הסיפור והשינוי במחשבה שלי לשנת 2008

הסיפור והשינוי במחשבה שלי לשנת 2008

בוקר טוב ושנת 2008 נהדרת
אני אחת כזו שגדלה בבית ימני קיצוני, אתם יודעים איך זה, משני הצדדים יש את הקיצונים, וההחדרה הזו "כל הערבים מחבלים כל הערבים רוצחים" אני לא צריכה לספר איך זה. ברור שפגשתי במהלך חיי ערבים, במסגרת עבודה לימודים וכאלה ותמיד הם היו נחמדים ואדיבים, אבל זה משהו בפנים, פחד שמושרש עוד מגיל צעיר. ואז לפני כמה חודשים הכרתי מישהו במעגל חברתי, ערבי, ערבי ישראלי, דובר עברית רהוטה, נראה ישראלי, וככל שההיכרות העמיקה כי נפגשנו במעגל החברתי, הוקסמתי אני מודה. אני כמעט ולא זוכרת אם יצא לי להכיר מישהו שכל כך יודע לכבד את הסובבים אותו, כמובן שהתעוררו ויכוחים פוליטיים לא אחת על אנחנו ואתם, מי היה כאן קודם ומה עשינו ועדיין עושים לעם הערבי שהוביל אותם לאן שהוביל אותם ולדעת להפריד בין אלו הערבים הישראלים לאלו ערביי השטחים. עם הזמן נלקחתי לאזורים ערביים כמו שכונות מסעדות ושווקים, ועוד איך שקינן בי הפחד "אם היו יודעים שאני יהודייה בטח היו רוצחים אותי" אתם יודעים איך זה. אבל הם כל כך כיבדו, וכל כך קיבלו אותי בסבר פנים יפות ויצאו מגדרם לארח אותי יפה ולמלא מבוקשי על הצד הטוב ביותר. אני חייבת להודות שלא אחת התביישתי. התביישתי! התביישתי בדיעותיי, באטימות, במחשבה, בשנאה. ערבי לעולם לא היה מבייש אישה בציבור, ערבי לעולם לא יחסיר מאישה, מעגל החברים שלו לעולם לא ינסה להתחיל או לזרוק מילה לכיוונה, כבודה שמור בראש הפרמידה, כבודה וכבוד המשפחה הם דברים שאין בהם עוררין או פרצה. שערבי יתן לאישה לשלם במסעדה? והטרנד החדש הזה חצי-חצי? הוא יתבייש ולא ירגיש גבר אם האישה תשלם, הוא יתבייש אם בת זוגתו תתהלך ברחוב חשופה, הוא יתבייש להתמזמז איתה ברחוב, כגבר, ישמור על כבודה שהוא כבודו. ובין אדם לחברו, התביישתי לראות ולגלות איך הם מעריכים את הדברים הקטנים שלנו נראים מובנים מאליו, הברכות בשיחות חולין, בתחילת השיחה ובסיומה, התודה וברכות כשהם מקבלים מתנה גם אם היא פשוטה, קטנה, צנועה. הכבוד לזקן ולמבוגר, הקשיש אצלם הוא החכם, המכובד והמהולל, אוי לבן שיעז לשים את אביו או הסב בבית אבות, אין אצלם דבר כזה בכלל, לא קיים! אוי לבן שאביו יחיה בתנאים של עליבות, של מחסור, של תלות ואם הוא חולה יעמדו סביבו וימלאו את כל מבוקשו. ואם אדם יפשוט ידו ברחוב לקבץ נדבה, אוי לאיש שיסגור לו אותה ריקה, הערבי שאני מכירה מעולם לא שלח קבצן מבלי לשים משהו בידו, מעולם לא ראיתי ערבי שקיבל כל כך הרבה ברכות מיהודים, התביישתי. זכרתי איך לא פעם עשיתי את עצמי מתעלמת מאלו שניגשו אלי ברחוב ביד פשוטה לנדבה, ואילו הוא, הערבי, שלימד אותי שזה אסור, אסור לסגור ידו של קבצן ריקה, אם הוא הגיע לדרגת שפלות של בקשת נדבות ואין השפלה גדולה יותר מכך מי אני ומה אני שאשפיל אותו עוד יותר. כן, הערבי, הערבי "המושפל, המדוכא, בן המיעוטים הנשלט" וכל מה שאנחנו יודעים לומר עליהם, הוא שלימד אותי על כבוד, על עזרה, על מתן צדקה על נדיבות על ענווה וצניעות. אני לא יכולה שלא לזכור חוצפה, גאווה, יהירות של ישראלים, ואני לא עושה הכללות! אבל אם להודות באמת, יש לרובינו את זה, את ההתנשאות, את הסנוביות, את הניצול, ואנחנו ידועים בה בעיקר בחו"ל. כל הזמן לימדו אותנו שאם אתה טוב אז דורכים עליך, וזה מתבטא בדור הצעיר, שהוא חוצפן הוא נצלן הוא נשען ותלותי ואוי לך כהורה אם לו תתן לו,אם לו תתן לו לישון עד שעות הצהריים, אם לו תתן לו כסף אם לו תיתן לו את הרכב אם לא תפרנס אותו כמו פרזיט עד שנות 30 לחייו ואולי אז הוא יעשה טובה ויצא לעבוד בעבודה שהוא יבחר בשעות שנוחות לו, אולי, בעוד שאתה תמשיך לתחזק וממש אין לו לצעיר בעיה להרים עליך את הקול, לקרוא לך בכינויי גנאי ולהשפיל אותך בנוכחות המשפחה, ושיקום מישהו כאן ויאמר שזה לא כך!! ברוב המשפחות!!! לא שזה רע, הרי אנו אמורים לדאוג לילדים שלנו תמיד וכל עוד אנחנו יכולים אבל הם צריכים להיות עצמאים מתי שהוא ולעמוד בזכות עצמם ומעל הכל, לכבד את ההורה את הזקן את הקשיש ולא לזלזל, ללגלג על קושי, על מגבלה על מחלת זקנה. בעוד שהערבי בגיל צעיר כבר דואג לפרנסת ושלום משפחתו, ואישתו שמכבדת ודואגת להוריו. הוא לעולם לא יעז להרים מבט או קול להורה או למבוגר. אני יהודייה, יהודייה גאה ולעולם לא אחליף את דתי וגם לא עברה בי המחשבה, אבל אני כן כישראלית מודה ומתוודה שהתרבות הישראלית, רובה, ולרוב הצעירה, לא ניחנה בענווה, בכבוד לזולת. לזר, לשונה, לעני, למכוער ולישיש. מלחמת קיום תמיד הייתה ותמיד תהיה, כאן אני עושה את ההפרדה בין הערבים ואני לא מדברת על אלו שנקראים שהאידים, לוחמי גדודי טירור, מורעלים שונאים מתאבדים יורים ורוצחים. גם ערביי ישראל בעצמם לא אוהבים אותם, הם מביישים אותם בעולם בהתנהגות הברברית. כמו שיש אצלנו את הדתיים הקיצוניים, הפנאטיים, את חובשי הכיפה הסרוגה ואת החילוניים, לא אני לא רוצה להכנס לדיעות פולטיות, אלא רק לומר ולהתוודות שטעיתי, טעיתי במחשבה טעיתי בגישה, על התרבות וכל מה שראיתי או שאני יודעת כעת הוא על קצה המזלג, הוא החבר הכי טוב שלי, אני יודעת שיש לי גב, בטחון, משענת, הוא לעולם לא יעז לפגוע בי או יתן שיפגעו בי, או בכבודי, הוא לא ישקוט ולא ינוח אם ידע שחסר לי דבר, אם אני לא חשה בטוב, הוא לעולם לא ידבר אלי בהתנשאות, בזילזול. גם אם יכעס גם אם יפגע, הוא ישמור על לשונו ויעמוד לצידי. וכן. הוא ערבי!

ברוכה הבאה אלינו לפורום ../images/Emo140.gif

אכן מילים כדורבנות ... וזה האמת מה שאנחנו כערבים רוצים להגיד לאלה שבוחרים להתעלם מדברינו , תתקרבו אלינו קצת , אל תפחדו , תראו שאחנו לא מזיקים כמו שמנסים וניסו לצייר אותנו במשך דורות שלמים ... כשיש לנו הזדמנות להוכיח זאת אנחנו עושים ותמיד התוצאות טובות לשני הצדדים .. מהאניאגיד לך , כל הכבוד על הכנות , התעוזה בלהגיד את האמת כמו שהיא .. תרגישי איתנו בבית אהלן וסהלן :))

איך עשיתי שגיאות כתיב כאלו? ../images/Emo2.gif

"ואוי לך כהורה אם לו תתן לו,אם לו תתן לו לישון עד שעות הצהריים, אם לו תתן לו כסף אם לו תיתן לו את הרכב אם לא תפרנס" לו = לא ותודה לכם על קבלת הפנים

bianca6

New member
קראתי ויצאתי עם רגשות אמביוולנטיים

ולא ברורים,קשה להגיד ש"וואו,יפה מאוד! ומצד שני קשה לבוא ולהגיד"נו..אז..תודה באמת שאת מעלה את זה,זה מאוד מחמיא לכל בני המגזר כאן.,רק עכשיו גילית את זה?." אפשר לקבל את זה ביותר ממשמעות אחת,חיובית יותר,או שלילית יותר..עצם העובדה שאת(אני לא יודעת בת כמה את)"מגלה" את זה די מאוחר..שאנחנו גם בני אדם ולא כמו התמונה שצוירה עבורך מאז שהגעת לעולם,זה מאוד צורם לי,שרק בגילאים כאלה אנשים מתחילים להכיר קצת את הסובבים אותם,ואני לא מאשימה אותך,יהודים פשוט לא נחשפים אלינו כמו שאנחנו נחשפים ליהודים,לכן זה לוקח הרבה זמן להכיר באמת..אם בכלל.וזה עצוב יותר מאשר להתחיל להכיר את העולם שלנו רק עכשיו..לא רק שלא נחשפים,אלא גם מקבלים תמונה אחת ברורה וזה מתקבע. אבל אני שמחה שקיבלת הזדמנות להכיר ולחשוב אחרת:)

../images/Emo19.gifהמיית טוב שהשקפת עולמך השתנתה לטובה

כל הכבוד על שהעזת לבוא ולהגיד ולספר כל זה אני מעריכה האומץ שלך במיוחד שזה היה מנוגד את כל מה שלמדת אני שמחה שהצלחת להכיר האחר ומקווה לראות אנשים כמוך כאן בפורום שהם רוצים ללמוד את הצד האחר ולא מתרחקים להם בזווית משלהם ע דעות קודמות שלא נכונות ,ברוכה הבאה לפורום.

לא יודעת

מנסה לראות את החיובי במה שהעלית ואני מזדעזעת מגודל הבורות ועוד הגדלת לעשות ובסוף הוספת כן הוא ערבי !! עצוב שאנחנו עד כדי כך עיוורים ולא מודעים לקיום של האחרו לקיום ולהיותו בן אדם יש לו חולשות חוזקות רגשות כל מה שהעלית מעיד על כך שהצד השני לא רואה בנו כחומר אנושי אלא כמפלצת שמא לעיתים מגלים בה פן אחר של הכרונו ואז ואווו איזה יופי היית מאמין כל זה והוא עוד ערבי היפה והחיה איזה יופי !! ודדך אגב אני מכירה גברים ערבים חלאות שקרנים קמצנים וסתם חלאות אדם אז מה זה עושה אותם לפחות אנשוים בולשיט אנחנו בני אדם יש בנו מכל צבעי הקשת למה בעצם את מרימה גבה למראה ערבי איכותי שהתברך בחוש צדק מפותח למה כי הוא ערבי !!טוב לי אין כוח ולא זמן לדון בזה אני בטוחה שלחברה כאן יש מה להוסיף לילה טוב עולם

KingTino

New member
יפה מה שכתבת , אהבתי מאוד../images/Emo45.gif

כל הכבוד על הכנות ועל היושר, על איך יצגת את הדברים שלך

פרתיק

New member
את במקרה לא טלי פחימה 2? ../images/Emo8.gif עוד נשמע עלייך

. שנה טובה גם לך.

למעלה