הפעם באמת.. אבל באמת נשבר לי!

רק קצת

New member
הפעם באמת.. אבל באמת נשבר לי!

אחרי הפעם הקודמת שכתבתי כאן שהשרוול שלי פשוט לא מתפקד.. ואמרתי שאני עוברת לשיטת ההרעבה כי אני כבר לא רואה ברירה אחרת.. קראתי את התגובות שלכם והחלטתי בנתיים לנסות "שוב" לשמור.. אבל.. רק אכזבה.. כל היום אני רעבה לא מסוגלת לסתום ת'פה.. הכל נכנס.. ובדוק.. בכמויות כמו לפני הניתוח... בכלל לא בא לי ללכת לרופא לצילום ושט קיבה כי זה אחד הדברים שאין מצב בעולם שאני אעבור עוד פעם בחים שלי.. כנראה זה רק לקשור שיניים ולהפסיק לאכול לגמרי.. שרוול בוגדני לא מבינה בשביל מה עשיתי את זה בכלל אם אני צריכה להמשיך להלחם כל כך חזק וליפול... ועוד הספקתי לעלות 2 קילו... אם אני לא סותמת את הפה עכשיו הכל יעלה בחזרה.. נשבר לי טוטאלית.. אין ברירה לעבור לקיצוניות..

ליבי3617

New member
את ממש לא צודקת

אם השרוול שלך בוגדני או לא.. זה צריך לשבת, לראות כמויות ולהחליט. אם את לא רוצה לעשות צילום - זו זכותך אבל מאד חבל. זה יאפשר לך לראות את המצב. ומה אם המצב הוא כזה שהשרוול אפקטיבי אבל ההתנהלות שלך לא? הרעבה זה הפיתרון? הייתי עכשיו בצום וחצי גרם לא ירדתי. תאמיני לי שבשביל לרדת צריך לאכול נכון, לשתות נכון ולבצע פעילות גופנית. כשיש שרוול זה עוזר אבל זה לא מביא אותך במאת האחוזים ליעד.

WiKi

New member
בתכל'ס

אם היית יכולה לשמור בקיצוניות כ"כ הרבה זמן לא היית צריכה ניתוח... פשוט היית סותמת את הפה ויורדת. לכי לדיאטנית שתעזור לך להיכנס למסגרת ותבנה לך תפריט שלא תרעבי בו אבל יהיה מספיק דל קלוריות כדי שתרדי במשקל. הישועה שלך לא תגיע מלכתוב פה בפורום הודעות כאלה, אף אחד מאיתנו לא יכול להצר לך את השרוול דרך האינטרנט, גם אם מאוד מאוד נרצה. אני רק יכולה לספר לך שגם אני עליתי בשבוע האחרון 2.5 קילו. ושבניגוד אלייך, במקום לפרוץ בבכי... הבאתי איתי הבוקר מעדני חלב דיאטטיים לעבודה, קבעתי הערב עוד אימון ריצה ודאגתי לאכול ארוחת צהריים מלאה ומזינה כדי שבהמשך היום אני אוכל לאכול פחות. זה מה יש ועם זה צריך לנצח...

שמחה37

New member
תקשיבי מתוקה

משהו בהתנהלות כנראה לא בסדר. שוב הרעבה זו השיטה הכי לא נכונה במקרה הזה (אלא אם כן בא לך להעניש את עצמך) גשי לדיאטנית , תרשמי יומן אכילה אבל אמיתי אמיתי יכולות להיות המון סיבות לעליה של 2 קילו גם אם שרוול. אל תשללי צילום וושת קיבה, בשביל 3 דקות של גועל תהרסי לעצמך את הסיכוי לחיים איכותיים יותר? באהבה רבה שמחה

