הפרת חוזה + זכויות

D30dk

New member
הפרת חוזה + זכויות

שלום, נאמר שחתמתי עם לקוח על חוזה לבניית מודולים שונים לאתר שלו (אפליקציות) ושיפורים או תיקונים שונים באתר קיים שברשותו. בחוזה שכתבתי ישנו סעיף של הענקת זכויות וחלק מהסעיף הוא: "המפתח שומר לעצמו את הזכות לעשות שימוש בקוד המקור במסגרת עבודתו וכן הטמעת זכויות באפליקציות כמפתחן הבלעדי". אני כמובן המפתח והטמעתי מההתחלה זכויות בכל עמוד שפיתחתי שהוא בעצם חלק מאפליקציה מסוימת או עמוד עצמאי (עמוד תוכן או טופס). לאחר כמה חודשים הלקוח החליט באופן עצמאי להסיר את זכויותיי מהאתר שלו ללא כל ידיעה מצידו ומזל ששמתי לב לכך. הוא כבר מושך זמן במשך כחודש וחצי ועדיין אין זכויות באתר שלו. זו הפרת זכויות עפ"י החוזה ופגיעה בי באופן אישי מאחר וגולש שנכנס לאתר שלי ונכנס לאתר שלו דרך התיק עבודות שלי ולא רואה זכויות שלי באתר שלו יכול לחשוב שאני סתם הכנסתי את האתר שלו לתיק עבודות וכו'. זכויות עבורי זה כמו שצייר חותם על ציור שהוא צייר בעצמו ולכן עפ"י החוזה, הלקוח חייב להטמיע את זכויותיי באתר שלו. בנוסף, הלקוח טוען כי הוא ישים זכויות בעמוד אודות באתר שלו מאחר והוא צריך לשים 3 זכויות באתר: החברה שסיפקה לו את האתר, חברת אכסון ואותי. עפ"י הציטוט מתוך סעיף הענקת זכויות, הוא חייב להטמיע אותם באפליקציות ולא בעמוד אודות. אני טועה או צודק בטענתי
האם דוא"ל נחשב כראיה או הוכחה בבית המשפט
למשל אם הלקוח יטען כי לא ביקשתי ממנו להחזיר את הזכויות וכו' אוכל להציג לשופט שהתכתבתי עם הלקוח והוא פשוט מושך זמן וכו'. אני כמובן יכול להתחיל להתכתב עימו באמצעות מכתבים ושליחתם בדואר רשום למשל. אני יודע שזה קביל באופן מלא. הלקוח יכול להחזיר את הזכויות אבל יכול להתחכם כמו לשים אותם בכתב מאוד קטן או לשים אותם במיקום מוזר בעמוד ולשים לטקסט צבע דומה או זהה לצבע הרקע עליו הם מופיעים וכו'. האם זו גם כן הפרה של החוזה כמובן מאליו מאחר והטקסט לא קריא לעין הממוצעת
אודה מראש לתשובה מהמבינים בנושא

naser

New member
יכל להיות שאתה צודק - אבל

לדעתי מוגזם מידי לציין בכל עמוד שזכויות היוצרים הן שלך. לפי מה שאני מבין הוא לא מתקחש לכך שזכויות היוצרים הן שלך. זה נכון, אולי, זו זכותך לדרוש זאת. אבל בסופו של יום המורה שלך זה להרוויח כסף. המלחמות שלך איתו על איפה תכתבנה הודעות הזכויות עלולות לפגוע בך. ואני אסביר: אתה מפנה לקוחות לאתר שלו כדי לצפות בעבודתך. יכל להיות שהלקוח גם יצור קשר עם בעל האתר ואז מין הסתם הוא לא ידדבר בשבחך. וחבל. לדעתי, אם יופיע באודות פסקה יפה או אולי רק בעמוד הבית במקום מוצנע זה ישרת את המטרה שלך בכך שלקוח יראה את זכויות היוצרים (תפנה ישר לעמוד האודות מתיק העבודות). בכל מקרה, בהצלחה.

D30dk

New member
מוגזם מדי../images/Emo35.gif

זה מה שכתוב בחוזה וזה הגיוני לגמרי אז היכן אני מגזים
זה מחובתו.. יש לי עמוד של המלצות לקוחות ולקוחות יכולים לקרוא המלצות מלקוחות שונים. לא מאמין שדבר כזה יפגע בי וזה לא הנושא כרגע. אני מעדיף לא לוותר בנושא הנ"ל מאשר לוותר ולצאת טיפש. זה כבר הפך לעניין של עיקרון ולאו דווקא הבעיה של הזכויות.

לדעתי דננו בכך

בשרשור מ- 17/1/2006 אם זכור לך. בכל מקרה, הניסוח של הסעיף בלתי מוצלח ועוסק בכלל בזכות המוסרית ולא בזכויות יוצרים. הלקוח שלך חייב לכבד את ההסכם. סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי) קובע לאמור: "קיום בתום-לב בקיום של חיוב הנובע מחוזה יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום-לב; והוא הדין לגבי השימוש בזכות הנובעת מחוזה." כתיבה באותיות בלתי נראות או כמעט בלתי נראות מהווה קיום בחוסר תום לב.

D30dk

New member
כן, נכון

כבר שכחתי מאותו דיון..תודה על התזכורת. לא ממש הבנתי את התשובה שלך אז הלקוח חייב להציג את הזכויות בעמודים באתר שלו כחלק מסעיף החוזה או שהחוזה לא 'מכריח' אותו בכלל לבצע זאת
בנוגע להצגת זכויות אך בדרך מלוכלת, תודה רבה על התשובה

D30dk

New member
או שלא הבנתי..../images/Emo4.gif

כי קראתי הכל... יש הסבר פשוט יותר
אגב, איפה אפשר למצוא את סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי)
שאוכל להראות ללקוח.. תודה

הסעיף שניסחתם מנוסח לא טוב

במידה ותגיש תביעה לבית המשפט, יהיה עליך לשכנע את בית המשפט שמה שאתם קראתם "הטמעת זכויות היוצרים", הוא הצגת אזהרה גלויה לעין בדבר זכות היוצרים. היות ואיני יודע מה הצד שכנגד יטען, איני יכול להעריך את סיכויי ההצלחה של טענה מעין זו.את סעיף 39 הנ"ל העתקתי לתוך הודעתי בפורום.קבל קישור לנוסח החוק.

למעלה