הפתרון הזמני - התחנה המרכזית בתל אביב תפונה לאזור צומת חולון
צוות מקצועי ממליץ על העברת התחנה המרכזית של תל אביב לצומת חולון, על אדמות מקווה ישראל, עד הקמת מתח"מ בן צבי - היישום בפועל מותנה בתיקוני חקיקה
![]()
צוות מקצועי ממליץ על העברת התחנה המרכזית של תל אביב לצומת חולון, על אדמות מקווה ישראל, עד הקמת מתח"מ בן צבי - היישום בפועל מותנה בתיקוני חקיקהmagdilim.co.il
אולי זה סוג של השלמה ממערכת הנתיבים המהיריםרעיון פסול. זה אזור תחנת הרכבת הכושלת תל אביב דרום שהיתה מרוחקת מדי. לזרוק נוסעים ממקומות שאין בהם רכבת במקום כל כך מרוחק ממרגז תל אביב זה עונש נוראי. זו כנראה הברקה של מי שזרקו את תחנות האוטובוסים המרכזיות לשולי העיר חיפה.
לדעתי עדיף לעשות חלוקה בין האזורי לארצי, לתת לאזורי מסלולים מועטי תחנות בלב העיר, למשל תחנה כל קילומטר או 750 מטר כקווי אקספרס ואז להסתיים במסופים עירוניים או אפילו להיות קווים חוצי עיר במעגל הפנימי הרצוף כמו מבת ים לרמת השרון.
את הארציים אני מקווה שאפשר לסיים במקומות מרכזיים יותר כמו מסוף 2000 סבידור ארלוזרוב כל השמות, רדינג וכרמלית.
את מה שארצי אבל רחב מדי אפשר לקצץ לקווים מזינים לרכבת ולקווים הראשיים.
אולי זה סוג של השלמה ממערכת הנתיבים המהירים
לפי הפרסומים, יש מחשבה לקצר את קווי הצפון עד לחניון החנה וסע, ומשם ימשיכו הנוסעים בשאטלים.
אני מסכים איתך, אבל לא מבין מדוע אתה חושב ככהזה עיכוב לא מובן. קווים לתל אביב צריכים לתת השקה לקווים המקומיים של תל אביב. המעבר בין הבינעירוני לעירוני צריך לקרות במקום מרכזי יחסית.
לצערי המודל מזכיר את התחנות המרוחקות בחיפה, את מסוף צומת רמות וכן תחנת ראש העין. בעיני המתכננים ככל שמתרחק הרי זה משובח.
אני מסכים איתך, אבל לא מבין מדוע אתה חושב ככה
הרי זה יעזור להפעיל הרבה קווים קצרים בתדירות גבוהה ועם אמינות גבוהה
ואת המקטע שנוסע כיום מצומת חולון ועד לתחנה המרכזית אפשר יהיה להפעיל בקווים עירוניים בתדירות מעולה שתתן מענה גם לנוסעים על הדרך
לפני תקופה הצעת את השיטה הזאת כפתרון לציבור החרדי במקום שיעברו דרך בני ברק
מה ההבדל?
לא הייתי לוקח את חיפה כמודל להשוואה במקרה הזה. המיקום של המרכזית ההיסטורית בחיפה בת גלים לא שימושי היום בשביל אף אחד. אם אתה מכיר את חיפה אתה יודע שמרבית הפעילות הכלכלית והעסקית נמצאת מחוץ לעיר באזור הצ'יק פוסט, חוצות המפרץ, נשר ומת''ם בצד הדרומי. יש את הנוסעים המגיעים לחיפה לצורך תעסוקה מהצפון או מהדרום, אין להם צורך להגיע עד מרכז העיר כי פעילות התעסוקה לא שם. גם לתושבי חיפה שרוצים לצאת החוצה מהר ונוח יותר לרדת במורדות המזרחיים או המערביים של הכרמל לאחת המרכזיות מאשר לרדת את הדרך הארוכה לאזור העיר התחתית. הסוג השלישי הם נוסעי מעבר, כיום לחלק גדול מהם אין סיבה להגיע לחיפה כלל כי יש מספיק קווי אוטובוס עוקפים דרך כביש 6 ויש כמובן את הרכבת שלא מצריכה החלפה בחיפה בהכרח.רעיון פסול. זה אזור תחנת הרכבת הכושלת תל אביב דרום שהיתה מרוחקת מדי. לזרוק נוסעים ממקומות שאין בהם רכבת במקום כל כך מרוחק ממרגז תל אביב זה עונש נוראי. זו כנראה הברקה של מי שזרקו את תחנות האוטובוסים המרכזיות לשולי העיר חיפה.
לדעתי עדיף לעשות חלוקה בין האזורי לארצי, לתת לאזורי מסלולים מועטי תחנות בלב העיר, למשל תחנה כל קילומטר או 750 מטר כקווי אקספרס ואז להסתיים במסופים עירוניים או אפילו להיות קווים חוצי עיר במעגל הפנימי הרצוף כמו מבת ים לרמת השרון.
