העברת חשמל ממקום למקום

i C e C u B e

New member
העברת חשמל ממקום למקום

אני צריך מכשיר כלשהו שאפשר לחבר אותו בבית לחשמל וכאילו לטעון אותו, ואז לקחת אותו למקום אחר מרוחק שאין בו חשמל ולהשתמש במכשיר כדי לספק חשמל, כלומר להשתמש בחשמל שהוא טען. אני צריך מתח של 220 וולט כדי ממש להפעיל כמה מכשירי חשמל (ממש לא משהו מוגזם לא לדאוג, כמה מנורות ומדי פעם עוד משהו קטן אולי). אני יודע שיש גנרטור שפשוט מייצר את החשמל מדלק אבל זה ממש לא מתאים למקום שאליו אני צריך את החשמל. חשבתי על אפשרות של להתחבר למצבר של מכונית אבל השאלות הן: 1. האם יש מערכת שמתחברת למצבר עצמו ולא דרך הפלאג של המצית (כי זה לא יהיה במכונית)? (זה כבר פחות חשוב מקסימום אולי אני אחבר גם כזה של מצית) 2. לכמה זמן הוא מספיק? 3. האם אפשר לטעון אותו שוב אחרי שהוא נגמר או שהוא הלך וזהו? 4. האם ניתן לטעון אותו חשמלית ולא דרך אלטרנטור? וכן אני מודע לכך שהמצבר הוא 12 וולט אבל יש שנאים וכו' שידאגו לזה. האם יש מכשיר שיענה על הצרכים שלי? נטען מחדש, לא נטען דרך אלטרנטור, נייד (לא משנה המשקל), נותן מתח של 220 וולט. תודה מראש ומצטער על כל הטרחה זה פשוט באמת חשוב לי, עד יום שישי אני כבר ממש צריך את זה.

moco10

New member
הבעיה שלך היא דווקא כן עם 220

בטריה כמו של אוטו טובה, לשאלותיך 1) ניתן לחבר קליפסים ישר למצבר 2) תלוי בעומס כמובן, אבל תאורה לא חזקה מידי תחזיק זמן סביר. 3) בוודאי שאפשר לטעון מצבר מכונית 4) ניתן לקנות טוען שמקבל מתח רשת. הבטריה לא צריכה לשבת באוטו בכלל. חוסר הדאגה שלך מהמתח הוא מדאיג. אין שנאים. שנאים עובדים רק על זרם חילופין. עקרונית ניתן לבנות מעגל שמיצר מתח חילופין של 220 וולט, אך זה בטח נורא יקר (כי זה לא דבר נפוץ, מי צריך את זה חוץ ממך?) וגם יגרום להפסדים. אם אתה צריך את זה לתאורה, אתה בכלל לא צריך 220. פשוט תשתמש בנורות 12V כמו באוטו. יש אפילו ערכות שנמכרות לפיקניקים ומתחברות למצבר המכונית. האם אתה צריך משהו חוץ מתאורה?

i C e C u B e

New member
אז ככה

כן לצערי אני אצטרך דברים נוספים חוץ מתאורה. דברים כמו טוסטר למשל. דווקא ראיתי באינטרנט באתרי מכירות ממירי מתח שזה התפקיד שלהם כדי שבעצם אנשים יוכלו לשים מחשבים בתוך המכונית. השאלה היא אם יש כאלה שמתחברים ישירות למצבר ולא לשקע של המצת כדי לפשט לי את התהליך. תודה מראש. נ.ב כמה הספק (W) נותן המצבר?

moco10

New member
מחשבים ניידים לא עובדים על 220

הרי יש שנאי בין השקע בקיר לתקע שנכנס למחשב. שוב אין בעיה לחבר למצבר עם קליפסים - בכל חנות לאביזרי רכב תמצא מנורה להארת תא המנוע למי שנתקע בלילה ומחברים אותה עם קליפסים. טוסטר זה בעיה. הוא לא יעבוד על 12 וולט. הציע לך פה מישהו UPS של מחשב שנותן 220, אך אלא אם כן הוא כבד מאוד. הוא לא יעמוד בצריכה של טוסטר. טוסטר, כמו כל מכשיר מחמם, צורך הספק גבוה. תנסה בחנויות מחנאות, אולי יש פתרונות אחרים לעשות טוסט חוץ מאשר טוסטר ביתי. אולי משהו על גז.

wil

New member
לגבי מחשבים ניידים

אכן יש מתאמי DC-DC ישירים לרכב שממירים מ-12V של הרכב למתח שהמחשב דורש (16V DC, 19V DC, תלוי בדגם) - אבל אפשר בהחלט לעבוד עם ממיר שמוציא 220V AC או 110V AC, ועם הספק כח המקורי של המחשב.

wil

New member
הבעיה שלך היא לא רק המצבר

1. לממירים הנ"ל הספק מוגבל. הקטנים מוציאים 150-300W שיספיקו לך לקצת תאורה. הגדולים מוציאים אפילו 1000W, אבל חייבים חיבור ישיר למצבר (תחשוב כמה זרם זה 1000W ב-12V) והם יגמרו אותו די מהר. לדוגמא: תיאורטית, מצבר רכב ממוצע של 55 אמפר שעה, ייגמר לחלוטין תוך 40 דקות בלבד בצריכה של 1000W. לדעתי הממיר ינתק את עצמו לפני זה, כדי להגן על עצמו ועל העומס. אגב - מצברי רכב ממש לא נועדו לפריקה עמוקה, אלא בעיקר לזרם אדיר למשך כמה שניות (התנעה) ועבודה בטעינה איטית ברציפות. פריקה של מצבר רכב עד הסוף תגרום לו נזק. קיימים מצברי פריקה עמוקה (מיועדים למכשירי אל-פסק, סירות, ועוד כמה שימושים) שניתן לרכוש - לא זול במיוחד.

רשר

Well-known member
מנהל
אתה צריך ממיר ומצבר

כאן יש ויש להשיג בעוד מקומות

eladts

New member
וגם מטען

אלא אם כן הוא מתכוון להשתמש במצבר באופן חד פעמי.

למעלה