הצילו !! גנב בבית..

• פותח הנושא pulp9
  • פורסם בתאריך

pulp9

New member
הצילו !! גנב בבית..

שלום לכולם יש לי שלוש בנות בגילאי 8.5 6 3.5 הסנדוויצ'אית באופן קבוע מעלימה חפצים יקרי ערך (סיכות,מדבקות,שוקולד מהמגרה) לאחותה הבכורה ומחביאה אצלה כשמעירים לה היא מכחישה ונעלבת עד עמקי נשמתה הצעירה יש לציין שגם לה יש אוסף פרטי משל עצמה שבו כמובן אף אחד לא נוגע ללא רשות מה עושים?איך מגיבים בצורה בונה?למי יש רעיון?

אמאורית

New member
תשומת לב,

חסרה לה תשומת לב, והיא גונבת אותה מכם ע"י גניבה לאחות שלה... אתם צריכים לחזק לה את הביטחון העצמי שלה וללמד אותה להכיר בתכונות שלה, ולדעת כמה שהיא שווה וכמה שהיא מיוחדת וכמה שהיא חשובה, ברגע שתחזקו את הביטחון העצמי שלה בעצמה, לא יהיה לה צורך למשוך תשומת לב שלילית מכם ואני מקווה שבעקבות זה ייפתר עניין הגניבות. מעבר לכך מאוד יכול להיות שהיא לוקה בקלפטומניה מסויימת (לא לקחת אותי כדעה מוסמכת בעניין זה). שווה להתייעץ עם בעל מקצוע כמו פסיכולוג או יועצת של בית הספר בעניין הזה. ובמקביל לחפש פתרונות יעילים לבעיה - אולי לצ'פר אותה בכל פעם שהיא תרצה לגנוב, ולא תעשה זאת ותבוא לספר ואז היא תקבל משהו (אפילו חיבוק), ומתוך כך לחזק את השינוי שעשתה, את הבגרות שהפגינה, ולחזק כל הזמן, את כל הדימויים החיוביים שקשורים לה ושיגרמו להתחזק. והרבה לחבק!

סליחה, אני חייבת להעיר

קודם כל לא קוראים לה גנבת. זה מעליב וזה פוגע מאד הגם אם זה מה שהיא עושה בפועל. שנית, אולי באמת חסר לה תשומת לב. אני הייתי לוקחת אותה לשיחה ובעדינות מגששת לבדוק מה קורה איתה. יכול להיות שמאד תופתעי ממה שתגלי. שלישית אם לבכורה למשל יש משהו שאתם קוראים לו יקר ערך, הייתי מנסה לגרום שגם לשניה יהיה בדיוק אותו דבר. כשאנחנו עשינו את זה אצלנו זה העלים את הצורך לקחת מאחותה מיידי. ומאז זה לא חזר היא למדה לבקש שיקנו לה בדיוק כמו לאחותה.

למעלה