העבירו אותי מפ"ת לנתניה האם אני..

מצב
הנושא נעול.

orna015

New member

אני גרה באשדוד והעבירו אותי מפ"ת לנתניה!!! כבר עבר חודש ואני פוחדת ללכת ולעזוב מפחד שלא יתנו לי פיצויי פיטורין . אני יודעת שיש חוק שניוד עובד ממקום א' למקום ב' ממרחק מסויים זכאי לפיצויי פיטורין . א- מה המרחק הזה ? ב - מאיפה מודדים מאשדוד לנתניה או מפת"ח לנתניה? למה אני זכאית ? ואיפה אני מראה למעביד סימוכן לחוק? מאוד אודה על העזרה

אם תמשיכי לחכות-תאבדי את זכותך

אני גרה באשדוד והעבירו אותי מפ"ת לנתניה!!! כבר עבר חודש ואני פוחדת ללכת ולעזוב מפחד שלא יתנו לי פיצויי פיטורין . אני יודעת שיש חוק שניוד עובד ממקום א' למקום ב' ממרחק מסויים זכאי לפיצויי פיטורין . א- מה המרחק הזה ? ב - מאיפה מודדים מאשדוד לנתניה או מפת"ח לנתניה? למה אני זכאית ? ואיפה אני מראה למעביד סימוכן לחוק? מאוד אודה על העזרה
לפיצויי פיטורים. עליך להודיע למעבידך כי עקב ההעברה חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך בשל משך הנסיעה ואף בשל העובדה שאת זקוקה לאוטובוס נוסף (אם זה נכון), עוד תודיעי לו כי עד כה לא התפטרת כי רצית לנסות ולהמשיך בעבודה ואולם הנסיעות קשות עליך וארוכות מעבר לסביר, לכן, את מבקשת להתפטר מהעבודה, התפטרות המזכה אותך בפיצויי פיטורים.

orna015

New member
מה החוק אומר

לפיצויי פיטורים. עליך להודיע למעבידך כי עקב ההעברה חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך בשל משך הנסיעה ואף בשל העובדה שאת זקוקה לאוטובוס נוסף (אם זה נכון), עוד תודיעי לו כי עד כה לא התפטרת כי רצית לנסות ולהמשיך בעבודה ואולם הנסיעות קשות עליך וארוכות מעבר לסביר, לכן, את מבקשת להתפטר מהעבודה, התפטרות המזכה אותך בפיצויי פיטורים.
מה החוק אומר
וכדרך אגב תודה על התגובה המהירה. אני נוסעת ברכבת האמת ש2 רכבות . כמה קילומטרים צריך להעביר אותי כדי שזה יחשב פיטורין?

שיר ורד

New member
אין חוק ישיר למקרה כזה

אין חוק ישיר למקרה כזה
אין חוק שקובע שהעברת מקום העבודה מזכה את העובד באפשרות להתפטר ולקבל פצויי פיטורים. אך החוק השאיר את האפשרות ע"י כלל רחב יותר של הרעה מהותית בתנאי העבודה. תוספת נסיעות של שעה ורבע לכל כוון תחשב בעיני מרבית השופטים כהרעה מהותית המזכה בפצויים. חשוב לציין, כי בספיקה נקבע שלא מספיק להוכיח כי היתה הרעה מהותית בתנאי העבודה, אלא שהעובד נתן למעסיק התראה על ההרעה והזדמנות לתקן את ההרעה. תיקון ההרעה צריך להיות ביוזמת המעסיק, לאחר קבלת ההתראה. במקרה של העברת מקום ההעבודה יכולות להיות מספר דרכים לתיקון ההרעה. דוגמאות: העברת העובד לסניף אחר הקרוב יותר לביתו. הסכמה בין הצדדים כי תוספת זמני הנסיעה ההמוצעת ישחבו כשעות עבודה, וכן כי העובד יקבל את מלוא ההפרש בהוצאות הנסיחעה שלו. העובד יקבל רכב חברה, אשר יאפשר לו להגיע מהר יותר לעבודה (פתרון שלא תמיד ישים). העובד יורשה לעבוד מבית בחלןק גדול מימי העבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה