הפלגת היום

zerez

New member
הפלגת היום ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo5.gif

זה עתה חזרתי מהפלגת ערב נהדרת. רוח צפונית מערבית של כ 8 קשרים וסוול ארוך של כמטר קידמו את פנינו, פתחנו את הבירות והפיצוחים שהבאנו והעברנו ערב גברים נפלא של הומור למבוגרים בלבד. ב20:30 הרוח נפלה, חזרנו למרינה על מנוע ואת המפרשים הורדנו מול רוח הפנים בלבד.
צפונית למרינה הרצליה הותקנו מספר פרוזקטורים שמאירים לתוך הים. הלילה חשוך וסינוור הפרוזקטורים בקושי איפשר את זיהוי הכניסה למרינה ואת אורות הניווט של הסירה שניכנסה לפני. השילוב של לילה חשוך, סינוור וסוול עשה את הכניסה לא בטוחה ואפילו מסוכנת למי שלא מכיר את הכניסה למרינה. זהו מפגע בטיחותי בכניסה למרינה וראוי שמישהו מהנהלת מרינה הרצליה יתן עליו את הדעת.

zerez

New member
לא יודע ../images/Emo35.gif

זה ניראה כמו משהו שמאיר את החוף לטובת מתרחצים, אולי מגרש חניה או משהו כזה

למאחרים לשוב (כמוני) ידוע ש-

אתמול התקיימה על החוף אירוע כנראה חתונה כי בשעה 21:30 עפו כמו תמיד זיקוקי דינור.

dafnalee1

New member
תודה על הפלגה נעימה אתמול

היה פשוט נהדר. אני רואה שעוד המשכת אחרינו. נעים שיש פנים מאחורי השם. דפנה

zerez

New member
אני מקווה שזה חד פעמי

גם אנחנו חזרנו ב בערך ב 21:30 ועדיין לא היו זיקוקים. עמוס, היינו כנראה במרחק 2 רציפים באותה שעה - בפעם הבאה

soundman1

New member
גם אנחנו התקשינו להכנס בגלל האור

נראה כמו תאורת שטח לאירוע שהתקיים במלון וזו היתה תאורה שכוונה להאיר את החוף והים . בכל אופן לא נראה לי שגם הערב נסבול.

Alex33

New member
הפלגת יום אתמול+בוקר במרינה אשקלון

..בוקר שהתחיל לא ממש מוקדם שהרי רק צריך היה להוריד את הסירה למים ולהביא עם פרנקי את MICA חזרה למרינה אשדוד.. דבר ראשון לפי הסדר הנכון..ארוחות בוקר,שנערכה בקוקפוט של MICA שעדיין צפה מלמעלה מהמספנה בים ה"נוח עד גלי", ארוחת בגט וגבינות אליה צירפנו "חברים להספנה" ,ליתי ואירים שעבדו במרץ רב על ספינת הברזל שלהן, ורק בקושי התרצו לעלות למעלה.. זה נמשך -כרגיל- קצת יותר מהמתוכנן,ארוחת בוקר עם שיחת קלה , ערנית( ליתי ) אך שקטה ( איריס) שלאחריה הרגשנו קצת יותר חברים ..לא רק להספנה.
בהמשך הגיע ערן עם מישקה עוזרו לטפל ב MICA , מרפדים את רצועות הtravel lift בקרטונים כדי לא ללכלך חס וחלילה את הואקס המבריק עליו עבדתי יומיים..מרימים אותה בעדינות ומשאירים אותה כך תלויה עוד כשעה שאוכל לצבוע את המקומות הלא נגישים וגם שהצבע הזה יתייבש מעט. בינתיים פרנקי ואני הלכנו כמו תיירים עם המצלמות לבקר במזחים של המרינה שמלאו עשרות רבות של יאכטות זרות ( 72 )ודגלים צבעוניים, משט EMYR שהגיע לשם בדרכו למצריים.הרבה Najad, Hellberg-Rassey,Contest, אבל גם Oceanis ו Bavaria ,חגיגה אמיתית לעיניים ולא מעט דברים, מתקנים ואביזרים מהם ניתן ללמוד.. בסיום "הטיול" שלנו הוריד ארן את הסירה למים, מחכה בסבלונות ובודק שהכל בסדר. גם הילל מנהל המרינה הגיע לבדוק שהכל תקין ולברר אם היו בעיות ( לא היו..) ושניהם שיחררו לנו את החבלים ובירכו אותנו בדרכנו "הביתה".. מרינה ידידותית כתמיד,צוות מקצועי וידידותי, לא אחכה הרבה לבקר שם ל LUNCH באיזו שבת יפה , כמו באשדוד, גם הם לא גובים כסף לאורחים ללילה בסופי שבוע.. וMICA, נקיה ומצוחצחת ( ורק צריך לכוון ואנטות) רצה לה 6.5-7 קשר ברוח צד של 11-14 קשר, מגיעה "היתה" בריצה קלה ובלי להזיע אפילו. בכל זאת הרגשנו חובה לרחוץ אותה שוב, אבל לא היה שום סיכוי לנקות את הסיפון ברמת הנקיון והברק של הגוף החיצוני... וקצת תמונות מחצי-יום זה במרינה אשקלון

