העלבויות בפורום

העלבויות בפורום ../images/Emo141.gif

כולנו ללא יוצא מן הכלל, נפגעים ונעלבים בתוך הפורום, אף אחד מאיתנו לא יצליח לברוח מזה, וזה שייך לעניין של אינטראקציה יום יומית בין הרבה אנשים, זה דבר טבעי. זה יקרה בכל שאר הפורומים, וזה דבר טבעי מאוד. פורום אשר טוען שאין לו בעיות כאלה, הוא פורום לא מציאותי, ודברים יתפוצצו במוקדם ובמאוחר וזה טבעם של בני האדם. מעניין אותי למשל מה עושים אנשים סגורים בתוך מיקה למשל, לתקופה של כמה ימים טובים למשל שבועיים (לא הכוונה ל4 שעות כי אז עדיין לא נפרצו המחסומים), בטוח שיהיו בעיות ועימותים ואז צריך לדעת אך לשבת ולדבר על זה, אבל שלא יהיה אי הבנות, בכל פעם שתופסים קבוצה של אנשים (לא זוג, קבוצה של 3 ומעלה) וסוגרים אותם ביחד, יהיו עימותים, לא יעזור כלום. מאות מגיעים לפורום הזה, קוראים ומגיבים, או קוראים ולא מגיבים. ומשו יתפוצץ בסופו של דבר. לא כל ההחלטות שלי אני מצליח ליישם, גם בגלל נקודות התורפה באופי שלי וגם בגלל שהמציאות לפעמים לא כל כך צפויה ופשוטה. אבל ההחלטות שלי בנושא הזה הם קדילקמן. 1. כשתוקפים אותי, דורכים עלי ועל הרגשות שלי ועל הדברים שחשובים לי, חובה עליי להגיב ולא לשבת בצד ולהתבשל במיץ שלי, עליי להבהיר למה נעלבתי למה נפגעתי, ולסיים את השיחה לא למרוח אותה יותר מידי. 2. כאלה עימותים, מורגשים הייטב היטב בתוך הפורום, ולכן יש חשיבות חזקה מאוד לשירשורים אישיים שמושכים לתחושות טובות, כי כשבן אדם שמ את עצמו או סיפור אישי משלו על השולחן, הדבר נותן תמיכה בשאר האנשים. למשל, הסיפור של אורלייט על הבת שלה, הבוקר טוב של אלון מאתמול, השירשור של החתולים, הסיפור של משמושה, התיאור של תותית היום בבוקר, התגובה של שמים לים תיכוני מהיום בבוקר. כל הדברים האלה מושכים לגישה חיובית בתוך הפורום למרות ההתקפות שקיימים ועוד יהיו וכל אחד מאיתנו יחווה אותם במוקדם ובמאוחר, וכל אלה שטוענים שהם חסינים....מחכה לכם הפתעה. 3. לפעמים ההעלבויות הם ממש גבוהים, אנשים יושבים בצד ובוכים, אני פעם לא הצלחתי להרדם בלילה מרוב שהייתי במצוקה, בכאלה מצבים אני לא יודע מה הפיתרון.....זה נשאר פתוח כרגע אצלי. בכל אופן, על כל אחד מאיתנו מוטלת החובה של לחפש דרכים כדי להביא אווירה אנושית לפורום( לא בהכרח שמחה, יכולה להיות עצובה אבל אמיתית וכנה). שיהיה לנו בהצלחה, תכתבו סיפורים קצרים ותפתחו שירשור מיוחד בשבילהם כדי שנוכל להתמקד, הסיפור יכול להיות בדוי אבל שיבוא מעומק הלב. אני ליאור, מתי כבודי יקבל סיפור מכבודה על מה שהיה בהודו ?????? להוריקן, אתה נעלמת לנו בזמן האחרון, ושלא תחשוב שאנחנו מתגעגעים, בכלל לא. אבל מה סתם כך אני סקרן אפה אתה. אני מתגעגע לחדת קרן, בא לי לקרוא אותה. באהבה ממני,

ya123

New member
מאד נחמדים המילים שכתבת

אתה מנהל את הפורום הזה? אפשר להצטרף ?

alondli

New member
ברוכה הבאה יא123 , הגעת..לא בדיוק

לשרשור הנכון..ברגע הנכון, אבל כולנו כאן איתך

ya123

New member
alon לא בדיוק בעיתוי נכון?

