הערכת מצב - הגירה לאוסטרליה

Abater

New member
הערכת מצב - הגירה לאוסטרליה

הי,
הנה הגיעה ההחלטה לנסות את עצמנו באוסטרליה. אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת עם הערכת מצב שלנו בנוגע למסלולי הגירה.
אופציה 1.
בעלי מהנדס תוכנה עם יותר מ-5 שנות ניסיון בתחום, תואר במהדסת חשמל מטכניון. אני מתאמת יצוא בחברה בטחונית, יש לנו תינוק בן חצי שנה.
להגירה מקצועית יש כרגע מערכת חדשה שדי לא ברור איך היא עובדת וכמה זמן זה לוקח. לפי מה שהבנתי עדיף לנו לעשות skill assessment לבעלי, לאחר מכן אנגלית, אח"כ להגיש מועמדות לתמיכה של אחת הפרובינציות ובמידה ותהיה תשובה חיובית לשלוח את EOI - מכתב שמבטא את רצוננינו לעבור לאוסטרליה. בהתאם לכמות הנקודות שיש לנו נקבל תשובה, במידה והיא חיובית - נוכל להגיש בקשה לקבלת ויזה. ולהמשיך לחכות לתשובה. המכסה למהנדסי תוכנה לפי התוכנית החדשה היא 360 בשנה. יש לנו סיכוי בכלל?

אופציה 2.
אני יכולה להתקבל לפי המקצוע שלי ללימודי תואר בקנברה. זו בהחלט דרך יותר מהירה, אך גם יותר יקרה, כי לא אוכל להתחיל לעבוד במשרה מלאה.

אשמח לשמוע תגובות, תודה על כל העזרה שתתקבל

(פעם ראשונה שאני בפורום טפוז, ניסיתי להכניס את ההודעה לשרשור הגירה, אבל לא בטוחה שהצלחתי)

Mum of 3

New member
מישהי כבר שאלה שאלה דומה בעבר.

אם את מתקבלת ללימודים את יכולה לעבוד 20 שעות בשבוע ובעלך 20 שעות בשבוע. והיה כאן דיון בנושא והמסקנה הייתה שתחיו בצמצום. עדיף לעשות הגירה בתהליך הרגיל.

Mum of 3

New member
תלכי לסוף העמוד. תעברי לעמוד 5

שם הבחורה היה zehavitke לא הצלחתי להביא לך את הקישור.

אמנון כ

New member
MUM OF 3 - כנראה יש בעייה בתפוז

ניסיתי להגיב להודעה שלך שכרגע בעמוד 2, אבל קיבלתי הודעת שגיאה של תפוז ואני לא מצליח לסדר את זה. אולי אני אפתח יותר מאוחר הודעה חדשה בנושא.

Abater

New member
תשובות לzehavitke

קראתי, תודה
אכן יש בעיה בתפוז, אני לא מצליחה להגיב להודעות, רק לכתוב תגובה חדשה

אמנון כ

New member
הגירה לאוסטרליה

אני לא מומחה, אבל נראה לי שבעלך יוכל להגיש בקשה להגירה על בסיס מקצועי. עם זאת אני ממליץ בחום לפנות לסוכן הגירה מורשה (תמצאי המלצות רבות בפורום על סוכן ספציפי בשם מונאש / יפתח וגם אני ממליץ עליו מאוד).

רק סוכן מקצועי יוכל לתת לכם מידע עדכני ורלוונטי על המסלולים הטובים ביותר להגירה.

בכל מקרה אופציה 1 באמת הרבה יותר טובה, זולה ויעילה מאופציה 2, בין היתר כי אין שום הבטחה שכשתסיימי את אופציה 2 תוכלי בכלל לעשות אזרחות כאן.

בהצלחה

asa2311

New member
שאלה לגבי מיכסה

היי,
האם בכל תכנית של חסות סטייט/טריטוריה יש מיכסת מבקשים?
אם כן - איפה האינפורמציה הזו מוזכרת?
(אני מתעניינת במיכסות של קנברה..).
האם לכל מקצוע יש מיכסה משלו? (ההיגיון אומר שכן...).
איך מגיעים למידע הזה? לא מצאתי אותו באתר של קנברה...

תודה.

Abater

New member
לא מצליחה לעשות השב, לכן מה שיש לי על המכסה

ממה שראיתי המכסה היא למדינה כולה ולא עבור סטייט/טריטוריה, יש את זה באתר רשות ההגירה.
המכסה אמורה להתעדכן אחרי כל סבב של רעיונות בהתאם לכמות אנשים שיקבלו אישורים. נכון לעכשיו לא יצא עדכון עבור חודש אוגוסט.
באצרים ניתן לראות רק האם מקצוע ברשימת המבוקשים או לא או Limited

asa2311

New member
אז מיכסה מתייחסת לויזה עצמאית?

סליחה אם לא הבנתי...
המיכסה היא לתקופה תחומה בזמן? (נניח לשנה? לשנת 2012 נניח..?).
אם לדוגמה מקצוע מסויים מופיע ברשימה של סטייט או טריטוריה - נושא המיכסה רלוונטי לגבי הגשת בקשה להגירה במסגרתו? (עם חסות מדינה)?
שוב, לא מצויין שום פרט על זה, למיטב ידיעתי, באתר של קנברה, אבל ייתכן שפספתי את זה.
השאלה היא אם ברמת העקרון מיכסה מתייחסת רק לכלל ארצי (ויזה 175 או מה שהיה פעם סיווג 175) או גם לסטייט/טריטוריה.
מישהו יודע...? :)

Abater

New member
מכסה

עבור ויזה 189 שאתה מתייחס אליה Skilled Independent subclass וגם 190 עם חסות מדינה המכסה היא ואתה מכסה. פשור לאלה שבאים עם חסות יש יותר נקודות שהחסות נותנת והסיכוי שלהם לקבל אישור להגיש בקשה לויזה הוא יותר גדול

asa2311

New member
הבנתי.. יש לך קישור למידע הזה באתר DIAC?

אשמח אם כן :)
תודה רבה.

TTמאניה

New member
מהנדס חשמל??

זה בדיוק התחום שלי, תגידי לבעלך להכנס לאתר שלי מלמטה ללמוד על עולם ההנדסה באוסטרליה.
עם תואר מהטכניון לא קשה לקבל הכרה במקצוע ומשם הדרך לויזה קצרה.
בהצלחה@

קישורים למטה....

Abater

New member
הוא כבר שנים מהנדס תוכנה,

למרות שסיים את התואר שלו בחשמל.
תודה רבה בכל מקרה, אני אעביר לו את המידע

TTמאניה

New member
אם אני לא טועה מהנדסי תוכנה לא עוברים דרך

engineers australia
אני לא יודע מי מאשר את המקצוע למהנדסי תטכנה