הפגנה מול טקס מלכות היופי

הפגנה מול טקס מלכות היופי

ביום רביעי, 13 במרץ, בשעה 20:00, תתקיים מול אולם הקונגרסים בחיפה הפגנה של "כביסה שחורה", קבוצת פעולה ישירה של לסביות והומואים, במחאה על תחרות מלכת היופי הישראלית 2002 שתתקיים באותה שעה באולם. מטרת ההפגנה היא למחות נגד דימויי הגוף המדכאים שכופה תעשיית היופי על כלל הנשים בישראל, ועל הסודות המכוערים שמאחורי תחרויות היופי. המשתתפות והמשתתפים בהפגנה יהיו מחופשים בדראג נשי מוגזם כפארודיה על מלכות יופי ועל אידיאל היופי המקובל, ויזמינו את הקהל לתחנות הפעלה שונות, שיציעו אלטרנטיבה לדימוי היופי הנוצץ מפלסטיק שמקדמת התחרות. תחרויות מלכת היופי מחזקות את התפיסה שערכה של אישה נמדד רק לפי מראה חיצוני, וכמו כן כופות על כלל הנשים סטנדרטים משונים ומטופשים של יופי אחיד. המרדף הנואש אחר הסטנדרטים הרובוטיים של התחרות מזיק לבריאותן הפיזית והנפשית של נשים רבות, ומשעבד אותן כלכלית. מתיחות פנים, מוצרי דיאטה, טיפולים ומוצרים קוסמטיים, צביעת שיער, מסקרה וליפסטיק, ניתוחים להגדלת חזה, הסרת שיער, שאיבת שומן – תעשיית היופי מגלגלת מיליארדי שקלים בשנה. האנשים שמממנים את תחרות מלכת היופי צריכים שנרדוף אחר אידיאלים בלתי מושגים, כדי שהם יוכלו להמשיך ולהרוויח על גבינו. בואו נאהב את עצמנו, בואו נשקיע בעצמנו ולא במיליונרים שמאחורי תעשיית היופי – יש לנו את הכוח למוטט אותם ואת תעשיית ה"יופי" המכוערת.

דבר אחד אני יודעת

אני לא רוצה להיראות כמו הבנות האנורקטיות והפסיביות של תחרות יופי- אבל בטח ובטח שאני לא רוצה להיראות כמו הנשים של "כביסה שחורה" עם הקרחת ובגדי העור...וגם כמה בעיות של שיעור יתר.. לא, אני לא רואה בבנות המסכנות האלה על הבמה אידיאל יופי- אבל אני גם לא חושבת שמה שה"מכובסות" מייצגות - הוא משהו שהייתי רוצה להיות חלק ממנו. אני גם מעדיפה שגברים יתלבשו כגברים- וישאירו את השמלות והאיפור בבית.. ממתי הומואים ולסביות נלחמים על מראה האישה? להיות לסבית זה כאילו הטרנד הפמיניסטי היום?? תעשו טובה..אין למחאה שלכם כלום עם מראה האישה- סתם הצגה מיותרת. נשים צריכות למצוא בתוכן את הכוח להתנגד לאידיאל שמכתיבים להן- זה לא אומר שהן צריכות להפוך למגולחות שיער עם שפם ובגדי עור שחורים... ועוד פעם..מה להומואים לעזאזל ולאידאיל היופי הנשי??? בקיצור: בבל"ת.

למעלה