הפסד מע"מ???

amir1423

New member
הפסד מע"מ???

שלום יש לי מגרש רכב משומש. לאחרונה הגעתי להסכם לשיווק רכב חדש. כאמצעי מכירה אני עושה עסקות טרייד אין ובהן אני נותן ללקוח סכום של 1000 ש"ח מעל מחירון משומשת. נוצר מצב שיש לי הפסד ממשומשת כשאני מוכר את המשומשת- ועליו איני יכול להזדכות במע"מ ורווח במכונית חדשה עליו אני מחוייב במעמ. האם אני יכול להחשיב את המשומשת במחיר מחירון ולהוציא חשבונית על רכב חדש במחיר מופחת- כי זו בעצם המשמעות הכלכלית. - המשומש לא שווה יותר. או לחלופין להוציא זיכוי על רכב חדש. האם הלקוח יכול להתעקש על חשבונית במחיר גבוה ב- 1000 ש"ח ממחיר "אמיתי"? אודה על תשובה ברורה ומדוייקת נראה לי שאני מפסיד כסף

PINIZ

New member
אינני מבין

מדוע שלא תציג ללקוח את המצב הכלכלי האמיתי. דהיינו רכישת הרכב המשומש במחיר מחירון והענקת הנחה של 1000 שח לרכב החדש?!. ובא לציון גואל.

amir1423

New member
אני אסביר

נניח מחירון רכב חדש עולה 120 אלפי ש"ח - ללקוח מכונית משומשת במחיר מחירון 80 אלפי ש"ח - חסרים לו 40 אלפי ש"ח - אני כדי למשוך את הלקוח לבוא אלי מפרסם שאני קונה את המשומשת ב- 2000 ש"ח נגיד מעל המחיר - ואז הוא צריך להוסיף רק 38 אלפי ש"ח. ללקוח בראש שהוא צריך לקבל חשבונית על רכב חדש במחיר של 120 אלפי ש"ח. יש לקוחות שניתן להגיד להם שקיבלו הנחה של 2000 ש"ח אבל יש כאלה שמתעקשים על חשבונית של 120 אלפי ש"ח ואז נוצר הפסד של 291 ש"ח - המעמ על של 2000 ש"ח(ה- 2000 כולל מעמ) אם אני מוכר 20 מכוניות כאלה לחודש - אני מפסיד כ- 6000 ש"ח !!! האם מותר לי להוציא זיכוי על 2000 ש"ח על מירת הרכב החדש?

נפתלי ג

New member
תשובה

החישוב של רווח או הפסד ממשומשות יעשה כאשר המשומשת תמכר. העלות של המשומשת לעסקך היא 82000 כאשר תמכור אותה , תחושב התוצאה של העסקה. במסחר במשומשות משלמים מע"מ רק על ההפרש.

למעלה