העבודה של איינשטיין שגויה. שמש העמים, הגאון הענק, מסביר ומדגים באמצעות שלוש הוכחות פילוסופיות-לוגיות מבוססות עיקרון תערו של אוקאם.

Sun of Nations

Well-known member
כשהייתי בן 17 כתבתי על פילוסופיה בכלל, ועל פילוסופיה אקזיסטנציאלית בפרט.

לאחר מכן, עדיין בגיל 17, מצאתי עצמי קורא מעט על פיזיקה, רק בשביל לגלות שהפיזיקה המודרנית כמעט בשלמותה, סותרת את הפילוסופיה האקזיסטנציאלית שלי.

וכאשר אנו רואים אותם מתנגשים, ואנו נאלצים למצוא עצמנו שואלים מה יותר סביר ששגויה, הפיזיקה של אלברט איינשטיין או הפילוסופיה של שמש העמים, לא צריך להיות חכם יותר מידי גדול בשביל להבין מה התשובה.

אני הרי הרבה-הרבה יותר חכם מאלברט איינשטיין.

בגיל 17, הגאון שמש העמים, הבין שהעבודה של אלברט איינשטיין שגויה.

בגיל 17, הגאון שמש העמים, הכריז מלחמה על אלברט איינשטיין.

כך בא לעולם ספרי העתידי, "הטעויות של איינשטיין".

אבל החלטתי שאם כבר, אז כבר, ולכן החלטתי שהרעיון המהותי והבסיסי של הספר יהיה למעשה להסביר את הטעויות של איינשטיין בכללן, כל הטעויות שעשה שאני רק מצליח ויכול לחשוב עליהן ולזהות אותן, לא רק של הפיזיקה שלו, אבל כן, גם של הפיזיקה שלו, ומכיוון שאיינשטיין הוא אבי הפיזיקה המודרנית, "הטעויות של איינשטיין" למעשה מפריך את מדע הפיזיקה המודרני.

בניתי את הספר ממש טוב.

בכל פרק אני מסביר טעות אחרת שלו, וככל שהספר מתקדם, והפרקים מתקדמים, הטעויות של איינשטיין שאותן אני מסביר לפרטי פרטים הופכות ליותר ויותר משמעותיות וקריטיות.

אני מתחיל עם שטויות של לתקן כל מיני פתגמים שלו ואמרות שלו שהן שגויות, כמו "דמיון חשוב יותר מידע" (שטות מוחלטת, אנחנו מדמיינים באמצעות ידע. דמיון בלי ידע הוא לא אפשרי, או לא מתקדם) ו"אני לא יודע במה יילחמו במלחמת העולם השלישית, אבל ברביעית יילחמו במקלות ואבנים", קרי, שמלחמת העולם השלישית תהרוס את העולם (עוד טעות, מלחמת העולם השלישית לא תביא להרס האנושות ולא לנסיגה טכנולוגית, דוקטרינת ההשמדה ההדדית המובטחת והשלום בן 80 השנה מבוססים שניהם על טעות גסה); ומסיים עם דברים סופר-דרמטיים, כמו ההפרכות שלי את תורת היחסות הפרטית ואת המתמטיקה והנוסחאות של תורת היחסות הכללית, לא באמצעות כלים מתמטיים-פיזיקאליים כבדים, אין לי יכולות כאלו, אלא אני מפריך אותם באמצעות פילוסופיה, לוגיקה, היגיון ישר, ותבונה.

אני לדוגמה מסביר פילוסופית-אקסיסטנציאלית-מטאפיזית-לוגית לפרטי הפרטים שזה לא יכול להיות, זה פשוט לא יכול להיות, שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום המוכר שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה שמוכרים לנו, אלא בגלל מהירותו הגבוהה מאוד, הציוד המודרני לא מתקדם מספיק בשביל למדוד אותו משתנה, ואת הטווחים המאוד קטנים שבהם הוא משתנה, והנה הלכה קיבינימט תורת היחסות הפרטית.

בעבודתי על "הטעויות של איינשטיין", אני משתמש עבור כלל ההפרכות השונות בעיקר בפילוסופיה שלי עצמי, אך משאיל קצת גם מפילוסופים אחרים ועבודות פילוסופיות אחרות.

את תורת היחסות הפרטית לדוגמה אני מפריך, בין היתר, גם באמצעות עבודתו של הפילוסוף הגאון אוקאם, ועיקרון "תערו של אוקאם" שלו.