Alex33

New member
אני התעניינתי ב BAVARIA מאובזרת ש..

עשו אותה CUTTER , ועל העוגן נירוסטה החדיש שלה..

Alex33

New member
וסמספנה ,שלוש סירות ברזל..

שתיים של דייגים והשלישית של ליתי ואיריס..

Alex33

New member
זה לא פועל זר, זו ליתי..וחבר

ועבודת ה chipping שלעולם אינה מסתיימת בסירת ברזל, בעיקר ישנה.. ("החבר"..נח לו והאישה עובדת...)

Alex33

New member
עוד סירות במספנה..כאלה יש בכל מרינה

..מחכות ל"גואל".

Alex33

New member
..ובסופו של דבר הגיע הרגע..

וMICA הוסעה בזהירות לבריכת המנוף, ארן "על ההגה" ומישקה מכוון מהקרקע, מתיישרים בסוף בסיבוב חד ומורידים אותה בעדינות למים. לא הספקנו לבקר כמובטח בקטאמטרן היפה שלהם או אפילו להפרד כראוי ממישל ואנה-מריה , זוג שייטים מקסים נוסף שהכרנו הפעם, אבל הביקור הבא למרינה אשקלון יתקיים ודאי בקרוב..

בת ים

New member
נחמד לראות את מרינה אשקלון

היפה, מלאה בכלי שייט רבים ומגוונים.

תירגול הפלגות לילה../images/Emo29.gif

הקשיים המסופרים כאן הם כתוצאה מחוסר תירגול של הפלגות לילה -ליד חופים מוארים. שום לחץ של השייטים לא ינצח את אנשי הוף ואורותיהם, הבעיה אינה רק בישראל נתקלתי בה בעוד הרבה מקומות בחו"ל, למשל מנדרקי-רודוס בקיץ. למזלי, היה לי לפני המון שנים מורה מצוין(בקציני ים)בשם שלמה זכריה ז"ל, שאהב להפליג בלילה, לימד אותי את האומנות הזאת וחדיר בי אהבה לשייט לילה. מאז נכנסתי לכל מיני מעגנים ומרינות בלילה יותר פעמים מביום(חוץ מנמל הבית). הדבר מצריך המון תירגול + דברים שלא לומדים לרשיון משיט סטנדרטי. מכיוון שהמרינות והמעגנות לא ישנו הרגליהן (כולל ימי הולדת והפרעות נוספות), אני ממליץ למי שמועניין לארגן קבוצה ולקחת שייט לילה מנוסה להכרה יסודית של הנושא. גם אחרי זה לתרגל לבד, אין אנו יודעים היכן ומתי נזדקק לכישור חשוב זה.

יפה אמרת,אבל../images/Emo26.gif

אני חושב שחברי הפורום ישמחו לקבל מספר טיפים לכניסה למעגן בלילה.

למעלה