העדר תביעות

חייפן

New member
העדר תביעות

בעקבות גניבת רכב, עלי להמציא לחברת הביטוח שלי אישור העדר תביעות מחברות בהן הייתי מוטחת בעבר. הבעיה היא שאני לא זוכרת היכן הייתי מבוטחת ואין לי שום מסמכים. מה עושים? יש דרך לבדוק זאת? תודה רבה לכל מי שיכול לענות

pol101

New member
לא מובן

מדוע רק עכשיו "נזכרה" חברת הביטוח לבקש את האישור ולא בתחילת הביטוח. הפתרון הקל = מסובך היחיד לבדוק בדפי הבנק / כ.אשראי איזוחברה "לקחה" - קיבלה ממך כסף בשנים אחרונות ולבקש ממנה אישור.

mr dish

New member
אם זה כה חשוב למבטחת - פתאום.......

היא יכולה לברר את כל הפרטים דרך מסלקת חברות הביטוח.

gpgh

New member
הסבר קצר

חברת הביטוח מבקשת לבדוק בתכלס אם אפשר לשלם פחות, כלומר אם היה לרכב עבר ביטוחי ללא רבב -> אין ירידת ערך (לא טוב לחברת הביטוח) אבל מצויין למבוטחת. בכל מקרה את מחוייבת עפ"י החוק להעביר את המסמכים לחברת הביטוח. אנסה קצת לעזור : אם את עובדת מדינה -> החברות ב-3 שנים האחרונות : הראל, שירביט, פניקס אם לא את יכולה היום בכמה טלפונים פשוט להרים טלפון לחברות הביטוח ולבדוק אם הרכב היה מבוטח אצלם. (תבקשי עזרה מסוכן הביטוח, יש כאלה שעוזרים).

שאלה לגיא ../images/Emo150.gif א ל י

אמרת שעפ"י חוק היא מחוייבת להעביר את המסמעים לחברת הביטוח - תעזור לי ולשאר האנשים כאן, על איזה חוק מדובר ועל איזה סעיף בו אתה מתכוון?

gpgh

New member
תשובה לאלי (רק בודק המקורי)

לפי חוק חוזה הביטוח : פרק א, סימן ה' : תגמולי ביטוח . בירור חבותו של המבטח (א) משנמסרו למבטח הודעה על קרות מקרה הביטוח ותביעה בכתב לתשלום תגמולי הביטוח, על המבטח לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו. (ב) על המבוטח או על המוטב, לפי הענין, למסור למבטח, תוך זמן סביר לאחר שנדרש לכך, את המידע והמסמכים הדרושים לבירור החבות, ואם אינם ברשותו, עליו לעזור למבטח, ככל שיוכל, להשיגם. 24. הכשלה של בירור החבות (א) לא קויימה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב) במועדה, וקיומה היה מאפשר למבטח להקטין חבותו, אין הוא חייב בתגמולי הביטוח אלא במידה שהיה חייב בהם אילו קויימה החובה ; הוראה זו לא תחול בכל אחת מאלה: (1) החובה לא קויימה או קויימה באיחור מסיבות מוצדקות ; (2) אי קיומה או איחורה לא מנע מן המבטח את בירור חבותו ולא הכביד על הבירור. (ב) עשה המבוטח או המוטב במתכוון דבר שהיה בו כדי למנוע מן המבטח את בירור חבותו או להכביד עליו, אין המבטח חייב בתגמולי ביטוח אלא במידה שהיה חייב בהם אילו לא נעשה אותו דבר.

תגובה ../images/Emo150.gif א ל י

הסעיפים שציינת מוכרים לי... רק מה ... אין הם מדברים על חובתו של מבוטח לספק אישור כזה או אחר לאחר מקרה הביטוח. אם תקרא היטב את שצירפת אתה תגלה ש : החובה חלה על חברת הביטוח לברר את חבותה - כלומר ברגע שנמסרה הודעה לחברת הביטוח - יש לה פרק זמן מסויים שעליה להגיב למבוטח - תגובתה צריכה להיות אם היא מקבלת את התביעה או דוחה אותה, כלומר אם יש כיסוי בפוליסה או אין. סעיף ב - מדבר על חובתו של מבוטח לעזור לחברת הביטוח לברר לגבי החבות - כלומר להגיש לה כל מסמך שיעזור לה לקבוע אם יש חבות או אין - לא לגבי כמה מגיע למבוטח... הסעיף מדבר רק על החבות של חברת הביטוח. לאחר בירור החבות ... חברת הביטוח עוברת לשלב של חישוב הפיצוי... ואם חברת הביטוח רוצה להוריד סכום מסויים מהפיצוי... היא צריכה להוכיח שלא מגיע ללקוח שלה אותו חלק שהיא מורידה בגלל סיבה כזו או אחרת. בביטוח רכב מקיף - המבוטח צריך רק להראות שקרה מקרה ביטוח ואילו חברת הביטוח צריכה להמשיך לטפל בזה - קודם להציג עמדה לגבי החבות ואחר כך לגבי החישוב - כלומר מספיק שהמבוטח יגיד גנבו לי את הרכב ויציג אישור על כך - בזה הוא סיים את חלקו בפרשה. חברות ביטוח נוהגות באמצעות מסלקי תביעה מיומנים או לא מיומנים - לבקש מהמבוטח כל מיני מסמכים וזה כדי למנוע מעצמה את כל הליך הבירור שלפעמים יקר גם - ואין סעיף בחוק שמחייב את המבוטח בכך. ואם יש סעיף כזה .. תרשום לנו ... כדי שנלמד מהו.

