הפתעה?

menashon

New member
הפתעה?

מועצת הביטחון של האו"ם ממשיכה לדון בפעולת צה"ל ביריחו, אך נראה שלא שתתקבל הצהרה נשיאותית המגנה את ישראל. זאת לאחר ששגריר ארה"ב באו"ם, ג'ון בולטון, יצא מהדיונים. הוא אמר כי ארה"ב ובריטניה הבהירו לרשות הפלסטינית כבר לפני שבוע כי הן דואגות לביטחון הסוהרים. .... מה קרה שהאנטישמים החליטו לסתום?
 

menashon

New member
במקרה שלי

אני באמת לא שם על זה אבל יש פה כמה ליצנים שהדיעות של האו"ם האנטישמי חשובות להם אז שיבלו עם החלטת האו"ם שלא להיות אנטישמי ליום אחד אולי עקב פחד מארה"ב
 

אמורוסו

New member
פירסמתי פה כמה הסברים לגבי החוק

הבינ"ל. לאנשים יש הרבה מאוד בורות בעניין, אני מסכים. אבל זה שיש החלטה על גינוי למשל לא אומרת שום דבר. זה כמו שארגונים אחרים יגנו - זה הבסיס הפוליטי של עצרת האו"ם. ככה הארגון בנוי ולכן יש קריאות לרפורמות. העניין הופך משפטי רק אם מתקיים אחד מכללי היסוד של חוק בינ"ל. למשל אם ישראל מסכימה להחלטה מסוימת של האו"ם (כמו החלטה 242) אז ההחלטה מחייבת מבחינה משפטית. אפשרות אחרת היא באמת החלטה של עצרת הביטחון שנעשית לפי פרק 6 או 7 של מגילת האו"ם - החלטה כזו תחייב את ישראל מבחינה משפטית. עד היום לא התקבלה החלטה כזו (בעיקר בגלל זכות הוטו של ארה"ב). כך שאין שום משמעות משפטית להחלטה סתם של עצרת האו"ם או של מועצת הביטחון שלא לפי אמות המידה הללו או חריגים אחרים.
 
למעלה