הנקה ודיאטה

mayakad

New member
הנקה ודיאטה

אני כבר חודשיים וחצי אחרי הלידה ואיתי יונק גדל ומאושר. אבל לא חזרתי למשקל (חסרים עוד 3 ק"ג) ובטח לא לצורה של לפני. שלא לדבר שגם ככה הייתי צריכה להוריד קצת. השאלה איך אפשר לשלב דיאטה עם הנקה ושלא יחסר כלום לאיתי המתוק? והאם יש למישהי תרוץ ממש טוב למה רע לאכול שוקולד בהנקה כדי שתהיה לי עוד מוטיבציה? תודה רבה מאיה

יקירתי את ´רק´ חודשיים וחצי אחרי הל

הלידה. חכי, זה לא קורה כל כך מהר(טוב, נו, רק אצל אחרות). לי יש מבנה גוף קטן מטבעי אבל אחרי הלידה לקחו לי 5 חודשים!!!(אגב, גם לחברתנו יהודית יהיה מה להגיד לך בנושא, תשאלי אותה) לחזור למימדים ש´לפני´(בטן, תחת ולהכנס לג´ינס בלי להתאמץ ולהכווץ). הגוף לא נפטר מההורמונים כל כך מהר(במיוחד כשמיניקים) ודווקא ירידה הדרגתית במשקל היא הדבר הנכון לטעמי, כי ככה את תגיעי בסוף למקום הנכון. תתחילי ללכת הרבה ברגל ולשתות הרבה מים. דיאטה צריך לעשות בצורה מאד הדרגתית ובלי כאסח כי אז דדוקא הגוף יאגור שומן במקום לשחרר. לגבי השוקולד-זה מעורר,זה ממכר,זה משמין ואני מתה על זה

אני אחרי הלידה זללתי המון

כי פחדתי להגביל את עצמי, בגלל ההנקה. שנה אחרי שנעמי נולדה החלטתי שאי-אפשר להמשיך כך. הייתי 8 קילו מעל המשקל שלפני. אז הלכתי לדיאטנית של סטודיו סי, והיא רשמה לי דיאטה שמתאימה לנשים מניקות. בחיים לא היה לי כל כך קל לרזות ! אכלתי ורזיתי - בחיי ! הורדתי את כל העודפים תוך חודשיים ונשארתי כך. לא אוכל לפרסם כאן את הדיאטה, כי זה בטח הפרת זכויות או משהו כזה, אבל מי שרוצה לדעת יותר פרטים מוזמנת לפנות אלי ישירות. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 28+)

ashlaya

New member
מה חשוב לאכול?../images/Emo12.gif

באמת...שלא ידעתי שבגלל ההנקה חשוב יותר לאכול... אני חודש+ לאחר לידה....כמעט ואין לי זמן לאכול וכבר שיש אז..אני כבר פוחדת לאכול...בגלל הגזים של עדי... רוב הזמן חיה על אבטיח/מלון ואולי סנדוויץ בערב או איזה בישולון.... באמת זה משפיעה על ההנקה? יש דברים שחשוב לאכול במיוחד?

אפרת_ח

New member
הדברים שאת אוכלת לא עושים גאזים

בד"כ... הדרך להמנע מגזים זה להניק יותר זמן מכל צד. אם את לא ממש בתת תזונה, החלב מספיק טוב אבל הגוף שלך נכנס לחוסרים. אז סנדביצ´ים זה מצויין אבל שיהיו מזינים לא רק ממרח שוקולד

כן חשוב לאכול אבל בהחלט לא ג´אנק

אלא אוכל מזין וטוב מכל אבות המזון; לחם מחיטה מלאה, פירות יבשים, פירות, ירקות, מרקים, חלבונים... באתר אמנות הלידה יש מאמרים של טובה קראוזה-דיאטנית שמתמחה בהריון והנקה0ממליצה לך לקרוא. יש שם מאמרים על אפשרויות אכילה בהנקה.

limori

New member
אפרופו דיאטה אז הנה מאמר שקראתי

הבוקר למי שמעונינת לדעת עוד פרטים על כל הדיאטות הקימות והאפשריות... כמובן לא בזמן הנקה

dana29

New member
נטשה...יותר מעניין אותי לדעת מה

העלות של דיאטנית של סטודיו סי, והאם גם השתתפת בקורס שלהם?

