הסופרת בתיה גור

הסופרת בתיה גור

תועמד לדין פלילי בגלל שכינתה שוטרות מג"ב בחברון נאציות ופרחות. לפי הפירסום עצרו השוטרות תושב מקומי ובדקו את תעודותיו והסופרת לא הבליגה למראה התנהגותן והשמיעה כינויים כנ"ל. ראשית, לא שמעתי שמעמידים לדין חרדים שקוראים לשוטרים, במהלך פיזור הפגנה, "נאצים". שנית, התבטאות הסופרת חוסה בצלו של חופש הביטוי. מותר לאזרח לומר לעובד ציבור מה דעתו עליו. אין להשתיק בקורת גם אם היא נאמרת בלשון לא מנומסת. אני לא מתייחס לדין המצוי שהוא כידוע לטובת השלטון. מבחינת הדין הרצוי אין להעמיד לדין אדם שמחווה דעה על התנהגות איש מרות. מטרת החוק הפלילי איננה לחנך לנימוסים טובים. כל עוד לא הוכח שהסופרת הכשילה שוטרים במילוי תפקידם אין להעמידה לדין. אילו חופש הביטוי היה מעוגן בחוק יסוד, דבר כזה לא היה קורה.

Lord Chancellor

New member
כל מי שראה פעם משטרה/משמר-הגבול

מעכבים לבדיקה בן-מעוטים, יבין במה מדובר. לדעתי ארע הדבר בירושלים ולא בחברון. מה לבתיה גור ולחברון? אולם `נאציות` אינו הולם. הענקת התאר נאצי/נאצית כלאחר יד מגמדת את המזויע המיוחד שבפשיעה הנאצית, ועלולה להביא למסמוס המשמעות. אם חלק ניכר מאוכלוסי העולם יכונה `נאצים`, זה יקל ללא ספק על הנאצים האמיתיים. חוות דעת אחרות, כגון `אידיוטית` או אומדן דומה של דרגת ההתפתחות השכלית, חייבות להיות מגובות בחוות-דעת מומחה לענין, או שתידחנה מחמת אי-בסוס. יתכן כי פתוחה עדיין לפני הנתבעת הדרך לטעון `אמת דברתי`, אם תוכל להכפיף את השוטרות לבדיקת התפתחות שכלית בידי מומחה, ותוצאות הבדיקה תעלינה בקנה אחד עם הערכתה. איני יודע מה הגדרת `פרחה`, ולכן לא אדון בכך. לענין איומה של בתיה גור על השוטרות כי `לא ישרתו במשטרה יותר`: זכור לי מקרה בו אים בעל דוכן על שוטר כי יפוטר מכיוון ש`יש לי חבר שופט שיעשה מה שאני יגיד לו` (אין זו הלשון שלי [יגיד]). הפרקליטות צרפה סעיף בענין איומים, נוסף לאלה בענין העלבונות. השופט דחה את אשום האיום, לאחר שהסכים עם הסנגור כי אף אדם סביר לא יקבל שקים שופט העושה מה שחבר אומר לו.

nirdagan

New member
זו לא שאלה האם ההתבטאות ראויה

השאלה היא האם ההתבטאות חוקית או לא. לדעתי חופש הביטוי הוא דבר חשוב, והחוק המונע העלבת עובד ציבור הוא יותר מדי רחב ופוגע בחופש הביטוי בצורה לא נאותה.

מ כוערת

New member
נראה לך הגיוני

ששוטר שמבצע את תפידו יצטרך לשמוע ביטויים כמו : "אתה נאצי, אתה זבל"? אםם הוא לא בסדר, כמו שקורה הרבה אצל שוטרים, יש דרכים לנקנק אותו, אבל אין להשלים עם התנהגות ברברית כלפי עובדי ציבור, אחרת אף אדם שמכבד את עצמו לא יעבוד בשירות הציבורי.

לפי הכתבה באינטרנט מדובר במעט יותר

מזריקת קריאות גנאי ועל מעשיה היא בהחלט ראויה להעמדה לדיו אין לבלבל העמדתה אין בה מכדי לקבוע שמעשי השוטרים היה ראוי - הוא לחלוטין לא!

חופש הביטוי? אדרבא ואדרבא

תועמד הגברת לדין, תזוכה ותגיש תביעה נגד המדינה להשבת הוצאותיה. הגיע הזמן שאנשים יהיו אחראים לתועבות פיהם ולא יסתתרו מאחורי "חופש הביטוי".

igalgolan

New member
מקום האירוע

לא קראתי את הכתבה ומהכתוב כאן בפורום לא הצלחתי להבין היכן התרחש האירוע. מקום ההתרחשות חשוב ביותר שכן הדין הירדני אינו דומה לדין הישראלי, ולפני שמגיבים יש לדעת באיזה דין מדובר. יגאל גולן

Lord Chancellor

New member
`המשטרה עיכבה הבוקר (יום ה')

לחקירה את הסופרת בתיה גור, לאחר שהתעמתה במרכז ירושלים עם שוטרות מג"ב שבאו לעצור פלסטיני מבוגר, שוהה בלתי חוקי`...

איני יודעת היכן התרחש הארוע

שמעתי את גב' גור בראיון ברדיו טוענת שמה שחרה לה, היה העדר הכבוד של השוטרות לקשיש. היא טענה שלא קראה להן פרחות, אלא ציינה שהן מתנהגות בהתנהגות פרחית, ושהיא לא קראה להן נאציות, אלא אמרה להן שהדבר מחזיר אותה לימי הנאציזם באירופה. עוד היא מחתה באוזניהן שהן ללא תגי זיהוי. הטוען כי חופש הביטוי גובר על החובה לכבד נבחר ציבור, בעצם מסכים עם השוטרות, שסברו, לפחות לטענת גב' גור, שחופש הביטוי שלהן, היינו לדבר בטלפון בעוד אדם קשיש נשען בחוסר אונים ברחוב, מחכה לפעילותן, גובר על החובה שלהן לכבד את האדם הקשיש על שום גילו. ואדם קשיש זה ד"א היה מבוקש במשטרת חברון לחקירה. האם דין חשוד כמחבל קשיש כדין סתם ערבי קשיש, כדין סתם שוטר?

למעלה