כעת, ובשרשור זה, ארצה ברוב נדיבותי וברוב רוחב ליבי לתת לכם טעימה קטנה מתוך "הטעויות של איינשטיין", ולהסביר ספציפית את כישלונה ומופרכותה של תורת היחסות הפרטית, באמצעות שלוש דוגמאות פילוסופיות-אקסיסטנציאליות-מטאפיזיות-לוגיות מבוססות עקרונו של אוקאם.

הפילוסוף הגאון אוקאם מלמד אותנו שאין סיבה להרבות בישויות והסברים מעבר למה שדרוש, והטענה הבסיסית והמהותית שלו בכך, זה שהאמת בדרך כלל תשכון יחד עם ההסבר הפשוט ביותר.

טענה שהמציאות מלמדת אותנו שוב ושוב, שהיא נכונה.

רק באמצעות תערו של אוקאם, למרות שיש עקרונות וכללים פילוסופיים נוספים שמפריכים את עבודתו של איינשטיין, וגם עליהם אני מדבר ב"הטעויות של איינשטיין", אבל בתור דוגמה אני רוצה להביא את תערו של אוקאם, אנחנו יכולים להפריך את עבודתו ממספר כיוונים ובמספר דרכים.

1. בתור התחלה, אין סיבה להאמין, להגיד ולשער שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו; אם יותר הגיוני, פשוט, סביר ומתבקש; להאמין, להגיד ולשער; שפשוט עוד לא פתרנו נכון את הסתירה בין המכניקה הקלאסית לתורה האלקטרומגנטית.

2. עוד אין סיבה להאמין, להגיד ולשער שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו; אם יותר הגיוני, פשוט, סביר ומתבקש; להאמין, להגיד ולשער; שהטכנולוגיה והמכשור שלנו עדיין לא מתקדמים מספיק בשביל למדוד את האור כראוי. בייחוד כאשר האור הוא הדבר המהיר ביותר המוכר לנו, כך שאם יש משהו שהמכשור שלנו עוד לא מתקדם מספיק בשביל למדוד את מהירותו, זה האור.

3. עוד אין סיבה להאמין, להגיד ולשער שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו; אם יותר הגיוני, פשוט, סביר ומתבקש; להאמין, להגיד ולשער; שאלברט איינשטיין, אדם חכם ואינטליגנטי ככל שהיה, פשוט טעה. בייחוד כאשר מדובר במי שהיה תלמיד בית-ספר בינוני, אדם חולמני עם הפרעות קשב וריכוז ואוטיזם, שהיה אדם תימהוני ומוזר כבר בצעירותו, שלא הצליח להתקבל למשרת מרצה באוניברסיטה שנים ארוכות לאחר סיום לימודיו, ושאפילו אבא שלו הלך לעולמו בעודו חושב שהוא כישלון.

Albert_Einstein_Head.jpeg
139789f3ed4c221fe272b38a463384be.jpg

נערך לאחרונה ב:

Henry0

Well-known member
כאשר מדובר במי שהיה תלמיד בית-ספר בינוני,
איינשטיין היה תלמיד טוב מאד.

האגדה האורבנית שאינשטיין היה תלמיד גרוע נובעת מהעובדה
שכוון הציונים בגרמניה הפוך מזה של של שויץ,
כך כשאנשים שלא מכירים את המטריה, הבינו בשוויץ את הציונים של גרמניה הפוך.

תערו של אוקאם
זו גישה פילוסופית, זו לא הוכחה מדעית.
והיא נכונה תמיד,
או לא.
שהטכנולוגיה והמכשור שלנו עדיין לא מתקדמים מספיק
האור מתקדם מהר, אבל מודדים מרחקים עצומים
כך שהדיוק יותר ממעולה.
שהאור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו
האור עוקב בדיוק אחר תאוריות איינשטיין.
למעשה, בדיוק ההפך,
איינשטיין בנה את התאוריות שלו על בסיס התנהגות האור.
כך שההתאמה, בדרגת הדיוק שלנו היום, מוחלטת.

שלא הצליח להתקבל למשרת מרצה באוניברסיטה
  • 1908 – מרצה (Privatdozent) באוניברסיטת ברן, במקביל לעבודתו במשרד הפטנטים.
  • 1909–1911 – פרופסור חבר לפיזיקה באוניברסיטת ציריך.
  • 1911–1912 – פרופסור מן המניין בהאוניברסיטה הגרמנית בפראג.
  • 1912–1914 – חזר כפרופסור לאוניברסיטת ציריך.
  • 1914–1933 – עבר לברלין, שם היה חבר בהאקדמיה הפרוסית למדעים ושימש גם כפרופסור באוניברסיטה. בתקופה זו פיתח את תורת היחסות הכללית.
  • 1933–1955 – לאחר עליית הנאצים לשלטון היגר לארצות הברית, והצטרף להמכון ללימודים מתקדמים כחוקר בכיר.
אתה מוכיח שאתה כותב בביטחה על דברים שאין לך בהם שום מושג ירוק.
- לא בהיסטוריה של המדענים,
- לא בפילוסופיה של המדע.
- לא בפיזיקה.