אני אבוא בפעם אחרת ובשרשור אחר

alondli

New member
את כבר כאן ../images/Emo13.gif, פתחת את הדלת..

רק לרגע נכנסת לחדר לא מתאים, עזה מלא עשן וקולות רמים, צורמים.. אבל עתה כבר בוקר חדש, שקט ורגוע בשעה כבר לא מוקדמת זו, יום לפני סוף השבוע,שנלך לטייל,לבלות, לארח או להתארח..או סתם רגל על רגל מול הטלויזיה או עם המשפחה.. ובמרחק של לילה אולי עוד יום, רואים מה הדברים החשובים בחיים, דברים שבאמת חווים, אנשים שאפשר לחבק והם מביטים לך ישר בעיניים, עולם מלא שמצפה ש..נגע בו, נטעם ממנו, ננסה אותו..ואיתו.. אז..עוד מעט אנשים יתעוררו מה הנגאובר של אתמול בערב, יגיעו לכאן במבט מציאותי וראיה מפוקחת יותר, אני מקווה, ונשוב להרגיש נוח במעגל כאן ביננו, עם מי שרוצה..להרגיש נוח איתנו, אז תצטרפי..
ברוכה הבאה שוב

ל יא 123 ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo141.gif

תרשי לי לקבל את פנייך בזר פרחים ובקבוק יין אדום. אלניניו הוא מנהל הפורום, בחור מאוד נחמד, תימני בצבע שוקולד. מאחל לך שיהיה לך כייף בינינו. באהבה ממני,

ya123

New member
מרשה לך לת לי פרחים וגם יין ../images/Emo13.gif

ראיתי את השם אלניניו אבל הוא לא מבקש לכתוב ואתה מבק ש מכולם לכתוב סיפורים לכן התבלבלתי.

אורלייט

New member
סייח יקר../images/Emo24.gif

ביגלל זה נעלמת? מישהו חסר רחמים פגע בך פה בפורום? אני חושבת שמה שכתבת נכון מאוד והמקום הזה הוא לבידור/הנאה ולא למריבות כעס וכו'... שיהיה לך רק טוב

לאורלייט, חשוב לי לחדד ../images/Emo141.gif

אני אומר שברגע שפוגעים בי, עליי להגיב ואח"כ לעצור לא למשוך פינג פונג, לנטוש את הויכוח לא למרוח אותו. באהבה ממני,

