הנקה והשמנה

הנקה והשמנה

הבוקר נתקלתי בכתבה שמעלה סברה לגבי שהנקה מפחיתה את ההשמנה אצל הילד בגיל ההתבגרות. מצרפת קישור (מקווה שיצליח לי ) הנקה והשמנה

ממה מיה

New member
אפרופו השמנה...

כולם סיפרו לי שבהנקה מרזים, אז למה אני הפוכה מכולם ? בהריון רזיתי ובהנקה אני משמינה ?

כמוך - כמוני..

אני, שבועיים אחרי הלידה, שקלתי 4 קילו פחות ממה ששקלתי לפניה. את הריון הנוכחי התחלתי 3 קילו יותר מהקודם (יענו - הצלחתי לעלות 7 קילו בשנה וקצת... ) בגובה שלי (בנומך שלי
) זה המון
יש דבר שנקרא "חגורת הנקה", כלומר - כשאת מניקה את באמת מוציאה המון אנרגיה, בעיקר בהתחלה, אבל - זה תלוי כמה עלית בהריון ותלוי באישה. בדרך כלל אישה שעלתה בהריון יותר תוריד מהר יותר (וזה נכון גם ללא קשר להנקה, ההנקה רק מזרזת את הענין), ואישה שלא עלתה לא תוריד. הגוף שומר לעצמו רזרבה, שהיא "חגורת ההנקה" = מאגר של אנרגיה למקרה שמשהו יקרה והאם תזדקק לכך בשביל התינוק היונק.

אז בעצם, מה שזה אומר

זה שההנקה אמורה לזרז את ההרזיה לאחר הלידה, כיווץ הרחם מהיר יותר ושריפת קלוריות מעצם ההנקה בחודש- חודשיים הראשונים ואח"כ זהו? כי אני רזיתי מאוד אחרי הלידה, ככה שלא האמינו לי שהייתי בהריון בכלל ועכשיו כחודשיים ושבוע אחרי- יש לי תחושה שאני במגמת השמנה (לא מוכח כי אני לא עולה על משקל)...

גם אני מייד אחרי הלידה ..ירדתי

הכל + 3 ק"ג..מיותר לציין שנתקעתי מאז על אותו משקל..

zimes

New member
גםאני, בדיוק ככה

להרגשתי - מה שהורדתי מיד אחרי הלידה היה יותר מדי, איזשהו סוג של משהוא לא בריא, והיה קשור לעייפות הגדולה, ללחץ, לדאגות. ההשמנה אח"כ היתה כאילו לחזור למצב נורמלי של שאריות אחרי ההריון (גם בהריון לא עליתי הרבה, אז אולי זה גם פיצוי על זה). נקודת האור: בלי לשים לב, בהמשך, לאט לאט, רזיתי בחזרה. לא למה שהיה לפני ההריון, אבל בהחלט למידות נורמליות שלי.

זה אומר ש..

ההנקה האינטנסיבית של ההתחלה גוזלת מגופך כ 500 קלוריות ביום. מעבר לזה זה לא אומר הרבה. הרבה נשים יורדות בתקופה שמיד לאחר הלידה ואחר כך נשארות שאיזשהו משקל שממנו יותר קשה להן לזוז. חוצמזה - חשוב לזכור שמדובר במשקל ולא בגיזרה. הרבה פעמים המשקל דומה לזה של לפני ההריון ואת עדיין מרגישה שאת נראית פחות טוב בגלל הגיזרה. והגיזרה... זו הגזרה - לעבוד לעבוד לעבוד. שום שריר לא יזוז לבד למקום שאנחנו רוצות שאליו הוא יגיע
חבל, לא?

גם אני בדיוק באותה סירה,

אחרי הלידה שקלתי פחות מלפני ההריון, ואת ההריון הזה התחלתי יותר ממהריון הראשון למרות שהנקתי
אין צדק בחיים (זה מילא, למה אין קיצורי דרך???
)

ציפי ג

New member
אני דווקא חזרתי

למשקל שלי לפני הלידה, לאט אבל בטוח (לקח לי שנה). אבל כעת עם הפסקת ההנקה, ירדתי בחודש שני קילו, בלי שום דיאטה.

