הסיפור העצוב על דודה שלי

מון שרי

New member
הסיפור העצוב על דודה שלי

סיפור שאף אחד לא ממש סיפר לי, אלא ידוע לי מפיסות מידע בודדות שאבא שלי "שיחרר" לאחר שאלות רבות של אמא שלי. דודה שלי, אחות אבי, בת 63 כיום. היא נולדה כשאבי היה בן 13, בתקופה בה ברחו הוריו וחיו בנדודים, הגיעו לבלגיה והכניסו את שני הילדים למנזר, כל אחד למנזר אחר. אין לי מושג באיזה גיל בדיוק היא נכנסה למנזר אבל זה היה ממש בתור תינוקת. אחרי כ-5 שנים , נגמרה המלחמה, ההורים אספו את ילדיהם ועלו לארץ. כמובן שדודה שלי היתה ילדה בת 5 שלא היה לה מושג מיהם הוריה, וסביר להניח שבכלל לא ידעה שהם יהודים, ועוד יהודים דתיים. דודה שלי לא בריאה בנפשה. רווקה, בודדה, מעולם לא היו לה קשרים עם גברים, משום סוג שהוא. תלותית בצורה בלתי רגילה, לא מצליחה להתמודד עם החיים, עבדה רק כ-10 שנים במהלך כל חייה, ואת שאר הזמן בילתה עם הוריה, עד שנפטרו, ואז נתלתה באחיה בצורה שהיתה בלתי אפשרית עבורו (וגם לו היו קשיים עצומים בהתמודדות עם החיים). דודה שלי גרה בכפר דתי, שבו השכנים מאד עוזרים לה, דואגים לה לאוכל, עושים עבורה קניות, ו........מדברים עליה הרבה מאחורי הגב,מרכלים,והרבה מרחמים. דודה שלי לא בריאה בנפשה ואף פעם לא הסכימה ללכת לייעוץ, טיפול, עזרה וכו' משום שלא חשבה שיש לה בעיה, היא בכלל לא במצב שיכולה להבין מה שאומרים לה, התקשורת איתה חייבת להיות נסובה סביב עצמה, אחרת אין תקשורת. אני חושבת שהיא נשארה בת 5, כמו ביום שבו לקחו אותה הוריה.

doram44

New member
ניצולי שואה פגועי הנפש הם נושא כואב

ומרתק בפני עצמו.. אני לא מדברת על ניצולים שהצליחו ולו למראית עיין להשתלב בין החיים אלא לאילה שמעולם לא עזבו את האימה... בזמנו נכתבו על הנושא מספר כתבות אחת בקשר לאוניה של פגועי נפש שהיגיע לביה"ח "מיזרע" והכתבות האחרות היו בקשר למחלקה לניצולי שואה ומנהלה באברבנל שנסגרה או עמדה להסגר...

Annie46

New member
אכן עצוב ../images/Emo10.gif

רוב יהודי בלגיה שניצלו, אכן ניצלו בזכות המנזרים. אבל לא כולם יצאו בריאים... היציאה מן המנזר, שברוב המקרים היה מקום מאוד מגונן, היציאה ממנו אל החוץ המנוכר, ההתחברות שוב עם בני המשפחה היהודים הפגועים, גם זה נושא בפני עצמו. ידועים לי סיפורים מסמרי-שיער מיהודים בלגיים, אבל כרגע איני יכולה להביאם לכאן, איני מרגישה מספיק חזקה לכך. אבל תודה על הסיפור. וכן - החיים אינם שחור ולבן... יש לי עוד הרבה בתוכי על הנושא, אך הדברים לא מספיק מגובשים וקשה לי עם זה, אז אעבור למשהו פחות חזק והרבה פחות שייך, ובכ"ז. ראו כאן.

EYהודית

New member
סיפור עצוב...

לא נדע אם הילדה נולדה עם לקות, או שמא הלקות היא בגלל הטראומה שעברה. אני לא חושבת שיש לנו כאן בעיה של בריאות נפשית, אלא בעיה של פיגור כלשהו איך אפשר לדרוש ממפגר שילך לטיפול נפשי, זה הרי לא משהו שהוא יכול להשתנות. וטוב שיש בכל זאת סביבה תומכת שדואגת לה.

מון שרי

New member
ממש לא פיגור

אין לה שום בעיה מבחינת אינטליגנציה, נהפוך הוא. יש כאן בהחלט בעיה נפשית, ואני אומרת את זה אמנם לא כמומחית בעלת מקצוע, אבל בתור מישהי שמצויה היטב בהפרעות למיניהן, נפשיות, פיגור, וכו'.

למעלה