את הארציים אני מקווה שאפשר לסיים במקומות מרכזיים יותר כמו מסוף 2000 סבידור ארלוזרוב כל השמות, רדינג וכרמלית.
זה נמצא פחות מקילומטר מהמיקום הנוכחי של התחנה המרכזיתרעיון פסול. זה אזור תחנת הרכבת הכושלת תל אביב דרום שהיתה מרוחקת מדי. לזרוק נוסעים ממקומות שאין בהם רכבת במקום כל כך מרוחק ממרגז תל אביב זה עונש נוראי. זו כנראה הברקה של מי שזרקו את תחנות האוטובוסים המרכזיות לשולי העיר חיפה.
זה נמצא פחות מקילומטר מהמיקום הנוכחי של התחנה המרכזית
אין שום הבדל.
זה רעיון מצויין
אני דווקא חושב שיש יתרון בצומת חולון.. יקצר את הקווים דרומה כי הפקק מתחנה מרכזית דרך חיל השריון פשוט לא יהיה. זאת גם הזדמנות ליעל קווים ארוכים. השאלה מתי הפתרון הזמני ייצא לדרך, הרי אדמות מקווה ישראל הן אדמות חקלאיות. יהיה בודאי צורך לתיקונים רגולטורים וחקיקות כדי אפשר את שינוי ייעוד הקרקע.![]()
צוות מקצועי ממליץ על העברת התחנה המרכזית של תל אביב לצומת חולון, על אדמות מקווה ישראל, עד הקמת מתח"מ בן צבי - היישום בפועל מותנה בתיקוני חקיקהmagdilim.co.il
אינרטס יש:"צוות מקצועי" .מי שילם להם על "חוות הדעת" ? למי יש אינטרס בנוסף לבעלים של התחנה שנותן לה להתפורר
הזכרתם את חיפה, אני יכול להעיד על שימושי התחבורה הציבורית שלי בעיר. עולם לי הרגשתי צורך להגיע למרכזית המפרץ או מרכזית חוף הכרמל. אני בדרך כלל נוסע ברכבת עד חיפה מרכז, משם לוקח את הכרמלית ובכל טיול מתמקד באזור אחר סביב אחת התחנות. כשאני חוזר לכיכר פריז הולך ברגל לאכול צהרים במעיין הבירה וחוזר בחזרה ברכבת. לפעמים אם מה שאני מחפש/צריך לא ניתן בהגעה דרך הכרמלית אז נוסע במטרוניתלא הייתי לוקח את חיפה כמודל להשוואה במקרה הזה. המיקום של המרכזית ההיסטורית בחיפה בת גלים לא שימושי היום בשביל אף אחד. אם אתה מכיר את חיפה אתה יודע שמרבית הפעילות הכלכלית והעסקית נמצאת מחוץ לעיר באזור הצ'יק פוסט, חוצות המפרץ, נשר ומת''ם בצד הדרומי. יש את הנוסעים המגיעים לחיפה לצורך תעסוקה מהצפון או מהדרום, אין להם צורך להגיע עד מרכז העיר כי פעילות התעסוקה לא שם. גם לתושבי חיפה שרוצים לצאת החוצה מהר ונוח יותר לרדת במורדות המזרחיים או המערביים של הכרמל לאחת המרכזיות מאשר לרדת את הדרך הארוכה לאזור העיר התחתית. הסוג השלישי הם נוסעי מעבר, כיום לחלק גדול מהם אין סיבה להגיע לחיפה כלל כי יש מספיק קווי אוטובוס עוקפים דרך כביש 6 ויש כמובן את הרכבת שלא מצריכה החלפה בחיפה בהכרח.
רב פעילות הפנאי והבידוק מרוכזת בקניונים סטייל גרנד קניון, קריון, לב המפרץ ואחרים ודווקא הם גם צמתים מרכזיים של תח''צ ומעבר בין קווים. בעיר התחתית נשארו 2 עוגנים, המושבה הגרמנית ומעט פעילות של מסעדות באזור הנמל. ולכן הוצאת המרכזיות מחיפה הייתה מעשה נכון שגם עוזר להוריד את כמות הפקקים וזיהום האוויר בעיר התחתית וגם מקצר את זמני הנסיעה של הקווים הבינעירוניים מה שיותר טוב למפעילים (אפשר לעשות יותר נסיעות עם פחות נהגים).
במקרה של תל אביב יש הרבה יותר פעילות עסקית ופנאי בתוך העיר עצמה, עבור קווי הצפון, רכבת מרכזת היא נקודת סיום/החלפה דיי טובה. פחות יכול לחוות את דעתי על קווי הדרום כי לא מכיר לעומק.
