הסבה להוראה

supertv

New member
הסבה להוראה

שלום רב, אני בוגר תואר ראשון במנהל עסקים אבל תחום ההוראה וניהול בבה"ס מושך אותי מאז ומתמיד. רציתי לדעת מה המסלול במידה ואני מעוניין לעשות הסבה להוראה? מה אורך המסלול? מה משכורת מורה? במידה ואני שואף להתקדם לתפקיד ניהול ביה"ס מה המסלול? האם חובה להיות מורה מספר שנים או שזה תפקיד ניהולי לכל דבר? אשמח לכל מידע, תודה רבה

תשובה כיום משכורת המורים ותנאיהם השתפרו ולדעתי ישתפרו גם בעתיד. הסבה להוראה היא לימודים לתעודת הוראה. מכללות חינוך ואוניברסיטאות רבות מבצעות לימודים אלו ומסבים אקדמיים. הלימודים אורכים שנה , לפעמים אתה נדרש להשלמות. אתה גם צריך להיות מוכשר ללמד במקצוע מסוים. נסה לברר זאת עם מכללות חינוך (לוינסקי, סמינר הקיבוצים, אורנים וכנ"ל אוניברסיטאות-אין בכתיבה זו משום המלצה על מוסדות אלו). על מנת להתקדם לניהול, רצוי שיהיה לך תואר שני בחינוך או תואר שני בניהול מוסדות חינוך.

armadilo424

New member
הסבה

היי, אשמח לתת לנסות לייעץ לך בתור סטודנט בתוכנית הסבה להוראה ומורה לעתיד... אורך הלימודים בדרך כלל הוא שנה וחצי- שנתיים, משתנה לפי המכללה עצמה והכרתה בלימודיך הקודמים וכמו כן בתעודת ההוראה בה אתה חפץ (ככל שתחום האקדמי בו יש לך תואר קרוב יותר לתחום תעודת ההוראה משך זמן הלימודים יהיה קצר יותר). משכורת של מורה באופק חדש היא בסביבות 5300 שקלים. על מנת להתקדם בתפקידים אתה יכול ללמוד לתואר שני במגוון תחומי החינוך אך לשם כך תצטרך קודם כל לעבור לימודי הוראה ולאחר מכן לצבור מספר שנים ניסיון. אני אמנם עדיין סטודנט להוראה (בית ברל) אבל אני מתכוון לחזור למכללה עוד כמה שנים ללימודי תואר שני ביעוץ חינוכי. יכול להמליץ לך עליה אם אתה מעוניין להירשם ללימודי הוראה.

למעלה