הפה והטלפיים (גפיים)

הפה והטלפיים (גפיים)

זהו, זה הגיע גם אלינו... זה ממש מגעיל...
ולעניינו- לגבי חלב עיזים קראתי דעות לכאן ולכאן ולא הצלחתי להבין אם מומלץ או שממש לא. אשמח לשמוע מניסיון של מישהי. תודה!

T i g g e r

New member
אוייש

לא מומלץ בשום פנים ואופן חלב עיזים לא מפוסטר. זו דרך מצויינת להדבק בחיידק הברוצלה. חיידק הברוצלה עושה כל מיני זיהומים לא נעימים קשה לגלות אותו, הטיפול בו מתאחר ועשויים להשאר ממנו נזקים לאורך זמן ! (לדוגמא דלקת בעצם או במפרק, דלקות סביב הלב ועוד ! ) מחלת הפה והטלפיים היא מחלה ויראלית לא נעימה שחולפת מעצמה. בזמן המחלה ישנם ילדים שלא מוכנים לאכול או לשתות ולכן קיימת סכנת התייבשות. מומלץ לתת לילד פשוט מה שהןא אוהב לאכול. הג'לי הנוראי המלא בצבעי מאכל וסוכר לפעמים עושה כאן עבודה טובה כי הוא מלא נוזלים, לא חמוץ לא צריך ללעוס אותו. רק בריאות.

nicky17

New member
אישית לא הייתי הולכת לעז...

אצלינו חלב עיזים מהסופר עשה את העבודה מצוין וממש ממש מהר (הילדה לא הסכימה לשתות אז נתנו עם מזרק, ואני מאמינה שנכנסה ממש כמות קטנה ואפילו היא הצליחה מיד לעזור). גלידה גם מקלה... זה באמת עובר די מהר

לימי 1

New member
אנחנו דווקא הלכנו ישירות לעז

פשוט צריך לדעת לאן ללכת כי באמת יש הרבה מקומות שהם דיי חפרים ואז באמת אפשר לקבל כל מיני מחלות אחרות.. לנו זה עזר כי באנו ממש בהתחלה ובאמת יום למחרת כבר החל שיפור.. חוץ מזה רק יכולה להגיד לך שזה קשה, אבל עובר. עבר עלינו שבוע נוראי ומתיש ועד היום הילד עוד לא השלים את כל הקילוגרמים שנשרו ממנו במן המחלה הזאת.. תני לו מה שהוא רוצה ויכול לאכול והכי חשוב שישתה מים.. ואם אתם יחסית בהתחלת המחלה יש סירופ זובירקס שאמור גם לעזור (זה במרשם)

עדיף חלב אם

אם אין חלב אם למרוח על הפצעים (לא בהנקה אלא ממש לשפוך על האפטות) אז חלב עזים זה נהדר, למרות מה שאומרים גם חלב עזים מפוסטר מהסופר יעשה עבודה טובה לא חייבים ישירות מהעז

ingreen

New member
לנו עזר מאד..

תכשיר טבעי שנמכר בבתי המרקחת ונקרא SOS והרבה מאכלים קרים כמו גבינות, מעדנים ואפילו קרטיבים. רק בריאות.

היה לנו בדיוק לפני שבוע!!!

הרופא שלנו המליץ על חלב עיזים טרי, גם אנחנו פיקפקנו, ובסוף לאחר כמה המלצות מחברים טובים שעברו את הוירוס הנוראי הזה, נסענו איתה , בערב קר, גשום וסוער, למישהו ש"מומחה" בתחום, בבוקר גם נסענו אליו, והפצעים חלפו להם בתוך 12 שעות!!! לא יאומן - אבל זה עובד!! אם את נותנת חלב עיזים, תוודאי עם בעלי העז, שהיא מחוסנת!!!

תודה לכולן

שכחתי לציין כי היא אוכלת בסדר גמור, נראה לי שאין פצעים בתוך הפה, ובכלל היא מתנהגת כרגיל לגמרי. אני לא יודעת אם מחכה לי בסיבוב משהו, או שיש לי מזל...

זה מתבטא ב-

הרבה פצעים סביב הפה (חלקם נראים כשלפוחיות), קצת על כף היד, וכמה נקודות חשודות על כף הרגל, אבל ייתכן שהן לא קשורות. אה, וגם פצעים בטוסיק, זה ממש נראה לא יפה. בקיצור הפצעים העיקריים הם סביב הפה ובטוסיק. ככל הנראה אין בתוך הפה למזלי הרב, כך שאוכלת ומתנהגת רגיל לגמרי. הבוקר כשקמה סביב הפה נראה הרבה יותר טוב, טיפה ירד חוזק האדמומיות. אבל כשהיא יורקת נראה כאילו האדמומיות חוזרת. זה עדיין לא מאחורינו, אבל מקווה שאת השיא לפחות עברנו...

spottyd

New member
לנו היה בקיץ

חלב עיזים אכן עוזר לא חייבים טרי אפשר גם מפוסטר מהסופר, עוזר אבל יש איזשהיא טענה שזה קצת פחות יעיל מטרי אני נתתי לקטנציק חלב מהסופר ולדעתי זה עזר בעלי לא הסכים שאתן טרי וממילא לא מצאתי עז בסביבה
בכל מקרה, אם זה חלב מהסופר מקסימום זה לא יזיק שווה לנסות

למעלה