הפתק אמיתי??????????

../images/Emo13.gif

מתוך "שמע ישראל"

"ומה שאני ראיתי והבנתי מהפתק בזמן שאני ראיתי אותו אני לא יכול לספר, אפילו אם הייתי יכול לדבר, מה שהרגשתי ומה שיש בזה אי אפשר לגלות, אי אפשר לספר, אי אפשר לדבר. יכולים להבין מהשמחה מה שהרגשתי בלב... נו, אני מספר כמו שהיה וגם-כן עוד לא הכל. אני הראתי את זה בירושלים לבעלי מקובלים גדולים והם השתוממו והתרגשו מזה כל-כל… על כל פנים אני לא צריך להביא עדים, זהו עד על עצמו! רק לראות החתימה של רבנו עם נקודות: נ נח נחמ נחמן מאומן, זה החתימה! רבנו הקדוש בחייו הוא חתם את שמו על מכתביו 'נחמן'. ופה כתוב נ נח נחמ נחמן מאומן. כל העולם יודעים 'רבי נחמן מברסלב', כאן כתוב 'מאומן', כי הוא שוכן באומן. כנראה שהפתק נברא ונעשה שמה במקום שהוא נמצא. ככה כתוב בהפתק. וגם-כן הוא גילה, אני לא עשיתי תענית בשבעה עשר בתמוז, אף-אחד לא ידע רק אני לבדי, כן. אני אעשה חילול השם? יגידו שחסידי ברסלב אינם מתענים בשבעה עשר בתמוז. זה היה לי צער כזה.. אני יכלתי למות מגדל הצער, כן. אז הוא בא אלי, "תלמידי היקר, אתה תמות?! לא, אתה תלמידי היקר! עליך אמרתי: 'מיין פייערל וועט טליען ביז משיח וועט קומען', אתה צריך להאמין. אל תפחד, חזק ואמץ בעבודתך!" וגם-כן פה "בתמוז" עם נקודות. שוא, פתח, בתמוז. וגם-כן עוד, אני לא יכול לדבר מכל הענין הזה, מה שאני רואה בזה. "מאוד היה קשה לי לרדת אליך", "לרדת אליך" רואים בירידה, כל השורות ישר. נו, אם אצל רבי נחמן היה קשה לרדת אלי, זה ירידה.. חס ושלום זה נורא מאוד, אני צריך לחפור קבר ולקבור עצמי. נו, ותיכף הוא מחזק אותי - "תלמידי היקר!", "תלמידי" בעצמו לא מספיק? וגם-כן היה יכול בלי "תלמידי היקר". יכל לכתוב: "לרדת אליך להגיד לך כי נהנתי מאוד מעבודתך". לא.. "תלמידי היקר", הוא מחזק אותי, הוא מעלה אותי מעמקי התהום לראש גבהי מרומים, "תלמידי היקר!" ומדוע "להגיד לך", לא "להודיע לך", "לגלות לך"? לא.. "להגיד" זה משמעות של פנים אל פנים! מה להגיד? "להגיד לך כי נהנתי מאוד מעבודתך", זה שאתה מהפך הכל לטוב ומאמין ברבנו. "נהנתי מאוד מעבודתך" זה דבר אחד, "ועליך אמרתי" זה עוד דבר, זה שני דברים. אתה יכול להתחזק, "חזק ואמץ בעבודתך". "ועליך אמרתי", מה אמרתי עליך? רבנו הקדוש אמר בחייו שיחה: "האש שלי תוקד עד ביאת המשיח". ככה כתוב הספר 'חיי מוהר"ן'. ופה מגלה, "מה שאמרתי, 'האש שלי תוקד עד ביאת המשיח', עליך אמרתי. זה אמרתי עליך!" שעל-ידי יהייה מאיר אור עד ביאת המשיח, "עליך אמרתי את זה". ואני חי! זה לא הפקר. אני חי בנסים גדולים... התחזקות, "חזק ואמץ!" אני הייתי.. אני נפלתי בדעתי לגמרי, והוא אומר לי: "חזק ואמץ בעבודתך!" נו, אם הוא אומר "חזק ואמץ", צריכים אנחנו לקים! להאמין! לקבל! גם-כן השורות, שורה שביעית, רבנו הקדוש בחתימה הוא על השורה השביעית – זה שבת. הצדיק הוא בחינת שבת! אחר-כך, "ובזה אגלה לך סוד והוא מלא וגדיש מקו לקו פצפצי-ה". זה השם של המלאך של תקיעת שופר. רק זה המילה הוא בכתיבה רגילה שהוא כתב. קודם היה אותיות רש"י אז לא יודעים, וכאן אותיות רגילות שכותבים בהם, מכירים שזה כתב ידו. נו, אני לא מבין את הכל, "בחיזוק עבודה תבינהו". אם אני אחזיק בעבודת השם - "תבינהו!" ועכשו הוא מגיד לי הסימן שרק אני ידעתי מזה, "סימן י"ז בתמוז יאמרו שאינך מתענה". סימן שרק אני בעצמי והשם יתברך ידענו מזה, זה הסימן…" מדברי רבי ישארל בער אודסר

