הפסדתי 3,000 דולר בהימורים.

evglev1

Well-known member
מנהל
הצבא לא סירב לגייס אותי.

אני סירבתי להתגייס.

מלכים לא משרתים.

מלכים נותנים פקודות.

צפה בקובץ המצורף 148825
מלכים בתקופה העתיקה ואפילו בימי הביניים דווקא שירתו. דוד המלך נלחם גם אחרי שהוכתר, שאול המלך בכלל התאבד בקרב, גם המלכים החשמונאים נלחמו וגם יואשיהו המלך נהרג כמלך בקרב. גם אחאב הוביל את הצבא בעצמו וגם נפוליאון הוביל את הצבא בעצמו.

Sun of Nations

Well-known member
מלכים בתקופה העתיקה ואפילו בימי הביניים דווקא שירתו.
זאת בדיוק הנקודה. בתקופה העתיקה ובימי הביניים. זה משהו של פעם. היום מלכים יושבים על התחת בזמן שאמא ואבא מפנקים אותם.

shutterstock_577744615-scaled.jpg
דוד המלך נלחם גם אחרי שהוכתר, שאול המלך בכלל התאבד בקרב, גם המלכים החשמונאים נלחמו וגם יואשיהו המלך נהרג כמלך בקרב. גם אחאב הוביל את הצבא בעצמו וגם נפוליאון הוביל את הצבא בעצמו.
ונפוליאון היה האדם האחרון בהיסטוריה גם להנהיג מדינה וגם להוביל את צבאה בשדה הקרב.

800px-Napoleon_in_Coronation_Robes_by_François_Gérard.jpg

רוב הזמן נח

Well-known member
הצבא לא סירב לגייס אותי.

אני סירבתי להתגייס.

מלכים לא משרתים.

מלכים נותנים פקודות.

צפה בקובץ המצורף 148825
אם היית חכם לא היית מהמר, כי היית מבין שבהימורים רק מפסידים.
ואם באמת היית גאון, היית מהמר על משהו שהיית יודע שיש לך סיכוי טוב לנצח בו וגם היית מנצח ומרוויח כסף מההימור.

Sun of Nations

Well-known member
אם היית חכם לא היית מהמר, כי היית מבין שבהימורים רק מפסידים.
ואם באמת היית גאון, היית מהמר על משהו שהיית יודע שיש לך סיכוי טוב לנצח בו וגם היית מנצח ומרוויח כסף מההימור.
לא הכול זה תוצאה של יש או אין שכל. לפעמים אנשים עושים דברים בשביל הכיף.

וגם אם מה שקרה לי היה עניין של יש או אין שכל, זה היה מעיד על תקרית ספציפית ולא בהכרח על כלל האינטלקט שלי.

בכל מקרה, עם רקורד הישגים כמו שלי, המאתגר את כל תפיסותינו באשר לגבולות היכולת האנושית, שום דבר כבר לא יוריד אותי מהבמה שאני מצוי עליה.

עבור גאונים בקנה המידה שלי...טוב...במחשבה שנייה אין גאונים בקנה המידה שלי...

עבור גאונים, בוודאי בקנה מידה גדול, כאשר הם נכשלים במשהו ספציפי, הדבר מעיד במקרה הרע על חוסר יכולת ספציפית בתחום ספציפי, או במקרה הטוב, כישלון אפילו לא בתחום ספציפי עבור האדם הספציפי, אלא כישלון של התחום עצמו או המבחן המודד, במידה והתחום לא מתקדם, או המבחן גרוע ולא שווה.

בהקשר זה, סיפור אישי ומרתק מעברי:

השנה הייתה 2020.

פגשתי אדם עם איי-קיו של 148, ברוקר במקצועו, מיליונר בשקלים, עם שני תארים במדעי המחשב ופיננסים, שמדבר שבע שפות.

דיברנו על הא ועל דא, על הנושא הזה וההוא.

בשלב מסוים יצא לי לספר לו על מניה מסוימת שחזיתי ושעלתה ב-400 אחוז בארבע חודשים. הישג שמציג יכולת העולה על זאת של באפט עשרות מונים.

הוא לא האמין לשום מילה שיצאה לי מהפה.

הוא עוד לא ידע את מה שאתם יודעים כיום.

הוא עוד לא למד, בדרך הקשה, כפי מה שעתיד היה ללמוד, שאני לא שקרן, כפי מה שגם אתם בסופו של דבר למדתם שאני לא שקרן, גם כן בדרך הקשה.

הוא בז, וצחק ולעג.

הגבתי לו בעוקצנות לא פחותה, ואף כזאת שמתעלה על שלו בהרבה.

לבסוף השיחה באה אל סופה בנסיבותיה הטבעיות.

בתשעת החודשים שלאחר מכן המניה עלתה בעוד 900 אחוז.

על ארבע הוא זחל אליי, דמעות בעיניו, "מאסטר, תלמד אותי".

ברור שלא לימדתי אותו.

אך הסכמתי להנחות אותו קלות בצעדיו.