נערך לאחרונה ב:

Sun of Nations

Well-known member
איינשטיין היה תלמיד טוב מאד.

האגדה האורבנית שאינשטיין היה תלמיד גרוע נובעת מהעובדה
שכוון הציונים בגרמניה הפוך מזה של של שויץ,
כך כשאנשים שלא מכירים את המטריה, הבינו בשוויץ את הציונים של גרמניה הפוך.
קיבל ציונים בינוניים ואפילו קצת פחות מכך במקצועות שלא אהב והיה בעל ממוצע בינוני, אפילו בלי קשר לסיפור של בלבול בין הציונים בשוויץ לציונים בגרמניה.
זו גישה פילוסופית, זו לא הוכחה מדעית.
והיא נכונה תמיד,
או לא.
פילוסופיה היא מדע.

הוכחה פילוסופית היא הוכחה מדעית.
האור מתקדם מהר, אבל מודדים מרחקים עצומים
כך שהדיוק יותר ממעולה.
התאמת המרחק למהירות של מה שרוצים למדוד לא שווה כלום אם המכשור לא מתקדם מספיק.
האור עוקב בדיוק אחר תאוריות איינשטיין.
שהן שגויות...
למעשה, בדיוק ההפך,
איינשטיין בנה את התאוריות שלו על בסיס התנהגות האור.
התנהגות האור, כפי מה שהיא מובנת ונצפית לא נכון.
כך שההתאמה, בדרגת הדיוק שלנו היום, מוחלטת.
"דרגת הדיוק שלנו היום".

וכאן קבור הכלב.
  • 1908 – מרצה (Privatdozent) באוניברסיטת ברן, במקביל לעבודתו במשרד הפטנטים.
  • 1909–1911 – פרופסור חבר לפיזיקה באוניברסיטת ציריך.
  • 1911–1912 – פרופסור מן המניין בהאוניברסיטה הגרמנית בפראג.
  • 1912–1914 – חזר כפרופסור לאוניברסיטת ציריך.
  • 1914–1933 – עבר לברלין, שם היה חבר בהאקדמיה הפרוסית למדעים ושימש גם כפרופסור באוניברסיטה. בתקופה זו פיתח את תורת היחסות הכללית.
  • 1933–1955 – לאחר עליית הנאצים לשלטון היגר לארצות הברית, והצטרף להמכון ללימודים מתקדמים כחוקר בכיר.
רק שאתה מדבר על התקופה הלא נכונה...
אתה מוכיח שאתה כותב בביטחה על דברים שאין לך בהם שום מושג ירוק.
אתה.
- לא בהיסטוריה של המדענים,
- לא בפילוסופיה של המדע.
- לא בפיזיקה.
הפילוסופיה שלי מוכיחה שהפיזיקה של איינשטיין שגויה.

כשבעתיד יגלו זאת באמצעות שנים של מחקר פיזיקאלי ומתמטי וציוד ומחקר בעשרות מיליארדים, בזמן שאני גיליתי את זה עשורים קודם לכן עם עט ונייר, העולם ילמד ויבין שהבסיס האמיתי של המדע הוא פילוסופיה ולא מתמטיקה.

Henry0

Well-known member
פילוסופיה היא מדע.
מר בור ועם הארץ,
מה בפילוסופיה של הערכים מהווה מדע.

גם "הפילוסופיה של המדע" אינו מדע,
אלא ניסיון פילוספי להבין מה מאחורי המדע.

שאר הפילוסופיות המקובלות, הן היפוכן של המדע.
קיבל ציונים בינוניים ואפילו קצת פחות מכך במקצועות שלא אהב והיה בעל ממוצע בינוני,
נחמד שאחרי שניתפסת בבורות חמורה,
צללת לבדוק את האמת,
וכהרגלך בקודש גם בזאת טעית.

לאינשטיין היו ציונים גבוהים ביותר,
למעט במקצועות ההומניים,
לכן הטכניון בציריך ביקש ממנו לשפר את המקצועות הללו.
התאמת המרחק למהירות של מה שרוצים למדוד לא שווה כלום אם המכשור לא מתקדם מספיק
דיבורים של שטות.
המוכיחים בורות מדהימה בפילוספיה של המדע.

