העברת כבל HDMI - הפתרון ושאלה אחרת

phpclub

New member
העברת כבל HDMI - הפתרון ושאלה אחרת

זוכרים את ההודעה שרשמתי אז ?
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=774&MessageId=171028740

הסתכלתי באתר של ש.י.ר.ן וזה היה יכול להיות פתרון טוב, אבל עדיין היה לי עוד חציבות במקומות אחרים.
חשבתי גם לחצוב קטעים קטנים ולהעביר את החוט בתוך הקופסה של התריס. ואז גיליתי כמובן שזה קיר חיצוני - בטון.

החלטתי ללכת על מעשה נועז ומסוכן (אחרי חיפושים רבים לפתרונות), חתכתי את הכבל HDMI (כי הראש לא נכנס לתעלה) ולאחר מאמצים רבים הצלחתי להשחיל אותו ביחד עם הכבל רמקול לתעלה שיושבת על הקיר הנגדי (הסבר קטן - יש לי הכנה לשני רמקולים אחוריים אבל אין לי מערכת סאראונד, הכבל רמקול הנוסף שיושב בתעלה משמש ל SUBWOFFER, ניסיתי בהתחלה לעבוד עם התעלה השניה הריקה, של הרמקול הימני הלא מחובר, אך הכל לא היה מספיק ארוך!!!) , ואז כמות החציבות שלי יורדות משמעותית.

אז ככה ישב לו הכבל במשך כמה ימים עד שפיניתי - זמן, עצבים, מאמץ וסבלנות בכמויות (וצריך את כולם!). אתמול התחלתי לחבר מחדש את הכבל.
למי שלא נתקל, כבל HDMI למרות שהוא עבה, מורכב מ 7 חוטים העוטפים 4 סיכוכים של 3 חוטים נוספים כל אחד. סה"כ 19 חוטים. כל חוט קטנטנן ברמות מטורפות, והכל נעטף בגומי עבה מאוד.
כל ניסיון לגלות את החוטים גרם לקריעה שלהם, בסוף החלטתי לחמם את המעטפת עם המלחם ואז קרעתי את הציפוי בקלות יחסית.
הכנתי מראש לפני כשבוע את הצד הקצר חשוף עם קצת בדיל עליו - לקח לי שעה בסבבה תוך כדי צפייה בסדרה.

אתמול התחילה העבודה האמיתית, מכופף על הרצפה (כי הכבל כבר בתוך הקיר) ועשיתי את ההלחמה הסיזיפית הזאת. היו חוטים שהתנתקו כל הזמן, היה חוט אחד עקשן שלא משנה מה עשיתי לו כולל ניקוי עם אלכוהול לא הסכים לעבור הלחמה (בסוף תפסתי את שני החוטים ועשיתי להם קשר).
על כל חוט שהולחם שמתי בידוד מתקווץ (גודל גדול, לא הצלחתי למצוא קטן יותר ולא היה לי זמן לחפש בחנויות מתמחות) ואם היו עוד קצוות חשופים הוספתי איזוליבר בנד.
כל הסיפור לקח בערך 3-4 שעות רצופות עם הפסקה (הייתי צריך לצאת), כאבי גב מטורפים, עצבים וקללות.
יש להניח שמישהו עם נסיון בהלחמה ועם ציוד מתאים יותר היה צולח את המשימה בפחות זמן. אבל זה עדיין היה צריך להתבצע בסביבה חשוכה וצפופה ולא בתנאי מעבדה נאותים.
הנחה נוספת היא שהראש מלחם שלי נהרס (ביודעין ובכוונה) עקב הלחמות פלסטיק. מה שמזכיר לי שאני צריך לקנות ראש חדש.

לאחר חיבור הכבל למקרן ובדיקה שהכל תקין, נוצר לי כמו "גידול" של כל ההלחמות וצריך לוודא שזה לא יקרע. לקחתי תעלה ירוקה, חתכתי אותה והכנסתי אותה שתתלבש על כל החיבורים, ואז איזוליר בנד על כל הסיפור לוודא שמשיכה לא תקרע את החיבורים.

זהו. עכשיו אני צריך לחצוב את שארית התעלה לכבל + תעלה לכבל חשמל.

שאלה על כבל החשמל : החיבור למקרן הוא קומקום, בקיר למטה מתחת למקרן יש שקע, אני יכול לקחת כבל קומקום בגודל המתאים, להכניס אותו בתוך התעלה (בצורה קבועה כי הראשים לא יעברו) ולסגור את החור כאשר יהיה שם כבל חשמל קבוע. האם זה מומלץ? או שצריך כבל פריק?
שאלה נוספת, האם כדאי להתחבר ישירות לשקע כאשר המקרן יקבל זרם קבוע (ואז אין בעיה של השחלה) או להוציא את הראש החוצה ואז שיתחבר לשקע (ואז זה : 1. לא אסטטי, 2. גוזל לי מקום של שקע, אבל נותן לי אפשרות לנתק מהחשמל בכל זמן נתון).

א ב י ב ן

New member
סיפור מוזר ודי מיותר...

א. נדמה לי שיש כבל HDMI עם תקע מתפרק בדיוק למטרה הזו.
ב. אם לא, יש מתאם שמאפשר להשתמש בכבל רשת שהופך בקצותיו ל-HDMI.
ג. חיבורים בכבל HDMI הם מאד לא מומלצים, אבם אם זה עובד אז שיחקת אותה.
מגושם. מגעיל אבל עובד. אחלה.
ד. תקע קומקום זה כמו תקע מחשב. אין בעיה להשיג כבל כזה.
ה. חבר את התקע לשקע. בכל מכשיר נייד חייב להיות חיבור פריק.
ו. בהצלחה

phpclub

New member
ממש לא מוזר, מציע לך לבדוק את הנושא

חקרתי אותו לא מעט.
א. יש תקע מתפרק, התקע עצמו דורש גם הוא הלחמה (והפעם צריך ראש מלחם דק מאוד ומיומנות גבוה), יש גם תקע מתפרק שלא צריך הלחמה, אבל דורש ידע מעמיק בכבל לדעת איזה צבע הולך לאן, צריך לוחץ מיוחד והציוד הזה יקר, בשביל כבל אחד, זה מיותר לחלוטין.
ב. ידוע לי על הפתרון עם הכבל רשת, אתה צריך ממיר אקטיבי (עם חיבור לחשמל) בכל צד של הכבל, בנוסף ממיר כזה, גם הפשוטים יקרים (400-600 שקל) מאוד.
ג. ידוע, השתדלתי לעשות את החיבורים קצרים עד כמה שניתן כדי שלמנוע שיבושים בסיכוך והפרעות בקו. לא ראיתי ברירה אחרת, להוציא 500 שקל על פתרונות אחרים, עד כמה אלגנטים שיהיו, היה לא פרקטי מבחינתי.
ד. אני יודע שזה תקע מחשב, אני טכנאי מחשבים :) יש לי כאלה בכמויות.
ה. קיבלתי, אשמח לעוד דעות, זה אולי מכשיר נייד בהגדרה שלו אבל הוא הולך להיות מקובע לתקרה ולא לזוז משם.

אגב, הפתרונות האחרים שאנשים עושים :
1. או מזמינים איש מקצוע, שאז עושה את זה באמצעות תקע מתפרק ולוחץ מיוחד. - אנחנו עושים לבד.
2. או משקיעים 500 שקל על פתרון ה2 כבלי רשת. - יקר מידי בשביל כבל מסכן.
3. או שעושים את זה כאשר הבית עדיין בבניה ואין טיח, פשוט מכניסים את הכבל לתוך התעלה לפני ההכנסה שלו לקיר.

עומר TT

New member
אני לא מכיר את הסופיות הספציפיות של הכבל הזה

אבל סביר להניח שהלוחץ שיש אצלי היה סוגר לך את הפינה הזאת. לא משנה, מאוחר מדי. אם כי הייתי שמח לקישור רק מתוך סקרנות.
לגבי הכבל קומקום - יש ראשים כאלה מתפרקים, ואז אתה משחיל כבל פנדל באיזה אורך שאתה רוצה ומחבר לו תקע בצד אחד וסופית של קומקום בצד השני ולא מוגבל באורכים.

עומר TT

New member
אתה טוען שאין ראשי קומקום מתפרקים?

כי אני יכול לצלם לך אחד, אם בתמורה אתה מצלם את עצמך אוכל את הכובע.

א ב י ב ן

New member
יפה לך. לא שמתי לב שאתה איש המחשבים הידוע.

א. מכל מה שאמרת, הייתי בוחר באפשרות להזמין איש מקצוע, שילחץ את התקע. נשמע מקצועי ובטח לא עולה 500 ש"ח.
ב. לגבי המתאמים, לא ידעתי שהם כאלה יקרים. יתכן שאין כל הצדקה. ידעתי רק שקיימים.
ג. חשוב לעשות חיבורים קצרים וטוב עשית שכך פעלת.
ה. האמת, אם החיבור לחשמל יהיה קבוע ותנתק את 'תקע הקומקום' מהמכשיר, גם אפשרי למרות שלא מומלץ במיוחד.
מעבר לזה, כל מה שעשית, טוב שעשית ואם זה עובד אז אחלה. כי אם אחרי הכל זה גם לא עובד? אכזבה לא נעימה...

shlang

New member
המגעים של ה HDMI מצופים זהב וכך גם

נק' החיבור של החוטים למגעים, כל הלחמה אחרת אמנם תיגרום לכבל לעבוד אבל לא באיכות כמו שצריך

HDMI זה אות דיגיטלי, לא אנלוגי

אין שום משמעות לזהב חוץ מצבע ואפשרות למכור אותו במחיר כפול כי הוא מצופה זהב.

grishab

New member
בקצרה על טכנולוגייה ה HDMI

בטכנולוגיה הזו מעבירים מידע דיגיטלי טהור כמעט בלי התערבות, וכדי לפצות על הבעיות של העברת כמות מאד גדולה של מידע בתדר גבוה זרקו את ההשלכות הכלכליות לצרכן - הכבלים חייבים להיות מאד איכותיים ומאד יקרים, והאורך שלהם מאד מוגבל - יותר מ 2 מטר ואתה מסתכן מאד באיבוד מידע. אל תתעסק בכלל עם הכבל הזה אתה מזמין לעצמך צרות.
לזהב דווקא יש משמעות מאד גדולה - הוא מוליך מעולה וכמעט ללא בעיות קורוזיה.

יש חברה ישראלית שפיתחה מוצר שמעביר את המידע הזה על כבל רשת רגיל () למרחק של עד 100 מטר ומעבירה גם את החשמל על הכבל, ככה שאתה רק מחבר את הכבל למסך וזהו, יש היום מקרנים שתומכים פנימים בחיבור הזה אבל אתה יכול לקנות גם את הקופסאות המתווכות עצמן.

חפש מידע על HDBT ועל חברת VALENS הישראלית.

phpclub

New member
עד כה אין שום בעיות

אציין שוב שאת המחקר עשיתי, ראיתי הרבה אנשים שהעבירו כבל 10 מטר ללא שום בעיה וגם בשיטה של ההלחמה.
למגיב מעלי, לזהב יש משמעות במוליכות, אם השידור היה אנלוגי הייתה לו משמעות גדולה (אם כי חיברתי כבלים אנלוגיים פשוטים ויקרים מאוד ולא ראיתי/שמעתי הבדל נראה לעין/אוזן), כאן כל עוד יש העברה של SIGNAL זה יעבוד.

המקרן עובד על רזולוציה נמוכה (יחסית) של 1280X800 - 720P, אין צורך בהעברת סאונד, אני לא דורש הרבה מהכבל ולכן אני מאמין שהוא יעמוד בדרישות (עבדתי איתו עכשיו שעה רצוף ועשיתי בדיקות (השוואה בין כבל יצוק קצר לבינו) ואין שום הבדל נראה לעין.

לגבי קורוזיה? אם יהיה עוד כמה שנים, נתקן או שאולי אשקיע בפתרון טוב יותר. כרגע זה הפתרון הכי טוב שמצאתי במסגרת התקציב.

איזה עוד צרות מצפות לי?
יש לזכור שמדובר בבית, לא בבית קולנוע, אני לא צריך להגיע לרמת גימור מטורפת, אף על פי שכרגע זה נראה מטורף (ועוד בלי מסך הקרנה)...

א ב י ב ן

New member
יש הדל בין כבל טוב לזול אבל...

מניסיון...
חיברתי כבל 21 פין (SCART) באיכויות שונות. ומה אגיד לך?
הפתעה! היקר הוא הטוב. כעת אני משתמש בכבל SUPRA,
ורואים נפלא, כשהסיגנל הוא ב- RGB.

יש לי גם כבלי HDMI וכן. יש הבדל בין כבל פשוט וזול לבין כבל
איכותי יותר. ולא. לא השתגעתי לרכוש כבל במאות שקלים. יש האומרים
שדווקא כבל מכסף עדיף על זהב. אבל קטונתי.

אתה אכן מדבר על מקרן ברזולוציה HD READY ואינך מעביר בכבל את הסאונד.
אז אחלה. אתה כנראה לא תסבול מהנחתות וסביר שאם בודדת ואטמת
היטב את אזור ההלחמות, אתה לא ממש תסבול מקורוזיה בשנים הקרובות,
כל עוד לא תטלטל את הכבל.