alondli

New member
סייח..תעשה קודם את ה 4 שעות שלך

של הנפקדות האחרונה...
ואחר כך נדבר על שבועיים בMICA ..
אבל כהרגלי, אינני מתעלם או שותק, אענה לך בקצרה..(טוב, עד כמה שאצליח בזה, בלקצר..
) אין מצב וזה לא אנושי לטבע האדם שבחלל כל כך קטן שאין בו לאן לצאת או לברוח..שהיינו יחד שבועיים ברצפיפות, כולל הפלגות ארוכות למדי.. יש כלל ברזל שאני( וגם סקיפרים אחרים) נוהגים בו והוא שכל 5-6 ימים,אפילו פחות אם אפשר תלוי ברציפות ובעומס ההפלגה, לוקחים יום אחד OFF מקום נחמד בחוף,תוך הבנה ואפילו עידוד שכל אחד ילך לטייל ולהסתובב לבדו או עם חבר/בן/בת זוג כבחירתו בלבד; לטיול ,למסעדה או סתם להסתובב קצת יום שלם..רק עם עצמו, או עם מישהו לפי בחירתו. זאת בנוסף לפעילות תיור חופית כייפית של הקבוצה ביחד במקומות שתכננו זאת. וכמובן לומדים בסירה בהפלגות ארוכות..לתת SPACE אחד לשני, לא כל הזמן דיבורים, לא כל הזמן לשתף ולערב את כולם בכל...זה נעשה בכל מיקרה במידה רבה מאד מכורח הנסיבות.אז כשלא חייבים..לתת מרחב..ולנהוג בסובלנות
וכמובן..חשוב לדבר, לשתף ולהתבשל מעט ביחד גם בשלב התכנון וההכנות. לשמוע וגם להרגיש ..אם משהו חורק למישהו, ולבדוק את זה היטב, בחוף לפני שיוצאים.. וכשמדברים על הכל ,בפתיחות, מהתחלה כולל בפרטים הקטנים, יש פחות סיכוי להצטברות מתחים בהמשך, יש יותר סיכוי שמי שזה לא מתאים והוא אינו זורם בהרמוניה עם קצב וסגנון האירוע או סוג ואווירת האנשים ,שלא יצטרף כלל.. כי..רצון טוב זה לא מספיק,אנחנו כולנו שונים אחד מהשני ואנשים צריכים שתהיה כימיה והרמוניה בינהם לרצף כזה ארוך של .."ביחד"..ואנשים זקוקים למרחב ולפרטיות , גם בין חברים טובים. ואם בכל זאת נוצרים חיכוחים או אי הבנות תוך כדי..וזה בהחלט קורה, שוב חשוב לדבר על זה,ללא שהות, אבל הפעם מתוך הכרה והבנה שאין בינתיים הרבה ברירות וכולנו "בסירה אחת" עד גמר המסע וחייבים למצוא את דרך האמצע ולפתור את הבעיה בצורה נעימה ונוחה כדי להמשיך יחד. כי בחברת אנשים אמיתית במציאות הממשית ובודאי בקירבה פיסית מתמשכת, אין מצב של "התעלמות" ושל "שתיקות" ו"ברוגז" אחד כלפי השני, כלים בהם אנשים נוהגים פה ושם להשתמש בהם כאן. "שם" אין לזה מקום, לטעמי במידה רבה כך גם בחיים במציאות באופן כללי. אבל חזרה לנושא הודעתך .. אפשר להבין בהחלט את..הנוחות והיתרון שאנשים מסויימים רואים בשימוש באמצעים אלה ב"מדיה" זו .על פניו אפילו דרכים לגיטימיות לדידם , משהו שאפשר אפילו להפוך ליתרון..ותחליף לפיתרון. מקווה שעניתי לך, בטוח השתדלתי .. זה לא מסובך בין שנינו, שנינו "דברנים" לא קטנים,לא שומרים בבטן.. ..

שמים1

New member
סייח יקר

קראתי אותך וצאתי את עצמי מהנהנת בראש כמעט לכל מילה שכתבת. כבייכול זו וירטואליה אבל מאחרי המקלדת יש לב שפועם ומרגיש , ראש שחושב.......אנחנו לא רובוטים. גם בחיים בחוץ אין לנו ביטוח נגד פגיעות והעלבויות , וכמו בחיים בחוץ הדברים בסופו של דבר נרגעים , מקבלים תפנית אחרת , מלקקים קצת את הפצעים וחוזרים. מספר פעמים שאלתי את עצמי למה אני שבה וחוזרת לפורום , היו פעמים שגם אני לא נרדמתי מעוגמת נפש , מהעלבויות , ממילים בוטות.....וגם מעצם העובדה שאינני יכולה ליכתוב שיר אבל מישהו אחר כן כותב והוא לא נמחק , ואילו אם אני אכתוב אני אמחק , זה גורם לי להרגיש שמתייחסים אלי כאילו אני סוג ב' , לי אסור , אבל לוותיקים מותר והשיר נכנס לטאגליינס....אחרי איסור חד משמעי , אז זוהי האווירה הלא בריאה כאן , שאומרים דבר אחד , והדברים בשטח שונים , זה יוצר חוסר נוחיות , חוסר ביטחון, וזה מעליב. שהיחס לא שווה כלפי כולם. אני שבה וחוזרת כי אני אוהבת את הפורום , זה הפורום הראשון שכתבתי בו ואני אמשיך ליכתוב בו , יש אנשים שאני אוהבת כאן ואני מתגעגעת אליהם. יש כאלו שלא זורמים עימי או נפגעים ממני וכדי לא לגרום לאווירה לא נעימה שפשוט לא יגיבו אלי יותר. אני אעשה כמיטב יכולתי לא להזכיר יותר אנשים שנעלבו מתמונות שמטרתן היתה לשמח ולהצחיק ובסוף מסתבר שגרמו עוגמת נפש ועל כך צר לי. יש כאן גם חברויות....חונטה..לשאר לא מגיבים כאילו שהם לא קיימים וגם זה מעליב וגם זה יוצר מתח. אז שכל אחד מאיתנו ינסה לתת מעצמו בכנות , ללא צביעות , לא חייבים לגלוש לרגישויות אישיות אם לא רוצים , פשוט להביא לכאן דברים נחמדים שיכולים לעניין את כולנו , ולכבד אחד את השני. תודה לך סייח שאתה אמיתי , רואה את הדברים בצורה מפוכחת , ושאיכפת לך מהפורום. אתה חבר טוב
. אשמח שכל התייחסות לדברי תיהיה נעימה ולא מעליבה. אפשא להגיב בפתיחות תוך כבוד הדדי. אנו אנשים שונים , יכולים לא להסכים על אף מילה אבל לכל אחד מאיתנו יש את הזכות לאמר את דעתו בדרך ארץ ובכבוד.

שמים1

New member
סייח

רציתי עוד להוסיף שאם קורה מצב שאדם בוחר בשתיקה כי כך טוב לו זה לא צריך לעורר מתח. צריכה ליהיות הבנה שבדרך זו הוא בחר , ולא להגיב לכל דבר שהוא כותב באופן אישי להעלב או להעליב. לעיתים השתיקה הזו מסמנת שהאדם לא רוצה יותר קשר כל שהוא..., הוא לא ברוגז , הוא לא כועס.. הוא פשוט התנתק......יש כאן כמה כאלה שזוהי תחושתי אליהם...אני משתדלת לכבד ולא להעליב. לעולם לא אעליב בכוונה.

לשמים, הכל אני מבין, באמת אני מבין

נשבע לך אני מבין טוב מאוד הכל, אני מבין טוב מאוד את האכזבות, אני מבין. תאמיני לי, באמת תאמיני לי, מנסיון שלי, נשבע לך, הפיתרון הוא.... לכתוב סיפור קצר, כמו הסיפור על האישה ההיא שחושקת בבעל של החברה שלה, זה לא את אני יודע טוב מאוד שזה לא את, אבל בכל זאת חתיכה ממך היתה שם. תכתבי סיפור קצר, כי כאן אי אפשר לשחרר קיטור בעזררת שירים, אפשר או לכתוב באופן ישיר על כך או לכתוב סיפור בדוי אשר משיק לבעיה עצמה. מה שהיה אז, זה היה מכה, ואנשים לא כל כך קראו את השירים לעומק, אני שמח מאוד שאלניניו החליט לעצור את השירים, זה היה לא קל, וכשלא הייתי מגיב אז היו כועסים עליי, ואני לא אוהב להגיב חפיף. ואז אפילו ים תיכוני היה ממורמר והיה לועג לנו שאנחנו כותבים שירים, תודה 20000000 מליון פעם לאלניניו שעצר את זה. תכתיבי סיפור קצר ואל תגידי לי אני לא יודעת אך, כי עשית את זה מליון פעם בעבר והיו מאוד יפים ומשמעותיים. נו באמת שמיים הרי היינו שם, ראיתי אותך כותבת דברים מאוד יפים. באהבה ממני אמא ג'נג'ית,

תותית11

New member
היה לי עצוב לקרוא את דברייך שמיים

אני אוהבת את השירים העדינים שלך ואני כל כך מצטערת שיש לך הרגשה לא טובה בגלל שאת לא יכולה להתבטא בשיר לפעמים.. אני מקווה שאלניניו ישים לב לזה ויקדיש מידי פעם שרשור של שירה בפורום למי שרוצה לשורר. את תכתבי ואני מבטיחה להשתרשר בשיר אהבה נוראי גם:) ולא הבנתי גם איך אפשר היה להיעלב מהתמונות המקסימות והלבביות ששלחת????.

למעלה