העובדה שאתה מסתדר מצויין ללא תחנה מרכזית אחת מחזקת את מה שרשמתי. אגב שינויי שכן הייתי עושה הוא הגדלת מספר הקווים העירוניים שיוצאים מרכבת מרכז כדי לחזק את התחנה. יש רק קו עירוני אחד שמתחיל היום במסוף, 58 לדאליית אל כרמל ועוד כמה קווים שעוברים בדרך העצמאות בסמוך. היום רכבת מרכז היא בעיקר תחנה "לתיירים" שמגיעים מבחוץ למושבה הגרמנית או סטודנטים שמגיעים לקמפוס הנמל. התושבים משתמשים בחוף הכרמל והמפרץהזכרתם את חיפה, אני יכול להעיד על שימושי התחבורה הציבורית שלי בעיר. עולם לי הרגשתי צורך להגיע למרכזית המפרץ או מרכזית חוף הכרמל. אני בדרך כלל נוסע ברכבת עד חיפה מרכז, משם לוקח את הכרמלית ובכל טיול מתמקד באזור אחר סביב אחת התחנות. כשאני חוזר לכיכר פריז הולך ברגל לאכול צהרים במעיין הבירה וחוזר בחזרה ברכבת. לפעמים אם מה שאני מחפש/צריך לא ניתן בהגעה דרך הכרמלית אז נוסע במטרונית
אני חושב שבחלק גדול מהמקומות המושג "תחנה מרכזית" איבד משמעותו. בלוד למשל בקושי יוצאים משם קווים. הרוב יוצאים או מגני אביב או ממקומות אחרים כמו פתח תקווה או רחובות (קו 249) וקווים עירוניים יוצאים ממסוף ליד תחנת הרכבת . באשדוד רק 4 קווים עירוניים יוצאים מהתחנה המרכזית. קווים בין עירוניים יוצאים ממסוף ביג (בעיקר הקווים למגזר החרדי), עוד שני קווים לתל אביב ממסוף הריביירה. רוב הקווים של המגזר החרדי בכלל לא עוברים בסמוך לתחנה המרכזית כך שהיא לא כל כך מרכזיתהעובדה שאתה מסתדר מצויין ללא תחנה מרכזית אחת מחזקת את מה שרשמתי. אגב שינויי שכן הייתי עושה הוא הגדלת מספר הקווים העירוניים שיוצאים מרכבת מרכז כדי לחזק את התחנה. יש רק קו עירוני אחד שמתחיל היום במסוף, 58 לדאליית אל כרמל ועוד כמה קווים שעוברים בדרך העצמאות בסמוך. היום רכבת מרכז היא בעיקר תחנה "לתיירים" שמגיעים מבחוץ למושבה הגרמנית או סטודנטים שמגיעים לקמפוס הנמל. התושבים משתמשים בחוף הכרמל והמפרץ
לא לכל עיר מתאימה תחנה מרכזית, צריך להכיר את הדינמיקות בעיר. בחיפה היום אין מע''ר אחד מרכזי ולכן עבור חיפה שיטת המסופים או מספר מרכזיות בכניסה לעיר עדיפה. במקרה של תל אביב אפשר להתייחס לאזור בין רכבת מרכז לרכבת ההגנה כמע''ר הראשי וחלק משמעותי מתנועת הנוסעים שנכנסת לעיר תרצה להגיע אליו, כאן יש היגיון בתחנה מרכזית או 2 מסופים גדולים בגבול הצפוני והדרומי.אני חושב שבחלק גדול מהמקומות המושג "תחנה מרכזית" איבד משמעותו. בלוד למשל בקושי יוצאים משם קווים. הרוב יוצאים או מגני אביב או ממקומות אחרים כמו פתח תקווה או רחובות (קו 249) וקווים עירוניים יוצאים ממסוף ליד תחנת הרכבת . באשדוד רק 4 קווים עירוניים יוצאים מהתחנה המרכזית. קווים בין עירוניים יוצאים ממסוף ביג (בעיקר הקווים למגזר החרדי), עוד שני קווים לתל אביב ממסוף הריביירה. רוב הקווים של המגזר החרדי בכלל לא עוברים בסמוך לתחנה המרכזית כך שהיא לא כל כך מרכזית
הזכרתם את חיפה, אני יכול להעיד על שימושי התחבורה הציבורית שלי בעיר. עולם לי הרגשתי צורך להגיע למרכזית המפרץ או מרכזית חוף הכרמל. אני בדרך כלל נוסע ברכבת עד חיפה מרכז, משם לוקח את הכרמלית ובכל טיול מתמקד באזור אחר סביב אחת התחנות. כשאני חוזר לכיכר פריז הולך ברגל לאכול צהרים במעיין הבירה וחוזר בחזרה ברכבת. לפעמים אם מה שאני מחפש/צריך לא ניתן בהגעה דרך הכרמלית אז נוסע במטרונית
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.