הפרת זכויות עובדים

amirchen

New member
הפרת זכויות עובדים

שלום, מר גינת, אני פורש לפניך מקרה: אשתי (סטודנטית) עבדה כיומיים (סה"כ 12 שעות) בחברת עורכי דין. היא התקבלה לתפקיד מזכירה במשרה מלאה הכוללת עבודת תיוק. לאחר יומיים עבודה במקום, היא הבינה שהעבודה הינה תיוק בלבד דבר במצריך עמידה על הרגליים במשך כל היום (לא צויין בראיון), ובמידה והיא יושבת לדקה או שתיים לנוח, מסתכלים עליה כאילו גנבה משהו ממשהו. באמצע היום השני אשתי נגשה לאחראית כוח האדם ואמרה לה שהיא נורא מצטערת אך, התפקיד לא מתאים לה. האחראית אמרה לא נורא אני מבינה, את יכולה ללכת כבר עכשיו בקשר לשכר תצרי קשר בתחילת החודש (הפרידה בניהן נעשתה בהרגשה טובה ובחיוך). בסוף החודש התקשרתי לתאם מועד הגעה כדי לאסוף את הכסף (150 ש"ח לערך), אך האחראית אמרה שכרגע לא ניתן כי אין מי שיחתום כי הבוס בחו"ל וביקשה ממני להתקשר לאחר עשרה ימים - ועשיתי כך. בשיחה שהתנהלה בנינו לאחר עשרה ימים היא הבהירה לי שאשתי לא עבדה כנדרש, והיא גרמה נזקים בכך שעזבה ( דבר הנשמע קצת מוזר, מאחר והיתה גורמת נזקים היו מפטרים אותה החברה ולא מחכים לה שתפטר). הבנתי את המצב והחלתטי לפעול בצורה שונה, נסחתי מכתב המציין את התקופה בה עבדה וכן את השעות וצרפתי אליו טופס 101 מלא ושלחתי להם אותו בדואר רשום. לאחר יומיים קיבלתי תשובה שאשתי לא זכאית לכסף מאחר וגרמה נזקים, ואם במידה והיא זכאית למשכורת, אז הכסף כיסה חלק מהנזק שגרמה, ולכן הם לא מוכנים לשלם, וכמו כן הם שומרים לעצמם את הזכות לתבוע אותה. כמובן שהמכתב היה מבהיל ולא התכוננו למכתב שכזה, קיפלנו זנב והכנסנו הכל למגירה, ככביכול ולא קרה. המקרה חוזר אלי מדי פעם בפעם וגורם לי קצת הרגשה לא נעימה, המצב בו משרד עו"ד מתנהגים בצורה כ"כ לא יפה, ומנצלים סטודנטים. בקשתי אליך מר גינת, אם ניתן לבדוק את המקרה הנ"ל, כדי שניצול כזה לא יישנה ע"י חברות כאלה. בתודה אמיר.

dundybar

New member
אתה לא נורמלי !!!!!! ../images/Emo46.gif

הצלחת להכעיס אותי ! תגיד לי, אתה שפוי ? ככה אתה נכנע לאיזה אבאדאי בלירה שמאיים לתבוע אותך ? אפילו אם מגיע לה 20 שקלים, רק בגלל שאיימו עלי בתביעה שאישתי גרמה נזקים כביכול, הייתי הופך לרובוטריק ושולף את כל הנשק הקונבנציונלי שאני מכיר. לפנות להסתדרות העובדים, לעו"ד, לכל מי שאפשר ורק כדי לקמט את הבוס השרלטן ! אל תוותר ! תעשה את המאמץ ותבע את מקום העבודה על הלנת שכר שיכולה להגיע למאות אחוזים יותר ממה שמגיע לך. אישתך לא גרמה לשום נזקים ושלא יבלבלו את המוח ! אתה בעצמך אמרת שהם נפרדו בחיוך, קשה לי להאמין שנפרדים בחיוך ממי שגרם נזקים למקום החברה. די להיות פראייר. אם אתה רוצה עזרה משפטית, אשמח להתייעץ עבורך עם עו"ד ידיד.

amirchen

New member
תשובה

נחמד, אך לא פרקטי. אם השם של אשתי יוכתם כתוצאה מהמאבק אפילו במעט זה לא שווה את הכסף. אני מעדיף שגוף מסודר יבדוק אותם, ויחזיר להם כגמולם. המטרה הינה לגרום למצב שעו"ד לא ייקחו את החוק לידיים. וינצלו את הכוח שיש להם בשביל לצבור נקודות על גב אנשים שאין להם כסף להתעמת מולם. אני אישית אם היה לי את הכסף הייתי הולך על זה עד הסוף. אמיר

ginat

New member
הייתי רוצה לצלם את ההתנהגות

המתוארת לעיל במצלמה נסתרת. מאוד מעניין אותי אם מישהו או מישהי נוספים נתקלו ביחס שכזה במשרד עו"ד. אנא כתבו לנו. במידה ונגלה כי המשרד נוהג כך כמעשה שבשגרה נוכל לערוך כתבה בנושא.

amirchen

New member
אשמח לעזור

שלום, מר גינת. אשמח לתת לך פרטים על החברה, אך מאחר ואני מפחד מהוצאת לשון דיבה ומתביעה משפטית, אני מעדיף לעשות זאת בשיחת טלפון, או ישירות אליך לדואר פרטי. במידה ותשלח אלי לדואר האלקטרוני הפרטי את כתובת הדואר האלקטרוני שלך, אשמח לפרט את פרטי המקרה כולל צילום המכתב שנשלח אלי ע"י החברה. אתרום ככל יכולתי כדי לגרום לאנשים שכאלה לעמוד לדין, וזאת בכדי שמקרים שכאלה לא יישנו ע"י חברה זו ו/או חברות אחרות!!! הדואר האלקטרוני שלי הוא: [email protected] בתודה מראש אמיר.

ashlaya

New member
סיפור דומה...

שלום למר גינת וכולם אני עבדתי בחברת מחשבים 10 וחצי חודשים ואז בוקר אחד אחרי שחזרתי מחופשת מחלה קרא לי המנכ"ל והסביר שבשל המצב הוא מפטר אותי למרות שהיה לו נעים לעבוד איתי ובלה בלה.... ביקשתי מכתב פיטורין - הוא הבטיח שישלח לי בהקדם האפשרי את המכתב ואת כל המגיע לי כחוק רצוי לציין שמדובר בחברה קטנה ומשפחתית עם קבלת השכר ראיתי שנכנס רק חלק מהמגיע ולא כלול הודעת פיטורין מראש לאחר שמעל חודש לא הגיע לא מכתב הפיטורין ולא ההפרשים יצרתי איתו קשר והוא מצידו התחמק מלמצא דמן לדבר איתי בנתיים התקשרה אישתו שהיא אחראית השכר אך עובדת מהבית וטענה שלא אטריד אותם כי אני זאת שהתפטרתי.... כמובן שלא שתקתי על זה = נתתי להם עוד זמן לאחר 4 חודשים הגיע רק התלוש שכר ללא מכתב הפיטורין וללא הפרשי כספים כרגע אני בתביעה נגדם! לדעתי חברות מנצלות את הפרט השכירים שלא יתאמצו לתבוע אותם

למעלה