשלם. אף אחד לא עושה מ-TM רווח. ללמד TM ולקיים את הפרוייקטים שלה, עולה המון. האם אתה סבור שבתשובה הזו שלי אליך יצרתי אנרגיות שליליות? אם כן. אין לי מה לכתוב יותר בפורום הזה או בפורום אחר. אין לי שום כוונה ליצור שליליות מכל סוג שהוא. אבל, להעיר ולהאיר, כשאדם טועה, זה לא יצירת אנרגיות שליליות. עכשו, עבור שוב על הפורום וראה אם יש בו מישהו/הם, שכן יוצרים אנרגיות שליליות. מעניין מה תגלה (שוב ציטוט שלך "אני נגעל להיות פה בפורום מדיטציה ולקרוא את כל הריבים האלה.") אנא היה אובייקטיבי - מי יוצר אנרגיות שליליות? בברכת אנרגיות חיוביות לך דניאל

למעלה