האם אתה מקבל שכר על זמני ההפסקות?הסכם קיבוצי, זמן הפסקה
אני עובד חדש תחת הסכם קיבוצי מלונאי, ביום שעה הפסקה ובלילה חצי שעה לאוכל. אני אוכל עשר דקות בהגזמה וגם אז יש קריאות פה ושם משום שאני בתפקיד קבט. האם זה תקין וחוקי או האם מותר לי לומר: מצטער יש לי הפסקת אוכל חצי שעה
אני אצטרך לבדוק זאת...האם אתה מקבל שכר על זמני ההפסקות?
האם אתה רשאי לצאת מהמלון בזמן ההפסקות?
נכוןאני אצטרך לבדוק זאת...
בעקרון ביום השעה הפסקה הינה חצי שעה בוקר (ארוחת בוקר) וחצי שעה צהריים (ארוחת צהריים), ואילו משמרת לילה מקבלים חצי שעה הפסקה. האם אם התשובות לשתי שאלותייך שליליות... או מספיק שאחת מהן שלילית... מכאן שהם חייבים לשלם לי על הזמן הפסקה או אינם יכולים לקחת אותו ממני?
אז היום יש לי משמרת ואני שואל אותהנכון
כשהיא אומרת לא למה היא מתכוונת?אז היום יש לי משמרת ואני שואל אותה
אם בחצי שעה הזו מותר לי לצאת מהמלון... אם לא... אני אומר לה שלמרות ההסכם הקיבוצי הם חייבים לשלם לי? ואם היא אומרת לא מה אני עושה?
על זה שלא משלמים את השעה הזוכשהיא אומרת לא למה היא מתכוונת?
האם לזה שאתה לא רשאי לצאת מהמלון או אולי לזה שהיא לא תשלם? אם היא מתכוונת לשניהם תבקש את זה בכתב ותגיש תביעה לבית הדין לעבודה, בגין הלנת שכר של חצי שעה ליום על כל תקופת עבודתך עד כה, וכן פסיקה הצהרתית שכל עוד אסור לך לצאת מהמלון במהלך ההפסקה עליהם לשלם על זמן ההפסקה.
בקיצור -על זה שלא משלמים את השעה הזו
או החצי שעה במשמרת לילה אני יודע בוודאות... אבל אם מותר לי לצאת או לא לצאת מהמלון זה משהו שאני עדיין לא יודע לגביו... בקיצור אם היא אומרת לי שבחצי שעה הזו בבוקר ו/או בצהריים אסור לי לצאת מהמלון לבקש את זה ממנה בכתב?
אוקי... מותר לי לצאת מהמלון...בקיצור -
כן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.