הצעה על סף סגירה לאחר משא ומתן

Arie Charfnadel

New member
הצעה על סף סגירה לאחר משא ומתן

היי,

בהמשך למספר פעמים ששאלתי בפורום, זו כרגע ההצעה מהבנק שלי שאושרה סופית, דעתכם בבקשה:

ההצעה מורכבת ממשכנתא שאני לוקח מהבנק ועוד הלוואה שאני לוקח מהבנק בתנאי צה"ל.

רקע: בני זוג נשואים טריים, 30, 26, ללא ילדים. שנינו בעלי תארים והתחלנו תארים נוספים כרגע. אני איש קבע, כנראה לקראת יציאה מצה"ל, אשתי עובדת בתעשייה. לשנינו סה"כ הכנסה נטו כרגע באזור 12K-13K. רוצים לשלם עד 3,500 בחודש משכנתא.
סה"כ עלות נכנס: 980K
סה"כ משכנתא 588K(60% מימון) + הלוואה 50K(חלק מההון עצמי).

ההצעה :
פריים, 196,000 ש"ח, 25 שנה בריבית 0.7% לשנה, תשלום חודשי ע"ס 712 ש"ח.
קל"צ, 196,000 ש"ח, 15 שנה בריבית 3.35% לשנה, תשלום חודשי ע"ס 1,387 ש"ח.
משתנה כל 5 לא צמודה, 196,000 ש"ח, 30 שנה בריבית 3.1%, תשלום חודשי ע"ס 837 ש"ח.
הלוואה צבאית, 50,000 ש"ח, 10 שנים, בריבית קבועה של 1.01%, תשלום חודשי ע"ס 438 ש"ח.
סה"כ החזר של כ-3,374 ש"ח.

מה שאני אוהב בתמהיל הזה שאין לו חלקים צמודים למדד, מה שעושה אותו יחסית בטוח מבחינתנו,
כמו כן יש לי יכולת למחזר את הפריים וההלוואה הצבאית ללא קנסות ולמחזר משתנה אחת ל-5 שנים. מה שלדעתי נותן לו גמישות נחמדה ביחס לביטחון. (כ-70% מההלוואה ניתנת למחזור ללא קנסות).

גם בגזרת הריביות, חצי מהריביות(קל"צ, צבאית) קבועות, עוד אחת אם תעלה זה יהיה רק בטווח של ה-5 שנים ורק ריבית הפריים משתנה. ע"פ החישוב שלי כדי שההחזר החודשי יגיע לסכום של כ-4,000 ש"ח הריבית של הפריים צריכה לעלות מ1.65 לאזור ה-5%-6% ( כמעט פי 4 ממה שהיא היום) ועוד כמה שאני מבין את השוק אין סכנה שהשינוי הזה יהיה חד בצורה כזאת, אם יקרה אני מאמין שיתפרס על פני כמה שנים ויהיה מורגש, ככה שכבר באמצע הדרך ניתן יהיה לעשות משהו לגביו.

בהקשר לעתיד, אין צפי לאיזשהו סכום כסף משמעותי, בעקרון שנה הבאה אני אמור לקבל קרן השתלמות ע"ס כ-80 אש"ח אבל זה ככל הנראה ילך להורים שלי שעזרו לי כרגע עם 70 אש"ח להון עצמי.
באם אשתחרר מצה"ל אקבל פיצויים של כ-50-60 אש"ח שיכסו את ההלוואה הצבאית. מה שאוטומטית גם יוריד את ההחזר החודשי שלי אל מתחת ל-3,000 ש"ח.

מה דעתכם על התמהיל ועל הריביות? האם אני מנתח נכון את המצב ?
מה הייתם ממליצים עוד?

בתודה מראש!

Arie Charfnadel

New member
מישהו

מאיר וידר

Member
מנהל
טעות נוראית

דווקא את המשתנה הצמודה שהיא משתנה כל 5 שנים, לקחת ל30 ואת היתר לתקופה קצרה יותר?
דווקא אותה אתה צריך לקצר, ללא התחשבות במרכיבי הריבית וההצמדות של יתר ההלוואה
&nbsp
מאיר וידר
מנכ"ל "וידר משכנתאות"
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il

Arie Charfnadel

New member
צהריים טובים

היי מאיר,
&nbsp
שמעתי בעצתך, צמצמתי את מסלול המשתנה ל-25 שנה, עדיין באותה ריבית.
&nbsp
הוסיף לי בערך 100 ש"ח להחזר החודשי. חוץ מזה הכל אותו דבר.
&nbsp
מה דעתך עכשיו?
&nbsp
נ.ב.
&nbsp
קיבלתי היום את כל המסמכים להחתמת הקבלן, נוטריון, בנק מלווה וכד'...

למעלה