רוזן71

New member
שירן שלום...

בס"ד. ה"פתק" נכתב ב-1922 בטבריה ע"י יואל א. חסיד סלונים במטרה לעודד את רוחו של רבי ישראל אודיסר לאחר שלא צם בי"ז בתמוז. הוא כתב את ה"פתק" כקונץ כאילו רבי נחמן כתב את ה"פתק" ורבי ישראל בתמימותו "קנה את הלוקש". (אגב, רבי ישראל היה צדיק אמיתי). להזכירך רבי נחמן מברסלב נפטר ב-1810. חבל שיש אנשים שמאכילים נשמות טהורות כשלך בכל מיני סיפורי "פתק" כדי לקרבך לברסלב. לברסלב יש הרבה יסודות מוצקים כדי להתקרב ולא צריך כל מיני "סיפורים" דימיוניים כדי להתקרב. בהצלחה, רוזן.

שירן שלום...

אצל רבי נחמן היסוד והעיקר הוא תמימות ואמונה אמונת חכמים פשוטה ככה שאם רבי ישראל בער סבא שהיה צדיק אמת קדוש אמר שהוא קיבל פתק אז אמונה פשוטה עולה על כל החקירות והכפירות להאמין בפשיטות בדבריו הקדושים כפי שיצאו מפיו בקדושה ובטהרה כמו שציטטתי לעיל את דיבוריו אשרי המאמין!!

ציטוט מדברי בעל הפתק -ר' ישראל דב

ציטוט מדברי בעל הפתק -ר' ישראל דב אודסר כתוב בזהר שלעתיד יתגלה שיר של חסד פשוט, כפול, משלש, מרבע, ועל-ידי זה יחזר כל העולם להשם יתברך, לתורה, ויהיה עולם חדש. ככה כתוב בזהר! ורבנו הקדוש גם-כן מדבר מזה בהתורה ב'לקוטי מוהר"ן', וגם הוא בעצמו גלה את זה על שיר פשוט, כפול, משלש, מרבע. וגם-כן יש בזה עשרה אותיות. עשרה אותיות זה עשרה מיני נגינה שגלה על תקון פגם הברית.זה בהשיר הזה כלול הכל ביחד, כן נו, צריכים סימנים יותר מזה?! ופה רואים בפרוש בברור שרבנו הקדוש מגלה כאן שהוא העקר, ומגלה זה לכל העולם, גם ליהודים וגם לגויים. כי הוא זה, הוא בעצמו זה השיר שיתגלה לעתיד, עם נקדות: נ נח נחמ נחמן מאומן! נ - זה פשוט, אות אחת. נח - זה כפול, שתי אותיות. נחמ - זה משלש. נחמן - זה מרבע. הוא כלול בהשם של השם יתברך י ק ו ק, זה ארבע אותיות של השם יתברך. זה דבר חדש! רבנו הקדוש בזמן שהוא בא לעולם, אז המפתח של כל הגאלה אצלו, בו תלוי כל הגאלה! כן, כל הגאלה בכללי, בפרטי לכל אחד ואחד מישראל. ביאת המשיח תלוי בו. אבל לגלות בפרוש שאני הוא.. זה רק בהפתק הזה! רבי נחמן הוא השרש שלנו ושל כל העולם. בו ובשמו נ נח נחמ נחמן מאומן, זה השרש של כל הבריאה, של כל התורה ושל הכל. וזה מסגל לחזר בתשובה ולכל הישועות. צריכים להבין שזה מסגל, כי הוא השרש של הגאלה והוא השרש של כל נפשות ישראל, להחזירם, להוציאם ממקומות כאלו.. כל אחד מהיכן שנפל לשם. להוציא כל העולם מהצרות. הצרות הם התאוות והכסף והבלי העולם הזה. ולא צריכים את הכל, צריכים לאכל חתיכת לחם. בשביל מה כל הכסף והבנינים?! רבנו הקדוש רבי נחמן, נ נח נחמ נחמן מאומן, הוא כלליות כל התורה וכל הצדיקים שהיו מיום בריאת העולם. הוא משה רבנו, הוא אברהם, יצחק ויעקב, הוא כל הצדיקים! בחיר הבריאה! זה דבר קל להגיד, ומי שאומר נ נח, אז הוא מחזיק, הוא נכנס בהשרש של הבריאה, בהשרש של כל התורה, ושל כל הצדיקים. נכנסים בעולם אחר! רק כשמזכירים שם רבנו רבי נחמן, ככה כמו שחתום בחתימה בפתק הזה, נ נח נחמ נחמן מאומן, זה ממתיק כל הצרות וכל הדינים וכל העוונות וכל הנפילות וכל הכפירות של העולם. זה מספיק להחריב כל הסטרא-אחרא, כל החשך הכל, מהפך הכל! שזה כח כזה, כח חדש שלא היה מעולם! זה צריך להיות בכל מקום, בכל חנות, בכל בית, בכל העולם. העקר הוא נ נח נחמ נחמן מאומן! נ נח נחמ נחמן מאומן זה כל העולם, זה כל התורה, כל החכמות. זה ענין סודי.. סוד מכל העולם! יכתבו - נ נח נחמ נחמן מאומן!

רבי נחמן מברסלב הוא הצדיק האמת

אני בספק בת כמה את , או כמה שנים את מקורבת לרבינו. דברייך נראים כסותרים זה את זה , גם אם המילים מביעות אמונה פתאלית, אך נטולת בירור אמיתי. בדברייך כתוב דברים המגיעים עד לעולם האצילות וספק אם הסבא אמר או לא אמר שכן אם היה קורא רבי ישראל אודסר את דבריך שפק אם היה מגיב בשאת נפש. הסבא הוא תלמיד של רבינו כמו כולנו. הוא אינו רבינו. באומרך כי הפתק הוא העיקר אפשר גם לאמר אולי כי אין צורך לנסוע לאומן כי אומן שוכנת אולי בהר המנוחות. רבי נחמן מברסלב הוא אינו הפתק והפתק אינו רבי נחמן בן שמחה בן פיגא אין פה שום התיחסות לעבודת השם, שום הליכה בדרכו של רבינו כפי שציווה, רק התלהבות חסרת מעצורים שלבסוף תביא לאן? לאן שהגיעו כל אלו שסברו כי אפשר לצמצם את רבינו הקדוש לפתק. הסבא בחייו לא עשה סיפור גדול מהפתק ועבד את הקב"ה כראוי לכל חסיד ברסלב הלך אחר עצותיו הקדושות ולמד את ספריו. ואם תגידי לי שיש קסטות שאמר במפורש מה שאמר, אוכל לענות לך על כך אך בפנימי בלבד.

