העסקת עובד במשק בית:

roeylee

New member
העסקת עובד במשק בית:

ישנה עוזרת אחת לאשה ולשתי בנותיה (סה"כ 3 דירות). האם האשה יכולה לדווח על עבודת העוזרת בכל שלושת הדירות ולשלם בהתאם? או שכל בעלת דירה צריכה לדווח בנפרד ושלם בנפרד? האם זה משנה אם האמא משלמת עבור העוזרת שמנקה אצל שתי בנותיה? האם זה משנה על שם מי הבעלות בשלוש הדירות?

שיר ורד

New member
כדאי לברר בביטוח הלאומי

לדעתי זה עשוי להשפיע במקרה שהעוזרת נפגעת בתאונת עבודה במהלך עבודתה אצל אחת המשפחות. בהגשת התביעה יש לציין את מקום תאונת העבודה ואם זה לא יהיה בבית של זו ששלמה את הביטוח הלאומי יכול ביטוח לאומי לטעון שלא שולמו דמי ביטוח לעוזרת בגין עבודתה הדירה זו ולחייב את המעביד בתשלום בגין תאונת העבודה. כדי לא לקחת סיכון מיותר (ללא כל רוח ממשי בצידו) , לא כדאי לעשות זאת בלי קבלת אישור מפורש מביטוח לאומי.

לדעתי

ניתן שרק אחת מהשלוש תדווח, אבל חשוב שהיא תדווח עבור כל השלוש. מה שקורה זה שאם משהו יקרה הביטוח הלאומי יבדוק ששולם מלוא הסכום. ואין בעיה עם זה שאני שולח עובד שלי לאתר אחר. אין חשיבות מי בעל הדירות, הרי גם בדירה מושכרת אני יכול להחזיק עוזרת

שיר ורד

New member
זה יכול לגרום לסיבוך

זה עשוי להעמיד את המשלמת במעמד של קבלן לעבודות ניקיון, ואז אחוזי המס שיש להפריש אם אחוזי המס החלים על כל עובד וכל מעביד ולא האחוזים המוקטנים החלים על עובד במשק בית. בעיה נוספת במקרה זה היא חבות בדווח ותשלום למס הכנסה. ישנו סעיף נידח בתקנות מס הכנסה, שפוטר מעביד המעסיק עובדים למשק ביתו הפרטי אם העובד מועסק כעובד יומי (פחות מ 18 יום בחודש). במקרה כזה הפטור כנראה לא יחול.

למעלה