הצעה: לאסור דיונים פוליטיים בפורום

Nuke1985

Active member
יש מספיק מקומות אחרים . מקסימום לאפשר את זה רק בשרשורים ייעודיים.

לבוא לפורום לבזבז איזה 10-30 דקות לפשפש בדיבורים על פוליטיקה ממש מוריד חשק לבוא לבקר. לוקח הרבה זמן לכתוב תוכן איכותי ואני אישית לא רוצה להשקיע יותר מדי זמן בפורום. שלא לדבר על זה שחלק מהדיונים הם על הפוליטיקה האמריקאית שזה משהו שלא ממש רלוונטי לפה. הדיונים מתארכים המון וזה יוצא סכומים רציניים של זמן. בסופו של דבר מדובר במקום שאמור לעזור לפרנסה של אנשים ולתרום לכלכלה הישראלית אז כדאי לנסות למנוע מהאיכות הממוצעת של התוכן להידרדר מה שיביא לכך שיהיה פה פחות תוכן איכותי.

זה בערך הפורום היחידי שבו אפשר לדבר באנונימיות על ההיי טק בישראל . יש את צרות בהיי טק על נגזרותיו, אבל פחות מעניין אותי מה Anonymous member 189 אומר, אני כן רוצה שתהיה איזה זהות ברורה שאני יוכל להעריך את האמינות שלה עם הזמן.

כבר הרבה זמן חשבתי לעשות פוסט בנושא כי זה דיי הפריע לא מעט. לא מזמן היה עוד דיון כזה והתחושה שלי שהוא דיי גרם להורדה של כמות התוכן בפורום אז החלטתי לעשות פוסט.

מקסימום לאפשר את זה בשרשור ייעודי (הAI גם הציע תת פורום), אבל להתחיל לדחוף פוליטיקה לשרשורים שעוסקים בנושאים מקצועיים או בניהול קריירה זה לא לעניין. פוליטיקה זה גם מבוסס על נושאים כמו כלכלה , סוציולוגיה ומנהיגות ובוא נגיד את האמת זה לא נושאים שמתכנתים טובים בהם במיוחד.

היה גם סקר שמצא שליותר אנשים נמאס מדיונים פוליטיים במדיה החברתית ,37% לעומת הדעה הנגדית שהיא 20% . הם גם חושבים שהם פחות איכותיים מדיונים פוליטיים במקומות אחרים אז זה עוד סיבה להפסיק אותם.

נערך לאחרונה ב:

user32

Well-known member
מנהל
אחד היתרונות של הפורום הוא שיש שרשורים וענפים בניגוד למדיות אחרות. אז אני למשל מדלג על הוויכוחים של האמריקאים כי זה לא מעניין אותי. קשה להאמין אבל אני 24 שנה בפורום הזה (מאז 2002) ואנשים פה ממש התבגרו ביחד. דברים שאמרת בגיל 22 נראים לך אחרת בגיל 46. בכל מקרה הפוליטיקה מאז ומעולם היה חלק מהDNA של הפורום, היו פה דיונים סוערים ולפעמים קשים אבל זה חלק מהעניין.
בנימה יותר פילוסופית: אנחנו דינוזאורים. כשיצאו הרשתות החברתיות חשבנו שזה יקבור את הפורום ואיכשהו שרדנו, ועכשיו אפילו פייסבוק זה "של זקנים" ויש פה דור של אינסטגרם וטיקטוק. מה שאני אומר זה שהפורום הזה הוא לא בדיוק האתר הכי לוהט באינטרנט אבל בכל זאת שורד, כנראה בזכות הדברים שהזכרת בצדק. אם נבטל את הזכות הביטוי (שמעוגנת בחוקה האמריקאית ;) ) לנהל דיון פוליטי, נדחוק עוד כמה משתמשים החוצה ונשאר עם אורח פעם בחודש שהגיע לשאול האם כדאי לעשות קורס QA.

vinney

Well-known member
זה.

בשביל מה אני פה אם לא להתווכח עם יוזר32 על כפיה דתית ועם בראבו והפרבולה על התנחלויות? כבר 20 שנה זה מה שמשאיר אותי בתפוז, ורק הוויכוחים האלה בטח משלמים הרבה יותר בצפיית פרסומות לאתר מכל שאר הדיונים גם יחד.

לענות על שאלות רילוקיישן אפשר גם בפורומים אחרים, אם בכלל עוד יש רילוקיישנים...

:cool::cool:

Nuke1985

Active member
אחד היתרונות של הפורום הוא שיש שרשורים וענפים בניגוד למדיות אחרות. אז אני למשל מדלג על הוויכוחים של האמריקאים כי זה לא מעניין אותי.

עדיין, זה קשה לדלג ולפעמים זה מתערבב עם תוכן אמיתי

אם נבטל את הזכות הביטוי (שמעוגנת בחוקה האמריקאית ;) ) לנהל דיון פוליטי, נדחוק עוד כמה משתמשים החוצה ונשאר עם אורח פעם בחודש שהגיע לשאול האם כדאי לעשות קורס QA.

חופש ביטויי לא ממש קשור לזה, כל פורום נפטר מדברים שהם אוף טופיק.

הטיעון הזה לא ממש הגיוני, זה אומר שצריך להתחיל עכשיו לאפשר שירשור בכל נושא כי זה אולי יביא אנשים שאולי יתרמו תוכן (סדרות וסרטים, תיכנון פנסיה , ירידה במשקל וכ”ו). אני לא ממש מכיר פורום שמאפשר את זה ברמה הזאת. בטח לא פורומים שנחשבים מובילים בחול כמו stack overflow.

אני מניח שחלקנו מכירים מקרה שחברה עשתה שינויי ואולי היו אנשים שעזבו בגלל זה אבל המניה ממשיכה להיות טובה. מדיניות לא צריכה להיות מכוונת לריצוי של אנשים ספציפיים.

נערך לאחרונה ב:

פולגאר

Well-known member
עדיין, זה קשה לדלג ולפעמים זה מתערבב עם תוכן אמיתי

חופש ביטויי לא ממש קשור לזה, כל פורום נפטר מדברים שהם אוף טופיק.

הטיעון הזה לא ממש הגיוני, זה אומר שצריך להתחיל עכשיו לאפשר שירשור בכל נושא כי זה אולי יביא אנשים שאולי יתרמו תוכן (סדרות וסרטים, תיכנון פנסיה , ירידה במשקל וכ”ו). אני לא ממש מכיר פורום שמאפשר את זה ברמה הזאת. בטח לא פורומים שנחשבים מובילים בחול כמו stack overflow.

אני מניח שחלקנו מכירים מקרה שחברה עשתה שינויי ואולי היו אנשים שעזבו בגלל זה אבל המניה ממשיכה להיות טובה. מדיניות לא צריכה להיות מכוונת לריצוי של אנשים ספציפיים.
כפי שכבר נכתב ע"י גולשים אחרים, פורום זה אינו בועה ומושפע מפוליטיקה ואקטואליה לעומת נושאים אחרים שלא משפיעים על ההייטק, כמו למשל סדרות וסרטים שנתת כדוגמה.

הדבר היחיד שאולי רלוונטי מדוגמאותך זה תיכנון פנסיה, אולם זה לא משפיע על תקציבים של חברות, השקעות, קנייה ומכירה של מוצרים שבפיתוח או של כל החברה.

בשורה תחתונה, רק אקטואליה ופוליטיקה משפיעות על ההייטק מרוב מוחלט של הנושאים האחרים.

Nuke1985

Active member
כפי שכבר נכתב ע"י גולשים אחרים, פורום זה אינו בועה ומושפע מפוליטיקה ואקטואליה לעומת נושאים אחרים שלא משפיעים על ההייטק, כמו למשל סדרות וסרטים שנתת כדוגמה.