היא שאלה ראיה על הפתק

הבאתי לה מה שהיא רצתה לדעת... אני לא נמנת עם אף קבוצה בברסלב. רבי הוא רבנו נחמן מברסלב זצ"ל.

הודעה בקשר לפתק....

לא יודעת אם הובן פה היטב... כאשר שירן שאלה אם הפתק הוא אמת אני נתתי לה קטע מכתבי רבי ישראל זצ"ל ולא ממני אז אני מבקשת בבקשה ....כאלו אני הבאתי דברים מראשי אין פה מה לסתור...רבם של כל ישראל הוא רבי נחמן מברסלב זצ"ל ושזה יהיה מובן....הרבי הוא רבי נחמן וצריך ללכת על פי דרכיו וע"פ ספריו....אין פה קושי'ה בכלל... שיובן היטב "ממני עד משיח לא יהיה חידוש

ועוד משהו...

אים תגיד שזה סותר את הקטע שהבאתי מכתבי רבי ישראל זצ"ל אז אני אגיד לך שאני נתתי לה מה שהיא רצתה לשמוע...היא שאלה על הפתק לא?יפה אני הבאתי קטע מהצדיק רבי ישראל דב אודסר ואוי לו למי שיחלוק על צדיקים... דבר שני...אם הפתק אמת או לא אמת לא אדון בכך פה...העיקר זה רבי נחמן עיקר העיקרים זה רבי נחמן ,בזכות רבי ישראל זצ"ל יש לנו את ספרי רבי נחמן אז שלא יבואו לפה קטני ערך ויתחילו לחשוב שהם כבר בדרגה של צדיק. צריך ללכת ע"פ ספרי רבי נחמן זצ"ל וזה מה שהסבא זצ"ל אומר כל ספריו הם מכתבים נוראים המדגישים שצריך לעסוק כמה שיותר בספרי הרבי נחמן... מקווה שדברי הובנו היטב.

ועוד דבר

תראה לי איפה אני כתבתי שצריך ללכת להר המנוחות בראש השנה..נו בבקשה תראה לי... אני אין לי דעה אני אפס מאופס אין אפס יותר גדול ממני אתה יכול לדרוך כל דברי אבל לא על דברי הצדיקים... זהו אני רוצה לשים לזה קץ....אין לי עניין לעשות פה מחלוקת.. כל טוב..

רק תמימות ופשיטות...../images/Emo163.gif../images/Emo151.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו ר' ישראל דב אודסר, סבא ישראל, הוא פצצה של תמימות... ואת זה אפשר לראות למי רוצה באמת...יש מכתבים ממנו, יש הקלטות של דיבורים, יש צילומים וגם בוידאו... ולמי שיש עיניים לראות יכול לראות את פרץ התמימות האמיתית שיש לו בעיניים אך בטח ובטח שלא טפשות... כל הענין של סבא ישראל זה לפרסם את שם הצדיק...שכל העולם ידע...ובמילים שלו באחד הסרטים..."לצאת לרחובות...עם הקסטה...לעשות רעש...יש ר' נחמן בעולם"... זה כל מה שהוא אמר..." העיקר זה רבינו, העיקר שהכל תלוי בו "...וזה בודאי לא משתמע לשתי פנים...זה חד-משמעי... לצאת לרחובות ולצעוק נ נח נחמ נחמן מאומן...להדביק סטיקרים...לעבור בית בית עם ספרים...רק ככה העולם יתעורר... צריך לעשות רעש... כי רק במצב כזה יבוא איזה נשמה טהורה וישאל...מה זה הנחמן מאומן הזה?...ואז אנו נגלה לו...אחי היקר, יש רבינו בעולם...אור כזה, חידוש שלא היה מעולם...ועוד כמה דיבורים מרבינו הנכונים למקום ולזמן מה שה' יאיר בחסדו ית'... זה מה שסבא ישראל אמר...יהיה עולם חדש... עכשיו, יאללה להפסיק להתבלבל...כל אחד יפיץ את מה שיש לו מרבינו...את הניצוץ האמיתי, נקודת משיח שלו, יאיר אותה בסובבים...לתת חיוך לכולם... בלי חוכמות...בלי להבין... ככה נגרום ששם ה' יתאהב על ידינו...במסירות נפש..."שהידים" של ה'...אני "אפוצץ" את כל העולם בחיוכים, בספרים, בקלטות ,בדיסקים, בדיבורים, בכל מה שאפשר... העיקר שידעו יש רבינו בעולם...יש תקווה...זה ינחמנו מעצבון ידינו... תודה רבה לך, בורא עולם...שזיכית אותנו (מתוך מיליונים) לרצות להתקרב לר' נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א... תודה רבה לך, רבינו...שאתה ערב לנו, ומאיר בנו רחמנותו יתברך, ומקרב אותנו למלך מלכי המלכים, ובכלל שקרבת אותנו (אותנו!?!?!?) אליך, צדיק יסוד עולם, נ'חל נ'ובע מ'קור ח'כמה שמחה ואמונה... ואילו פינו מלא שירה כים, לא נספיק לומר אשרינו אשרינו אשרינו כל ימי חיינו... תודה רבה לכם...
תנו חיוך...

שירן161

New member
יון טולדו...

אני יודעת שהעיקר זה ר' נחמן וכו... אבל זה חשוב לי לדעת אם זה נכון או לא..( אני בת 16...) חשוב לי לדעת אם יש על מה להתבסס על סיפור הפתק.. כדי שאני לא יטעה אנשים... חברות שלי שואלות אותי כי הם יודעות שאני קצת בברסלב... ואז אנלא יודעת מה לספר.. אם לספר.. אם זה נכון בכלל.... וזהו.....

שירן161

New member
???????

על מה אתה מסתמך???????????? לאעובד פה העניין של "אמונה בצדיק..? וגםהזכיר כברר' נחמן שעומד להיגלות שיר פשוט כפול משלוש ומרובע.. אז...? אווווווווף זה מבלבל!!!!!!!!

רוזן71

New member
שירן שלום...

בס"ד. שאלת שאלה.. עניתי תשובה. ואם את יודעת את התשובה מדוע את שואלת? בקשר לאמונה לצדיק, רב רובם של חסידי ורבני ברסלב לא מאמינים ב"פתק" האם הם כופרים? האם הם לוקים באמונה בצדיק? ולעניינו, אני חקרתי בזמנו את העניין עד תומו ותאמיני לי שאת ה"פתק, לא כתב רבי נחמן שנפטר 112 שנים לפני כן, אלא כתבו יואל א. מהסיבות שציינתי, אני לא רוצה להאריך כי כל מיני אנשים פה יתרגזו עלי. ואם את רוצה להאמין ב"פתק" בבקשה תאמיני, הנה למשל אש שלהבתיה שאני נהנה לקרוא את מה שהיא כותבת, כי מורגש שהיא כותבת מלב טהור, מאמינה בפתק ואף פעם לא העמדתי אותה על טעותה כי היא לא שאלה. את שאלת אז עניתי כמיטב הכרתי. בברכה, רוזן.

שירן שלום...

"רב רובם של חסידי ורבני ברסלב לא מאמינים ב"פתק" האם הם כופרים? האם הם לוקים באמונה בצדיק?" למרות שהדברים אינם מדוייקים, ורוב אנ"ש כן מקבלים את הפתק. התשובה לשאלה האם הם לוקים וכו' היא: אכן כן.

