הפסקה במהלך יום עבודה

מצב
הנושא נעול.
הפסקה במהלך יום עבודה

הפסקה במהלך יום עבודה
שלום לכולם אני עובדת כסוכנת מכירות בחברת תקשורת. השכר שלי מורכב משכר שעתי + בונוסים ועמלות. ביום ממוצע אני עובדת 11 שעות ברוטו אך מקבלת עבור 9.5 שעות נטו נאמר לי שחצי שעה יורדת עבור אוכל ושעה נוספת יורדת מכיוון שאני לא תמיד עסוקה ויש זמנים שבהם אני לא עובדת יותר משעה. יש לציין שזה נכון אך בזמנים שבהם אני לא עובדת אני לא גם נחה, אני מחכה ללקוח, נוסעת ללקוח וכו', בכל מקרה אני נדרשת לזמינות מלאה לפגישה עם לקוחות בכל שעות היום, אין לי הפסקה מוגדרת ואין לי אפשרות להיעדר לשעה שלמה במשך היום. לעיתים קרובות אין לי זמן אפילו לאכול. ואני שואלת, האם מותר לחברה להוריד לי שעה וחצי של הפסקה למרות שבפועל אני לא מקבלת את הזמן הזה? קראתי כאן שעובד במקום עבודה כמו מפעל רשאי בזמן ההפסקה שלו לעשות ככל העולה על רוחו גם אם זה לצאת ממקום ההעבודה או לישון. הדבר חל גם על עבודות מהסוג שלי?

על הפסקה מותר להוריד חצי שעה

הפסקה במהלך יום עבודה
שלום לכולם אני עובדת כסוכנת מכירות בחברת תקשורת. השכר שלי מורכב משכר שעתי + בונוסים ועמלות. ביום ממוצע אני עובדת 11 שעות ברוטו אך מקבלת עבור 9.5 שעות נטו נאמר לי שחצי שעה יורדת עבור אוכל ושעה נוספת יורדת מכיוון שאני לא תמיד עסוקה ויש זמנים שבהם אני לא עובדת יותר משעה. יש לציין שזה נכון אך בזמנים שבהם אני לא עובדת אני לא גם נחה, אני מחכה ללקוח, נוסעת ללקוח וכו', בכל מקרה אני נדרשת לזמינות מלאה לפגישה עם לקוחות בכל שעות היום, אין לי הפסקה מוגדרת ואין לי אפשרות להיעדר לשעה שלמה במשך היום. לעיתים קרובות אין לי זמן אפילו לאכול. ואני שואלת, האם מותר לחברה להוריד לי שעה וחצי של הפסקה למרות שבפועל אני לא מקבלת את הזמן הזה? קראתי כאן שעובד במקום עבודה כמו מפעל רשאי בזמן ההפסקה שלו לעשות ככל העולה על רוחו גם אם זה לצאת ממקום ההעבודה או לישון. הדבר חל גם על עבודות מהסוג שלי?
על הפסקה מותר להוריד חצי שעה
אם בזמן ההפסקה את רשאית לעזוב את מקום העבודה. על שעה שבה את כביכול לא עובדת מלא, אסור להוריד! אם את נשארת 11 שעות כי זו דרישת המעסיק הרי שהניכוי הוא לא חוקי. להיפך, החל מהשעה ה-8.5 צריך לשלם לך גמול שעות נוספות.

שיר ורד

New member
הערה

הפסקה במהלך יום עבודה
הערה
אם המעסיק יודע מראש שישנן שעות מתות במהלך העבודה, הוא רשאי להוציא אותך להפסקות נוספות של חצי שעה ויותר (בהן את חופשית לעשות כרצונך ואינך זכאית לקבל שכר) שיקראו בהמשך התגובה "הפסקות רשמיות". כעקרון, עליו לקבוע מראש את מועדי ההפסקות הללו, אלא אם כן את מסכימה לכך שזמני ההפסקות יהיו משתנים על פי החלטת המעסיק / תוכנית העבודה היומית. כל זה נכון, בהנחה שזהו המצב מתחילת תקופת העבודה והובהר לך בעת קבלתך לעבודה. אך אם בעבר שולם לך על מלוא השעות והמעביד מוציא אותך להפסקות רשמיות שלא והסכמו מראש זו הרעת תנאים שבגינה ניתן להתפטר בתנאי פיטורים. המקרה שלך מורכב יותר, מצד אחד, את כנראה זכאית לתבוע את המעסיק ולקבל את השעה שהופחתה לך, ולכן המעבר להפסקות רשמיות הוא הרעת תנאים. מצד שני, בפועל מדובר על הטבת התנאים (את מקבלת את אותו שכר, אך רשאית לצאת ממקום העבודה). לכן, אם תתבעי את המעסיק והוא ירצה לעבור להפסקות רשמיות - זה יחשב להרעת תנאים. אך, אם תגיעי עם המעסיק להסכמה על הפסקות רשמיות - זה לא יחשב להרעת תנאים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה