העובדה שאת האירועים בליל 7 לאוקטובר ניהל רונן בר ולא ביבי זה לקיחת סמכות לא לו ועל זה לבד הוא כבר צריך לעמוד לדין

evglev1

Well-known member
מנהל
ביבי לא אומר את זה.

ביבי מפחד,ביבי אפס ששולח אנשים אחרים לדבר במקומו לחמם אנשים כמוך.

ובכל זאת רצית תשובה לשאלה:

כי הם ביחד והכל הצגה,אני מקווה שהיום תוכל לישון בשקט וללא שאלות בסיגנון.
אתה אומר שביבי ישן בכוונה וביקש להעיר אותו רק כשהאירוע בעיצומו כדי שיהיה לו התירוץ שלא העירו אותו בזמן? אם כך למה במערכת הביטחון הסכימו שהוא יפיל הכול עליהם ויתנער מאחריות בטענה שלא העירו אותו בזמן והם יצאו האשמים לפחות בעיני הציבור הימני? יגאל עמיר קיבל לטענתך תנאי מאסר נוחים, מה הם קיבלו בתמורה לכך שהם מאפשרים לביבי להסתתר מאחורי הטיעון שלא העירו אותו כשמי שלא העיר אותו זה הם?

evglev1

Well-known member
מנהל
צודק בהחלט, אבל מי בדיוק יעמיד אותו לדין? בישראל שמאלנים לא מעמידים לדין שמאלנים, גם אם הם בוגדים מושחתים
גונן שגב יושב בכלא ולא עוזר לו שבזכותו הרשות הפלסטינית קיימת.

evglev1

Well-known member
מנהל
ה- .AKA ,C.M מר 7/10, AKA ה- loser, הזין את החמאס וטיפחו לאורך שנים, 7/10 רשום על שמו ואיש אינו יכול לקחת זאת ממנו...
אז בדיוק זאת הייתה עוד סיבה להעיר אותו כדי שיראה במו עיניו מה עושה המפלצת שהוא האכיל.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי אין שום וועדת חקירה. למרות שלאור הנסיבות גם בלי וועדת חקירה וגם בלי משפט רונן בר צריך להסגיר את עצמו ולחכות לגזר הדין.
דווקא בדיוק בשביל דברים כאלה מיועדת ועדת חקירה (ולא משנה מאיזה סוג). בוודאי כך כאשר לא מתקיימת לא חקירת משטרה ואף חקירת מבקר המדינה נבלמה על-ידי מערכת המשפט (מסיבות שמי שיודע להסביר אותן, יכול להימצא זכאי לפרס נובל להסברה).

1ספי11

Well-known member
דווקא בדיוק בשביל דברים כאלה מיועדת ועדת חקירה (ולא משנה מאיזה סוג). בוודאי כך כאשר לא מתקיימת לא חקירת משטרה ואף חקירת מבקר המדינה נבלמה על-ידי מערכת המשפט (מסיבות שמי שיודע להסביר אותן, יכול להימצא זכאי לפרס נובל להסברה).
ומשום מה יש מי שלא מקדם ועדת חקירה.
אולי הוא יודע משהו שאתה לא?

Harrington

Well-known member
מנהל
ומשום מה יש מי שלא מקדם ועדת חקירה.
אכן. הגוף הזה נקרא אופוזיציה. לא רק שהוא לא מקדם, הוא אף מונע. למה? כובע. אין לו סיבה עניינית. זה פשוט עוזר לו, לטעמו, להשמיץ את ראש הממשלה והאטרף לעשות כן חשוב לו וגובר על השגת צדק ולימוד האמת לכלל הציבור ולנפגעי שמיני עצרת התשפ"ד.

גוף אחר שנוהג כך הוא כידוע מערכת המשפט. גם שם השיקולים לא ברורים ולא מובנים. יתכן שאותו אטרף מהווה גם אצלו את הבסיס לשיקוליו בענין. אבל אשמח לשמוע הצעת שיקולים עניינים אחרים.
אולי הוא יודע משהו שאתה לא?
מסופקני, אבל הכל אפשרי.

1ספי11

Well-known member
אכן. הגוף הזה נקרא אופוזיציה. לא רק שהוא לא מקדם, הוא אף מונע. למה? כובע. אין לו סיבה עניינית. זה פשוט עוזר לו, לטעמו, להשמיץ את ראש הממשלה והאטרף לעשות כן חשוב לו וגובר על השגת צדק ולימוד האמת לכלל הציבור ולנפגעי שמיני עצרת התשפ"ד.
הצחקת את נתניהו.
הוא היה יכול להחליט על כל מסגרת של בדיקה בלי להתייחס לאופוזיציה כמו שהעביר חוקים בלי להתייחס לאופוזיציה.
גוף אחר שנוהג כך הוא כידוע מערכת המשפט. גם שם השיקולים לא ברורים ולא מובנים. יתכן שאותו אטרף מהווה גם אצלו את הבסיס לשיקוליו בענין. אבל אשמח לשמוע הצעת שיקולים עניינים אחרים.

מסופקני, אבל הכל אפשרי.
מערכת המשפט עבורכם היא תירוץ לכל מחדל ואימפוטנטיות של ממשלה ימנית גאה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הצחקת את נתניהו.
לא כתבתי לו, אבל שמח לשמוע. אשרי הצוחקים תמיד.
הוא היה יכול להחליט על כל מסגרת של בדיקה בלי להתייחס לאופוזיציה כמו שהעביר חוקים בלי להתייחס לאופוזיציה.
ובכל זאת הוא העדיף -ואשריהו על כך- הקמת ועדה שתזכה לאמון ציבורי מקסימלי ככל שניתן. זאת האופוזיציה שסירבה לכך, פעמיים, וזאת מערכת המשפט שמנעה גם את תחקיר מבקר המדינה. אולי תרצה בכל זאת להתייחס לעובדות אלו במקום רק לצווח 'אבל גם ביבי' ללא הרף? סתם הצעת ייעול (למעוניינים בדיון ענייני ודברים מוזרים כאלה).
מערכת המשפט עבורכם היא תירוץ לכל מחדל ואימפוטנטיות של ממשלה ימנית גאה.
והתייחסותך העניינית לעובדות שהוצגו למעלה היא...?

1ספי11

Well-known member

ובכל זאת הוא העדיף -ואשריהו על כך- הקמת ועדה שתזכה לאמון ציבורי מקסימלי ככל שניתן. זאת האופוזיציה שסירבה לכך, פעמיים, וזאת מערכת המשפט שמנעה גם את תחקיר מבקר המדינה. אולי תרצה בכל זאת להתייחס לעובדות אלו במקום רק לצווח 'אבל גם ביבי' ללא הרף? סתם הצעת ייעול (למעוניינים בדיון ענייני ודברים מוזרים כאלה).

עובדה . (משהו לא תמיד חשוב לך) רוב הציבור בכל הסקרים נותן אומן גדול יותר בועדת חקירה ממלכתית ולא בועדת חקירה פוליטית .
ומכיוון שנתניהו לא רוצה ועדת חקריה ממלכתית ואין אמון בועדה פוליטית, יש לו תירוץ לא למנות בכלל ועדה .

Harrington

Well-known member
מנהל
עובדה . (משהו לא תמיד חשוב לך) רוב הציבור בכל הסקרים נותן אומן גדול יותר בועדת חקירה ממלכתית ולא בועדת חקירה פוליטית .
זאת לא עובדה. זאת הערכה. יתכן שנכונה ויתכן שלא. אולם ברי לכל בר דעת שוועדה שתקום במשותף על-ידי כל הצדדים הפוליטיים במדינה, תזכה לאמון הרב ביותר שניתן. לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין זאת. בוודאי לא אם הסקר נערך לאחר הסבר קצר.
ומכיוון שנתניהו לא רוצה ועדת חקריה ממלכתית ואין אמון בועדה פוליטית,
איש לא מדבר על "ועדה פוליטית" זולת הרל"בניקים שמבקשים להשמיץ. לנתניהו אין שום התנגדות לוועדה ממלכתית, רק שאין מושג כזה בנמצא (ואגב די בכך כדי ללמדך מה שווים הסקרים שאתה מתבשם מהם). הדיון הוא על ועדה על-פי החוק הקיים, או ועדה על-פי שיטה אחרת. למקרה שלא עודכנת בדפי המסרים, הוועדה שראש הממשלה הציע לאופוזיציה להקים היא 'ועדה ממלכתית' לכל דבר וענין.
יש לו תירוץ לא למנות בכלל ועדה .
אין לו והוא גם לא מחפש. לשם כך פועלים כיום על חקיקה לקידום הנושא גם אם הנהגת האופוזיציה מתנגדת משיקוליה (הפוליטיים ותדמיתיים גרידא, כמפורט למעלה).

1ספי11

Well-known member

ומכיוון שנתניהו לא רוצה ועדת חקריה ממלכתית ואין אמון בועדה פוליטית, יש לו תירוץ לא למנות בכלל ועדה .

Harrington

Well-known member
מנהל
למה זה לא קורה?
בגלל שאין ועדת חקירה ומערכת המשפט, מסיבותיה, בלמה גם את חקירת מבקר המדינה בנושא.

במצב הזה אין שום בסיס להעמיד מישהו -וזה בכלל לא משנה מי- לדין על אירועי שמיני עצרת התשפ"ד. כל אחד יכול ויודע לזרוק שמות שלדעתו אשמים יותר מאחרים, אבל בשביל להעמיד מישהו לדין פלילי לא די בתחושות וחצאי הסברים/מידעים.

פט פטריס

Active member
אתה סומך על זקן בן 75 שחי על כדורים וקוצב לב שרק הערת מהשינה לנהל מלחמה שהוא גרם לה ?
האיש לא מתפקד בבקרים הרבה זמן
הנה עדות אייזנקוט:
"ב-10 בינואר 2018 אנו תוקפים קרון בסוריה, ששלח כטב"ם לישראל ותוך כדי הפעולה מופל מטוס F-16 בשעה 05:00 בבוקר. הטייסים לשמחתי צונחים בשטחנו. אני ראיתי בזה אירוע חמור מאוד. אני רמטכ"ל, ואני מחליט יחד עם ראש אמ"ן ומפקד חיל האוויר לבצע תקיפה רחבה מאוד ולהטמיע השמדה של סוללות סוריות. אני מבקש לעדכן ולהתייעץ עם ראש הממשלה, אני לא מצליח במשך שעה שעתיים - ואני לוקח החלטה לבצע תקיפה רחבה מאוד של השמדת סוללות נ"מ סוריות ושל השמדת מטרות איראניות, ולפתע הוא מגיח לי בחמ"ל של חיל האוויר אחרי 4-3 שעות... יאמר לזכותו (של נתניהו), כשהוא מגיע הוא נותן גיבוי למהלכים שלי. למרות שהיו תוכניות להמשיך ולתקוף אבל הוא עצר את התקיפות לפני התקיפה החשובה מאוד...".

למעלה