העברה והעברה נגדית

30יער

New member
העברה והעברה נגדית

אני בטיפול פסיכולוגי. אין ספק שאני חווה העברה חזקה מאוד למטפלת שלי. משהו שנראה לי קצת מוגזם . הבעיה שלשמה באתי נדחקה לפינה והבעיה שלי עכשיו זו היא. היא יודעת על כך ואנחנו מדברות על זה. אבל- יש לי הרגשה שיש כאן גם עניין של העברה נגדית ואנחנו מסתבכות בהגדרת היחסים ביננו. כיצד ניתן לצאת מהפלונטר הזה??? אני לא בטוחה לגבי רגשותיה אבל מודה שזה מעסיק אותי המון. (ואלי בדמיוני?) ואפילו נוטה להאמין שאני המטופלת המיוחדת שלה . ואף היא כמוני מעוניינת בקשר חברי איתי. מבחינתי אני חשה שהטיפול די מוצא אבל אני חשה תסכול ופחד לעזוב אותה.

הי יער

את מוזמנת לקרוא ולהצטרף לדיון ארוך ומאוד מעניין בנושא היחסים בין מטפל למטופל, אליו ניתן להגיע דרך הקישור הבא: http://www.icallisrael.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=3 משתתפים בו מטופלים שחווים דברים דומים למה שתיארת, מטפלים (חלקם לשם הייעוץ בלבד וחלקם תוהים בעצמם לגבי רגשותיהם למטופליהם)ואפילו אשת מטפל המספרת את הדברים מנק' ראותה... שווה הצצה וכמובן, את מוזמנת להצטרף גם באופן פעיל לדיון

גרא.

New member
30יער,השמוש בהעברה ע"י המטפלת

הוא חיוני בדרך כלל להצלחת הטיפול.אבל אם מתחיל תהליך של העברה נגדית (קאונטרטראספרנס), כלומר מעורבות רגשית של האנליטיקאי, או התרפיסטית באינטראקציה הטיפולית,זה מהווה ע"פ דעת מרבית המטפלים, גורם מפריע לטיפול מעבר לכך, עלולה להיות במערכת היחסים הללו פגיעה באתיקה המקצועית של הפסיכולוגית המטפלת, ולזה עלול להיות מחיר מקצועי כבד. יחד עם זה, לפי תוכן דברייך,את יותר מרגישה שיש העברה נגדית, מאשר היא קיימת בפועל. את מציינת שאת אינך בטוחה לגבי רגשותיה,אבל כנראה הרבה יותר בטוחה לגבי רגשותייך שלך, ואולי גם מדמיינת בכלל שהמטפלת שלך פתחה מעורבות רגשית כלפייך.מכאן, אפשר להניח, כי כנראה יותר מאשר זה קיים במציאות, אלה הן תחושות שלך כלפי המטפלת, שעדיין בגדר העברה כפי שהטיפול התפתח,ורגשות התסכול והפחד שלך לעזוב אותה הן יותר על בסיס המעורבות הרגשית שלך כלפיה, מאשר ההפך.מה שחשוב בסופו של דבר,וזהו הקריטריון להצלחת הטיפול, אם את באמת מרגישה שהטיפול מייטיב עימך.מוביל אותך לתובנות שחיפשת, ו/או מקנה לך כלים להתמודדות.

30יער

New member
למה אני חושבת שיש בעיה?

היא מתייחסת אלי לפעמים כאל חברה. נעלבת באופן אישי מכל בקורת גם קטנה , עדינה וצודקת. וכל הזמן (בעיקר בפגישות האחרונות) רוצה שאומר לה כמה היא עוזרת לי וחשובה לי. וכשלא שתפתי פעולה היא "החזירה לי" ואמרה משהו לא במקום , לטעמי. (מעין ניצול מידע שהיא יודעת עלי והשתמשה בו נגדי) לכן- בלי שום קשר להעברות למינהן ,יחסים קצת בעיתיים. נראה לי קצת שנכנסנו למבוי סתום ביחסים. על פניו המטרה שלשמה באתי- הושגה אבל הפחד שלי לעזוב אותה שריר וקיים וזו כבר בעיה גדולה, מבחינתי.

גרא.

New member
30יער,בעייה כנראה יש. השאלה היא

כיצד אפשר להגדיר אותה, ומה העוצמה שלה. בהעברה נגדית, כפי שציינתי, יש מעורבות רגשית של המטפל במטופל.וזה לא בדיוק מה שאת מתארת את מה שקורה ביניכן.העובדה שהיא נעלבת, ומבקשת פידבק ממך על הטיפול,מלמד שהיא רגישה אכפתית,ומאד חשוב לה כמטפלת לעזור לך. שוב כמטפלת, לא כמאהבת. אם על פניו,כפי שאת מתארת המטרה שלשמה נפגשתן,הושגה,אין לכאורה בשביל מה להמשיך את הטיפול, אלא מפגש או כמה שיתמקד בפרידה שלך. ואם זה לא יספיק, נושא הפחד שלך לעזוב אותה, חשוב שיהיה מוקד הטיפול..כי בעצם את מדברת על חרדת נטישה..שלה אותך, לא שלך אותה..או שאני טועה?

למעלה