יש לי תירוץ מצויין! (לגבי השוקולד)

אני אף פעם לא הייתי חסידה של שוקולד, עד ההריון - אז פשוט טרפתי כמויות (מבלי להשמין, לראשונה בחיי...) אחרי הלידה המשכתי לאכול לא מעט שוקולד, עד שגיליתי (וזה נכון גם היום - בגיל 9 חודשים), שאם אני אוכלת שוקולד, אפילו קוביה-שתיים, הלכה לי שנת הלילה - קשה להרדים את תום, והוא ישן מאוד שטחי ומתעורר הרבה. מיותר לציין שלמחרת שנינו (תום ואני) סהרוריים ועצבנים מעייפות. טוב, זה לא שהפסקתי לגמרי לאכול שוקולד (התמכרתי...) אבל אני באמת משתדלת לעשות זאת לעיתים מאוד רחוקות.

דיאנה1

New member
מעניין! אני ויתרתי לגמרי על הקפאין

אפילו על כוס הקפה היחידה בבוקר שהרשתי לעצמי מאז הלידה, ונדמה לי שמאז גם אני ישנה יותר טוב בלילה וגם בר.

סבלנות

הגוף שלך רק חודשיים וחצי אחרי הטראומה הגדולה הזו וחוץ מזה שיחסית לכל מי שאני מכירה (כולל אני) 3 ק"ג זה לא הרבה חודשיים וחצי אחרי. אישית עליתי 18 ק"ג בהריון - לראשונה נשקלתי שבועיים אחרי הלידה ו-12 ק"ג נעלמו, נשארתי עם 6 ק"ג עודפים שתוך חצי שנה נעלמו בלי שעשיתי כלום ובנוסף בגלל שאני עוד מניקה (עידו בן שנה וחודש) וזה שורף איזה 1000 קלוריות ביום עפ"י הרופאה שלנו בגיל הזה של התינוק אז ירדתי עוד 2 ק"ג מתחת למה שהייתי. ולגבי השוקולד - קקאו / קפאין וכו´ פשוט יעברו לתינוק והוא ישן פחות טוב למיטב ידיעתי. כמובן שאם אוכלים קצת פה ושם זה לא נורא כמו שאפשר גם לשתות עד 3 כוסות קפה אמיתי ביום (והשאר נטול, למרות שגם בנטול יש דברים לא טובים). ובקיצור לקחת הכל בפרופורציה ובמינונים נכונים בהצלחה ואת תראי שזה ירד

כן גורו

New member
דיאטה והנקה- זהירות ארוך

אמנם לא מומלץ לעשות דיאטה חריפה ביחד עם הנקה . אבל, אין שום סיבה לדחות את הקץ רק בגלל חשש להנקה.בדיאטה חריפה ( או בפעילות גופנית חריפה) בהתפרקות השומנים נוצרים חומרים אצטונים, שאינם בריאים לכל הדעות. לעומת זאת, באכילה נכונה, המנעות מ"שטויות" ואכילה כשרעבים בלבד, גם יורדים במשקל באופן איטי וגם מעבירים להם את החומרים הדרושים. שוקולד עתיר בקפאין, המשאיר את התינוקות ואותנו ערים מעבר לרצוי, כמו כן הוא ממכר. מאוד לא מומלץ ( למרות שניתן לתפוס אותי מידי פעם מצ´וקלדת).במקאות קפאינים (קולה, קפה ותה) יש גם קפאין וגם הקפאין מהסוג הזה משתן.( עוד סיבה למה לא מומלץ). זהירות מהתה למיניהם ( טיבטי, סיני ופקיסטני), הם משתנים ולעיתים משלשלים אני מצאתי שכיוון שעצם המילה דיאטה עושה לי אפופלקציה ( במובן האישי ולא המקצועי), לכן אני נמנעת מלעלות במשקל ( עודף מעבר לצורך) בתקופת ההריון וההנקה ומונעת מעצמי איכס אחר כך. אני אשמח לפתוח כאן קבוצת תמיכה זעירה ( תרתי משמע.) יש לי את רשימת תחליפי המזון אך אין סורק בידי, אני אראה איך אוכל להעביר את זה לפורום. בכל מקרה , בהצלחה רבה.

למעלה