הפחתת שעות מתשלום שכר

מצב
הנושא נעול.

oribori

New member
הפחתת שעות מתשלום שכר

הפחתת שעות מתשלום שכר
אני עובד בחברה במשרת סטודנט במשמרות בנות 9 שעות. החברה באופן אוטומטי מפחיתה מכל משמרת כחצי שעת עבודה מתשלום השכר. לטענתה של החברה, זו חצי שעה בה ישנו זמן הפסקה לאכול לנוח וכיוצא בזה. בסה"כ הדבר מסתכם בחודש לכדי חצי שעה כפול מס' המשמרות, כך שלי כעובד נגרם הפסד כספי ניכר ולמותר לציין שלחברה חיסכון גדול. (הדבר נעשה עם מס' רב של עובדים). שאלותיי הן:1) האם הפחתת מ-9 שעות עבודה ל- 8.5 באופן שרירותי הינו מעשה חוקי. 2) האם הפסקת אוכל/שירותים לא מגיעה לעובד בתשלום שכר. 3) במידה ואני בוחר לעבוד את כל שעות העבודה רצוף האם אני יכול לדרוש את תשלום השכר בגין אותן 9 שעות ולא להסכים להפחתת השעות? תודה מראש, דורי

אי תשלום שכר בגין הפסקה

הפחתת שעות מתשלום שכר
אני עובד בחברה במשרת סטודנט במשמרות בנות 9 שעות. החברה באופן אוטומטי מפחיתה מכל משמרת כחצי שעת עבודה מתשלום השכר. לטענתה של החברה, זו חצי שעה בה ישנו זמן הפסקה לאכול לנוח וכיוצא בזה. בסה"כ הדבר מסתכם בחודש לכדי חצי שעה כפול מס' המשמרות, כך שלי כעובד נגרם הפסד כספי ניכר ולמותר לציין שלחברה חיסכון גדול. (הדבר נעשה עם מס' רב של עובדים). שאלותיי הן:1) האם הפחתת מ-9 שעות עבודה ל- 8.5 באופן שרירותי הינו מעשה חוקי. 2) האם הפסקת אוכל/שירותים לא מגיעה לעובד בתשלום שכר. 3) במידה ואני בוחר לעבוד את כל שעות העבודה רצוף האם אני יכול לדרוש את תשלום השכר בגין אותן 9 שעות ולא להסכים להפחתת השעות? תודה מראש, דורי
אי תשלום שכר בגין הפסקה
לפי חוק שעות עבודה ומנוחה, ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג, ההפסקה היא של חצי שעה לפחות. בעת הפסקה כזו, הנמשכת חצי שעה או יותר, רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד, אלא אם נוכחותו במקום העבודה היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו, והעובד נדרש על ידי מעבידו להישאר במקום העבודה, ובמקרה זה ייחשב זמן ההפסקה כחלק משעות העבודה. כלומר, במידה והחברה אינה מחייבת אותך להישאר במקום העבודה, זמן ההפסקה אינו חלק משעות העבודה. מכאן שמעבידך פועל כחוק. לגבי שאלתך השלישית, חוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי העבודה תופסק למנוחה ולסעודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה