הפלה 4

ab00il

New member
הפלה 4

עברתי טיפולי IVF 7 פעמים . כבר בטיפול ה - 4 נכנסתי להריון הפלה בשבוע 9 מאז עוד 3 הריונות כולם הפלות . על האחרונה הודיעו לי כבר היום . בכולם אין דופק לעובר .... מיואשת לגמרי טופלתי כעת אצל פרופ' קופרמניץ עים 60 מ"ג קלקסן וקרטיה . לפני כן טופלתי עים פרופ' קרפ ותרופת הפלא שלו פרגניל .. לא רואה את האופק מיואשת לגמרי. לי ולבעלי אין כלל ילדים . .. חושבת כבר על אימוץ או פונדקאות . ..... יש משהו שלא עשיתי ?

kinsti

New member
הי. מצטערת לשמוע על מה שאת עוברת

אין ספק שזה קשה ומייאש. יש לי כמה שאלות, אולי בעזרתן נוכל לראות ביחד מה אפשר לעשות. האם הטיפול בקלקסן וקרטיה ניתן לאחר בירור קרישה עם ממצאים? אם כן, מה הממצאים? מה המשקל שלך? האם ביצעת במשך הזמן בדיקות נוספות כמו היסטרוסקופיה, קריוטיפ שלך ושל בעלך? פרופיל הורמונלי? נוגדנים אוטואימוניים שונים? אני רואה שהייתם אצל פרופסור כרפ. האם הוא נתן לך לעשות בדיקה של זיהומים שונים וסיווג רקמות שלך עם בעלך (cross match). האם נבדקה מתישהו רמת הפרוגסטרון ביום 21 של המחזור (או שבגלל IVF נטלת פרוגסטרון בצורה כלשהי בכל מקרה)? אם עשית את הבדיקות הנ"ל מה היו הממצאים? אולי הכי קל יהיה אם תרשמי את סדר ההריונות. אילו תרופות נטלת בכל הריון ואילו בדיקות עשית בין ההריונות. כמובן, אם יש לך כוח לזה עכשיו...... מקווה שנעזור לראות מה אולי עוד לא נעשה ואפשר לעשות. אני גם במצב די דומה (רק בלי IVF) אז אני גםפ בתוך זה עכשיו וכאשר חשבתי שכבר אין מה לבדוק קיבלתי עוד בדיקות שונות לעשות.

ab00il

New member
תגובה

לא היו בדיקות עם ממצאים חד משמעיים לק גבולי חיובי היה רק באחת הבדיקות . נעשההיסטקופיה תקינה , קריטים שלי ושל בעלי תקין , נוגדנים אוטומנים אייניני יודעת בדיוק למה הכוונה . סיווג רקמות זויהומים נעשו . הקרוס מטש יצא תקין לקחתי פרוגסטרון עד שבוע 9 . ניתן לומר שעשיתי הכל חוץ מהתזה של קופרמניץ על הזרמת הנוגדנים שלו . אני מאוד מיואשת . לא רואה איזשהי תקווה

kinsti

New member
הבדיקות של הנוגדנים האוטואימוניים

שהתכוונתי אליהם הם: anti thyroid antibodies (יש שני סוגים) anti sm antibodies anti mitochondrial antibodies אלו בדיקות (הנוגדנים שהזכרתי) שאני בזמנו קיבלתי מקופרמינץ לעשות. אם לא עשית אולי כדאי לבדוק. שאלתי מה המשקל שלך על מנת לראות אם מינון הקלקסן שנטלת מתאים. אולי אפשר לבדוק גם את זה. האם בדקו סוכר בצום? כשלקחת פרגניל זה גם היה בהריון שלקחת קלקסן ואספירין? דיברו איתך על IVIG (עירוי תוך ורידי של נוגדנים), סטרואידים? באחת מהפעמים האם יצא לכם לבדוק את הקריוטיפ של העובר (מתבצע כשעושים גרידה ע"פ הפניה)?

ab00il

New member
תגובה לקינסטי

כן עשיתי תקין . משקלי הוא כ - 70 ק"ג . לקחתי את הפרגניל שהייתי בהריון הקודם עם 40 מ"ג קלקסן . ועד שבוע 6 מיקרו אספרין . קרטיפ קודם שנלקח מהעובר יצא תקין בדקן סוכר בצום יצא תקין . קרפ דיבר איתי על IVIG עשיתי בדיקת מטש שעל פי תוצאתיה אנחנו יכולים לעבור את התנליך . האם עברת את תהליך זה ? הבנתי שהוא די יקר ותוצאותיו נטולות בספק ...

מה הקשר של סוכר נמוך?

אני בדיוק בימים אלו מנסה להבין את המשמעות של זה- הסוכר שלי בצום נמוך תמיד (70-75 מקסימום) זה מרמז על משהו?

ניובה

New member
איזה סיוט נוראי

אני לא יודעת מה להגיד לגופו של עניין אבל הייתי חייבת להגיד לך כמה אני מצטערת על מה שעובר עלייך. כזה גהנום, בלתי נתפס. האם כתבת שאלה גם בפורום הריון בסיכון? גם שם יש הרבה מומחיות בנושא. אני ממש מקווה שתמצאו משהו שיעזור,
ניובה

מקוםבלב

New member
../images/Emo201.gifשלום לך,

צר לי כל כך על ההפלות שעברת. אני חושבת שכדאי לחזור שוב לקופרמניץ ולעשות איתו חושבים והערכה מחדש. אני יודעת שכרגע הכל נראה כאילו אין עתיד אבל אני מקוה שבמהרה תחווי הריון ארוך ובריא.

kinsti

New member
לא עשיתי (עדיין) IVIG

אבל זה כנראה יקרה בעתיד. אצלי גילו APLA ועברתי 2 הפלות לאחר האבחנה, למרות שהייתי מטופלת עם קלקסן ואספירין. כרגע מבצעים בדיקות שכרפ נתן (בדרך כלל אני אצל קופרמינץ) ומחכים לתשובה של הקריוטיפ של העובר מהגרידה האחרונה...... אני מצטרפת לעצה של גל ללכת שוב לקופרמינץ או לכרפ (מי שאליו את מרגישה יותר מחוברת) לעשות "הערכות מחדש".

ab00il

New member
בתגובה לדברייך

לא יודעת . נראה לי שאני נופלת על תחום המקרים הלא מוגדרים

kinsti

New member
אני ממש מקווה שבקרוב

התמונה תתבהר. כפי שאמרתי אני במצב די דומה ועדיין בבירורים, למרות שאני בספק שתהיה "פריצת דרך" מפתיעה. חשבת אם תחזרי לכרפ או קופרמינץ להתייעץ שוב? אשמח עם תעדכני. ליבי איתך
מקווה שהסיוט יגמר כבר בקרוב.

למעלה