הסתרת דברים

שלומית36

New member
הסתרת דברים

שלום לכולם יש לי שאלה כזאת: לבעלי ולי יש חשבונות בנק נפרדים. בעלי קיבל ירושה מהוריו שנפטרו בשנים האחרונות. מהכסף הזה קנינו דירה פלוס כמה פריטים לבית. לבעלי נשאר סכום כסף מסוים בחשבון הבנק שלו. לי אין גישה לחשבון שלו כך שאינני יודעת בדיוק כמה כסף יש לו. כמו כן, גילית לאחרונה שהוא שכר תיבת-דואר ושהכמתבים מהבנק מגיעים אליו לשם כך שלי לא יהיה בכלל מידע על מצב כספר. ולשאלה: האם נכון שנעלבתי מאד כשנודע לי על כך? ממש אני מרגישה שיכול להיות שהוא משקר לי בעוד דברים בחיים. אנחנו נשואים 9 שנים + 2 ילדים. הוא טוען שזה עניין שלו ושזכותו לעשות בכספו כרצונו. מה דעתכם על כך? ושוב אני מזכירה שמאד נפגעתי מהעניין וגם האמון שהיה לי בו נפגע מאד.

לימור029

New member
את צודקת

בין בני זוג לא צריך להיות סודות, מה גם שהכסף שיש לו בבנק אם הוא קיבל אותו לאחר הנישואים חצי ממנו שייך גם לך לפי החוק!

טעות

ירושה הינה אישית ולא מתחלקת עם בן הזוג, אלא אם היורש ויתר על בלעדיותו בהצהרה או במעשה (למשל אם הדירה שנרכשה בכספי הירושה רשומה על שם שניהם היא של שניהם חצי חצי).

הכל יתכן

אני מציע שבמקום להתמקד בעלבון שלך, תשוחחי איתו כדי להבהיר במה בדיוק מדובר. זכותו לעשות בכספו כרצונו אבל מדוע שיסתיר ממך מה שהוא עושה? על זה עליכם לדבר כי הפגיעה באמון מובנת ואם ברצונו לשקמה עליו להיות גלוי יותר איתך.

שלומית36

New member
../images/Emo4.gifתגובה

הוא בהחלט יכול לעשות בכספו כרצונו אבל האמון כן נפגע כי כפי שציינתי, אני גיליתי את זה במקרה ואם לא הייתי מגלה אז בכלל לא הייתי יודעת על-כך. ושוב אני אומרת שמי יודע מה הוא עוד מסתיר ממני. גם אם הוא לא מסתיר כלום אני למעשה כבר לא בוטחת בו. דוקא אני מאמינה שגם בנישואין לבן או בת זוג יש גם חיים משלהם ומאז ומתמיד(גם כשהיינו רווקים וחברים) ,תמיד נתתי לו את ה"ספייס" שלו ומעולם לא העקתי עם שאלות כמו: לאן אתה הולך, עם מי, מתי תחזור וכדומה. אני לא כזאת ולכן הפגיעה בי היא גדולה כי אני לא מקרצצת לו.

s h o o s h a

New member
סיבה לקנאה

מאחר ואת הסכפים הוא קיבל כירושה והיא שלו ועל שמו בלבד, לך אין כל זכות על הכספים הללו וזכותו לשתפו או לא לשתפו בסוד המזומנים שפקדו את כיסו. מניחה שעד לאותה פרשה נחו חייכם על זרי דפנה (ככל האפשר) ואין טעם לעורר כעת תבת פנדורה באשר לכספים החדשים שהגיעו. ייתכן מאד כי את הכסף הזה הוא משקיע לעת צרה, לזמנים שבו תזדקקו לו כשמפחה ולכן את גילויי הקנאה הבוערים בך שמרי לעצמך וצנני אותם במים קרים לבל ישובו להתלקח. האמון שחלקתם בשנות זוגיותכם מעולם לא נפגעה משום סיבה (כדבריך) ולפיכך, לדעתי אין טען לעורר את השד מתרדמתו בגלל כסף. המשיכי בחייך כפי שחיית עד היום ואולי עוד תופתעי לטובה. בהצחה

seeyou

New member
חשבונות בנק נפרדים../images/Emo11.gif

בכול זוגיות יש כללים משלו. שום דבר לא פסול כול עוד נעשה בהסכמה הדדית מתחילת מערכת היחסים ובהמשך בטיב היחסים בין בני הזוג. למרות 9שנות נשואים +2 ילדים עדיין כול אחד מבני הזוג נשאר כפי שהיה לפני הנשואים -זה לא אומר שיכולים להמשיך לחיות ביחד ובאותו זמן בנפרד. לכול אחד מבני הזוג אמור להיות "דמי כיס" לצרכים הספציפיים ויתר ההכנסות בקופה מרכזית-חשבון משותף. ברגע שמתחילים בשלי-שלו אז הסדקים מתרחבים בעוד שטחים. שוב,זאת דעה שלי-וככה אנו פועלים. אני חושב שמאחר ואת הסכמת למצב של חשבון פרטי רק שלו-הוא הבין שמותר לעשות בכסף על פי רצונו. לא הייתי ממהר להוציא מסקנה כמו שלך-לאבד את אמון בו. חשוב יותר,מהוא הטיב היחסים שלך כתא משפחתית או בין אישה לגבר מאשר כסף. אם הייתם מתחתנים אחרי שקיבל את הירושה ייתכן שהיה דורש הסכם ממון ! אני מבין להרגשתך,אך לא הייתי ממליץ לתת חשיבות לפרט השולי הזה. יוסי

ירושה

זה כספו זו ירושתו - סך הכל קניתם בית - מכספו ירושתו ועוד מספר פריטים - אני חושבת שהוא עשה מעל ומעבר... כי הבית חציו שלך למרות שנקנה מירושתו שלו... אין קשר בין הירושה לבין האמון... או שקיים אמון בין בני זוג או שלא קיים. תנסי לשוחח אתו תבקשי ממנו שאולי ישמור את הכסף למקרה חרום _ מחלה חס וחלילה שתצריך טיפולים יקרים - אולי חיסכון לימי הזיקנה וכו'...

רונתי

New member
הכסף שלו, לרשותו והוא יכול לעשות בו

מה שהוא רוצה, שלא יפריע לך, כמו לקנות אופנוע אם את מתנגדת לו עקרונית, און ליסוע לשנה לבד מסביב לעולם ולהשאיר אותך לטפל בילדים (סתם דוגמאות, כמובן). אבל, מכאן ועד שכירת ת.ד על מנת שלא תדעי מה הוא עושה בכסף וכמה יש לו? איזו מין הבעת אמון זו מצידו? אני לא הייתי יכולה לעבור על כך לסדר היום.

מצד אחד - זה באמת כסף שלו

והוא בלבד רוצה כנראה , מכל מיני סיבות לטפל בענינים האלה . הרי את באופן אישי לא נפגעת מכך ,ולא נחסך ממך דבר -הוא קנה דירה , שאת נהנית ממנה , הוא קנה פריטים מסויימים שאת נהנית מהם , במילים אחרות - את לא "סובלת" באופן מעשי מזה שיש לו כסף . העובדה היחידה היא , שנפגעת מהתנהגותו "הסודית " , ואין לדעת מה הסיבות לכך - אולי הן לגמרי תמימות . אך , מצד שני , כאשר אדם נשוי מסתיר דברים מסויימים - את כאשתו מרגישה מרומה ופגועה , ואפשר להבין גם את זה . ולכן עצתי לך : אל " תשברי את כל הכלים " - ואל תעוררי מהומה עקב הענין - אלא פשוט תקחי בחשבון שהוא פועל כך , ותהיי זהירה וחכמה , ותקחי בחשבון כי יתכן שאת הכסף הוא שומר מכל משמר מכל מיני סיבות . איך שלא יהיה , אם הכסף ישמש אותו ואת חייכם המשותפים בהמשך- את הרי גם תהני מכך - אז מה זה כבר יכול להזיק לך? לא ?

ועוד ענין

אני מכירה בני זוג שאת כל עניני הכסף מנהל הבעל באופן מאוד קיצוני , (הם אנשים מבוגרים ) וכיום - לפי דעתי , בשנותיהם המאוחרות והמבוגרות - הוא נושא אותה על כפיו , משרת אותה ומעניק לה מכל טוב מבחינה כספית - כל שהיא חפצה - היא מקבלת ממנו - ואלו הדפוסים אצלם- היא מבקשת - ומקבלת . לא שאני חושבת שכך צריך לחיות - אבל לדעתי , עם השנים היא למדה להנות ולנצל את כספו בשקט ובלי הרבה מהומות ודיבורים , אז תשתמשי גם בדוגמא הזאת.

הכסף משותף

כל גרוש שהגיע לרשות אחד מכם במהלך נישואיכם, מגיע לך חצי ממנו!. לכאורה את יכולה לדרוש לדעת אודות כל פעילות שנערכת בחשונותיכם, מאחר וזהו נושא הקשור לגולרכם הכלכלי. ייתכן שהתעניינותך בכסף תגרום לו לתחושה שאת מנסה להשתלט על הכסף, אולי כי הוא לא מכיר את החוק וחושב שאם קיבל ירושה מהוריו אז את כאישתו לא זכאית לכסף או לו זכאית לדעת מה הוא עושה בו. יש כאן דילמה גדולה- מצד אחד את זכאית לדעת מתוקף החוק, מצד שני זה עלול לגרום צרות. לסיכום- לידיעתך- חצי מהסכום שקיבל בעלך בירושה הינו שלך. אני באמת מבין שנפגעת מכך שנדחקת הצידה והתחושה היא של חוסר אמון בך.

רונתי

New member
מאה אחוז

seeyou

New member
חשבונות סודיים גורמים נזק לזוגיות

השאלה היא לא מבחינה המשפטית של הירושה. מדובר על אמון הדדי חיים משותפים ברמה של שיתוף וחלוקה מלאה אני מאמין שקיום חשבונות פרטים-סודיים גורמים נזק לזוגיות

רונתי

New member
יוסי זה היה רק בדרך אגב

אני נגד סוד מכל סוג שהוא בזוגיות ותראה מה כתבתי לה!

seeyou

New member
נכון-צריכים להתחלק לא רק במה שיש

בתוך המכנסיים, אלא גם מה שיש בכיסים. אולי הסיבה נובעת מזה שתמיד שמדובר על "אהבה" רואים את הזוג שממהר להוריד מהר את המכנסיים ?

kanb

New member
יש צדק בדבריך

אתם נשואים ושותפים במלוא מובן המילה. השאלה הנשאלת היא האם הדירה רשומה על שם שניכם? במידה וכן זה שולל את האפשרות של תהיות לגבי העתיד. מה יהיה אם חלילה תתגרשו? הוא לא דאג שבמידה וזה ייקרה את תצאי בלי כלום. מצד שני העובדה שהוא עדין חושב "מה ששלי שלי ומה ששלך שלך" קצת מעורר תהיות. מה שאת צריכה לעשות זה להתנהג בהתאם. אם את עובדת ויש לך משכורת תדאגי שגם חשבון הבנק שלך יהיה שלך בלבד. תדאגי לחסוך לעצמך קצת כסף בצד במידה ויש לך אפשרות כזו. הייתי מייעצת לך לדבר איתו אבל אני מבינה שכבר עשית זאת. בהצלחה

שלומית36

New member
תודה

על עצותיכם. דיברתי כבר כמובן עם בעלי והוא טוען שזאת זכותו לנהל את חשבון הבנק שלו בעצמו וללא התערבות מצידי. העניין הוא שלא אכפת לי אם היו לו מיליון דולר בבנק...(רחוק מזה כמובן). זה שהוא הסתיר ממני את השכרת ת.ד, זה מה שגורם לי להיפגע ולחשוד ולא סכום הכסף שיש לו כי סה"כ גם אני נהנית מהכסף הזה אבל, בחיי נישואין צריכה להיות שותפות מלאה לדעתי. גם הוא(בעלי) בטימטומו, לא מבין מה הסיפור הגדול שאני עושה מזה. או שבעצם עושה את עצמו לא מבין...

למעלה