הדבר היחיד שאולי רלוונטי מדוגמאותך זה תיכנון פנסיה, אולם זה לא משפיע על תקציבים של חברות, השקעות, קנייה ומכירה של מוצרים שבפיתוח או של כל החברה.

בשורה תחתונה, רק אקטואליה ופוליטיקה משפיעות על ההייטק מרוב מוחלט של הנושאים האחרים.

זה כבר טיעון אחר. בכל מקרה אתה יכול לטעון דיי בקלות שירידה במשקל כן משפיעה על היי טק, כי יש קשר בין בריאות פיזית לביצועים קוגניטיביים . זה גם מגביר את הסיכון לסרטן וכנראה שמן הסתם משפיע על הביצועים. ומה אם ביצועים של חומרה? אז אפשר להתחיל לפרסם פה בנצמרקים? . תיכנון פנסיה והשקעות זה רלוונטי כי זה יכול לתת לך את הכסף לקחת סיכונים מחושבים על עבודות יותר משמעותיות .

אם אתה רוצה לדבר על בועה תסתכל פה. פוסט ששואל מה אנשים שנפלטו מהיי טק עושים עכשיו עם בערך 350 תגובות. כאשר הם עוד ניסו להישאר בהייטק כנראה שלקרוא מה כותבים כמה מתכנתים שרוצים להיות פרשנים פוליטים לא היה בראש סדר העדיפויות שלהם.

אתם מדברים על ההיי טק או הפורום כבועה אבל אי אפשר באמת להכליל על קבוצה . יש פה יחסית מעט תוכן (תשווה את הפורום לדוגמה למצב בפורום של הסולידית). אם מישהו חושב שאם הוא לא יכתוב פה אנשים יהיו "בבועה" זה נשמע לי יותר כמו בעיה של עודף ביטחון.

user32

Well-known member
מנהל
אבל תשמע, אפשר לפתוח וויכוח פוליטי האם ראוי לאפשר וויכוחים פוליטיים. ואז לפתוח עוד וויכוח האם לאפשר לפתוח וויכוח האם לאפשר וויכוחים פוליטיים.
אין אין על בדיחות רקורסיה, הא הא הא חחחח

הפרבולה1

Well-known member
שאלה בנושא הייטק - האם אתם מרגישים שליחות לעבוד בחברת היטק ביטחונית כמו אלביט שמייצרת נשק כד להלחם באויבים סביב שמנסים לגזול את מולדתו היחידה של העם היהודי, או שיש לכם בעיה עם פיתוח מוצרים שהורגים אנשים.

lemner40

Well-known member
שאלה בנושא הייטק - האם אתם מרגישים שליחות לעבוד בחברת היטק ביטחונית כמו אלביט שמייצרת נשק כד להלחם באויבים סביב שמנסים לגזול את מולדתו היחידה של העם היהודי, או שיש לכם בעיה עם פיתוח מוצרים שהורגים אנשים.
אני עבדתי הרבה שנים בחברות ביטחוניות בפרויקטים ביטחונים מאד חשובים.
והפסקתי כשאיך שהוא מצאתי את עצמי בפרויקטים שהורגים הרבה אנשים.
זה לא היה הטריגר , קיבלתי הצעה לעבור לחברה נורמלית.
אבל זאת היתה אחת הסיבות החשובות.

הפרבולה1

Well-known member
אני עבדתי הרבה שנים בחברות ביטחוניות בפרויקטים ביטחונים מאד חשובים.
והפסקתי כשאיך שהוא מצאתי את עצמי בפרויקטים שהורגים הרבה אנשים.
זה לא היה הטריגר , קיבלתי הצעה לעבור לחברה נורמלית.
אבל זאת היתה אחת הסיבות החשובות.