מאז המצאת המדע,
המדע בונה מודלים על סמך הדיוק הקיים באותו זמן.

שהן שגויות...
כל אידיוט יכול לכתוב כל שטות שבעולם.

כדי להוכיח שתאורית איינשטיין שגויה,
עליך להוכיח זאת.

בינתיים, בתנאים הפיזיקליים של המודל,
זה המודל הכי מדויק שהפיזיקה שלנו מסוגלת למדוד.

בעתיד נמצא אולי מודל טוב יותר,
כמו כל המודלים שהמדע מצא, וששופרו, או הוחלפו עם הזמן.

הפילוסופיה שלי מוכיחה שהפיזיקה של איינשטיין שגויה.
הפילוסופיה שכתבת אינה פילוסופיה מדעית,
אלא המלצה, שלפעמים עובדת, ולפעמים לא.

זמן שאני גיליתי את זה עשורים קודם לכן עם עט ונייר,
עד עתה, הדברים היחידים שגילית
איך לכתוב דברי שטות,
ולנסות להסוותם מאחורי פסאדו-מדע.

מכיון שאתה בור מוחלט בפילוספיה של המדע, ובפיזיקה עצמה,
ההסברים שלך לא יכולים להיותך טובים יותר.

עצתי
אל תכנס לתחומים שאינך מכיר ואינך מבין.
התחום המדעי אינו עבור אנשים ברמתך.

עבור לניתוח של שירה וספרות.
שם אפשר לכתוב כל דבר שטות,
ואי אפשר להוכיח את ההפך.

Henry0

Well-known member
עוד לא פתרנו נכון את הסתירה בין המכניקה הקלאסית לתורה האלקטרומגנטית.
איזו סתירה?
המכניקה הקלאסית והתורה האלקטרומגנטית מדברות על תופעות פיזיקליות שונות,
כך שלא יכולה להיות בינהן סתירה.

נערך לאחרונה ב:

Sun of Nations

Well-known member
מר בור ועם הארץ,
מה בפילוסופיה של הערכים מהווה מדע.

גם "הפילוסופיה של המדע" אינו מדע,
אלא ניסיון פילוספי להבין מה מאחורי המדע.

שאר הפילוסופיות המקובלות, הן היפוכן של המדע.
לא רק שפילוסופיה היא מדע, פילוסופיה היא המדע הראשון והחשוב מכולם. הפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית. לא המתמטיקה. וזאת מכיוון שהפילוסופיה היא זאת המתארת את היקום באמת, היקום המהותי, ברמותיו הבסיסיות והאלמנטריות ביותר. המתמטיקה היא בסה"כ השפה בה האמת הזאת נכתבת, והיא בסה"כ מתארת אמת מבנית של היקום ואת דרכי הפעולה שלו, הפועלים על-פי כללים, שהמדע שהם משתייכים אליו, הוא הפילוסופיה. הפילוסופיה, במיוחד המטאפיזיקה-תיאור בסיס ויסוד היקום והקיום עצמם.

הפיזיקאי-הפילוסוף ניוטון, שכשלעצמו הוא גאון אבל לידי הוא מפגר, כתב את "עקרונות מתמטיים של פילוסופיית הטבע", והוכיח לעולם, באופן כוזב לחלוטין כמובן, שהמתמטיקה היא מלכת המדעים, כמו גם השפה האלמנטרית הבסיסית והבין-מדעית של המדע כולו.

אני, שאני הרבה יותר חכם ממנו, אכתוב את "עקרונות פילוסופיים של מתמטיקת הטבע", ואוכיח לעולם שהפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית, כמו גם השפה האלמנטרית הבסיסית והבין-מדעית האמיתית של המדע כולו, ושהמתמטיקה של הטבע, פועלת בצורה המותאמת, ואף נכפית, על-פי עקרונות בסיס ויסוד ראשוניים יותר ובסיסיים יותר משל המתמטיקה, המסווגים ומשויכים, ככאלו השייכים למדע הפילוסופיה.
נחמד שאחרי שניתפסת בבורות חמורה,
צללת לבדוק את האמת,
הפוך. ידעתי את הדברים מלכתחילה ולכן אמרתי את מה שאמרתי. משלא הבנת, הסברתי עבורך.
וכהרגלך בקודש גם בזאת טעית.

לאינשטיין היו ציונים גבוהים ביותר,
למעט במקצועות ההומניים,
לכן הטכניון בציריך ביקש ממנו לשפר את המקצועות הללו.
היו לו מקצועות בציונים נמוכים, וגם בינוניים, בכמות לא מבוטלת של מקצועות, מה שהביא אותו לממוצע שבמונחי סולם הציונים הישראלי נקרא לו 80, או בשיטה האמריקאית לדוגמה, B, מה שמשייך אותו אל השליש הגבוה יותר של התלמידים הבינוניים.
דיבורים של שטות.
המוכיחים בורות מדהימה בפילוספיה של המדע.

מאז המצאת המדע,
המדע בונה מודלים על סמך הדיוק הקיים באותו זמן.
לפי הידע והיכלות לדייק, על-פי השיטות המתקדמות ביותר, של המדעים שבודקים ומודדים לפי השיטות שלהם, באותה תקופה בהיסטוריה.

העניין הוא, שהפילוסופיה וכלליה, הם הראשוניים ביותר, האלמנטריים ביותר והבסיסיים ביותר במדע, מה שהופך אותם לאלו הניתן לראות באמצעותם הכי רחוק והכי טוב, הכי בפשטות ותוך כדי שימוש בהכי מעט משאבים ואמצעים, בכל שלב כלשהו בהיסטוריה של המדע ובהיסטוריה בכלל, גם אם בימים שלא כתיקונם, מדעים אחרים עלולים להפציע או להיתפס כחשובים יותר, באופן כוזב לחלוטין.

העבודה של איינשטיין שגויה, כי המדע נכשל להבין את האור, כי מנסים להבין את האור, לפי היכולות הכי מתקדמות כיום והאמצעים הכי מתקדמים כיום, של המדעים הלא נכונים, פיזיקה, מתמטיקה והנדסה.

אבל כבר עכשיו, וכבר לפני הרבה מאוד שנים, אם נסתכל פילוסופית, הפילוסופיה מגלה לנו את האמת על טבעם הבסיסי, היסודי והחשוב ביותר של האור כבר עכשיו וכבר לפני שנים רבות, גם אם ובהמשך הדרך רק הפיזיקה, המתמטיקה וההנדסה יתנו לנו את הדיוק הסופי ברמת הפרטים הקטנים.

ומה שהפילוסופיה מלמדת אותנו, זה שמהירות האור משתנה.

כפי מה שצוין בפוסט הפותח של שרשור זה, הפילוסופיה מלמדת אותנו שמהירות האור תלויה ומשתנה באמצעות שלוש טענות שונות הנשענות רק על עיקרון תערו של אוקאם, עוד מלפני מה שדיברנו על סתירות בין מהירות האור כבלתי תלויה ובלתי משתנה לבין עקרונות פילוסופיים סותרים נוספים, כמו לדוגמה סתירה בין הטענה שמהירות האור בלתי תלויה ובלתי משתנה, לבין עבודתו של הפילוסוף הגאון הרקליטוס, שכבר במאה השישית לפני הספירה לימד אותנו ש"הכול זורם", כלומר הכול משתנה, ואם הרי שהכול משתנה, אז בוודאי שכך גם האור, בטח ובטח כאשר מעולם לא נמצא אף דבר אחר שמפר את הכלל הזה כביכול, מה שמוסיף להעיד בבוטות שהמכשור הפיזיקאלי המודרני הוא כושל ובלתי מתקדם.

אתה יכול לקרוא על הכול בספרי העתידי, "הטעויות של איינשטיין".
כל אידיוט יכול לכתוב כל שטות שבעולם.

כדי להוכיח שתאורית איינשטיין שגויה,
עליך להוכיח זאת.
אני מוכיח זאת פילוסופית.

וכאשר בעתיד הפיזיקה תגיע לאותן מסקנות באופן בלתי תלוי ועם מכשור בעשרות מיליארדים, כאשר אני הגעתי לאותן מסקנות קודם עשורים קודם לכן ועם עט ונייר, כל העולם ידע שהפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית, והפילוסופיה תחליף את המתמטיקה בתור השפה האלמנטרית של המדע.
בינתיים, בתנאים הפיזיקליים של המודל,
זה המודל הכי מדויק שהפיזיקה שלנו מסוגלת למדוד.
הפילוסופיה מודדת טוב יותר כבר עכשיו, ברמה הגדולה וברמה הבינונית. מתוכה עלינו לשאוב את השערותינו, הנחות היסוד שלנו, הטענות שלו, ועוד ועוד. הפיזיקה והמתמטיקה וכל המכשירים שלהם, זה בשביל לשרת את הפילוסופיה, ובשביל למצוא את הדיוק הסופי ברזולוציות הקטנות, כאשר באמצעות הפילוסופיה, ניתן להגיע מוקדם יותר ובקלות יותר אל רוב האמיתות הגדולות, העיקריות והמהותיות, בפיזיקה ובכל מדע אחר.

גדול אנשי המדע בכל הזמנים-גדול הפילוסופים סוקרטס. לא גדול הפיזיקאים ניוטון. כל זה לפחות, כמובן עד שאני אפרסם את עבודותיי ואתפוס את מקומי כגדול אנשי המדע בכל הזמנים במקום סוקרטס.
בעתיד נמצא אולי מודל טוב יותר,
כמו כל המודלים שהמדע מצא, וששופרו, או הוחלפו עם הזמן.
באמצעות הפילוסופיה, כבר עכשיו אני מחזיק בעיקרי הפיזיקה של העתיד.

מהירות האור תלויה ומשתנה. אין חומר אפל. התשובה הנכונה למסה החסרה ביקום היא דינמיקה ניוטונית מתוקנת. אין חלקיק כזה גרביטון. ובכלל, רוב החלקיקים ההיפותטיים לא קיימים. ועוד, ועוד.
הפילוסופיה שכתבת אינה פילוסופיה מדעית,
פילוסופיה מדעית? אז אתה מודה שפילוסופיה היא מדע. יופי, יופי. התקדמות :)

עכשיו תודה שפילוסופיה היא מדע טוב יותר וחשוב יותר ממתמטיקה, ושפילוסופיה היא שפת המדע האלמנטרית והבין-מדעית הבסיסית האמיתית במקום המתמטיקה.
אלא המלצה, שלפעמים עובדת, ולפעמים לא.
זה מה שאתה חושב בגלל הזלזול הנהוג כיום כלפי הפילוסופיה.

תערו של אוקאם הוא אמת טהורה ונצחית.
עד עתה, הדברים היחידים שגילית
איך לכתוב דברי שטות,
ולנסות להסוותם מאחורי פסאדו-מדע.

מכיון שאתה בור מוחלט בפילוספיה של המדע, ובפיזיקה עצמה,
ההסברים שלך לא יכולים להיותך טובים יותר.

עצתי
אל תכנס לתחומים שאינך מכיר ואינך מבין.
התחום המדעי אינו עבור אנשים ברמתך.

עבור לניתוח של שירה וספרות.
שם אפשר לכתוב כל דבר שטות,
ואי אפשר להוכיח את ההפך.
פחחחחחח...
איזו סתירה?
המכניקה הקלאסית והתורה האלקטרומגנטית מדברות על תופעות פיזיקליות שונות,
כך שלא יכולה להיות בינהן סתירה.
בטוח שאתה פיזיקאי? כל תורת היחסות הפרטית, העבודה הכוזבת והמטומטמת של איינשטיין מ-1905, נועדה רק בשביל לפתור את הסתירה הזאת.

כאמור, העבודה כוזבת ומטומטמת.

הסתירה בין המכניקה הקלאסית לתורה האלקטרומגנטית עומדת בעינה באופן רציף מאז ניסוי מייקלסון-מורלי ב-1887.

Henry0

Well-known member
לא רק שפילוסופיה היא מדע, פילוסופיה היא המדע הראשון והחשוב מכולם. הפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית. לא המתמטיקה. וזאת מכיוון שהפילוסופיה היא זאת המתארת את היקום באמת, היקום המהותי, ברמותיו הבסיסיות והאלמנטריות ביותר. המתמטיקה היא בסה"כ השפה בה האמת הזאת נכתבת, והיא בסה"כ מתארת אמת מבנית של היקום ואת דרכי הפעולה שלו, הפועלים על-פי כללים, שהמדע שהם משתייכים אליו, הוא הפילוסופיה. הפילוסופיה, במיוחד המטאפיזיקה-תיאור בסיס ויסוד היקום והקיום עצמם.

הפיזיקאי-הפילוסוף ניוטון, שכשלעצמו הוא גאון אבל לידי הוא מפגר, כתב את "עקרונות מתמטיים של פילוסופיית הטבע", והוכיח לעולם, באופן כוזב לחלוטין כמובן, שהמתמטיקה היא מלכת המדעים, כמו גם השפה האלמנטרית הבסיסית והבין-מדעית של המדע כולו.

אני, שאני הרבה יותר חכם ממנו, אכתוב את "עקרונות פילוסופיים של מתמטיקת הטבע", ואוכיח לעולם שהפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית, כמו גם השפה האלמנטרית הבסיסית והבין-מדעית האמיתית של המדע כולו, ושהמתמטיקה של הטבע, פועלת בצורה המותאמת, ואף נכפית, על-פי עקרונות בסיס ויסוד ראשוניים יותר ובסיסיים יותר משל המתמטיקה, המסווגים ומשויכים, ככאלו השייכים למדע הפילוסופיה.

הפוך. ידעתי את הדברים מלכתחילה ולכן אמרתי את מה שאמרתי. משלא הבנת, הסברתי עבורך.

היו לו מקצועות בציונים נמוכים, וגם בינוניים, בכמות לא מבוטלת של מקצועות, מה שהביא אותו לממוצע שבמונחי סולם הציונים הישראלי נקרא לו 80, או בשיטה האמריקאית לדוגמה, B, מה שמשייך אותו אל השליש הגבוה יותר של התלמידים הבינוניים.

לפי הידע והיכלות לדייק, על-פי השיטות המתקדמות ביותר, של המדעים שבודקים ומודדים לפי השיטות שלהם, באותה תקופה בהיסטוריה.

העניין הוא, שהפילוסופיה וכלליה, הם הראשוניים ביותר, האלמנטריים ביותר והבסיסיים ביותר במדע, מה שהופך אותם לאלו הניתן לראות באמצעותם הכי רחוק והכי טוב, הכי בפשטות ותוך כדי שימוש בהכי מעט משאבים ואמצעים, בכל שלב כלשהו בהיסטוריה של המדע ובהיסטוריה בכלל, גם אם בימים שלא כתיקונם, מדעים אחרים עלולים להפציע או להיתפס כחשובים יותר, באופן כוזב לחלוטין.

העבודה של איינשטיין שגויה, כי המדע נכשל להבין את האור, כי מנסים להבין את האור, לפי היכולות הכי מתקדמות כיום והאמצעים הכי מתקדמים כיום, של המדעים הלא נכונים, פיזיקה, מתמטיקה והנדסה.

אבל כבר עכשיו, וכבר לפני הרבה מאוד שנים, אם נסתכל פילוסופית, הפילוסופיה מגלה לנו את האמת על טבעם הבסיסי, היסודי והחשוב ביותר של האור כבר עכשיו וכבר לפני שנים רבות, גם אם ובהמשך הדרך רק הפיזיקה, המתמטיקה וההנדסה יתנו לנו את הדיוק הסופי ברמת הפרטים הקטנים.

ומה שהפילוסופיה מלמדת אותנו, זה שמהירות האור משתנה.

כפי מה שצוין בפוסט הפותח של שרשור זה, הפילוסופיה מלמדת אותנו שמהירות האור תלויה ומשתנה באמצעות שלוש טענות שונות הנשענות רק על עיקרון תערו של אוקאם, עוד מלפני מה שדיברנו על סתירות בין מהירות האור כבלתי תלויה ובלתי משתנה לבין עקרונות פילוסופיים סותרים נוספים, כמו לדוגמה סתירה בין הטענה שמהירות האור בלתי תלויה ובלתי משתנה, לבין עבודתו של הפילוסוף הגאון הרקליטוס, שכבר במאה השישית לפני הספירה לימד אותנו ש"הכול זורם", כלומר הכול משתנה, ואם הרי שהכול משתנה, אז בוודאי שכך גם האור, בטח ובטח כאשר מעולם לא נמצא אף דבר אחר שמפר את הכלל הזה כביכול, מה שמוסיף להעיד בבוטות שהמכשור הפיזיקאלי המודרני הוא כושל ובלתי מתקדם.

אתה יכול לקרוא על הכול בספרי העתידי, "הטעויות של איינשטיין".

אני מוכיח זאת פילוסופית.

וכאשר בעתיד הפיזיקה תגיע לאותן מסקנות באופן בלתי תלוי ועם מכשור בעשרות מיליארדים, כאשר אני הגעתי לאותן מסקנות קודם עשורים קודם לכן ועם עט ונייר, כל העולם ידע שהפילוסופיה היא מלכת המדעים האמיתית, והפילוסופיה תחליף את המתמטיקה בתור השפה האלמנטרית של המדע.

הפילוסופיה מודדת טוב יותר כבר עכשיו, ברמה הגדולה וברמה הבינונית. מתוכה עלינו לשאוב את השערותינו, הנחות היסוד שלנו, הטענות שלו, ועוד ועוד. הפיזיקה והמתמטיקה וכל המכשירים שלהם, זה בשביל לשרת את הפילוסופיה, ובשביל למצוא את הדיוק הסופי ברזולוציות הקטנות, כאשר באמצעות הפילוסופיה, ניתן להגיע מוקדם יותר ובקלות יותר אל רוב האמיתות הגדולות, העיקריות והמהותיות, בפיזיקה ובכל מדע אחר.

גדול אנשי המדע בכל הזמנים-גדול הפילוסופים סוקרטס. לא גדול הפיזיקאים ניוטון. כל זה לפחות, כמובן עד שאני אפרסם את עבודותיי ואתפוס את מקומי כגדול אנשי המדע בכל הזמנים במקום סוקרטס.

באמצעות הפילוסופיה, כבר עכשיו אני מחזיק בעיקרי הפיזיקה של העתיד.

מהירות האור תלויה ומשתנה. אין חומר אפל. התשובה הנכונה למסה החסרה ביקום היא דינמיקה ניוטונית מתוקנת. אין חלקיק כזה גרביטון. ובכלל, רוב החלקיקים ההיפותטיים לא קיימים. ועוד, ועוד.

פילוסופיה מדעית? אז אתה מודה שפילוסופיה היא מדע. יופי, יופי. התקדמות :)

עכשיו תודה שפילוסופיה היא מדע טוב יותר וחשוב יותר ממתמטיקה, ושפילוסופיה היא שפת המדע האלמנטרית והבין-מדעית הבסיסית האמיתית במקום המתמטיקה.

זה מה שאתה חושב בגלל הזלזול הנהוג כיום כלפי הפילוסופיה.

תערו של אוקאם הוא אמת טהורה ונצחית.

פחחחחחח...

בטוח שאתה פיזיקאי? כל תורת היחסות הפרטית, העבודה הכוזבת והמטומטמת של איינשטיין מ-1905, נועדה רק בשביל לפתור את הסתירה הזאת.

כאמור, העבודה כוזבת ומטומטמת.

הסתירה בין המכניקה הקלאסית לתורה האלקטרומגנטית עומדת בעינה באופן רציף מאז ניסוי מייקלסון-מורלי ב-1887.
שילוב של בורות וטימטום

אתה בפורם הלא נכון
פנה לפורום בריאות הנפש,

Henry0

Well-known member
נועדה רק בשביל לפתור את הסתירה הזאת
אינשטיין פתר את הסתירה הזו,
וכיום אין סתירה.

אך אני לא מצפה שאדם חסר כל יכולת הבנה כמוך,
מסוגל להבין שורה אחת ממה שאיינשטיין פיתח.

Henry0

Well-known member
נועדה רק בשביל לפתור את הסתירה הזאת
אינשטיין פתר את הסתירה הזו,
וכיום אין סתירה.

אך אני לא מצפה שאדם חסר כל יכולת הבנה כמוך,
מסוגל להבין שורה אחת ממה שאיינשטיין פיתח.
העניין הוא, שהפילוסופיה וכלליה, הם הראשוניים ביותר, האלמנטריים ביותר והבסיסיים ביותר במדע, מה שהופך אותם לאלו הניתן לראות באמצעותם הכי רחוק והכי טוב, הכי בפשטות ותוך כדי שימוש בהכי מעט משאבים ואמצעים, בכל שלב כלשהו בהיסטוריה של המדע ובהיסטוריה בכלל, גם אם בימים שלא כתיקונם, מדעים אחרים עלולים להפציע או להיתפס כחשובים יותר, באופן כוזב לחלוטי
בטוחתני שגם אתה לא מבין את המריחות שכתבת.

בעיקרון
רוב רובה של הפילוסופיה אינה מדע,
אלא אם כן תצליח לכמת במשוואות את תורת המוסר.

בעיקרון
הפילוסופיה היא היפוכו של המדע.
תורת המידות, המוסר, הערכים ... הם סובייקטיבים,
המדע הוא אובייקטיבי,
הטימטום של הוא לגמרי אובייקטיבי.

בעיקרון
רק בור ואידיוט מוחלט משתמש בתער של אוקאם,
כדי לבנות עליו בסיס מדעי.

זה אפילו לא פילוסופיה,
סתם מבחן אצבע, שלפעמים נכון, ולפעמים לא נכון.

וכך בדיוק כל התאוריות שלך,
הכל מבוסס על בורות מוחלטת, וחוסר הבנה תהומי.

Henry0

Well-known member
פילוסופיה מדעית? אז אתה מודה שפילוסופיה היא מדע. יופי, יופי. התקדמות
הטימטום שלך כל כך עמוק,
שאתה לא מסוגל להבין משפט של כמה מלחים

איש טיפש,
כתבתי שצמד המלים :פילוסופיהמ מדעית" לא קיים.
ורק אידיוט כמוך רואה בזאת כאילו הסכמתי שפילוסופיה היא מדע.

לזכותך עלי לאמר, שבכל זאת הגעת למקום ראשון
מעולם לא קראתי כל כך הרבה שטויות,
מאדם כל כך בור,
שלא מבין דבר וחצי דבר בחומר.

למעלה