הפתעות בתבלינים שמוכרים לנו :

ויוי 25

Well-known member
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
קצת חלבון מהחי. מה? למה את לא רוצה ליהנות גם מאלה?
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
למשה:
לו רק ידעתי שאתה חובב חלבונים מסוג זה, לא הייי זורקת אותם לפח, אשמור לך שתהנה בפעם הבאה...
חביביתי ויוי,
לגיסי יש חנות תבלינים, והוא מביא שקים של תבלינים ומחלק למנות שקולות.
סביר בעיניי, שהוא מביא סחורה טרייה והשקים נגמרים אצלו במהירות.
ולמרות זאת... קנינו אצלו פלפלים אדומים חריפים מיובשים, והשקית רחשה ממש כפי שתיארת...
התקשרתי אליו, והוא הודה לי על שעדכנתי, אבל יחד עם זאת העיר, שבקיץ זו תופעה מוכרת וזה עלול לקרות גם באורז ובכל "מיובש" אחר.
אז לא עוזר שטרי וכפי שכתבת, צריך לבדוק.
 

ויוי 25

Well-known member
חביביתי ויוי,
לגיסי יש חנות תבלינים, והוא מביא שקים של תבלינים ומחלק למנות שקולות.
סביר בעיניי, שהוא מביא סחורה טרייה והשקים נגמרים אצלו במהירות.
ולמרות זאת... קנינו אצלו פלפלים אדומים חריפים מיובשים, והשקית רחשה ממש כפי שתיארת...
התקשרתי אליו, והוא הודה לי על שעדכנתי, אבל יחד עם זאת העיר, שבקיץ זו תופעה מוכרת וזה עלול לקרות גם באורז ובכל "מיובש" אחר.
אז לא עוזר שטרי וכפי שכתבת, צריך לבדוק.

גם באורז זה קרה פעם : קניתי חבילת אורז שבתוכו היו "האורחים הלא קרואים" ,
חזרתי למכולת (שהייתה אז מול הבית בו גרתי. ) והמוכר שהכיר אותי צחק ואמר בהומור כמובן:
שבמקרה הנוכחי אני צריכה לשלם לו על "תוספת הבשר" שהוא מכר לי...
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
גם באורז זה קרה פעם : קניתי חבילת אורז שבתוכו היו "האורחים הלא קרואים" ,
חזרתי למכולת (שהייתה אז מול הבית בו גרתי. ) והמוכר שהכיר אותי צחק ואמר בהומור כמובן:
שבמקרה הנוכחי אני צריכה לשלם לו על "תוספת הבשר" שהוא מכר לי...
אווץ'... אז ה"בדיחה" הזו היא לא רק שלי וכנראה שלא אני נמצאתי אותה...
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
למשה:
לו רק ידעתי שאתה חובב חלבונים מסוג זה, לא הייי זורקת אותם לפח, אשמור לך שתהנה בפעם הבאה...
המשלוח יעלה יותר ממה שעולים התבלינים... ובכל זאת תודה, אף כי יש לי את ה"מקורות" שלי.
 

DANIAVNI

Well-known member
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
היו תולעים למרות שהתבלין היה בוואקום ?

אני מתכוון באיזשהו שלב לעבור לשיטה של כתישת גרגרי תבלינים עם מכתש ועלי
זה פי מיליון יותר ארומטי וכנראה שדם יותר בטוח בריאותית .
כרגע אני מתעצל ומעדיף לאכול תולעים
( מי יודע אולי מה שנתן טעם אוממי בחלק מתבשיליי זה גם התולעים ....)
 

ויוי 25

Well-known member
היו תולעים למרות שהתבלין היה בוואקום ?

אני מתכוון באיזשהו שלב לעבור לשיטה של כתישת גרגרי תבלינים עם מכתש ועלי
זה פי מיליון יותר ארומטי וכנראה שדם יותר בטוח בריאותית .
כרגע אני מתעצל ומעדיף לאכול תולעים
( מי יודע אולי מה שנתן טעם אוממי בחלק מתבשיליי זה גם התולעים ....)
אתה צודק,
בגרגרים השלמים שאני קונה ,תודה לאל ! עד כה לא מצאתי תולעים.
(כמו גרגרי כמון שלמים ,גרגרי כוסברה ,גרגרי הל שלמים ואפשר לכתוש אותם.)
 

