הצעה: לאסור דיונים פוליטיים בפורום

דיברגנט חדש

Well-known member
לגבי תעשיה בטחונית השאלה מה עושים עם המוצרים - אני לא מרגיש בנוח שישראל מייצאת יצוא בטחוני לכל מיני דיקטטורות וגורמים עלומים שלא ברור מי הלקוח הסופי , יש מקרים אבסורדיים שמוצרי הנשק שפותחו בישראל מגיעים אפילו לאויבנו.
זה פסול מאוד, אך אין לך שליטה על כך.
חוץ מזה, אם תתחיל לחפש רק חברות שמתאימות לך ערכית, תימצא את עצמך מהר מאוד בלי כלום.

Nuke1985

Active member
בכל מקרה רציתי להדגים שלא תמיד אפשר להפריד בין "היטק" לפוליטיקה כפי שדרש Nuke1985

במקרה יצא לענות על השאלה הזה בפורום אחר והתשובה היתה דיי אפוליטית (בגדול המדינה מאשרת את כל היצוא ויש גבול לכמה דברים את יכול לקחת עליהם אחריות).

כמו בכל מדיניות יכול להיות מקרי קצה. זה כמו להגיד ששמות ארוכים מדי ופונקציות ארוכות מדי זה לא טוב ואז להתחיל להתפלפל על המספרים המדויקים . רק בגלל שיש מקרים לא ברורים לגמרי זה לא אומר שהמדיניות לא טובה.

בשורה התחתונה משהו כמו 99% מהדיונים הפוליטיים פה לא ממש קשורים להייטק . אתה מצפה שאנשים ירצו לקרוא ריבים על טראמפ/בידן/מאסק בלי סוף בגלל הטענה הזאת? (שאגב אני לא זוכר שראיתי פעם אחת שאחד מההודעות האלו מקבלות לייק).

נערך לאחרונה ב:

vinney

Well-known member
אתה כותב פה פוסטים בשביל לייקים? אתה באתר הלא נכון.

Nuke1985

Active member
תקרא לזה לייקים, תקרא לזה upvotes כמו stackoverflow או reddit אבל אני חושב שיש סיבה שכמעט כל הפלטפורמות המודרניות עושות את זה קל לתת פיידבק חיובי . כמו במציאות שאתה יכול לראות אם מישהו מעוניין במה שאתה רוצה לשמוע או חושב שזה מועיל לפי התקשורת הלא מילולית , טון או שפת גוף. בסופו של דבר אני מניח שאחת מהסיבות שאנשים כותבים פה זה כן ליצור איזה שינויי חיובי אצל מישהו אחר. גם אם זה רק כדי להשקיע בקהילה כדי שאחרי זה יהיו פה אנשים שישימו תוכן שיהיה טוב או שימושי לנו.

הפיידבק הם כן מדד להאם כדאי לכתוב לדעתי. כדי לתת לך אינדיקציה אם אתה בכיוון.

vinney

Well-known member
בשרשור הזה קיבלתי יותר פידבקים חיוביים ממך :)

לא שזה אומר משהו, אבל אם כבר טרחת לציין את זה כמדד...

Nuke1985

Active member
אכן קיבלתי לייקים משני אנשים כולל המפקד הנערץ שלנו user32 . כמובן שיש פה עניין של self-selection bias וכנראה שהאנשים שזה ממש מפריע להם לא נמצאים פה אלא בפורומים המתחרים. גם אני דיי הפחתתי השקעה כי לא נראה שיש פה הרבה אנשים ביחס לאופציות אחרות.

אבל זה נכון שנראה שדעתי לא ממש מתקבלת פה. לפחות זה גרם לי לתהות אם יש דבר כזה שנקרא status quo bias ואכן זה קיים אז לפחות למדתי משהו מהכישלון. חשבתי להתחיל מתחרה בreddit או lemmy אבל להשקיע זמן בלנהל את זה פחות מעניין אותי אז אם מישהו רוצה להתחיל את זה תשלחו הודעה ואני אנסה לתרום למאמץ.

למעלה