אני, שהוא בטוח היה שיש לי איי-קיו של לפחות 160, עקב אחר הנחיותיי ללא היסוס.

מיליונים של עצמו ושל אחרים הוא העביר ממקום למקום על-פי ההנחיות שלי, במסגרת עבודתו כברוקר.

יום אחד באחת השיחות באחת הפורומים דובר על איי-קיו.

חשפתי את האיי-קיו שמדדו לי בגיל 17 ובכיתה י"ב, כזה שאינו מרשים במיוחד, נמוך בהרבה מאוד מציפיותיו.

האם אחרי הדברים שהוא ראה, המניה שחזיתי לפני שעלתה ב-1,300 אחוז זה רק קצה הקרחון, אתה חושב שאבד בעיניו משהו מערכי או מכמה שהוא תופס ממני?

הוא האשים את המבחן כמובן, כי עם רקורד הישגים כמו שלי, שמהווה עדות והוכחה יותר חזקים ליכולות ולשכל שלי יותר מאשר כל הישג לא רלוונטי בכל מבחן של עט ונייר שלא עובד, עם רקורד הישגים כמו שלי, פשוט לא מתווכחים.

"איזה מבחן מפגר ומטומטם!", הוא נזעם, לאחר התגלית על ציון האיי-קיו שמבחן האינטליגנציה של וכסלר ייחס למאסטר שלו, מה גם, שבכל מקרה איי-קיו אין באמת משמעו שכל.

עברו מאז שנים.

החבר סופרמן מעריץ אותי הערצה קשה, כואבת, שורפת ואכזרית עד עצם היום הזה, ולא יהסס להעביר מיליונים שלו ושל אחרים ממקום למקום עוד פעם בבוא היום ובהינתן הפקודה.

הוא גם עדיין יודע ומסכים שעם כל הכבוד לאיי-קיו שלו של 148, איי-קיו של אחד מכל אלף אנשים, ועם כל הכבוד לאיי-קיו שמדדו לי שהוא נמוך משמעותית, אני הרבה-הרבה יותר חכם ממנו.

הוא יודע את זה, הוא מאמין בזה בכל ליבו, ואחרי הדברים שהוא ראה אותי עושה וההישגים שהוא ראה אותי מגיע אליהם, שום דבר בעולם לא יזיז אותו מעמדתו, גם אם מחר בבוקר אני אקום כששכחתי איך לקשור את שרוכי הנעליים, ולא אצליח לקשור את השרוכים של הורסצ'ה.

סיפור אמיתי 🤷‍♂️

800px-Barack_Obama_drops_the_mic.gif
giphy2.gif

Sun of Nations

Well-known member
אולי הם חושבים סוף סוף לשלוח אותך לפנימיה צבאית או משהו דומה.
פנימיות זה לילדים בסיכון או לילדים שההורים מזניחים אותם ומחפשים להיפטר מהם.

בבית שלי זה הפוך. אמא ואבא אוהבים אותי המון ומפנקים אותי.

ככה יצאתי כזה מושלם.

di20utkh.png

evglev1

Well-known member
מנהל
פנימיות זה לילדים בסיכון או לילדים שההורים מזניחים אותם ומחפשים להיפטר מהם.

בבית שלי זה הפוך. אמא ואבא אוהבים אותי המון ומפנקים אותי.

ככה יצאתי כזה מושלם.

צפה בקובץ המצורף 148768
פנימיה צבאית זה גם לילדים שהורים ומורים בבתי ספר רגילים לא מצליחים לחנך. אמנם זאת בחירה של הורים מיואשים ולא כפייה של הרווחה.

Sun of Nations

Well-known member
פנימיה צבאית זה גם לילדים שהורים ומורים בבתי ספר רגילים לא מצליחים לחנך. אמנם זאת בחירה של הורים מיואשים ולא כפייה של הרווחה.
כמו כשפרד שלח את דולנד לפנימייה צבאית אחרי שהוא גילה את אוסף הסכינים שלו...

wondering.jpg

evglev1

Well-known member
מנהל
אמרתי לאמא ואבא מה קרה וביקשתי מהם שיחזירו לי את הכסף שהפסדתי. הם חושבים על זה. לא מבין על מה בדיוק יש לחשוב אבל בסדר. נראה מה יהיה.

צפה בקובץ המצורף 148746
לא מספיק שהפסדת את הכסף שלהם אתה גם מבקש מהם לתת לך עוד פעם את אותו הסכום שלא ידעת לשמור?

פולגאר

Well-known member
אז יאלה תיקח את המוח שלך ותעשה קצת כסף יא תפרן.
לך יש זכות לדבר על תפרנים? :-D
אפילו סלולרי אין לך, כבלים אין לך, מחפש כמו קבצן פירורים מכל מיני טורנטים וזה לא הכול ...
בקיצקץ, אתה האחרון שיכול לכתוב על מישהו אחר תפרן, אתה פשוט |טמבל| שחושב שכולם כמוהו |חבול|

למעלה