אבי בן 1231

Well-known member
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
ווואווו ...................... מגעיל, תודה עבור האזהרה.
 

uty

Member
לפני יומיים קניתי פפריקה -חריפה בסופר.
בדרך כלל לפני השימוש בכל תבלין ,אני נוהגת לפתוח את המכסה כולו , ולבדוק את "הסחורה".(למרות שהתאריך בתוקף לעוד שנה,)
והסיבה לכך ,שלפני כעשר שנים חברתי ספרה לי שהיא קונה בשוק -הכרמל חנות איכותית לתבלינים הכי טריים שיש,
והראתה לי פלפל-שחור שקנתה ואז כשפתחה את השקית הופתענו לגלות המון תולעים שנעו מצד לצד בפלפל-השחור והחריף.
היה מוזר למצוא אותם בפלפל -השחור,ומאז אותו יום התחלתי לבדוק היטב בכל התבלינים שאני קונה.
לאחרונה,כלומר בפפריקה -החריפה שקניתי ביום שישי האחרון, ברגע שהסרתי את מכסה הקופסא התברר שבפפריקה-החריפה
יש תנועת תולעים, המתחפרים ויוצאים בהמוניהם וזזים ימינה ושמאלה בתוך הפפריקה ,כמובן שמיד העפתי הכל לפח האשפה,
ומיד בדקתי את מצב הפפריקה המתוקה שטרם השתמשתי בה,וגם את תבלין הצ'ילי שקניתי והתברר שהם בסדר גמור,
וראויים לשימוש.
אצלי כל תבלין נבדק היטב במקום מואר היטב , רגע לפני השימוש בו, (כשהם נמצאים שם -רואים אותם זזים.)
אגב,
מדי פעם הועלו הצעות לשמור את התבלינים כמה שעות במקפיא לאחר הקניה, או לחלופין לחמם במיקרו נגד החרקים,
דבר שלא נראה לי פיתרון סביר, כי מה יקרה ? החרקים יוקפאו בפריזר וימותו, או לחלופין ישרפו למוות במיקרו ,
ואז מה ? מישהו ירצה לתבל את האוכל בתבלינים האלה?

בברכת יום -טוב, ושבוע טוב ,
ובישול מהנה, ונקי מחרקים.
כשקונים תבלינים שנראים בסדר, כדאי להעביר אותם לסיבוב במיקרו, כי אם ישנן ביצי חרקים בתוכם, הביצים לא יבקעו ולא תהיה התרבות חרקים, או לאחסן במקפיא, שזה פתרון פחות יעיל. מדובר על כמות ביצים מזערית, לא על "קוויאר חרקים".
ברור שבמקרה של תבלין רוחש חרקים שלאחר הריגתם ימשיכו להוות חלק מאותו תבלין צריך להחזיר מייד לחנות לקבלת זיכוי כספי או ישר לפח.
 

אבי בן 1231

Well-known member

כשקונים תבלינים שנראים בסדר, כדאי להעביר אותם לסיבוב במיקרו, כי אם ישנן ביצי חרקים בתוכם, הביצים לא יבקעו ולא תהיה התרבות חרקים, או לאחסן במקפיא, שזה פתרון פחות יעיל. מדובר על כמות ביצים מזערית, לא על "קוויאר חרקים".
ברור שבמקרה של תבלין רוחש חרקים שלאחר הריגתם ימשיכו להוות חלק מאותו תבלין צריך להחזיר מייד לחנות לקבלת זיכוי כספי או ישר לפח.
בעקבות המידע החשוב שיש פה אחזור לשיטה הישנה והטובה שלי, "עשה זאת בעצמך".
היות ומגוון התבלינים בהם אנו משתמשים בביתנו הוא מזערי וכולל,
רק פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, אחזור לשיטה להכין אותם בעצמי!
אקנה פלפל אדום רגיל ופלפל אדום חריף אשטוף היטב ואייבש אותם בתנור בטמפרטורה של 100%C ואטחן לאבקה.
ובא לציון גואל!!
 

uty

Member
בעקבות המידע החשוב שיש פה אחזור לשיטה הישנה והטובה שלי, "עשה זאת בעצמך".
היות ומגוון התבלינים בהם אנו משתמשים בביתנו הוא מזערי וכולל,
רק פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, אחזור לשיטה להכין אותם בעצמי!
אקנה פלפל אדום רגיל ופלפל אדום חריף אשטוף היטב ואייבש אותם בתנור בטמפרטורה של 100%C ואטחן לאבקה.
ובא לציון גואל!!
נשמע טוב.
ובכל מקרה, אני אישית ממליצה לגוון ולהוסיף לתבלינים שבשימושך.
זה לא בדיוק שיש מכת חרקים, זה רק אמצעי זהירות.