חבל שלא השתמשת בשרוולים מתכווצים, כי זה הכי טוב והכי אוטם, אבל כל
שנשאר לי לאחל לך זה שתצליח. בפעם הבאה, אנצל אני אותך למתן סיוע במחשבים...
מסכים? (Y).

grishab

New member
לא תמיד הבעיות יופיעו מיד

הבעיות עם כבל כמו שתארת יהיו מגוונות מאד.
אתה יכול להתקל בבעיות של הפרעות חשמליות, רכבים מסויימים שעוברים בחוץ, מכשירים מסויימים שתפעיל בבית וכו. זה יכול להתבטא בקפיאה של התמונה, פיקסליזציה (בדומה להפרעות בעידן+), איבוד התמונה לפרקי זמן וכו.

בעיות מסוג אחר יכולות להווצר עם מכשירים מסוגים שונים שתחבר לכבל הזה, חלקם לא יסכימו לעבוד, או לא יצליחו להסתנכרן עם הטלויזיה, עם כבל ארוך מידי או לא מספיק איכותי.

א ב י ב ן

New member
איני יודע מה הדרישות שלך מהמקרן

בעיקרון, אני בעד טלוויזיה טובה ולא מקרן, כי מקרן דורש תנאי חושך מרביים.
ואם גם איכות התמונה היא HD READY, אני לא ממש מבין מה ההתלהבות הגדולה
מהמקרן...

יתכן שאתה חושב אחרת ממני ויש לך דרישות פחותות מאלה שלי.... (וזו זכותך כמובן).
בכל מקרה, אל תיקח כבד את ההערות לגבי ההפרעות ש"עוד יגיעו". תיהנה ממה שיש,
ובמקרה הכי גרוע, אתה כבר תדע שמקור הבעיות נובע מההלחמות שעשית.

לי לא נותר אלא לאחל לך שהכל יהיה טוב ואתה תיהנה מעבודת כפיך. ב ה צ ל ח ה !

phpclub

New member
תודה רבה!

אתה כנראה מבוגר ממני בכמה שנים טובות, התרגלתי לכך שהמבוגרים יש להם דרישות והעדפות שונות, ההורים שלי לדוגמא רואים סרט עם הווליום של הטלויזיה על 12 ואני מדליק את המערכת כי אני רוצה ווליום יותר חזק מהמקסימום של הטלויזיה. אגב סרט תמיד רואים בחושך, אם זה טלויזיה ואם זה מקרן.

ההתלהבות היא כי הגודל יותר גדול (משמעותית), והאיכות אינה פחותה. תוסיף לזה את המערכת המקצועית שיש לי, אני מקבל קולנוע כמעט אמיתי בבית (חוץ משמישהו מכין לי פופקורן).

ישנו חישוב מסוים אשר קובע איזה מרחק נדרש על מנת שהעין האנושית תבחין באיכות הרזולוציה, כלומר בהבדלי האיכות שבין HD READY ל FULL HD, ועד כמה שאני זוכר המרחק היה גדול מ-4 מטר שזה בעצם המרחק שיש לי בין הספה לטלויזיה. לכן, כשאני שם בטלויזיה (תומכת FULL HD) סרט אשר הורד ב 720P או ב 1080P או אפילו סרט BLURAY מלא (50 גיגה סרט), אני לא מרגיש הבדלים באיכויות, למרות שניסיתי כמה פעמים (אולי זה גם קשור לעובדה שיש לי משקפיים, לא יודע...)

האם אתה ראית הבדלי איכות בין סרט 720 לסרט 1080? אגב, דע לך ששידורי ה HD של הכבלים של הוט הם ב 720P, לגבי YES אני לא בטוח.

לגבי ההפרעות, אני לא מתרגש, אם יגיעו נטפל, בנתיים הכל מעולה.

א ב י ב ן

New member
קודם כל. צדקת. אני כפול ממך

בגיל פלוס תוספת קטנה.

לי יש בבית מסך 42 אינץ' באיכות HD READY ואני נהנה ממנו מאד מאד.
איני מסתכל על סרטים בחושך ולמרות זאת אשמח להזמין אותך לבקר ולבחון
איכות.

גם אני משתמש במערכת טובה ולא ברמקולים העלובים של המסך, אבל אשתי
בד"כ לא אוהבת שאני מעלה ווליום מעל 27 (מדד לא אמין במגבר האישי שלי).
בכל מקרה, כשאני לבד... הרמקולים מתאמצים קצת יותר.

אני מודע לכך שאיכות ה-HD בכבלים אינה עולה על 720, אבל לא אחת קורה
שהבן מוריד סרט באיכות טובה יותר בעזרת המחשב. כשאנו מחברים לפטופ
בתור סטרימר, איכות התמונה באמת משתפרת יחסית למה ש"יס" נותן, ודע
לך ש"יס" טוב מ"הוט" בכל מקרה.

אז תיהנה.

למעלה