יואל .א לא כתב את הפתק

וגם לא יכול להיות כן מחמת הנסיבות 1: הספר שסבא מצא בו את הפתק (ליקוטי הלכות חלק א') היה נמצא בתוך הארון ספרים של סבא שהיה סגור נעול ומסוגר מחמת המחלוקת שהיו שורפים את ספרי רבינו ולא היתה גישה לאף אחד לפתחו מלבדו 2:בזמנו לא היה חיי מוהר"ן בהשג יד ולא היתה אפשרות לצטט משם "מיין פירעל וועט טליען וכו..." כך שרק מי שאמרו בעצמו יכל לכתוב כן 3:סבא אומר שחוץ ממנו וה" יתברך אף אחד לא ידע שהוא לא צם בי'ז בתמוז אם כך כיצד נכתב בפיתקא י'ז בתמוז יאמרו שאינך מתענה...? 4:הסכמה של הרב משה פיינשטיין מצורפת להודעה 5:רבי יצחק בריטער אמר : הפתק הוא אור בסוף המנהרה והדביק לפתק קרטון כדי שלא יקרע(מוקלט מרבי מרדכי יגלניק ז"ל) 6:הרב יוסף חים זוננפלד אמר על סבא: שכל מעשיו לשם שמים וכל פעליו לשם שמים ואף הראו לו מן השמים(כוונתו על הפתק) שראוי הוא למסור תורה ברבים ולהפיץ דעת התורה הקדושה (מתוך שיחתו עם רב שמואל הורוויץ סיפור מנכדי רב שלמה וקסלר) 7: הקלטה הוקלטה מבנו של יואל.א שאמר בצעקות גדולות ובמחאה שכל מי שמדבר על אביו הוא מעליל עלילה של שקר והוא לא מוחל לו לא בעולם הזה ולא בעולם הבא בגזירת כיבוד אב ואמר שיודע בבירור שזה לא אביו כלל ומה שהעלילו עליו דוקא הוא מפני שאביו היה הבדחן של הישביה(למי שמכיר את סיפור נס הפתק) 8: חתנו של סבא ישראל שפר נסע עם סבא ויואל.א על השמועות שנשמעו והלך אליו סמוך לפטירתו ושאלו מאי האי? ואמר יואל.א אני נשבע בשבת קודש שלא אני פרסמתי ולא ידוע לי על העינין כלל (מתוך הקלטה) מקורות ופרטים נוספים טל' 0544548360 נתן

רוזן71

New member
לא מתאים לאיש חסיד....

בס"ד לא מתאים לך איש חסיד לאבד את השלווה להתרגז ולקלל, אני מבין שקשה לך לשמוע את האמת ומשהו פה מתנפץ לך לכן אני מוחל לך על הקללות בהודעה אחרת בשירשור הזה, ולעצם העניין, יואל א. כתב את ה"פתק"! כתב ידו דומה להפליא לכת"י ה"פתק"! וכמובן שכתב היד לא דומה בשום צורה לכת"י של רבי נחמן. כל הנסיבות שמנית למעט סעיפים 4 ו-5 מופרכים או לא מדויקים, כדאי שתדבר עם צאצאיו של יואל א. הם לא מכירים את נסיבות 7 ו-8 שכתבת. רבי ישראל היה צדיק ותמים מאד כך ש"לעבוד" עליו זה לא היה קשה, ולכן הסעיפים הראשונים שמנית לא רלוונטים. ואני לא רוצה להאריך עקב הפתיל הקצר שהוכחת (אדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו) ואני לא רוצה לפגוע באלה שמתפרנסים מסיפור הפתק. יום רגוע לך, רוזן.

הוצאת שם רע../images/Emo128.gif

להבא תסתכל היטב על הניק בקשר למה שכתבתי הוספתי טל' לבירורים מוזמנים להתקשר!!

שירן161

New member
רוזן!!!!

בס"ד טוב רק אל תתעצבן... שאלתי בשביל לדעת עד הסוף... אני רק מצטערת ששאלתי נקלעתי לתיסבוך יותר גדול.....

למעלה