ואגב, גם בפסטות, באורז, בכוסמת ואפילו בקטניות (כן, קרה לי עם חומוס) קורה שמוצאים חרקים.
 

אבי בן 1231

Well-known member
נשמע טוב.
ובכל מקרה, אני אישית ממליצה לגוון ולהוסיף לתבלינים שבשימושך.
זה לא בדיוק שיש מכת חרקים, זה רק אמצעי זהירות.

ואגב, גם בפסטות, באורז, בכוסמת ואפילו בקטניות (כן, קרה לי עם חומוס) קורה שמוצאים חרקים.
בקיטניות בדרך כלל פוגעים הפרפרים מה שקראנו להם בזמנו פרפרי לילה, איני יודע כיצד הם נקראים.
לכן קטניות יש לשמור בקופסאות אטומות.
ואת ארונות המטבח בהם מאחסנים קיטניות טוב לנקות עם חומץ, שמשמיד את הביצים.
חבר שלי גוגל הזכיר מהו סוג הפרפרים, עש!
 

אבי בן 1231

Well-known member
נשמע טוב.
ובכל מקרה, אני אישית ממליצה לגוון ולהוסיף לתבלינים שבשימושך.
זה לא בדיוק שיש מכת חרקים, זה רק אמצעי זהירות.

ואגב, גם בפסטות, באורז, בכוסמת ואפילו בקטניות (כן, קרה לי עם חומוס) קורה שמוצאים חרקים.
בעניין תבלינים אני נעול באימרה: "כל המוסיף - גורע"!
 

TCH_ma

Active member
דיון מיותר
ובלי להרבות במילים....תבלינים אכן מועדים לקלקול או להופעת חרקים שונים.
תבלינים ישנים, אחסון לא טוב ואריזה לא טובה מאפשרים לביצים שקיימות בכל התבלינים
גם אם לא רואים אותם להפוך לחרקים בשלבים שונים.
הפתרון הוא לרכוש תבלינים מעוקרים* אצל משווקים טובים ולאחסן בכלים אטומים או
ולמרות ש"לא נראה לך" להעביר אותם במיקרוגל לזמן קצר בכדי לחסל את הביצים
כליל. הקפאה עוצרת התפתחות אבל לא מחסלת את הביצים.
* עיקור נעשה בהקרנה וקיימת הוראה בחוק שמפעלי מזון, קייטרינג וכו' חייבים להשתמש
בתבלינים מעוקרים. אין כל סכנה בריאותית בהקרנת תבלינים.

היתה ברירה בידיך להחזיר את התבלינים לחנות בה רכשת אותם ולהזדכות או לפנות
ליצרן ולקבל פיצוי, מעבר לזה אין מה לעשות.
 

ויוי 25

Well-known member
המיידע מיועד בעבור מי שלא מודע לבעיה, ולא למומחים בנושא.
רבים מרוכשי התבלינים לא מעלים על דעתם כי יש המון תולעים גם בתבלינים החריפים.
לכן, הבדיקה חשובה לפני תחילת השימוש בכל סוגי התבלינים.
אגב,
הזיכוי פחות מעניין פה, אלא איכות התבלינים הנמוכה כל כך הנמכרת ברשתות- המזון.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
המיידע מיועד בעבור מי שלא מודע לבעיה, ולא למומחים בנושא.
רבים מרוכשי התבלינים לא מעלים על דעתם כי יש המון תולעים גם בתבלינים החריפים.
לכן, הבדיקה חשובה לפני תחילת השימוש בכל סוגי התבלינים.
אגב,
הזיכוי פחות מעניין פה, אלא איכות התבלינים הנמוכה כל כך הנמכרת ברשתות- המזון.
ורק למידע הכללי... אלה לא תולעים אלא זחלים שבוקעים מהם פרפרים או חיפושיות. אבל כל זה בקטנה
 
למעלה