לא רוצה לחשוב על זה../images/Emo46.gif

להתחשב בעובדה שאני עולה גם בהריון וגם בהנקה ויורדת רק בין לבין...והפעם לא היה לי שום בין לבין... בקיצור, אם תראו משהו מתגלגל ברחוב, בעל סימטריה רדיאלית מושלמת, בקוטר של מטר חמישים וכובע, תדעו שזה אני...

../images/Emo6.gif

אנחנו יכולות להשלים אחת את השניה - אצלי אחות טיפת חלב התחילה לצחוק עלי על המשקל שלא עולה
בהריון עם אייל היתה אחות אחרת שממש כעסה עלי שאני לא עולה, כאילו שיש לי שליטה על זה.

אני מזדהה עם שתיכן -

אני מתגלגלת מטבעי אבל לא עליתי במשקל, מה שכמובן מלחיץ אותי (אבל מאידך יש מספיק איפה להתחפר אצלי
כך שגורה לא דורשת אקסטרות...)

האמת שגם אני לא עליתי עדיין (כאילו)

כי ירדתי בהתחלה, ואח´´כ שוב ירדתי קצת כי היה לי וירוס של הקאות ושלשולים. אז עכשיו אני איך שהתחלתי את ההריון, בדיוק. אבל לצערי אני יודעת בדיוק מה מצפה לי אח´´כ.
וגם התחלתי את ההריון בעודף 10 קילו...

../images/Emo6.gif

אנחנו יכולות להשלים אחת את השניה - אצלי אחות טיפת חלב התחילה לצחוק עלי על המשקל שלא עולה
בהריון עם אייל היתה אחות אחרת שממש כעסה עלי שאני לא עולה, כאילו שיש לי שליטה על זה.

אותי הענישו בהריון

בגלל שלא עליתי במשקל (למעשה ירדתי במשקל) האחות של טיפת חלב הודיע לי שעד שאני לא עולה במשקל אני לא חוזרת לעבודה והושיבה אותי בבית 10 ימים (אם היא היתה יודעת כמה אנרגיה שרפתי בימים באלו היא הייתה חושבת פעמיים מה לעשות איתי) ועוד אמרה לי שיש לי מזל שהיא לא מאשפזת אותי בגלל הירידה במשקל. (ההריון שלי היה הריון בסיכון גבוה אז היתה עלי השגחה צמודה של המון אנשים מציקים). והיום? - אני מניחה שאסור לי לקטר כי תוך שבועיים שלושה מהלידה חזרתי לרוב הבגדים שלי אבל אני עדיין לא מרוצה מאיך שאני נראית. עם הבטן ג´לי שיש לי.... יום אחד אולי זה ישתפר ( הלוואי) ומי כמוכן מבינות אותי ואת חוסר המוטיבציה שלי להתחיל לעבוד על השרירים האלו.

דווקא הבטן נכנסה לי די יפה לפני

ההריון(
כאילו שרואים עכשיו משהו...) בסטודיו סי. אמנם הם מונופול מעצבן וסוחט כסף אבל השיטה עובדת. והייתי רק בקורס של 6 שבועות, אפילו לא המשכתי. אני מתכננת לחזור לשם ברגע שארגיש טוב אחרי הלידה.

לי ההנקה עזרה מאד לרזות

אלא שאצלי באמת היה הרבה מה להוריד. אחרי השבועות הראשונים לאחר הלידה מצאתי את עצמי עם 8 ק"ג עודף, וכך נשארתי הרבה זמן (לפחות חצי שנה, אם אני זוכרת נכון) כי זללתי כמו מטורפת. בשבילי להוריד 8 קילו זה המון, אני חושבת שלא הייתי מצליחה ללא ההנקה. אצלך זה כבר התחיל הפוך - רזית בזמן ההיריון ? מה הפלא שזה המשיך הפוך...הגוף שלך בטח רוצה להחזיר את שלו! נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 30+)

למעלה