רוייקו

New member
הטענות פה קלושות

את טוענת שהניתוח לא מסייע לך להפחית את הכמויות, לצמצם את האכילה, להפסיק את האכילה כמו זו שלפני הניתוח, ודעתי האישית היא שלפני שמאשימים אותך בהתנהלות לא נכונה, ממליצים לך להתייעץ עם דיאטנית ועוד כהנה וכהנה המלצות, צריך קודם לבדוק האם הניתוח שלך עונה על הדרישה ממנו. האם הניתוח אפקטיבי ?! אם את טוענת שאת מסוגלת לאכול כמו לפני הניתוח זה רע מאוד. מצד שני, את לא מוכנה לשמוע על פתרון אחר. זאת לאחר שעברת כבר מהלך ניתוחי והתאכזבת ?! קשה להמליץ אבל אפשר ליידע אותך (כדי שתדעי שאפשר לשנות את המצב) שהאופציה להגביל אותך יותר קיימת. אפשר, למשל, להוסיף טבעת על השרוול ולהגביל משמעותית את הכמויות שאת צורכת.

WiKi

New member
יש אפשרות לניתוח הצרה חוזר?

ז"א, ליצור שרוול צר יותר מהשרוול הקיים?

רוייקו

New member
RE Sleeve

הוא אחת האופציות השאלה היא האם האופציה הזו תהיה עבורה יעילה כשהיא מבקשת מינמום "ניתוח" חוזר ומקסימום הגבלה. האם הקטנה נוספת של השרוול תסייע לה או האם לא כדאי לשאול את המנתח על מעקף או הוספת טבעת על השרוול ?

WiKi

New member
לדעתי כל ניתוח כלשהו לא רלוונטי עבורה

אם צילום ושט קיבה לא בא בחשבון, איך הרדמה וניתוח חוזר כן?

ליבי3617

New member
אתה בהחלט טועה

כדי להחליט שהשרוול לא אפקטיבי צריך לבצע צילום ושט קיבה. אני מכירה כמה וכמה מקרים בשרוול שעלו את רוב המשקל חזרה בגלל התנהלות לא נכונה. יצא לי לדבר (ולאכול) עם אנשים שיכולים להכניס כמות קטנה מאד של אוכל בארוחה כמו כל משורוול, אבל משום מה מתעקשים לאכול כל חצי שעה או לנשנש. במקרה כזה לא רק שעולים 2 ק"ג אלא גם ראיתי שעלו 8 ק"ג ו- 12 ק"ג. אני לא אומרת שכאן זה המצב אבל לפני שמחליטים החלטות נמהרות על ניתוח נוסף צריך לשקול את כל האופציות, צילום, יומן אכילה.. רק אחרי שהוכח מעל לכל ספק שהשרוול גדול ולכן הניתוח נכשל - שוקלים אופציה נוספת. כל ניתוח נוסף על התנהלות לא נכונה תהווה סיבה נוספת לכישלון וחבל.

רוייקו

New member
כשאת חושבת שהשרוול עבד אצלך והוא חייב

לעבוד גם אצל אחרים באותה המידה נשאר רק להתווכח על זה ואני לא מתכוון לעשות את זה. את עשית שינוי גדול ומרחיק לכת (עושה ספורט באדיקות מסביב לשבוע, עוסקת באימון אישי וכו וכו..) וזה שונה מהמצב שיש לאחרים. אני מדבר על אפקטיביות שצריך להיות בניתוח. היא לא דיברה על התנהלות לא נכונה וזה כמעט לא חשוב. חשוב לדעת האם הניתוח שלה עושה את העבודה שהיה צריך לעשות - או לא ?!

ליבי3617

New member
די ידעתי שזו תהיה התגובה.. אבל שוב אתה טועה

כמו כל ניתוח אחר, הניתוח לא תמיד עובד.. ובדרך כלל לא ב"אשמת" הניתוח. ראיתי הרבה מנותחים שמתנהלים לא נכון (וזה ממש לא קשור לסוג הניתוח - חוץ מתריסריון אולי). אני יודעת שיש מן סוג של מחשבה שכל מי שיציע לבדוק את אפקטיביות הניתוח הוא פנאט לניתוח שלו וזה לא נכון.. גם טבעת יכולה להיות אפקטיבית וסגורה יפה אבל מנותח שלא יתנהל איתה נכון ויאכל מתוק לא ירד במשקל וזה לא משנה אם הטבעת עובדת או לא. אז למה לא יכול להיות כך בניתוח אחר? מה, אם לא יורדים במשקל זה אומר שהניתוח לא אפקטיבי? מכירה משורוולים שההגבלה וואחד אפקטיבית ורואים את זה בארוחות וההתנהלות מול אוכל היא שהורסת. לאכול כל חצי שעה, לשתות מתוק, לא לעשות ספורט. ואתה יודע מה? כן. בשביל ירידה מיטבית צריך לעסוק בספורט ולשמור על תפריט. אם רוצים לאכול כמוני (מה שרוצים בעצם כולל מתוק שאין לי לילה אחד בלעדיו) - צריך לשמור. האפקטיביות היא בהגבלה והשאר נתון לנו ולהתנהלות שלנו. אם לא הייתי עושה ספורט הייתי עולה בטיל. אני מכריחה את עצמי לשמור במשך היום ארוחות מסודרות כל שלוש שעות, שתיית מים מרובה והליכות מתי שאני יכולה - ולו רק בגלל שאני חייבת את מנת השוקולד היומית שלי ותה עם חלב מוקצף בלילה (עם כמות סוכר שלא תדעו). היא לא דיברה על התנהלות בכלל ושים לב מה כתבתי לה.. צריך לעשות צילום ושט קיבה ולבדוק אם הניתוח אפקטיבי. "צריך לשקול את כל האופציות לפני שמכריזים על ניתוח כלא אפקטיבי". אני חושבת שאם הייתה כותבת כאן מנותחת טבעת את אותו דבר לא היו אומרים לה ישר לכי תחליפי ניתוח. רק אחרי בדיקה פועלים. מי שפועל לפני בדיקה מעמיקה וחשיבה עלול למצוא את עצמו במצב גרוע בהרבה. לגבי האימון האישי - זה היה בשביל הנפש וגם בשביל הפורום שלי
משנה את הראש ומכניס דברים לפרופורציות.

רוייקו

New member
ממש עלילה שלמה

ושוב ושוב את לא מתייחסת לטענה הכי פשוטה שלה: אין לה הגבלה בכלל ביכולת האכילה. הניתוח - יוק !!!

ליבי3617

New member
שווה בדיקה

זה כל מה שאני אומרת. אם אני מנסה לאכול כל חצי שעה אני מצליחה. אם אני רוצה לסיים מנה של מסעדה - אני יכולה בכיף. אפשר להגיד ניתוח יוק רק כאשר יש בידך צילום שמוכיח את זה.

רוייקו

New member
הצילום לא שווה פרוטה !!!

חשוב גם להאמין לה ולא רק לנסות ולהעלות השערות שמאשימות אותה מראש. מי זה המנתח שעושה שרוולים גדולים ? (הופס, יצא חרוז)

ליבי3617

New member
לא מעלים השערות בכלל - בודקים

לא הבנתי איפה החרוז אבל שיהיה. לא אמרתי שהניתוח עובד ולא שהניתוח לא עובד. וגם אם נוציא את כולנו מהמשוואה והמטרה תהיה ניתוח חוזר - הרופא המחוזי דורש הוכחה כדי לאשר דבר כזה (ולא, תלונה של מטופל היא לא הוכחה מספיקה לצערנו).

רק קצת

New member
אם לא הייתי כל כך מפחדת לעשות טבעת..

סביר להניח שזה הסוג ניתוח הראשון שהייתי בוחרת... כשהייתי אצל המנתח לפני חודש הוא היה מבסוט לאללה מהתוצאות.. וגם אז עדיין הייתה הגבלה.. אמרתי לו.. לא ענקית.. אבל עדיין יש הגבלה מסויימת.. אז הוא אמר לי.. תראי מה קורה עד אוקטובר.. כשיצאתי מהחדר שלו פגשתי שם בחורה ערביה שעברה שרוול חודשיים קודם.. החלפנו כמה מילים ואז היא סיפרה לי שהיא רק חודשיים אחרי הניתוח ופשוט אוכלת רגיל.. היא עברה 2 צילומי ושט קיבה ומבחינת הצילום הכל נראה תקין.. שאין מצב שהיא אוכלת את מה שהיא אומרת.. מסקרנות חיכיתי לה שהיא תצא מהמנתח.. היא יצאה משם ואמרה שהמסקנה שלו היא שהיא צריכה לעבור הצרה נוספת של השרוול.. לפני ואחרי הניתוח גם המנתח וגם הדיאטניות שפגשתי לאורך הדרך (החלפתי כמה כי עברתי צפונה) אמרו לי שאין מצב שאחרי ניתוח שרוול אני איי פעם אוכל לשתות כמות גדולה של מים במכה אחת.. ואם כן.. מקסימום כוס וחצי.. לא כוס וחצי ולא נעליים... אני מורידה 3/4 בקבוק של ליטר וחצי בשלוק ואפילו לא מרגישה שהקיבה שלי קיימת בדרך.. ממש לא בא לי לעבור עוד ניתוח... ומי בכלל יתן לי ניתוח חוזר שאני במשקל של 84 קילו.. כרגע אני מתמודדת דיי סבבה עם מים,קפה בלי סוכר וג'לי דיאט.. לפחות ככה אין לי דחף לשוקולד או עוגות.. (מה שלא היה לי אף פעם לפני הניתוח) ואין לי דחף ללחם... אבל זה מחליש מהר.. אולי אני אמצא איזה תוספי מזון שאפשר לקחת במקום לאכול עד שהקיבה שלי תצטמק בחזרה.. נראה.. כבר לא יודעת מה להחליט.. בכל מקרה תודה רבה על התגובות.. לא התכוונתי להתבכיין או לזרוק את עצמי כאן.. בבית כל מה שקורה זה שצועקים עלי עוד פעם... כמה את אוכלת... כל היום את אוכלת... אני לא אוכלת כל היום.... אבל כשאני אוכלת אני אוכלת רגיל.. הם התרגלו למה שאכלתי אחרי הניתוח.. היום אני אוכלת כמו שאכלתי לפני... אתמול דודה שלי ישבה איתנו במרפסת בערב.. כל מה שהיה לה להגיד.. "השמנת עוד פעם.. ממש רואים לך על הפנים" יש לה מזל שיש לי טיפה של כבוד לזיקנה שלה.. אחרת הייתי תוקפת אותה.. שיהייה סופ"ש מקסים לכולם.. לילה טוב

אופירA

New member
מנהל
דודה רקובה, מגעילה

אנשי הבית מטריפים את דעתך בהבליהם המרושעים, ואת מפנימה את הטירוף ורוצה לפגוע בעצמך, כי אי אפשר להחזיק מעמד לבד בין חבורת טורפים שמנסה לתקוף אותך ולפגוע בך ללא הפסק. תסמונת שטוקהולם גורמת להזדהות בלתי מודעת עם התוקף, ולרצון להרס עצמי. את רוצה לרצות את "אוהבייך" המציקים כי אין לך הכוח לעמוד נגדם ולהעמיד להם גבולות ברורים, בנוגע להתנהגותם. זה גם לא עוזר בד"כ. חפשי בכל מאודך את הדרך להרחיק את ה"נשמות הטובות" הללו מדרכך.

ליבי3617

New member
איכס, כל הכבוד לך

אני מזמן הייתי מעמידה אותה במקומה (זיקנה או לא זיקנה - מה זה? קצת כבוד אלייך כבן אדם). גם אם מישהו השמין לא מתחילים לדבר איתו על זה, אלא אם כן הוא פונה ראשון ורוצה. כלל ראשון ביחסי אנוש.

למעלה