חלק מהנשק שפותח הציל חיים של רבים ערבים ויהודים, למשל כיפת ברזל, טילי חץ ועוד.

הפרבולה1

Well-known member
כיפת ברזל וחץ לא מתוכננים להרוג
חלק מהנשק שפותח וכן תוכנן להרוג הציל חיים של בעיקר יהודים בזה שחיסל את האויב שבא להרוג אותנו.
למשל טילים שפותחו ברפא"ל וששוגרו על האויב ממטוסי חיל האוויר לעבר האויב בעזה לבנון ואיראן וחיסלו את האויב ואת משגריו ( ואולי גם "בלתי מעורבים" ) , צימצמו את כמות הטילים והרקטות ששוגרו אלינו.

lemner40

Well-known member
חלק מהנשק שפותח וכן תוכנן להרוג הציל חיים של בעיקר יהודים בזה שחיסל את האויב שבא להרוג אותנו.
למשל טילים שפותחו ברפא"ל וששוגרו על האויב ממטוסי חיל האוויר לעבר האויב בעזה לבנון ואיראן וחיסלו את האויב ואת משגריו ( ואולי גם "בלתי מעורבים" ) , צימצמו את כמות הטילים והרקטות ששוגרו אלינו.
אז לך תעבוד ברפאל

דיברגנט חדש

Well-known member
מעניין אותי עניין בעבודה ואני לא יפה נפש שאכפת לו שכלי הנשק האלו יהרגו את אוייבי.
בשורה תחתונה, זה לא שיקול מבחינתי, אם לעבוד בחברה או לא.

vinney

Well-known member
אני חושב שזאת שאלה שעלתה פה כבר כמה פעמים בעבר.

יש אנשים שזה חשוב להם, ויש אנשים שזה לא. יש אנשים שזה מפריע להם ויש אנשים שזה לא. כולם בסדר.

שאלות דומות אפשר גם לשאול על חברות הימורים, חברות פורנו, חברות ספאם, וכו' וכד'.

הפרבולה1

Well-known member
אני חושב שזאת שאלה שעלתה פה כבר כמה פעמים בעבר.

יש אנשים שזה חשוב להם, ויש אנשים שזה לא. יש אנשים שזה מפריע להם ויש אנשים שזה לא. כולם בסדר.

שאלות דומות אפשר גם לשאול על חברות הימורים, חברות פורנו, חברות ספאם, וכו' וכד'.

השאלה איך אתה מתיחס אם בכלל ל"מוצר" שאתה שותף בפיתוחו ויצורו , או שאולי רק מענין אותך השכר .
אפשר להסתכל על תעשיות הפרונו וההימורים כתעשיה חוקית שהרי יש "ביקוש" למוצרים האלו והיא מספקת את קהל היעד שלה. תעשית הספאם ותוכנות זדניות ( כמו תכנות כופר) זה פלילי ולא ראוי להשתתף בתעשיה כזאת, ושי להכניס את מפתחי המוצר הזה לכלא ( אלה אם הווירוס תוכנה שמפתחים אמור לפעול בכור הגרעיני באיראן אז זה בסדר )

לגבי תעשיה בטחונית השאלה מה עושים עם המוצרים - אני לא מרגיש בנוח שישראל מייצאת יצוא בטחוני לכל מיני דיקטטורות וגורמים עלומים שלא ברור מי הלקוח הסופי , יש מקרים אבסורדיים שמוצרי הנשק שפותחו בישראל מגיעים אפילו לאויבנו.

בכל מקרה רציתי להדגים שלא תמיד אפשר להפריד בין "היטק" לפוליטיקה כפי שדרש Nuke1985

vinney

Well-known member
השאלה איך אתה מתיחס אם בכלל ל"מוצר" שאתה שותף בפיתוחו ויצורו , או שאולי רק מענין אותך השכר .
אפשר להסתכל על תעשיות הפרונו וההימורים כתעשיה חוקית שהרי יש "ביקוש" למוצרים האלו והיא מספקת את קהל היעד שלה. תעשית הספאם ותוכנות זדניות ( כמו תכנות כופר) זה פלילי ולא ראוי להשתתף בתעשיה כזאת, ושי להכניס את מפתחי המוצר הזה לכלא ( אלה אם הווירוס תוכנה שמפתחים אמור לפעול בכור הגרעיני באיראן אז זה בסדר )
למה תעשיית ספאם זה פלילי? שליחת ספאם אולי פלילית במקרים מסוימים, אבל ברמת העקרון ספאם זה בסך הכל שיטת פרסום מאוד אגרסיבית. לא כל מי ששולח ספאם הוא עבריין, ובטח ובטח לא כל מי שמפתח תוכנות שנועדו להפיץ מסרים לאוכלוסיות גדולות הוא עבריין. ספאם של אחד הוא פרנסה של אחר.

גם תוכנות "זדוניות" זה לא בהכרח פלילי. מה זה בכלל "זדוני"? תוכנות ניטור שהמעסיק שלך מתקין לך במחשב של החברה זה זדוני?

בכל מקרה רציתי להדגים שלא תמיד אפשר להפריד בין "היטק" לפוליטיקה כפי שדרש Nuke1985
כן, וגם - מה זה "פוליטיקה"? האם דיון על אפלית ערבים בתעשיה זה פוליטיקה או הייטק? הטבות לחרדים שמקבלים קורסים מזורזים והטבות מס כדי להכנס לתעשיה בזמן שסטודנטים "רגילים" לא רק שלא מקבלים שום דבר מזה, גם חוטפים חודשים רצופים של שירות מילואים - זה פוליטיקה או לא?

וכן, גם להטריל אותך זה כיף לפעמים.

lemner40

Well-known member
למה תעשיית ספאם זה פלילי? שליחת ספאם אולי פלילית במקרים מסוימים, אבל ברמת העקרון ספאם זה בסך הכל שיטת פרסום מאוד אגרסיבית. לא כל מי ששולח ספאם הוא עבריין, ובטח ובטח לא כל מי שמפתח תוכנות שנועדו להפיץ מסרים לאוכלוסיות גדולות הוא עבריין. ספאם של אחד הוא פרנסה של אחר.

גם תוכנות "זדוניות" זה לא בהכרח פלילי. מה זה בכלל "זדוני"? תוכנות ניטור שהמעסיק שלך מתקין לך במחשב של החברה זה זדוני?

כן, וגם - מה זה "פוליטיקה"? האם דיון על אפלית ערבים בתעשיה זה פוליטיקה או הייטק? הטבות לחרדים שמקבלים קורסים מזורזים והטבות מס כדי להכנס לתעשיה בזמן שסטודנטים "רגילים" לא רק שלא מקבלים שום דבר מזה, גם חוטפים חודשים רצופים של שירות מילואים - זה פוליטיקה או לא?

ספאם לא הורג
נשק כן

הפרבולה1

Well-known member
נידמה שיש בישראל חוק שמגביל שליחת ספאם שזה פרסמות אגרסיבית, לפחות בהודעות קוליות לטלפון הנייד ככל שידוע לי.
לשלוח באיימיל ספאם זה כנראה חוקי , שכן אפשר להתעלם לחסום למחוק ... אבל בטלפון הנייד זה מטריד.
זה חוקי , ועובד אמור להיות מודע לזה.
מה שלא חוקי זה בד"כ תוכנות שנשתלו במחשב ללא ידיעתך שגורמות נזק ו\או אוספות מידע עליך. מעקב אחרי הרגלי הגלישה שלך בדפדפן של גוגגל ושתילת פרסומות בהתאם זה חוקי וחלק מההסכם עם גוגגל.
אני מניח שהמחוקק פירט ( או לפחות אמור לעשות זאת ) את כל המקרים .

כן זה פוליטיקה !

למעלה