הערכות לקראת דיון בביה"ד לעבודה

מצב
הנושא נעול.

danytirk

New member

שלום רב, עבדתי בחברת הנדסה שהינה בבעלות קרוב משפחה שלי שלי והנ"ל לא שילם לי שכר והוצאות אחרות. החברה נמצאת בבעלות חברה מחו"ל וכן כ 50% בבעלות המייסד שהוא גם המנכ"ל בפועל. מדובר בחברה קטנה שעבדו בה – כ 5 עובדים אנו נפגשים לקדם משפט בביה"ד לעבודה לאחר ששני הצדדים סירבו לגישור התביעה: הלנת שכר, אי החזר הוצאות, אי העברת כספים לקרנות, לרבות הפרשות העובד ההגנה: מכיר בסכומים, טוען שקשיי החברה הובאו לידי העובד(התובע). + החברה עושה ככל יכולתה להחזיר הכספים כמובן שלא היתה הסכמה לויתור על כספים וכמובן שבאופן מופגן אין כל מאמץ להחזיר החוב, לי ולעובדים נוספים. שאלותי הם: 1. למיטב ידיעתי החברה איננה מיוצגת ע"י עורך דין (ואני גם לא). במידה ואני זוכה ל"הפתעה" בבוקר המשפט והחברה מגיעה עם עו"ד. האם אני יכול לבקש לדחות את הדיון בכדי לשקול את האפשרות לשכור עו"ד גם כן. 2. האם במסגרת קדם המשפט, לאור העובדה שיש הסכמה על גובה החוב ואף אין התכחשות לו, אך לאור העובדה שהנתבע טוען כי: א. לכאורה הסכמתי לאי התשלום ב. "נעשה כל מאמץ להחזיר את החוב" – יש באפשרותי לבקש לחקור את הנתבע עוד במהלך קדם המשפט בכדי להוכיח שאין אמת בדברי הנתבע (שמץ ראיה) – ולבקש לקבוע את התיק להוכחות. 3. האם במהלך קביעת התיק להוכחות ולאור פרטים חדשים שנתגלו לי לאחרונה, ביכולתי לזמן עדים הקשורים לעניין וכן לחייב את הנתבע להמציא מסמכים הקשורים להוצאות שבוצעו בחברה בתקופת "השבתתה" ואף בתקופות קודמות בכדי להוכיח כי החובות לעובדים אינם מטופלים. 4. האם לאור האמור ובמידה ויש ביכולתי לחקור את הנתבע עוד בקדם המשפט, יש רלוונטיות בשאלות החותרות להוכיח את הנושאים הבאים: 4.1. הוכחה שלמרות עצירת פעילות החברה, מנהל החברה ממשיך לבצע הוצאות ראוותניות. 4.2. הוכחה שהחברה ממשיכה לקיים פעילות בפרופיל עסקי שקט, אולם הכספים אינם מופנים להחזר חובות לעובדים, לאורך זמן ובאופן מגמתי. 4.3. הוכחה כי במהלך פעילות החברה, הוציא בעל החברה הוצאות לטובת בני משפחה מקרבה ראשונה שאינם קשורים לפעילות החברה. 5. ושתי שאלות אחרונות: 5.1. האם קבלת שכר במועדו היא בגדר זכות מוקנית שאין שבאפשרות העובד או המעביד לוותר עליה. 5.2 האם לאור כל האמור הייתם ממליצים לי לנקוט בקו תביעה אחר. תודה רבה, דני

מצב
הנושא נעול.
למעלה