תגובה
"לא הבנתי לאיזו דעה הרב מצגר לא מסכים? לאיזו דעה אתה לא מסכים?"- הרב מצגר ואני (וגם כל החרדים שאני נפגש איתם בשנה וחצי האחרונות) אומרים (ובצדק) שכבר מזמן לא מדובר על קומץ. "אתה לא מסכים להגדרה של קומץ?"- לא...וכל הדוגמאות שהבאתי והרבה אחרות מוכיחות שכבר לא מדובר בקומץ, הציבור החרדי והחרד"לי עבר בשנים האחרונות הקצנה מסוכנת גילוי נאות: כמובן שברור לך שאני לא מכליל אותך כאחת מאלה שהקצינו, גם כל החרדים שאני מכיר לא נכללים על כך... אבל אני כן בא אלייך בטענות שאם את טוענת שמדובר בקומץ... זו פשוט טענה לא מציאותית. "גם אם הדת (שאני מאמינה בה) סבורה משהו מסויים על גויים, אני לא חושבת שצריכים להשמיע את זה בראש חוצות ותחת כל עץ רענן..... זה סתם מלבה שינאה... לא משנה מה אני אחשוב, אלו הקונפליקטים הקטנים שלי עם הדת.... את זה אני אשמור בבטן וזה לא יהיה צביעות"- האמת? זו כן צביעות.... רק בגלל שאת חושבת על משהו שהוא גזענות טהורה אבל לא מדברת על כך ברשות הציבור... לא עושה את זה בסדר, אפשר להגיד שזה הרע במיעוטו. כל אדם שחושב ממניעים דתיים כי יש הבדל בין בני דתו לבין אלה שאינם בני דתו כבני אדם.... זו גזענות לשמה. "את בעלי אני אשאל מאוחר יותר, אני עדיין בעבודה... אם תשובתו כ"כ מעניינת אותך"- אני מעוניין בדעתו רק בגלל מה שרשמת אתמול, שהוא בעצמו החל להתעניין בפורום.