gpgh

New member
בבקשה (וזה היה כתוב)

א) לא קויימה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב) במועדה, וקיומה היה מאפשר למבטח להקטין חבותו, אין הוא חייב בתגמולי הביטוח אלא במידה שהיה חייב בהם אילו קויימה החובה ; הוראה זו לא תחול בכל אחת מאלה: לפי איך שאני מבין את השורות האלה, להקטין את החבות זה לבדוק את ערך הרכב ביום המקרה.

אם שמת לב התחלת לכתוב רק את סעיף א'. סעיף א - הוא סעיף המפרט את סעיף גדול 24 - הכשלה בבירור החבות. אין מדובר בהכשלה כלשהי, ולכן זה לא נוגע לעניין חבותו של מבוטח לספק לה מסמך כזה. חברת ביטוח יכולה הלשיג אישור שכזה ללא שום בעיה, לכל היותר היא תוכל לבקש מהמבוטח שיחתום לה על הסכמתו לבירור עברו של הרכב דבר שיעשה באמצעותה. הסעיפים שאתה כתבת מתייחסים למצב בו חלה על המבוטח החובה לדווח כמעט בזמן אמת את כל המידע לבירור חבותה. למשל - אדם היה מעורב בתאונה עם 2 כלי רכב נוספים.... אבל הוא לא מדווח על התאונה, הולך ומתקן את ניזקו לבד... וכעבור חצי שנה מוגשת נגד החברה שלו תביעה מ 2 כלי רכב אחרים שהיו מעורבים - עכשיו במצב כזה לחברת הביטוח קשה להתמודד עם התביעה שכן קשה לה לדעת ולראות איזה נזק היה למבוטח שלה על מנת לבדוק גירסא של מי היא הנכונה ועד כמה נכון הנזק של צד ג ביחס למכה של המבוטח שלה - זה נקרא "הכשלה בבירור חבות". או למשל, מבוטח שהודיע על התאונה ומסרב להכיר בתאונה רק בגלל שצריך לשלם השתתפות עצמית, התביעה מוגשת לבית משפט נגד המבוטח בלבד, זה לא מגיש הגנה ויוצא נגדו פסק דין...... עכשיו אם הוא ייקח את פסק הדין לחברת הביטוח - חברת הביטוח יכול ולא תכיר בכל התביעה, שכן הוא הכשיל אותה בבירור החבות וגרם לה נזק נוסף בכך שהגדיל את גובה התביעה המקורי.

שניכם צודקים...

סעיפי חוק חוזה ביטוח מאד אפורים וניתנים לפרשנות , ולא רק הסעיפים הללו אך להתנות את ההתשלום בעבר ביטוחי אסור בתכלית האיסור.

לדעתי סעיפי החוק אינם בכלל בתחום האפור... אלא שחור על גבי לבן. ואם בכל זאת יש סעיף שנתון לפרשנות כזו או אחרת... יש לתת פרשנות כנגד מנסח הסעיף, כלומר לטובת המבוטח.

1 2 1 2 1 2

New member
ביטוח רכב

אם את מעונינת בביטוח ללא המצאת אישור העדר תביעות את יכולה לפנות לקלוגמן-סוכנויות ביטוח ולקבל הצעת מחיר- 03-9641598 קלוגמן גיל ,או מיכל

שאלה ל 212121 ../images/Emo150.gif א ל י

זה פורום וכאן ניתן לשתף אחרים בכל עניין הקשור לביטוח. תרשום לנו באיזה חברה ניתן לעשות ביטוח ללא אישור עבור העדר תביעות ועדיין לקבל הנחות כאילו והיו אישורים.

pol101

New member
לסוכן קלוגמן

הפורום שהחלטת להישתתף בו הוא פורום שבו נשאלות שאלות ע"י אזרחים וניתנות תשובות ע"י סוכני הביטוח המשתתפים בו הפורום - לא - נועד למסע פירסום בחינם - הפסק את הפירסום -

אולי נעביר ../images/Emo150.gif א ל י

אולי נעביר את כל הפורום אל משרדכם וככה יבוא גואל לציון ופורום הביטוח בתפוז.

למעלה