הערכת מחיר לדופלקס

• פותח הנושא tongo
  • פורסם בתאריך

tongo

New member
הערכת מחיר לדופלקס

האם ישנו כלל אצבע להערכת שווי של דירת דופלקס? דעה אחת ששמענו היא שמחיר דופלקס זהה למחיר דירה מקבילה בגודלה באותו מחיר, ואין תוספת בגלל החלוקה הפנימית. בדופלקס המדובר אין מרפסת, גג או גינה, וזו למעשה דירה רגילה שמחולקת על פני שתי קומות. מה דעתכם?

® רן

New member
לדעתי...

לדעתי (הלא מקצועית) דופלקס שווה פחות מדירה באותו השטח. הצורך לעלות ולרדת במדרגות בתוך הדירה, והריחוק של המטבח מחדרי השינה, מפחית מהאטרקטיביות לפי דעתי. אני מדבר לא כאדם מקצועי אלא כקונה/שוכר פוטנציאלי: הראו לי דופלקסים קטנים של 3-4 חדרים וממש לא הבנתי מה האטרקציה ולמה לשלם יותר מאשר אותה דירת 3-4 חדרים במפלס יחיד. אגב, בפרוייקטים שאני ראיתי, פנטהאוזים במפלס אחד מתומחרים יותר יקר מדופלקסים דו-קומתיים באותו שטח.

שיר ורד

New member
מצטרף לדעתך

תוספת לדופלקסים נכונה בשלושה מקרים. יש זכויות בניה על הגג (ואז התוספת היא כמובן על זכויות הבניה ולא על הדופלקס. הגג או חלקו הוא בבעלות פרטית של הדייר (ואיננו חלק מהרכוש המשותף) והדייר יכול להשתמש בגג לצרכיו (גנה קטנה, קיום אירועים, משחקי טניס שולחן וכו). שוב התוספת היא על זכות השימוש בגג. ישנה כניסה נפרדת , לקומה העליונה ויש בה את כל השירותים הבסיסיים (מטבחון, שירותים ומקלחת) . במקרה זה ניתן להשכיר את הקומה הנ"ל על פי הצורך (מתאיפ למשפחות עם ילדים בוגרים שאמורים לעזוב את הבית בעוד מספר שנים, זוגות צעירים ללא ילדים שמשקיעים מראש בדירה לתקופה שבה יהיו להם ילדים) או למשפחות שרוצות לגור זו ליד זו (הורים שרוצים שהזוג הצעיר יגור לידם אבל יזכה בפרטיות, משפחה המחזיקה בביתה את הוריה - במקרה זה רצוי שהמעלית תגיע לקומה העליונה של הדופלקס).

למעלה